Srdjan Kotur Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 Vesna Knežević Ćosić Elem, smisljamo rano jutros, moji prijatelji Holanđani i ja gde da idemo u nedeljni provod, Nemačka, Belgija, il u lokalu, po Holandiji. I ja kažem da bih volela da vidim grad Jednoroga u Severnoj Holandiji, zove se Hoorn, slušala mnogo, gledala slike, al nikad bila. I tako, krenemo mi autom za severnu Holandiju, prva destinacija prekrasan gradić po imenu Marken, na ostrvu u moru, ali to i nije more, nego jezero, jer je još severnije pregrađeno, što i nije bitno za ovu priču. Ali, divan gradić, drugačiji od drugih delova Holandije, kuće mahom drvene i obojene u tamno zeleno, radionice klompi, idilični restorani, marine, brodići, ptice, uživancija. I švrćkamo se mi, Piet, ja i Annehilde, okolonaokolo, kad ispred jedne prastare kuće, domaćin, stari čiča Holanđanin, prčka nešto u bašti, u žutim klompama i lepo nas pozdravi. Mi otpozdravimo:) Onda nas čiča priupita jesmo li turisti (u taj kraj dolaze ljudi iz cele Holandije na odmor ali i šire, jel). Moji prijatelji kažu da i jesu i nisu, jerbo su u Nl rodjeni kao i svi preci im, al pokažu na mene i kažu, ona je turista. I pita mene čiča Holanđanin, odakle sam. Kažem:- Iz Srbije. I tu se stari čovek isprsi, nasmeši, pruži mi ruku i reče: -Ooo, iz Srbije! Ja volim Srbiju. Zato što je Srbija heroj Drugog svetskog rata. Partizani! Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 -Ooo, iz Srbije! Ja volim Srbiju. Zato što je Srbija heroj Drugog svetskog rata. Partizani! Kladim se da to kaže svim turistima. Oooo,iz Kenije!Mi volimo Keniju,Kenija je u Africi i ima lavova .smesko. Драшко, Srdjan Kotur and Middle-earth је реаговао/ла на ово 3 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 Kladim se da to kaže svim turistima. Oooo,iz Kenije!Mi volimo Keniju,Kenija je u Africi i ima lavova .smesko. Може бити, али пусти нас да барем маштамо :p Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука