Aquilius Cratus Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Ako treba i ginu, samo da se spase sto se spasti moze. samo daleko bilo, nedaj Boze. Da, a da bi se to ako treba odlozilo ili zaobislo iz redova neprijatelja se ubija sto se vise moze. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 ma možda se nekad i odcepi vojvodina ali bez rata nema šanse, i nece u skorije vreme biti nikakvog odcepljenja vojvodine a jel ti to mislis ili verujes? i sta znaci skorije vreme kad se vreme ubrzalo? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 a jel ti to mislis ili verujes? i jedno i drugo, verujte da autonomaši nemaju nikakvu podršku, u ostalom vojvodina nema naftu ni ugalj, pa zato i ne treba americi ni EU. A ta ideja atunomaša je došla iz čiste ljudske pohlepe i borbe za pare, a to dokazuje Čanak i njemu slični. Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 sad nisu bitni nafta i ugalj nego hrana, i tek ce da bude, a kako nemaju autonomasi podrsku kad onaj crnokosuljas Canak jos nije u zatvoru i jos javno dalje laprda i siri pogan i smrad? a eno ima i inicijativa onog iz Mordora... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Па није лоша аналогија. Зар није и ЈНА отимала младиће и слала их у рат? Чак и да то не ради, власт може да узима превелике порезе, ограничава индивидуалну слободу и уопште чини лоше ствари за људе. И у том случају је оправдано да се народ побуни против власти, па и да се "одвоји". Не постоји ништа у "држави" самој по себи што је светије од човека који у њој живи. Када би, на пример, Шумадија хтела да се одвоји од Србије и направи боље и праведније уређење имали би пуно право да то ураде. Основни проблем са сепаратистима код нас није у томе што желе да се "одвоје", већ у томе што углавном желе да направе гору и неправеднију државу од ове у којој живе. Као што су урадили Тачи и компанија. Хоћу да кажем - треба их критиковати на прави начин. Јел ти то. Звонце, атакујеш на место одакле је и Александра Јерков на време - побегла ? Пази када би твоја размишљања која воде у недођију успела да збуне и самога Чанка.......... То што ти хоћеш да кажеш - ни себи не можеш да објасниш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Не постоји ништа у "држави" самој по себи што је светије од човека који у њој живи. Када би, на пример, Шумадија хтела да се одвоји од Србије и направи боље и праведније уређење имали би пуно право да се одвоји. Ispravno razmisljanje ... U slucaju srba iz Knina 90-ih godina. Ili srba danas iz RS. Ljudi su imali puno pravo da ne zele da zive u drzavama koji su opresivne i ugrozavaju njihova verska i gradjanska, vec sstecena prava, kao recimo konstitutivnost koji su imali u hrvatskoj. I ljudi se mirno pobunili, takozvana balvan revolucija, postavili granicu sa balvanima i sto se njih ticalo moglo je sve vec tada biti gotovo... Ali ne lezi vraze, zlikovci im nisu dali da se mirno odvoje ... Ostalo je manje vise poznato. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Па Бошко Обрадовић рече да нам Војводина не треба. Можда је он вођа те завере... Потврда упозорења Двери: ЕУ спрема одвајање Војводине од Србије! Ратко Дмитровић Из појединих центара ЕУ (Берлин, Беч, Будимпешта) спрема се акција која треба да Војводину одвоји од Србије!Београд, 10.01.2013 Почело је; све припремне радње су обављене, новац из иностранства већ пристиже, медијска мрежа је разапета, сви кадрови су на својим местима... почиње борба за осамостаљење Војводине. Коначан исход треба да буде конфедерализација садашње Србије, њено претапање у државну заједницу под именом "Србија и Војводина". Ово ће Дачићу и Николићу-држите ме за реч - још ове године у Бриселу бити испостављено као један од услова које Београд мора да испуни на путу за ЕУ. Већ дуже време група Срба, забринутих за оно што се спрема у блиској нам будућности, покушава да упозори режим у Београду, онај Тадићев и овај Николић-Вучић-Дачићев шта се спрема у Новом Саду. За сада, без успеха. Сви београдски и новосадски медији, приватни и државни, за ове људе су затворени. Њихова прича је оцењена као параноична, из гнезда теорија завере и као таква увредљива за здрав мозак. За то време обављен је значајан део посла. Почетак масовне, координисане, у првој фази ненасилне акције одвајања Војводине од Србије означен је ових дана пласирањем у јавност "Приручника за пружање грађанског отпора-за слободну Војводину". Приручник садржи методологију растакања државности Србије на простору Војводине и начине борбе против свега што има везе са Србијом, уз разводњавање српских предзнака и одредница у корист нове нације-Војвођанин. Приручник доноси грозне лажи на рачун Београда, Србије у целости; иде се до оптужби да је Србија 1945. године у Војводини убила пола милиона Немаца и Мађара. Препоручују се антивојвођанске акције (паљење застава и слично) како би се произвео супротан ефекат, укључујући реакције из иностранства; сугерише кидисање на Српску православну цркву, игнорисање просрпских а помагање "Војводини пријатељских медија": ТВ Војводина, Б-92, Блиц, Глас Америке, Радио Слободна Европа. У плану је и стварање "Војвођанске цркве". Некако у исто време кад и Приручник, на сајту "Аутономија" појавио се текст Динка Грухоњића. Човек је у јавности Војводине и Србије познат као ходајућа мржња према Србији и Србима. Пре него што илуструјем ову тврдњу навешћу да Грухоњић у најновијем тексту описује дечју игру петардама испред једне зграде у Новом Саду и каже: "Слине, балаве, мало им је, иако се на све стране дими и пуши, и осећа се мирис барута у ваздуху. Они би, нема сумње, у руку узели праве пушке, пушкомитраљезе, снајпере, базуке, минобацаче... само да доврше покољ који су им очеви започели". Да не буде дилеме којој нацији припадају деца, већ у следећем пасосу Грухоњић се пита знају ли мајке тих дечака да они на Фејсбуку уместо своје држе слике Ратка Младића. Има тврдњи да је тај Грухоњић, (иначе рођен у Бањалуци, одакле 1991. године одлази у Нови Сад) један од идејних креатора и мотора најновијег пројекта одвајања Војводине од Србије. Грухоњић се бави новинарством, шеф је дописништва агенције Бета у Новом Саду, председник Независног удружења новинара Војводине, сарадник Радија Дојче веле, стручни сарадник на Одсеку за медијске студије Филозофског факултета у Новом Саду. Истиче се већ годинама отвореном мржњом према Србији; тврди да је Србија Војводину припојила ратом, као и Косово; изједначава Републику Српску са усташком Независном Државом Хрватском; тврди да је Војводина угрожена од "академско-црквено-тајкунско-политичких луђака са средиштем у Београду.... Пре две године, у новембру 2010, Скупштина Војводине доделила је Динку Грухоњићу годишњу награду за толеранцију. Прочитајте поново, није грешка. Мржња и зло лагано се, као јесења магла, шире Новим Садом и Војводином. Вентили су у Берлину, Бечу, Будимпешти и Загребу. Одбрана Војводине је могућа, само је питање у којој мери је нови београдски режим свестан свега овога. Извор: Вести Ратко Дмитровић http://dverisrpske.com/sr-CS/vesti/2013/januar/potvrda-upozorenja-dveri-eu-sprema-odvajanje-vojvodine.php Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Ispravno razmisljanje ... U slucaju srba iz Knina 90-ih godina. Ili srba danas iz RS. Ljudi su imali puno pravo da ne zele da zive u drzavama koji su opresivne i ugrozavaju njihova verska i gradjanska, vec sstecena prava, kao recimo konstitutivnost koji su imali u hrvatskoj. I ljudi se mirno pobunili, takozvana balvan revolucija, postavili granicu sa balvanima i sto se njih ticalo moglo je sve vec tada biti gotovo... Ali ne lezi vraze, zlikovci im nisu dali da se mirno odvoje ... Ostalo je manje vise poznato. "Sve životinje su jednake, ali su neke jednakije od drugih" - Džordž Orvel; Životinjska farma. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 sad nisu bitni nafta i ugalj nego hrana, i tek ce da bude, a kako nemaju autonomasi podrsku kad onaj crnokosuljas Canak jos nije u zatvoru i jos javno dalje laprda i siri pogan i smrad? a eno ima i inicijativa onog iz Mordora... Odakle si ti? Ja znam da autonomaši ne bi ni smeli da raspišu referendum za otcepljenje, jer i sami znaju da nemaju šanse, da imaju ikakve šanse odavno bi ga raspisali Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Ja sam iz kupus univerzuma greengrin A pa otcepljenje ne ide naglo, ima sema po kojoj se radi, tiha voda breg roni, zavadi pa vladaj itd. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Занимљива тема. Лично ми се чини да Војводина неће (ни лако ни брзо, ао уопште) отићи као КиМ, из простог разлога што у Војводини нема ни приближно бројног (а ни приближно примитивног) народа који би могао да је пожели за себе, наталитет свих народа је ту негде, значи етничка карта се неће драстично мењати... И друго, од свих људи са којима сам причао, сам чуо да они лично не знају никог ко је за отцепљивање. Додуше, треба се сетити да од увођења појма Црногорац у националном смислу као нечег што је другачије од појма Србин који живи у ЦГ, је прошло ни 60 година до "отцепљивања" Цг, мада је то скроз друга прича, јесте можда грешка српске националне стратегије, али кад се већ десило, шта да се ради, не треба никог терати да живи где неће и да се осећа у складу са пореклом... И мени се чини да хришћанство, и било које друго религијско уверење, нема везе са националним, или било којим другим (из позиције апсолутности и узвишености идеје коју носе све религије) нижим осећањем... Има везе само са појединачним човеком... Мада, ја лично, не бих могао да високо ценим човека који би се данас залагао за