Juan Valdez Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Bez legalnog ajfona u Srbiji Oko 200 ajfona koje je firma „Komtrejd“ pokušala da uveze u Srbiju, zbog problema s propisima, umesto kod nas, završilo je na tržištu Bosne i Nemačke, saznaje “Blic”. Ajfoni umesto u Srbiji završili u BiH - Povoljno smo u Americi kupili oko 200 ajfona koje pravi „Epl“, ali zbog naših propisa nismo mogli legalno da uvezemo te telefone u Srbiju. Naime, Ratel nam je tražio da donesemo sertifikat od proizvođača, da bi nam dali dozvolu da uvezemo te telefone. S druge strane, „Epl“ daje sertifikate samo svojim distributerima, a mi to nismo - kaže za “Blic” Veselin Jevrosimović, vlasnik „Komtrejda“. Ovakvim potezom, kako kaže, prvi legalan uvoz ajfona je praktično zaustavljen, dok je na našem tržištu bar 75.000 ilegalno kupljenih ajfonova. - Ne razumem u čemu je problem, nisam želeo da budem distributer, samo sam hteo da uvezem ajfon legalno. Pri tom bih uredno platio carinu i država bi imala koristi. Sada smo napravili pet koraka unazad. „Epl“ kod nas neće doći ni za pet godina, a ajfon je najprodavaniji telefon u svetu - kaže Jevrosimović. Izvor: Blic Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Ovaj tekst pokazuje da se ne zna ko je u Srbiji jadniji, drzava ili privrednici... Do duse, oni su vazda ovde bili povezani ko creva, sto se na primeru lika i dela ovog Jevrosimovica odlicno vidi. sqny and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Јеросимовић вероватно овако види Србију: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 dok je na našem tržištu bar 75.000 ilegalno kupljenih ajfonova. Зашто "илегално"? Да занемаримо остале небулозе... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Зашто "илегално"? Да занемаримо остале небулозе... Da, to sam i ja hteo da pitam - po cemu su ti aparati ilegalni? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Da, to sam i ja hteo da pitam - po cemu su ti aparati ilegalni? Nisi ih kupio od Comtrade-a Mozda je mislio da nije placena carina. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 aaa, pa to je onaj čuveni obrazac FT1P - fali ti 1 papir Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Nisi ih kupio od Comtrade-a Mozda je mislio da nije placena carina. Cekaj, sad meni npr. posalje neko iz inostranstva jedan takav, i? On je kao ilegalan? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Cekaj, sad meni npr. posalje neko iz inostranstva jedan takav, i? On je kao ilegalan? Ma nemam pojma. Ocigledno da malo preuvelicava (iliti drami) za novine. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Они мисле да је iPhone скраћеница за "illegal Phone". sqny and игорсима је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Илегално је ваљда због неплаћене царине (е и то ме заболе, што би рек'о Шурда), а начуо сам да је потребан и неки сертификат Ратела да телефон може да ради у нашим мрежама (што ме још више заболе, ако је тачно). Него тај Јевросимовићев ”легални” iPhone би у Србији био полупроизвод без iTunes App Store-a, што њему не пада напамет да спомене, иако би га продавао вероватно за једно 900 евра за верзију од 16GB (ако мисли да му се исплати увоз откључаних телефона из САД), што би било вероватно најскупље на свету. Уместо речи ”легално” овде би требало користити реч ”званично”, што значи да iPhone треба да продаје директно Apple у сарадњи са мобилним оператерима (таква им је пословна политика) и у том случају би отворили и званичну српску продавницу апликација. Зашто се то није десило код нас, а јесте у Сомалији, то је право питање и за политичаре, али и за Јевросимовића и остале српске IT бизМисмене. Aquilius Cratus, Милан Ракић and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 aaa, pa to je onaj čuveni obrazac FT1P - fali ti 1 papir obi-wan and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 E, za ovo gugl da nas časti i skine ograničenja sa android play marketa Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 19, 2013 Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука