Срђан Ранђеловић Написано Јануар 20, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2013 Србин опет жели да буде поносан војник! Средњошколац из Футога је пре неколико дана успешно покренуо Петицију за враћање обавезног војног рока, која је наишла на велики одзив међу његовим вршњацима. И док су пре само неколико година млади Срби на све начине покушавали да избегну “уноформу”, како Србин.инфо сазнаје, генерације дечака и младића од 14 до 18 година у свим крајевима наше земље у огромном броју желе да одслуже војни рок као и њихови очеви, дедови, прадедови… Петицију је до сада подржало више од 500 српских младића, углавном средњошколаца из Београда и Новог Сада, а препоручило је путем друштвене мреже Фејсбук више од 1.000 особа. http://www.peticije24.com/signatures/vojnirok/ http://srbin.info/2013/01/srbin-opet-hoce-u-vojnike-peticija-za-v/ Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 20, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2013 Rado ide Srbin u vojnike video dva ga vuku a trojica tuku Срђан Ранђеловић, Ignjatije, Пг and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Јануар 20, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 20, 2013 Rado ide Srbin u vojnike video dva ga vuku a trojica tuku То ми је прво пало на памет док сам читао текст .smesko. Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јануар 20, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2013 Prva rečenica obrazloženja autora peticije je sasvim dovoljna: Свима нама је јасно да је војска укинута под изговором да Србија нема непријатеље. Драга владо Републике Србије, Србија и те како има непријатеље. Шта је са Албанцима, Хрватима, Америма, Мађарима... Nema potrebe da se čita dalje... ...ali potpis je ipak najjači: Народ Републике Србије Juan Valdez, Драшко and drvce је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Јануар 20, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 20, 2013 Мени је заличило као да је нека организација иза ове петиција, а не школарац из Футога. .smesko. Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 20, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2013 Не контам. Па њима нико не брани да иду у војску сада, ако хоће. Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 20, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2013 Footog Fighters, kazem ja, sa nama nema sale Crveni Baron, Срђан Ранђеловић and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ratko Написано Јануар 20, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2013 Не контам. Па њима нико не брани да иду у војску сада, ако хоће. Nije zabranjeno nikome da se javi da ide da odsluži vojsku , ali stalno postoji neko ali . Sada ko se javi za vojni rok je izuzetak i već ga drugačije gledaju . i Nije to isto nemoj da se varama da je obavezan rok znalo bi se da svake godine će da bude toliko i toliko regruta .Znalo bi se koliko je to jedinica i gde bi bili raspooređeni garnizoni , ovako od generacije do generacije broj je drugačiji i nikada se ne može isplanirati koliko treba kasarni oficira podofocira koliki je buđet za tu godinu za vojsku . Ja sam pokrenuo pre par meseci sličnu temu https://www.pouke.org/forum/topic/22286-ispra%C4%87aj-u-vojsku/#entry742328 Mislim da su nam deca puno pametnije i osbiljnija od ovih generacija koj odlaze sa političke scene i koje su nas dovele ovde gde jesmo . Da li srbija ima neprijatelja ida li joj trebaju ozbiljnije vojne snage ?? Imamo i to izgleda više nego što smo imali ikada , treba nam vojsak i to dobro obučena i opremljena , treba nam i profesionalne jedinice ali koliko god je bitan kvalitete tako nam treba i kvantitet Opet vratiti obavezan vojni rok . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јануар 20, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2013 Идите, децо, убијајте и гините у унапред испрограмираним ратовима, дубоко убеђени у сопствени патриотизам, чојство и јунаштво. drvce, Иван ♪♫, Juan Valdez and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 20, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2013 pre ce biti da se radi o (samo)odbrani, a ne o idenju i ubijanju Ignjatije and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јануар 20, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2013 pre ce biti da se radi o (samo)odbrani, a ne o idenju i ubijanju Небитно. Све је испрограмирано. Узалуд вам труд, свирачи. Овакво читање је у својој идеологичности помало безобразно... Нисам рекао "идите и убијајте", него "идите, убијајте и гините". "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 20, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2013 pre ce biti da se radi o (samo)odbrani, a ne o idenju i ubijanju pre ce biti da se radi o (samo)odbrani, a ne o idenju i ubijanju Kako da ne, mi Srbi se uvek i samo branimo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 20, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2013 Небитно. Све је испрограмирано. Узалуд вам труд, свирачи.Овакво читање је у својој идеологичности помало безобразно... Нисам рекао "идите и убијајте", него "идите, убијајте и гините". sta je tu bezobrazno to su tvoje reci? samo sam izostavio rec ginite, a svaka moze da stoji i sama za sebe, razlike nema, jedino je bezobrazno to sto spominjes neke svirace i navodno neki trud... to sad sta je programirano a sta nije, kad nekome upadne ludak u dvoriste sa namerom da ga ubije i istrebi verovatno da ce se braniti... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јануар 20, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2013 sta je tu bezobrazno to su tvoje reci? samo sam izostavio rec ginite, a svaka moze da stoji i sama za sebe, razlike nema, jedino je bezobrazno to sto spominjes neke svirace i navodno neki trud... to sad sta je programirano a sta nije, kad nekome upadne ludak u dvoriste sa namerom da ga ubije i istrebi verovatno da ce se braniti... Па то сам и рекао. Идите, гините, ако вас је воља. Да ли са породицом бежати од спољног непријатеља, или ићи у рат а своју породицу оставити на милост и немилост домаћим псима - питање је сад... Уосталом, све ће то народ облатити... Упс, извините, нисам био на часу кад је рађен Лаза Костић. Хтедох рећи: све ће то народ позлатити "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 20, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2013 pravilnije bi bilo da si rekao branite, ginite, ako vas je volja, ovako po tvome ima sasvim drugo znacenje svakome je dato da na takvu situaciju reaguje na svoj nacin, ja ne bi znao kako bih reagovao... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука