Jump to content

Немам времена

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван

Хтео би да се молим, али немам времена

Хтео би да Вам помогнем, али немам времена

Хтео би да размислим, али немам времена

касно је - више заиста нема времена!

Добио сам на поклон један руски сат на коме је икона Господа и пише: Времена је мало! Зато сам покренуо ову тему, коју такође сматрам једном од најбитнијих животних тема. Колико пута смо упали у ову ситуацију из ових неколико редака које је написао Блаженопочивши епископ браничевски Хризостом (Војиновић).

Колико само људи каже: немам времена за Бога, или оно "има времена, полако". Ево, две задње сахране на мојој парихији јесу биле људи који су умрли изненада. Чак, нису били ни свесни да ће умрети. Размишљате ли о овоме?

Подели на овим сајтовима

Niko oce vise nema vremena, roditelji za decu, deca za roditelje, za prijatelje nemamo vremena, u crkvi nikako da se nadje vremena, posle Liturgije nemamo vremena, da saslusamo nekog nemamo vremena...

Koliko se puta od svestenika cuje da odbiju ispovest, da odbiju da saslusaju nekog jer su u "guzvi", pa aj da bude jednom il dva puta, nego stalno. U nekim crkvama kad pitate za razgovor bude ono "aj sutra", pa se to sutra pretvori u par nedelja...

A covek?

Za njega se nema vremena... :drugarstvo:

Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih.

Подели на овим сајтовима

хехе,сетих се чувеног преноса утакмице и легендарног Младена Делића...

"Нема се више времена за било штa...45:38...Вујовић...Вујовић...ево шанса...гооол...људи па јел је то могуће...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

dobih od jedne duse....

Немам времена Господе,

Господару времена,

Дај ми да нађем свакога дана,

Вријеме да Те сретнем,

Вријеме да слушам друге,

Вријеме да се дивим,

Вријеме да одахнем,

Вријеме да ћутим,

Вријеме да се зауставим,

Вријеме да се смијем,

Вријеме да захвалим,

Вријеме да размишљам,

Вријеме да опростим,

Вријеме да волим и

Вријеме да се молим.

Подели на овим сајтовима

Све што можеш данас не остављај за сутра!

Молити се можемо увек,

-Док се возимо превозом (уместо да зверамо наоколо)

-Док одмарамо после посла (уместо да  размишљамо о којекаквим глупостима)

-Док пушимо такође. Један свештеник одговори једном човеку на питање: ''Јел могу да пушим и да се молим'' на следећи начин: ''Молити се можеш док радиш било шта, па чак и док пушиш, АЛИ док се молиш не можеш било шта радити, па ни пушити''.

Сви изговори су само лењост у молитви, о другим стварима за које ''немамо времена'' немам времена да пишем  klapklap :drugarstvo: :drugarstvo:

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

.......................

??? ???????? ?? ???? ?????? ? ???????, ? ?????? ???????? ?? ???? ''?????? ???????'' ????? ??????? ?? ?????  klapklap :drugarstvo: :drugarstvo:

klapklap :drugarstvo: klapklap :cheesy2: :cheesy2: klapklap

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Мало шале ништа не шкоди!  klapklap :drugarstvo:

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

• 3 years later...

Хтео би да се молим, али немам времена Хтео би да Вам помогнем, али немам времена Хтео би да размислим, али немам времена касно је - више заиста нема времена! Добио сам на поклон један руски сат на коме је икона Господа и пише: Времена је мало! Зато сам покренуо ову тему, коју такође сматрам једном од најбитнијих животних тема. Колико пута смо упали у ову ситуацију из ових неколико редака које је написао Блаженопочивши епископ браничевски Хризостом (Војиновић). Колико само људи каже: немам времена за Бога, или оно "има времена, полако". Ево, две задње сахране на мојој парихији јесу биле људи који су умрли изненада. Чак, нису били ни свесни да ће умрети. Размишљате ли о овоме?

Баш сам о овоме данас размишљао.

Стојим на литургији у олтару а врата отворена, поред олтара као што сам рекао је фудбалски стадион, значи око два метра дели корнер од часне трпезе. И сад жега је , лето је, 50 целзијуса каже Блиц како лажу метролози, јербо они мерили и 50 је степени. Углавном врата олтарска отворена, она према споља што имају, и сад ја да погледам треба ли још ситнити нафору видим неки људи седе по стадиону, нема их пуно 4-5-оро. И онак ја нако ко Милан Тарот мађијам -"Доџи вамо, уџи у Цркву, помоли се Богу, мани се стадијона, спасавај душу, седиш поред Цркве током литургије на св.Пантелију и ниси ни помислио на то", наравно нису ме чили говорио сам у себи а они су били на другом крају стадиона.

Али размишљам како је сад то другим људима, шта је њима данас, мислим данас као данашњи дан?  Седе на стадиону у пола девет ујутро,  значи радни је дан немају неке обавезе, а знам село, знам какви су људи, ту ако има атеиста на прсте да их избројиш у целом селу, нису атеисти, нису друге вере, ал нису ни ове канда.

Чудно је то, а време пролази...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...