Jump to content

Жерар Депардје

Оцени ову тему

Препоручена порука

215680_10151336565166052_982034346_n.jpg

Жерар Депардье:

«Да, я сделал запрос на получение русского паспорта, и я рад, что мой запрос был принят.
Я обожаю вашу страну, Россию, ваших людей, вашу историю, ваших писателей.
Мне нравится здесь делать фильмы, в которых я работаю вместе с такими актерами, как Владимир Машков.
Я обожаю вашу культуру, ваш образ мышления.
Мой отец в свое время был коммунистом и слушал Радио Москвы! Это тоже часть моей культуры.
В России хорошо жить. Не обязательно в Москве, которая для меня слишком крупный мегаполис.
Я предпочитаю деревню, в России мне знакомы чудные места.
Например, есть одно место, которое я очень люблю. Там, где находится Госфильмофонд, под управлением моего друга Николая Бородачева. Там, вблизи березового леса, я чувствую себя прекрасно.
Я буду учить русский язык.
Я уже говорил об этом с нашим Президентом, Франсуа Олландом. Я все это ему уже говорил.
Он знает, что я очень люблю вашего Президента Владимира Путина, и это взаимно.
И я сказал ему, что Россия - страна великой демократии, это не та страна, где премьер министр мог бы назвать гражданина своей своей страны жалким человеком.
Я хорошо отношусь к прессе, но в то же время, она навевает тоску, потому что в ней, как правило, представлена только одна идея.
Из уважения к вашему Президенту и вашей великой стране, я больше ничего не буду добавлять.
Кроме одного, что касается России, это отрывок из прозы, который пришел мне в голову....
Только в такой большой стране мы никогда не бываем одиноки, так как каждое дерево, каждый пейзаж приносит нам надежду.
В России нет мелочности, она полна великих чувств.
И за этими чувствами скрыто великое целомудрие. В вашем величии, я никогда не чувствую себя одиноким,
Слава России!
Спасибо!»

И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи;

https://www.facebook.com/pravoslavni

Подели на овим сајтовима

615849-putin-i-depardje-ap.jpg

И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи;

Подели на овим сајтовима

Депардје о својој љубави према Русији
15:19 4. јануар 2013.

depardieu_240.jpg

Жерар Депардје као Распућин у истоименом руско-француском филму. Извор: kinopoisk.ru.

Нови руски грађанин и глумац Жерар Депардје послао је „писмо руским новинарима“ у коме коментарише вест о прихватању свог захтева за пријем у руско држављанство и свој однос према Русији, њеној култури и становницима. „Руска реч“ објављује интегрални текст писма на српском језику.

„Да, предао сам захтев за издавање личних исправа и драго ми је што је мој захтев одобрен. Ја обожавам вашу земљу, Русију, ваше људе, вашу историју, ваше писце. Волим да снимам филмове код вас, јер имам прилику да радим са глумцима као што је Владимир Машков. Обожавам вашу културу, ваш начин размишљања. Мој отац је својевремено био комуниста и слушао је Радио „Москву“! То је такође део моје културе. Лепо је живети у Русији. Не обавезно у Москви, која је за мене превелики мегаполис. Више волим село, знам нека дивна места у Русији.

„На пример, постоји једно место које јако волим. Тамо где је „Госфилмофонд“, који води мој пријатељ Николај Бородачев. Тамо, поред брезове шуме, тамо се осећам дивно. Учићу руски језик. Разговарао сам о томе са нашим председником Франсоа Оландом. Све сам му то већ рекао. Он зна да ја много волим вашег председника Владимира Путина, и да је то узајамно. Рекао сам му да је Русија земља велике демократије, и да то није земља у којој би премијер могао назвати држављанина своје земље 'бедником'.

„Имам добар однос са медијима, али они ме истовремено и растужују, јер у њима је по правилу представљена само једна идеја. Из поштовања према вашем председнику и према вашој великој земљи више ништа нећу додати. Рећи ћу само још нешто што се тиче Русије, један прозни одломак који ми је пао на памет... Само у овако великој земљи човек никад није усамљен, јер нам свако дрво, сваки пејзаж улива наду. У Русији нема ситничавости, она је пуна великих осећања. Та осећања крију велику чедност. Ја се никада не осећам усамљено у вашој величини. Слава Русији! Хвала!“

Подели на овим сајтовима

О Слава Ти Боже, да неко дигне глас против прича о некаквој "специјалној" диктатури у Русији. Уосталом, зна се из каквих "демократија" те приче потичу...

Подели на овим сајтовима

О Слава Ти Боже, да неко дигне глас против прича о некаквој "специјалној" диктатури у Русији. Уосталом, зна се из каквих "демократија" те приче потичу...

Мудра птица сова, али очигледно није примирисала у Русију.

Побогу, како се може о било којој држави закључивати на основу начина на који је у њој примљен један човек светског гласа, а богами и новчаника?!

• Волим 1

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Примирисала је Русију, човече који унапред судиш...Онако, како је он то учинио.

Подели на овим сајтовима

ОК, има разних виђења ствари. Живимо у плурализму :) Поздрав од руског зета, тј. мене

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Поздрав од руског зета, тј. мене

Онда је потпуно јасно да је то за тебе диктатура, а не демократија... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Са масним новчаником добио би бесплатан стан и држављанство у Сјеверној Кореји. 

• Волим 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

"Svako vidi ono što hoće" Patrijarh Pavle :)

Подели на овим сајтовима

Онда је потпуно јасно да је то за тебе диктатура, а не демократија... :)

HAHAHHAHA! laugh1.gif

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

ДЕПАРДЈЕ “Панк молебан” у храму Христа Спаса је скандал

Објављено од стране rvdovolja на 15. јануар 2013.

МОСКВА, 15. ЈАНУАРА (Светигора прес)

Француски глумац Жерар Депардје, који је недавно примио руско држављанство, изразио је свој став према чланицама групе Pussy Riot, које су осуђене за скандалозни „панк молебан“ у храму Христа Спаса, као и према руској опозицији.

„Замислите да су те дјевојке ушле, на примјер, у џамију. Не би живе изашле. Чак и у католичком свијету то би било страшно. Али када то говорим у Француској, мисле да сам идиот“, казао је Депардје у интервјуу за руску телевизијску емисију Вијести недеље, преноси Интерфакс.Што се тиче опозиције, по мишљењу глумца, „ту нема ничега, мада има веома паметних људи, као што је Каспаров, али то је добро за шах“, а политика је, каже Депардје, „много сложенија“.

А.О.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...