Jump to content

Србин опет хоће у војнике: Петиција за враћање обавезног војног рока!

Оцени ову тему

Препоручена порука

vojska-marsira.jpg

Србин опет жели да буде поносан војник! Средњошколац из Футога је пре неколико дана успешно покренуо Петицију за враћање обавезног војног рока, која је наишла на велики одзив међу његовим вршњацима.

И док су пре само неколико година млади Срби на све начине покушавали да избегну “уноформу”, како Србин.инфо сазнаје, генерације дечака и младића од 14 до 18 година у свим крајевима наше земље у огромном броју желе да одслуже војни рок као и њихови очеви, дедови, прадедови…

Петицију је до сада подржало више од 500 српских младића, углавном средњошколаца из Београда и Новог Сада, а препоручило је путем друштвене мреже Фејсбук више од 1.000 особа.

http://www.peticije24.com/signatures/vojnirok/

http://srbin.info/2013/01/srbin-opet-hoce-u-vojnike-peticija-za-v/

Подели на овим сајтовима

Rado ide Srbin u vojnike video dva ga vuku a trojica tuku

То ми је прво пало на памет док сам читао текст .smesko.

Подели на овим сајтовима

Prva rečenica obrazloženja autora peticije je sasvim dovoljna:

Свима нама је јасно да је војска укинута под изговором да Србија нема непријатеље. Драга владо Републике Србије, Србија и те како има непријатеље. Шта је са Албанцима, Хрватима, Америма, Мађарима...

Nema potrebe da se čita dalje...

...ali potpis je ipak najjači:

Народ Републике Србије

:)

Подели на овим сајтовима

Мени је заличило као да је нека организација иза ове петиција, а не школарац из Футога. .smesko.

Подели на овим сајтовима

Footog Fighters, kazem ja, sa nama nema sale :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Не контам. Па њима нико не брани да иду у војску сада, ако хоће.

Nije zabranjeno nikome da se javi da ide da odsluži vojsku , ali stalno postoji neko ali . Sada ko se javi za vojni rok  je izuzetak i već ga drugačije gledaju . i Nije to isto nemoj da se varama  da je obavezan rok znalo bi se da svake godine će da bude toliko i toliko regruta .Znalo bi se koliko je to jedinica i gde bi bili raspooređeni garnizoni , ovako od generacije do generacije broj je drugačiji i nikada se ne može isplanirati koliko treba  kasarni oficira podofocira koliki je buđet za tu godinu za vojsku .

Ja sam pokrenuo pre par meseci sličnu temu    https://www.pouke.org/forum/topic/22286-ispra%C4%87aj-u-vojsku/#entry742328        

Mislim da su nam deca puno pametnije i osbiljnija od ovih generacija koj odlaze sa političke scene i koje su nas dovele ovde gde jesmo . Da li srbija ima neprijatelja ida li joj trebaju  ozbiljnije vojne snage ??    Imamo i to izgleda više nego što smo imali ikada  , treba nam vojsak i to dobro obučena i opremljena , treba nam  i profesionalne jedinice ali koliko god je bitan kvalitete tako nam treba i kvantitet

Opet vratiti  obavezan vojni rok .

Подели на овим сајтовима

Идите, децо, убијајте и гините у унапред испрограмираним ратовима, дубоко убеђени у сопствени патриотизам, чојство и јунаштво.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

pre ce biti da se radi o (samo)odbrani, a ne o idenju i ubijanju

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

pre ce biti da se radi o (samo)odbrani, a ne o idenju i ubijanju

Небитно. Све је испрограмирано. Узалуд вам труд, свирачи.

Овакво читање је у својој идеологичности помало безобразно... Нисам рекао "идите и убијајте", него "идите, убијајте и гините".

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Небитно. Све је испрограмирано. Узалуд вам труд, свирачи.

Овакво читање је у својој идеологичности помало безобразно... Нисам рекао "идите и убијајте", него "идите, убијајте и гините".

sta je tu bezobrazno to su tvoje reci? samo sam izostavio rec ginite, a svaka moze da stoji i sama za sebe, razlike nema, jedino je bezobrazno to sto spominjes neke svirace i navodno neki trud...

to sad sta je programirano a sta nije, kad nekome upadne ludak u dvoriste sa namerom da ga ubije i istrebi verovatno da ce se braniti...

Подели на овим сајтовима

sta je tu bezobrazno to su tvoje reci? samo sam izostavio rec ginite, a svaka moze da stoji i sama za sebe, razlike nema, jedino je bezobrazno to sto spominjes neke svirace i navodno neki trud...

to sad sta je programirano a sta nije, kad nekome upadne ludak u dvoriste sa namerom da ga ubije i istrebi verovatno da ce se braniti...

Па то сам и рекао. Идите, гините, ако вас је воља.

Да ли са породицом бежати од спољног непријатеља, или ићи у рат а своју породицу оставити на милост и немилост домаћим псима - питање је сад...

Уосталом, све ће то народ облатити... Упс, извините, нисам био на часу кад је рађен Лаза Костић. Хтедох рећи: све ће то народ позлатити

Подели на овим сајтовима

pravilnije bi bilo da si rekao branite, ginite, ako vas je volja, ovako po tvome ima sasvim drugo znacenje

svakome je dato da na takvu situaciju reaguje na svoj nacin, ja ne bi znao kako bih reagovao...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...