Jump to content

Како спречити ширење јереси безбожног еволуционизма на православним форумима?

Guest Alefshin

Препоручена порука

• Гости

Мишљења сам да су  бановани момци имали интересовање дискутовати само на једну тему која у наслову има оно ТЕ. Нисам приметила да су залазили у друге теме, можда, али веома ретко. Онда не треба дозволити отварање тема  о ТЕ ако се не желе чути мишљења која ''Негирају Свето Писмо''. Дакле, то је јасно као дан, у том случају момци се не би враћали, не би долазило до расправе и бановања, свако својој кући. Само, како може нешто што се зове ТЕОРИЈА да негира Свето Писмо? Ја мислим да би било јако добро допустити различита мишљења, али тако да дискусија тече без увреда личности, да се заступници ТЕ не противе ВЕРИ и обратно и мислим да би се имала квалитетна дискусија, јер ипак момци имају неко знање, а са друге стране овај форум има да пружи врло квалитетне саговорнике.

Поздрав!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 214
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости

У свему ономе што сам писао, био сам савршено јасан и нема потребе више да понављам исте реченице. Да би се ситуација нормализовала, да би престали више да се бавимо стварима које спадају у надлежност уредништва које се труди да ради свој посао крајње пажљиво и одговорно, затим да не би дошло до реплицирања и јаловог причања у недоглед, закључаћу на неко краће време ових неколико тема које се баве критиком еволуционизма док се не смире мало страсти, па ћемо наставити после.

Подели на овим сајтовима

Pisacemo ono sto se vama svidja ili dobijamo trajne banove? Jel to?

Ovde niko ne dobija banove sve dok ne vre?a. Toliko mogu da ti garantujem za ovu temu.

?? ???? ???? ???? ?? ??????????? ??????????? ???? ?????? ??????? ???? ???????? ????????.

????? ??? ??? ?? ?????. ????? ????? ?? ?? ???????????? ???? ????? ??????? ??????. ????? ???? ???????? ? ??? ????. ????? ??? ?? ?????? ?? ??????? ? ???? ????.

БАРУХ АДОНАЈ МИ-ЦИОН ШОкХЕН јЕРУШАЛАИМ

''Благословен Господ са Сиона који живи у Јерушалаиму!''

Подели на овим сајтовима

???? ?????????? ???????, ?????? "?????????", ??? ??????? ?????????? ????????????, ? ?? ??????????

?????? ???????? ?????????? ?????????? ? ???? ??????

?? ???????? ? ??????.

— ??? ??????????? ?????????, ????? ???: ????? ?????? ? ?????????? ??? ???? ????????????? ????????? ???????? ??? ???? ????????, ??? ?? ????? ??????? ????, ????? ?? ?????????? ???????? ?????? ????? ???? ????? ?? ???????????????? ????? ?? ???????? ???????

— ?? ?? ??????? ????. ?????? ? ??????? ??????? ????? ??????? ??????? ?? ??????????? ??????? ???? ?? ???? ?????? ???? ???? ?? ?????? ???????? ??????? ??????. ??? ?????????? ????? ??????, ??? ?????? ???????? ???? ???????? ? ? ????????? ?????? ?????????. ??? ? ?????? ?? ??????????, ???????? ??????? ????? ?????? ?????? ?? ???????????? ?????, ? ????? ?? ???? - ????.  ?????? ???? ??? ???? ?????? ???? ????? ?????????, ??? ?? ?? ?????????? ???? «??? ??-????». ? ?????????? ????????? ????????????? ?? ????? ??, ??? ???? ???? ???? ???? ???????? ???????. ??????? ? ???????? ?????? ?????? ?????, ???????, ?? ????? ? ??????????. ??? ?????? ?? ???? ??????????? ??????? ????? - ??????? ? ?????????: ??????????? ?? ???????? ?? ?? ???? ????????? "???????", ??????? ?? ???????????? ? ?????????? ? ???????????? ?? ?????? ? ??????? , ????????? ?? ??????? ????? ??????????. ??????????? ?????????? ????????????? ????? ??????????? ???? ???? ?????? ?? ????? ?? ????? ?????????. ????????????  ? ????????? ??????????? ??????? ????? ??????? ?? ????? ????????? ????????????? ????????? ??????????? ????????? — ????????????, ?????????????.

??????.

??? ????????? ?? ????? ??????, ?? ??????????? ????? ????????. ???? ??? ???? ??? ?????? ????????? ? ??????? ????? ???? ??????? ?? ?? ?????? ?????? ??????? ??????? ????? ??????. ?? ?? ?? ??????? ???? ?? ????? ????? (?? ? ?????, ???? ? ???????). ???? ?? ?? ?? ?????? ?? ???? ???????? ???????????.

??????? ????????? ?? ???? ????? ?? ???? ? ???????? ?????? ???? ??? ?? ???, ??? ? ??? ?????, ???? ????????, ?????, ? ????? ?? ???? ?? ???? ? ???????? ???? ? ??????. ????? ??? ????? ? ???????? ????????? ????. ? ?? ??? ???? ???????? ?? ?? ????? ???? ????, ??? ??????? ????? ? ???????? ??????. ? ??? ????? ?? ????? ???? ???? ????. ????? ???? ?? ?????? ???? ?????, ???? ?? ???? ?? ????? ?????, ??????? (?? ????? ??? ? ??????? ??????????) ? ???? ??? (????) ???? ?? ????? ????? (? ??????? ?????? ??????? ?? ???? ????? ?? ???? ? ???) ???? ?? ?? ????, ? ??? ???? ???? ????.

?????? ??? ??? ?? ???? ? ????? ?? ? ??????? ??????? ????? ?? ????. ?? ?????? ???? ?? ??????? ???? ????????. ???? ? ???? ?????????. ?? ?????? ????? ????? ??? ?????? ???? ?? ??????? ??? ??? ???????? ??????? ?? ?????? ????. ????? ?????? ?? ??? ??????????? ???? ?? ???? ????? ?????? ????, ?? ???? ???? ????? ???. ???? ??? ????? ??? ?? ??????????? ??? ???????. ???? ?? ? ??????? ???? ?? ??????? ?????? ?? ?? ????? ?????? ???????? ???????? ???????????. ???? ?? ??? ??????? ????? ?? ???? ???????? ???? (????? ???) ??? ?????? (???????????), ???? ?? ??? ???????????, ????????? ??????, ???????, ???????, ??? ??????. ???? ??? ?????? ?????? ?? ?? ?? ????, ??? ?? ???? ???? ?????????? ??? ????? ??????? ? ???? ? ?????? ???????? ???? ??? ?? ????????? ?????????? ?? ???? ?? ??????? ??????, ?????? ??? ????? ??????. ????? ????? ?? ?? ???????? ?? ???????, ??? ?? ?? ???? ?? ??????? ?????? ?????. ????? ?? ?? ????????, ? ???????? ??? ???????? ???? ?? ?? ???? ????? (?????). ?????? ?? ???????? ?? ??????? ?????? ???? ''????? ?????'' ? ???????? ?? ???? ??????? ??????. ???? ?? ??? ??????? ?????? ??? ?? ??????? ? ???? ''?????? ?????'' ???? ?? ??????? ''??? ??????'' ? ??????? ?? ????? ??? ????? ????????? ? ???????????? - ??????????? ????????. ? ??? ????? ?? ?????? ????????? ? ????? ???? ???????????. ???? ?? ??? ??????? ?????? ?? ?? ??????? (???? = ??????????) ? ???? ?????? ??????(??????) ?????(?????? ??????). ??? ?????? ??????, ??? ?????? ???? ?? ?? ???????? ?? ????? ?????? ?? ???????? ? ????, ?? ???? ????? ??????, ??? ?????? ????????? ????????. ??? ?????? ????? ? ???? ? ??? ????? (?????) ???? ??? ? ?????????? ?????? ??? ???? ???? ?????? ??? ????????? ????????. ? ??? ???? ? ???? ?? ?? ? ?????? ????????? ??? ????. ?? ?????? ?? ????? ?? ?? ????? ?????? ?? ????? ??????, ??? ?? ??? ???? ??????? ???????? ??? ? ??? ?????? ????. ????? ????? ?? ???? ?? ???????? ?????????, ? ????????? ?? ?? ????? ????????? ????????????? ? ??? ?? ? ?????? ????????. ??? ????? ????? ????? ?? ?????. ??????? ?? ??????????? ????????? ?? ???? ?????? ??????? ????? ?????? ??????? ????????? ???????? ??? ? ????? ???? ??? ?????? ?? ?? ???? ??????? ??? ?????? ? ?? ?? ??? ?????? ?????? ???????? ?????? ????? ?? ?????. ?? ????? ?? ?? ????? ?? ?????? ??? ???????? ??????? ???????? ?????, ???? ?? ?????? ??????? ????????? ? ?????????????. ??????? ??? ????? ?? ?? ???? ??????? ?? ?? ????? ??????????? ????? ????????????. ???????, ??? ???? ????? ?? ?? ?? ????????????? ???????????? ???? ?? ????? ????. ??????????? ????? ???????? ???? ?????????? ????? ??????? ? ?????????. ? ??? ?????? ?? ?????? ????? ???????????????. ????? ?????? ???????? ? ??????????? ????????. ????? ????????? ?????? ? ??????????, ?? ???????? ????????. ??????? ?? ???? ???? ?????? ??? ?? ?? ??????? ?????, ??? ?? ?? ?????? ? ?????, ??? ?? ?? ??????? ?? ??????? ????? ???????? ? ???? ????. ? ??? ???? ???? ?????????, ???????? ?? ?? ''???????'' ?????? ????????? ????????? ???? ???? ??????? ? ???????. ????? ??? = ?????? ?? ??????? ?? ??????? ?????.(?????, ???? ??? ??????? ???? ???? ????? ? ????????? ??? ?? ??????? ? ????? ??? ??? ?? ???? ????? ?? ???????? ?????? ???? (???? ????); ????? ????? ????? = ?????? ?? 29 ???? ? ?? ?? ???? ????? ????? ??? ????? (????? ????????? ???? ?? 31 ???. 30 ???? ???? ????? ??? ???? ??????? ???? ?? ???????. ? ??? ?????? ?? ????????????? ?? ?????????? ???????? ?????? ???? ?? ?????); ????? ????? ??????= ????? ?? ???? ????? ????? ??? ?????, (?? ?? ?????? ????????? ????????). ? ???? ????? ?????? ????? ?? ???????? ????????? ???? ? ????? ?? ????????? ????. ???????? ?????? ????? ?????? 354 ????. ? ???? ????? ?????? ????? ?? 365 ???? + ???? ???? ?? ????????? ????. ?????, ?? ?? ???, ????? ? ??????. ??? ????? ????? ??????? ? ??????? ????? ????? ??????? ?????????. ??? ???????, ???? ??? ?????, ? ???????. ????? ??????? ??????? ??? ????????? ?????????, ??? ???? ??????? ???????? ??????? ???? ??? ??? ???????? ??????????? ??????? ? ???? ?? ?? ????? ????????. ??? ??????????? ?? ?????? ???? ???????? ???? ????? ?????? ? ????? ? ?????. ??? ???? ?????????? ???? ???? ???

БАРУХ АДОНАЈ МИ-ЦИОН ШОкХЕН јЕРУШАЛАИМ

''Благословен Господ са Сиона који живи у Јерушалаиму!''

Подели на овим сајтовима

• Гости

????? ??? ??? ?? ?????. ????? ????? ?? ?? ???????????? ???? ????? ??????? ??????. ????? ???? ???????? ? ??? ????. ????? ??? ?? ?????? ?? ??????? ? ???? ????.

???????, ????? ???? ???????? ? ??? ??? ???? ? ?? ?? ?????? ????? ?????. ????? ??????? ???? ? ???? ????????? ? ?? ???? ????? ??????. ?? ???? ?????????? ?? ?? ???? ???? ????????? ??????????? ??????????? ???? ??????? ???? ???. ???????? ???????????? ?????? ?????. ?? ?? ???? ??????? ?? ???? ??????????? ??? ??? ??????, ???????? ?? ?????? ?????? ???? ?? ???? ???????? ???????? ???? ?? ? ?????? ????????? ????? ??? ?????? ??????????? ???? ???. ??? ???? ???? ?? ??????? ???? ???. ? ?????????.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Затим имате Месец = период од 29 дана и по за који месец обиђе око земље (Дакле одредница није од 31 одн. 30 дана није месец јер нема никакве везе са месецом. У том смислу ни Григоријански ни Јулијански календар немају везе са везом); Затим имате Годину= перод за који земља обиђе око сунца, (Ту су спорни календари исправни). У току једне године смени се дванаест месечевих мена и десет до једанаест дана. Дванасет месеци имају укупно 354 дана. У току једне године смени се 365 дана + мало више од четвртине дана.

У том смислу је интересантан јеврејски календар који се заснива на години од 354 дана, а који су распоређени у 12 лунарних месеци( почетак месеца млад месец) који имају 29 или 30 дана. Пошто је соларна година око 365.25 дана, на сваких 19 година се додаје месец адар 2( март-април) 7 пута и тада јеврејска година има 13 месеци. Тај `додатни` месец се заснива дакле на оних око 11 дана вишка. Интересантно је да је тај остатак мањи од броја дана у месецу приближно е( после пи најважнији број у математици, 2,72.... тј. приближно 19/7) пута, што свакако није случајно. Е је број чија функција е на х једина даје први извод раван тој функцији. Значи први извод функције е на х је такође е на х. У математици га има `свуда` да тако кажем.

Подели на овим сајтовима

???? ??? ?? ??????!  0104_cheesy

??????? ?????? `????? ??? ?? ??????`. ??????????? ?????? ?? ?? ??????? ?? ??????? ???????? ?????? ???????? ? ???? ????? ?? ?? ?? ??????? ??????? ??? ?? ???? ????? ???????. ?????? ????????? ? ???? ?????? ?????? ???? ?? ??????. ?????? ???? ??? ???? ?? ?? `?????????`, ???????? ??????? ?? ????????? ? ???? ???? ?????????? ?????????. ?? ???? ?? ???? ??????????? ?? ????????? ??? ? ??? ?????? ????, ??? ???? ??, aquilio ? ?????? ???? ????????? ?? ????? ?????? ?? ????? ?? ???? ????? ????? ???. ???? ??????? ?? ???? ?????? ?? ???? ????. ???? ?????? ???? ?? ????????? ???? ????? `???????????`, ?? ?? ?????.

Svaka vam ?ast o?e Ugrine! Upravo sam se iš?lanila sa jednog pravoslavnog foruma jer sam bila potpuno zbunjena time što je ne samo dozvoljeno ovim ljudima da zbunjuju pravoslavne hriš?ane, ve? i ?injenicom da su se i neki sveštenici upleli u diskusiju i nisu me podržali kada sam rekla da temu treba zaklju?ati, a zagovornike TE banovati.

Nemojte i vi gledati kako hriš?ani odlaze sa foruma zbog ovakvih ljudi ve? preduzmite nešto.

Bog vas blagoslovio!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Svaka vam ?ast o?e Ugrine! Upravo sam se iš?lanila sa jednog pravoslavnog foruma jer sam bila potpuno zbunjena time što je ne samo dozvoljeno ovim ljudima da zbunjuju pravoslavne hriš?ane, ve? i ?injenicom da su se i neki sveštenici upleli u diskusiju i nisu me podržali kada sam rekla da temu treba zaklju?ati, a zagovornike TE banovati.

?????, ???? ??? ?? ?.?????, ?.????? ?? ?? ???? ????. ????????, ?? ?? ?????? ?? ?? ????? ??????????? ?? ?????? ???????????? ??????, ????? ?? ??? ???? ?? ????? ??????????? ????? ???? ??????? ??? ? ???, ? ?????? ????? ??? ???????? ????????? ???????? ? ?? ?? ????? ??????? ?? ?????? ? ????. ??? ?? ?? ?? ?????? ????? ???????, ? ? ??? ?? ????? ?????????? ?????? ???? ?? ???? ????? ????? ???????, ??? ??????? ??? ???? ? ?????? ???? ????? ? ???????????? ???????.

Подели на овим сајтовима

????? ????? ????? = ?????? ?? 29 ???? ? ?? ?? ???? ????? ????? ??? ????? (????? ????????? ???? ?? 31 ???. 30 ???? ???? ????? ??? ???? ??????? ???? ?? ???????. ? ??? ?????? ?? ????????????? ?? ?????????? ???????? ?????? ???? ?? ?????); ????? ????? ??????= ????? ?? ???? ????? ????? ??? ?????, (?? ?? ?????? ????????? ????????). ? ???? ????? ?????? ????? ?? ???????? ????????? ???? ? ????? ?? ????????? ????. ???????? ?????? ????? ?????? 354 ????. ? ???? ????? ?????? ????? ?? 365 ???? + ???? ???? ?? ????????? ????.

? ??? ?????? ?? ???????????? ????????? ???????? ???? ?? ??????? ?? ?????? ?? 354 ????, ? ???? ?? ??????????? ? 12 ???????? ??????( ??????? ?????? ???? ?????) ???? ????? 29 ??? 30 ????. ????? ?? ??????? ?????? ??? 365.25 ????, ?? ?????? 19 ?????? ?? ?????? ????? ???? 2( ????-?????) 7 ???? ? ???? ????????? ?????? ??? 13 ??????. ??? `???????` ????? ?? ??????? ????? ?? ???? ??? 11 ???? ?????. ???????????? ?? ?? ?? ??? ??????? ???? ?? ????? ???? ? ?????? ????????? ?( ????? ?? ?????????? ???? ? ??????????, 2,72.... ??. ????????? 19/7) ????, ??? ??????? ???? ????????. ? ?? ???? ???? ???????? ? ?? ? ?????? ???? ???? ????? ????? ??? ????????. ????? ???? ????? ???????? ? ?? ? ?? ?????? ? ?? ?. ? ?????????? ?? ??? `?????` ?? ???? ?????.

???? ??????.

http://sh.wikipedia.org/wiki/Lunisolarni_kalendar#Odre.C4.91ivanje_prestupnih_meseci

http://sh.wikipedia.org/wiki/Hebrejski_kalendar

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%88%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B5%D1%98%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

http://www.megaupload.com/?d=KKLJQ5U2

Свештеник Тимотије:

Православни поглед на свет и савремене науке о природи (Научно побијање Еволуције)

Подели на овим сајтовима

• 7 months later...

Прегледавши ову тему могу само да кажем: хвала Богу да смо, барем колико-толико, дошли до тачке када без страсти можемо да разговарамо на ову тему. Морамо да тежимо ДИЈАЛОГУ, увек и без обзира на тежину питања. Не сме да буде табуу тема. Ми православни барем никада нисмо били секта која попут ноја забада главу у песак. Не може веру да угрози никаква теорија, па ни ТЕ. Не видим разлог да се о томе не разговара на смирен и нормалан начин?

shuntavilo2

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Оче Горане, свака Вам част на овој иницијативи! Подржавам је безпоговорно и потписујем сваку написану Вашу реч о овоме!  shuntavilo2

Ипак је ово православни портал и посећују га (као што смо имали прилике да се уверимо) и деца којој не треба много да потпадну под утицај јеретика. Дијалог је у реду чак и са поборницима ТЕ, али не на овом месту никако, треба се држати основе на којој почива цео овај пројекат који има благослов надлежног епископа, зар не?

Сад... уз ризик да будем погрешно схваћена, рећи ћи да мислим да  део проблема лежи у чињеници да је форум отворен за све и да су добродошли чак и они који нису православни или су чак атеисти. Верујем да је намера била добра и у већини случајева је то оправдано, али сад се треба изборити са тврдокорним корењем ТЕ које се уплело око православних учења.

Бог Вам помогао Оче и нек Вам да снагу да истрајете, а ми ћемо Вас  ;) пратити!

Подели на овим сајтовима

oftopik:

Наравно да се неко мишљење засновано на науци може посматрати као јерес. Ако ти неки научник на основу познатих закона природе каже да хлеб и вино не могу постати Тело и Крв Господа, да ли је то јерес. Ја кажем јесте.

Ne razumem: sta vi tvrdite, da hleb i vino menjaju na Liturgiji svoj hemijsko-fizicki sastav?

Koliko mi je poznato, ucenje slicno tome su imali rimokatolici /up. transsupstancijacija/.

To sto se mi pricescujemo telom i krvlju Hristovom ne znaci da evharistijski darovi menjaju svoje fizicke karakteristike. A iz vase poruke moze da se zakljuci kako vi smatrate da hleb i vino na Liturgiji menjaju svoja prirodna svojstva.

Telo Hristovo u evharistijskim darovima nije prisutno na prirodni vec na svetotajinski nacin. Recima sv. Jovana Damaskina, hleb je i posle osvecenja hleb, ali je sjedinjen sa Bozanstvom: u tom kontekstu hleb i vino postaju za nas 'istinska hrana i istinsko pice', a ne zato sto menjaju svoju prirodu.

Postoji ovde jos jedna stvar. Sam karakter Svete Liturgije je svetotajinski, u punom smislu reci, i evharistijski elementi ne mogu da podlezu nekakvim 'merenjima' i sl. Ako bi se hemijskom analizom pokazalo da su u Liturgiji hleb i vino to sto jesu, da im se priroda ne menja, sta onda, da se odreknemo svoje vere? Ne ide to tako. Crkva je 'Tajna velika'.

Ево ја ћу поделити са тобoм причу која је од недавно актуелна.

Наиме, научници су доказали вршећи анализе да се хемијски састав обичне воде потпуно мења пошто је свештеник освешта. Вода више нема исти састав, разумеш?

Православни знају зашто је то тако, знаш ли и ти?  shuntavilo2

И шта рећи тек за хлеб и вино? Тело и Крв Христову?

;)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...