Jump to content

Препоручена порука

Prirodni sateliti (meseci) u nasem Suncevom sistemu... :)

...

127248dce103f6ae72e86018645e7ec0.jpg

https://www.pinterest.com/pin/573997914981182605/

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Najveci prirodni sateliti u Suncevom sistemu... :)

...

79993c0fe2687eb64ba612e8c6a566ab.jpg

https://www.pinterest.com/pin/298011700329877283/

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Јао, Оби, имаш дивне теме. :)

Најлепше ноћно небо сам видела када сам била на једној планини. Преко 2000 метара надморске висине, километрима у круг нема ни једне сијалице, ведра ноћ... Ту слику никада нећу заборавити. Предивно. :sunce:

Подели на овим сајтовима

On 12/28/2017 at 21:03, Lady Godiva рече

Јао, Оби, имаш дивне теме. :)

Најлепше ноћно небо сам видела када сам била на једној планини. Преко 2000 метара надморске висине, километрима у круг нема ни једне сијалице, ведра ноћ... Ту слику никада нећу заборавити. Предивно. :sunce:

Tako smo mi djaci u prvoj godini srednje bili na ekskurziji u Sarajevu, i odemo da zanocimo u neki hotel na Jahorini. A tamo uvece - kao da si se popeo ko zna kol`ko uvis, sve izgleda mnogo blize, vazduh cist, nema vestackog svetla. Samo da sednes i da gledas celu noc... :)

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Вечерас је дивно вече, чист и свеж ваздух а на западном небу можете видети (не баш) млад Месец и Даницу (Венеру).

Петак је вече па су изашли у град :) 

IMG_8412b.jpg

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Potvrdjeno. Evo istog rasporeda na Stelarium-u, samo mi je Venera vec izmakla...

...

Clip_10.thumb.jpg.576a68595978b72605cf377c7351be0a.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, obi-wan рече

Potvrdjeno. Evo istog rasporeda na Stelarium-u, samo mi je Venera vec izmakla...

...

А не може да се подеси на неко раније време да прикаже какав је био распоред у том тренутку?

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Vladan ::: рече

А не може да се подеси на неко раније време да прикаже какав је био распоред у том тренутку?

Nisam nikad probao, ali mislim da moze. Ako vec nemas a zanima te, obavezno probaj program, besplatan je i lako se koristi.

Kad instaliras samo odes prvo da podesis lokaciju (bukvalno mozes tvoju kucu da stavis, samo na Google Zemlji procitaj sirinu i duzinu).

http://stellarium.org/

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, obi-wan рече

Nisam nikad probao, ali mislim da moze. Ako vec nemas a zanima te, obavezno probaj program, besplatan je i lako se koristi.

Kad instaliras samo odes prvo da podesis lokaciju (bukvalno mozes tvoju kucu da stavis, samo na Google Zemlji procitaj sirinu i duzinu).

http://stellarium.org/

Ма мрзи ме да инсталирам... ја користим један што је онлајн, смо чек да нађем линк...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Ко жели може да види Јупитер и Венеру "одједном". Венера је црвене боје на западу јер је у заласку а Јупитер је на истоку, тек изашао, и види се као најсјајнија "звезда".

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Haron, najveci od 5 Plutonovih prirodnih meseca, precnika negde oko 600 km.

Slika sa lica mesta primljena pre neki dan, a u malom pravougaoniku isti mesec snimljen posmatranjem sa Zemlje.

...

charon_then_now_1024.jpg

https://apod.nasa.gov/apod/ap180706.html

Подели на овим сајтовима

Od vremena kad je otkriven (1930. godine), do vremena kad mu je izmenjen status sa "planeta" na "patuljasta planeta" (2006. godine), Pluton nije okrenuo ni jedan ceo krug oko Sunca. Tacnije, jedva da je do sad presao trecinu tog puta, jer da bi jednom obisao oko Sunca njemu treba 248 godina vremena.

https://twitter.com/WorldAndScience

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...