отцепљење Војводине и/или се осећао Војвођанином, јер бих га сматрао себичним и неразумним, што опет не значи ништа, можда је такав тип стопут бољи човек од мене. Пг је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Што се тиче Звонковог става да држава нема право да икога мобилише, не знам шта да мислим. Неко би рекао да има јер на тај начин ти њој враћаш нешто што ти је дала, а Звонко би опет можда рекао да ми није дала ништа више него ја њој кроз порезе, поштовање закона итд... И мени је ближе да се сложим да треба то питање оставити ан савест појединцу. Ја лично мислим да бих осећао обавезу да се одазовем позиву када би мој народ био нападнут, јер бих осећао да је ружно да се мој ближњи бори а ја да седим, да се бори и за мене у неку руку, јер његово двориште је и препрека на путу до мог, а и осећам га као део заједничког простора, а тог човека као члана шире породице, метафорички. Е сад добро би питање било (мислим да га је Ивица поставио једном) што онда не одем да се борим за свакога на свету чија је слобода или право угрожено, кад се већ сматрам хришћанином и према томе човека ценим изнад свих подела на нације и сл.... Не знам, у праву је ваљда, али ипак свет је нажалост организован тако да нам пружа могућности да најпре помогнемо породици, људима око себе и народу, јер ако им ми не помогнемо други неће сигурно, јер свако - нажалост - гледа своје. И да, наравно, овако размишљам из ове перспективе, кад би био рат сасвим могуће је да бих се уплашио или остао због породице, или јер бих мислио да је рат у корист политичара а не народа и сл. и да не бих отишао... Ипак се надам да бих био толико јако човек и остао доследан. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 pa eto spomenuo si Crnu Goru, kako je to tamo islo, prvo neki crvjezici pocnu da sire otrov, pa onda na celne pozicije smeste veleizdajnike, i skoro neprimetno dodje do otcepljenja... samo sto ako se porod aspidin nije libio da nas gadja bombama, onda ne vidim zasto ne bi poslali i kopnene trupe kao na Kosovo... sve u svemu izgleda da buducnost nije bajna, ali videcemo, mozda i mozemo to da promenimo Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Ситуација са Цг је другачије, јер се цео тај процес црногоризације десио у неком другом времену и у другим условима, рата, па после револуције, комунизма, опет рата итд. Па добро, не кажем да је ишта немогуће, само кажем да ми не изгледа реално да буде рата у Војводини у догледној будућности. У недогледној је све могуће али је исто тако бесмислено причати о томе. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 13, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2013 Што се тиче Звонковог става да држава нема право да икога мобилише, не знам шта да мислим. Неко би рекао да има јер на тај начин ти њој враћаш нешто што ти је дала, а Звонко би опет можда рекао да ми није дала ништа више него ја њој кроз порезе, поштовање закона итд... И мени је ближе да се сложим да треба то питање оставити ан савест појединцу. Ја лично мислим да бих осећао обавезу да се одазовем позиву када би мој народ био нападнут, јер бих осећао да је ружно да се мој ближњи бори а ја да седим, да се бори и за мене у неку руку, јер његово двориште је и препрека на путу до мог, а и осећам га као део заједничког простора, а тог човека као члана шире породице, метафорички. Е сад добро би питање било (мислим да га је Ивица поставио једном) што онда не одем да се борим за свакога на свету чија је слобода или право угрожено, кад се већ сматрам хришћанином и према томе човека ценим изнад свих подела на нације и сл.... Не знам, у праву је ваљда, али ипак свет је нажалост организован тако да нам пружа могућности да најпре помогнемо породици, људима око себе и народу, јер ако им ми не помогнемо други неће сигурно, јер свако - нажалост - гледа своје. И да, наравно, овако размишљам из ове перспективе, кад би био рат сасвим могуће је да бих се уплашио или остао због породице, или јер бих мислио да је рат у корист политичара а не народа и сл. и да не бих отишао... Ипак се надам да бих био толико јако човек и остао доследан. Овде говориш о две сасвим различите ствари. Једно је када ти лично осећаш обавезу да браниш свој народ и то радиш добровољно, а сасвим друго када ти дође војна полиција на врата и одведе те против твоје воље. Ја свакако нисам против одбране свог народа, управо супротно. Али сам против тога да се младићи одводе насилно да гину за неке импотентне, маторе будале и њихове болесне фантазије. Да смо држави нешто "дужни" - нисмо. Све што нам та организација даје претходно нам је одузела и протраћила 90%. Ја би био више него срећан да ми ништа не дају, а ако може и ништа не узимају. Могу сам да се старам о себи. Juan Valdez је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука