Јадранка-Дервента Написано Јануар 1, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2013 http://derventanovihram.blogspot.com/feeds/posts/default Прво богослужење 6.1.2013.год. Срђан Ранђеловић, Биљана, bgpj and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Јануар 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 1, 2013 Прво богослужење ће бити служено 6.јануара 2013. године уочи празника Рожденства Господа Исуса Христа са почетком у 9 часова.Након тога ће се успоставити редован богослужбени циклус и службе ће бити обављане недјељом и већим празницима(распоред богослужења ће бити објављен).Истога дана у 19 часова на новосаграђеном платоу гдје ће бити изграђен стални храм обавит ће се чин освећења и паљење бадњака.Тим поводом биће уприличен црквено-народни сабор(братско дружење) а за ту прилику ће бити припремљено и послужено кувано вино. Биљана, Драшко, Срђан Ранђеловић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Јануар 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 1, 2013 "Ако Господ не сазида дом,узалуд се труде они који га зидају;ако Господ не сачува град,узалуд не спава чувар"(Псалам 12) Биљана, verum est in beer, Ignjatije and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Јануар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 http://derventanovihram.blogspot.com/p/blog-page_28.html Привремени Богослужбени простор је спреман за прву литургију у недељу 6.01.2013.год. фотографије су овдје. Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Свака част, да се поред постојећих храмова који се граде, да се започне још један нови. Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Јануар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Ваљда је потребан, јер је тај дио града доста далеко од центра гдје се налази црква, па народ баш и ријетко долази на службе, треба сигурно сат времена пјешке а из неких дијелова и више. Ево прва ја, требала би отићи у недељу доле на ту прву службу али се размишљам јер ми је ова у граду на 2мин од куће, а до нове ми треба 45мин брзог хода. Сад се смијем сама себи, што сам написала "доле", као да сад сви знају да је Дервента у брду. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Знам ја пошто сам из Подновља родом, а знам колико је муке било док се подигла ова црква у центру, а видим да имају и цркве у Пољу, па на гробљу према Кулини...... Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Јануар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Да, а гради се нова и у Агићима. Све су то мале црквице, које ће, надам се, бити пуне на службама. Ова црква у центру, јесте велика али је, на велике празнике, постала да буде тијесна. Хвала Богу. Мара and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Јануар 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 http://derventanovihram.blogspot.com/2013/01/blog-post_7.htmlНа Бадњи дан 06.јануара 2013.-тог љета Господњег на лијевој обали ријеке Укрине у Храму Преображења Господњег на радост Божију служена је прва литургија.Богослужење је обавио отац Симеон игуман манастира Пресвете Богородице у Доњој Бишњи код Дервенте,уз саслужење јереја Синише Максимовића пароха Дервентског и управитеља Храма Преображења Господњег.Посебно радује Цркву Христову велико присуство благочестивог народа. Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Јануар 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Литургија 09.01.2013.годинеСвети Првомученик и Архиђакон Стефанhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=194428767368247&set=a.115809938563464.26947.100004033767305&type=1&theater Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Јануар 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 https://www.facebook.com/pages/Posavske-novosti/104132776289806?ref=ts&fref=tsДочек СРПСКЕ НОВЕ ГОДИНЕ У ДЕРВЕНТИ! Срђан Ранђеловић and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Прота Каиновић у елементу dancedance Јел' он у пензији ? Шта је с оним жупником што воли да пјева на улици и да звони и кад вријеме није ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Јануар 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Прота није још у пензији, прошле године је дипломирао, он је легенда и увијек је у елементу. А жупник се примирио у задње вријеме, мора да је добио по ушима од својих надређених. (Тако се нешто причало.) Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Јануар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 19, 2013 На празник Богојављање, 19.01.2013.Дервента. Литија до ријеке Укрине.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=473510032685410&set=a.473504576019289.93005.104132776289806&type=1&theater Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Јануар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 19, 2013 Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука