Гости Guest Оливера Написано Новембар 27, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 27, 2009 Вратите се прво на књигу Постања. Ту све лепо пише. Знала сам да ћете поменути оца Курајева. Његова мисија је сасвим друге врсте, уосталом, што се мало не информишете...Тражите ми цифре. Иначе члан сам поменутог форума. Кад би сте се промували мало тамо можда бисте нешто и схватили. А став изазивате сами. Свако добро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срећко Петровић Написано Новембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2009 ??????? ?? ???? ?? ????? ???????. ?? ??? ???? ????. ????? ??? ?? ???? ???????? ??? ????????. ?????? ?????? ?? ?????? ????? ?????, ????????, ??? ?? ???? ?? ???????????...??????? ?? ?????. ????? ???? ??? ????????? ??????. ??? ?? ??? ?? ????????? ???? ???? ????? ????? ????? ? ????????. Ovo je drugi put da mi savetujete da se informisem, i, kao i prvi put, ljubazno vas pitam o cemu? i gde? /valjda cete me sad udostojiti odgovora/.Kakve sam cifre trazio, ne razumem? 'Muvao' sam se tamo, i stekao sam utisak kako je u RPC 'evolucionizam' prilicno pozitivno ocenjen sa stanovista pravoslavnog bogoslovlja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Новембар 27, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 27, 2009 ??????? ?? ???? ?? ????? ???????. ?? ??? ???? ????. ????? ??? ?? ???? ???????? ??? ????????. ?????? ?????? ?? ?????? ????? ?????, ????????, ??? ?? ???? ?? ???????????...??????? ?? ?????. ????? ???? ??? ????????? ??????. ??? ?? ??? ?? ????????? ???? ???? ????? ????? ????? ? ????????. Ovo je drugi put da mi savetujete da se informisem, i, kao i prvi put, ljubazno vas pitam o cemu? i gde? /valjda cete me sad udostojiti odgovora/.Kakve sam cifre trazio, ne razumem? 'Muvao' sam se tamo, i stekao sam utisak kako je u RPC 'evolucionizam' prilicno pozitivno ocenjen sa stanovista pravoslavnog bogoslovlja. ??????: ????????? ????????????, ?????? ?????????, ????? ?????? ????????. ??????? ?? ???? ???? ????. ? ?? ? ?????? ????? ??????????, ?? ??????? ??????? ?? ???. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срећко Петровић Написано Новембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2009 Ево, послушао сам вас, и мало сам погледао на сајту Московске Патријаршије: В последнее время в адрес Синодальной Богословской комиссии были направлены обращения от ряда православных ученых-естественников, священнослужителей, имеющих ученые степени, и православных педагогов, в которых обращалось внимание на актуальность этой проблемы — как в плане ее содержательного, собственно богословского значения, так и в смысле важности разрешения этой проблемы для церковного сознания в целом. Откликаясь на эти обращения Комиссия провела 21 апреля 2004 г. первый семинар на тему «Шестоднев: богословие и наука», в котором приняли участие члены и консультанты Комиссии, а также православные педагоги и ученые. На семинаре обсуждались вопросы богословской проработки соотношения современных научных теорий эволюции и догматического учения Церкви о творении мира. Было отмечено, что среди верующих, в том числе имеющих специальное естественно-научное образование и ученые степени, существуют разногласия относительно совместимости некоторых научных теорий происхождения мира и его эволюции, с одной стороны, и вероучительных истин, с другой. Участники пришли к выводу о том, что необходимо осуществить дальнейшие исследования этих вопросов с целью формулирования общецерковной позиции. Архиерейский Собор 2004 г., Доклад митрополита Минского и Слуцкого Филарета, Патриаршего экзарха всея Беларуси, председателя Синодальной Богословской комиссии http://www.patriarchia.ru/db/text/428740.html Не видим да игде пише да је "безбожна" теорија еволуције нека "јерес". К тому времени уже стали значительно развиваться естественные науки. XIX век сопровождался всплеском научно-технического развития (это было впервые за всю историю человечества), и стали возникать различные материалистические объяснения картины миры. Хорошо известна эволюционная система Дарвина, которая объясняла материалистически развитие биологических видов. 28 сентября, в заключительный день Первосвятительского визита в Белоруссию, Святейший Патриарх Московский и всея Руси Кирилл http://www.patriarchia.ru/db/text/752751.html Преподаватель Московской духовной академии и семинарии иерей Олег Мумриков представил православный взгляд на теорию эволюции и соотношение библейской и научной версий происхождения жизни. В подмосковном городе Дубна состоялась ХII научная конференция «Наука. Философия. Религия», http://www.patriarchia.ru/db/text/494788.html А какав је рад о. О. Мумрикова, па отприлике као ови други његови радови на ту тему: http://www.bogoslov.ru/text/319657.html http://www.bogoslov.ru/text/292368.html Све у свему, као што сам и рекао: тероија еволуције се позитивно оцењује са аспекта православног богословља. Не постоји никакав "званичан став" који би исту сматрао "јересју". Може да се прочита још занимљивих ствари на руским сајтовима, кога занима. Ја немам баш много времена, ово је сад само ради илустрације. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 ????? ????? ?? ????????????. ????? ????? ????? ?? ?? ??? ??????? ???? "?? ?? ????", ? ???? ?? ??? ?????? ??????? ?? ?????? ???? ???? ? ????????? ?????? ???? ???? ?????? ????? ?? ????? ????. ?? ????? ?? ???????? ?????? ???? ?? ?????????? ? ???????? ?????? ??? ?????????? ???. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Новембар 28, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 2. ?? ??????????? ??????? ??? ??????? ???? ???????? (??????? - ???? ?????, ???????? ???) ?? ??????, ???? ??? ???? ?????? ????????? ? ??????? ??? ???? ? ????? ?? ?? ????????? ????????? ???? ???????????? ??? ??? ? ?????? ????? - "?????????? ??????? ?? ??? ????? ???????????". ??? ????? ????? ???? ??? ???????? ??? ???? - ??????? ?????? ?? ???? ?? ?????? ?? ?? ??????. ? ??? ????????? ????????? ?????, ?? ?? ???? ?? ????? ?? ?????. ?? "?????????" ?? ???? ??????? ?? ???? ?? ?? ??????? ??????????? ? ?? ????? ????? ?????????. ????? ??? ???? ????? ?? ?????, ? ?? ????????????. ???????, ????? ? ????? ????? ???? ?? ???? ????????????? ??. ?????? ????? ??????. ??? ????? `?????????? ??????? ?? ??????????? ???? ????? ???? ?????? ??????????????? ?????? ????? ? ???? ??????? ?????????`-???????? ?? ?????? ????, ?? ?? ?? ??????? ? ????????? ?????? ??????? ? ?????? ? ?????? ????????? ?? ??????? ?? ?? ??????? ? ????????? ?????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Новембар 28, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 ????? ????? ?? ????????????. ??, ??????????? ????????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Новембар 28, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 ????? ????? ???? ,,????????????? ????????????''. ?????? ?? ?? ????? ??????? ?? ??????? ???????? ???? ???????. ????, ???????. ??? ??? ??? ???????, ????? ????? ?? ??????????? ????????????( ????, ???? ?????????? ??? ??? ????? ??????? ?? ???????? ???????????), ???????? ?? ???????? ? ??????????????? ?????? ?????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Новембар 28, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 Срећко, веома је заморно причати са тобом који једино и само на овом форуму причаш о нечему у шта се изузетно мало разумеш. Мени то нимало не делује на конструктиван допринос форуму што наравно и није. Говор о нечему, поготову када је комплексна тема у питању, за сваког одговорног православног хришћанина недвосмислено подразумева упућеност о то, а ти добро знаш да си изузетно танак по овим питањима. Објективно гледано, као што знаш ја немам ништа лично против тебе, штавише сматрам да си теолошки, ван ове теме, одлично поткован. Дакле, ствари су кристално јасне да јасније не могу бити. Заступници ТЕ изричито говоре да је добар део Старог Завета алегорија тј. бајка, а то је директно и недвосмислено негирање богонадахнутости Светог Писма. Све протестантске јереси и секте тумаче Свето Писмо својевољно и погрешно( богохулно), али ни једна не негира аутентичност и конзистентност истог. Хоћу рећи, ТЕ је још опакија јерес у том смислу од било које секте. Шта ту није јасно? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Новембар 28, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 У извештају из књиге постања ми имамо јасно и недвосмислено речено да су све животиње, и рибе и китови морски, и птице небеске, и звериње разно створено свако по својим врстама. Управо тако. Постање 1. глава: 11. Опет рече Бог: Нека пусти земља из себе траву, биље, што носи семе, и дрво родно, које рађа род по својим врстама, у коме ће бити семе његово на земљи. И би тако. 12. И пусти земља из себе траву, биље, што носи семе по својим врстама, и дрво, које рађа род, у коме је семе његово по његовим врстама. И виде Бог да је добро. 21. И створи Бог китове велике и све живе душе што се мичу, што проврвеше по води по врстама својим, и све птице крилате по врстама њиховим. И виде Бог да је добро; 24. Потом рече Бог: Нека земља пусти из себе душе живе по врстама њиховим, стоку и ситне животиње и звери земаљске по врстама њиховим. И би тако. 25. И створи Бог звери земаљске по врстама њиховим, и стоку по врстама њеним, и све ситне животиње на земљи по врстама њиховим. И виде Бог да је добро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Новембар 28, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 ?? ????? ?? ???????? ?????? ???? ?? ?????????? ? ???????? ?????? ??? ?????????? ???. ??? ??? ? ?? ????? ???? ?? ?? ????, ???????. ??? ?? ?? ???? ?????? ?????????? ???????? ? ????? ?? ? ????????????? ?? ?? ??????? ???? ???????????????? ????? ?????? ?????. ?????, ????????, ???????? ????? ?????? ????? ???? ?????????( ????????? ?? ?????) ??? ?? ???? ? ???????? ??????????, ?????????? ???. ????????????? ?? ????????????? ????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 ??? ????????????? ?????? ? ????? ?????? ????? ????? ?????????? ? ????????( ?????????), ??? ?? ????? ?? ?????? ???????????? ? ?????????????? ?????. ???? ????, ?? ?? ??? ??????? ????? ? ??? ?????? ?? ???? ???? ?????. ??? ?? ???? ?????? joooj И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Новембар 28, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 Видим да се неки распитују ко ми је надлежни Епископ. Одлично, јер је то добра прилика да управо свом надлежном Епископу изложим целу ситуацију, а уједно да поставим питање под чијим благословом функционишу поједини форуми на којима се прикривено заступа дарвинизам( велика већина чланова) тј. теорија по којој смо настали од мајмуна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Новембар 28, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 ??? ??? ? ?????? ????? - "?????????? ??????? ?? ??? ????? ???????????". ??. ???? ?? ??????? ?? ????? ???? ???? ????, ???? ????? ????????, ??? ?? ?? ????????? ??????????? ??????????? ???? ????? ???? ?????? ????? ?????( ???????? ??? ? ??????? ?? ?? ?? ????)-? ???? ???????. ?? ??? ??? ??????? ???? ????????? ?????????????, ??? ?? ? ???? ?? ??????. ??? ????? ?? ???????? ??????????, ?? ??????, ??? ????? ?? ?? ? ?????? ???????? ????, ?? ?????. ?? ????? ??????, ?? ?? ???????? ?????????? ???? ??? ????? ?? ?????? ? ????????????? ? ???? ?? ????? ??????? ?????? ?? ?? ???? ???? ????, ???? ?? ??????? ??? ?? ?? ????? ? ????! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 "?????????? ??????? ?? ??? ????? ???????????". ??????? ?? ?? ? ??????? ???? ???? ?????? ????? ? ????? ?????? ? ???? ????, ????? ??... ?? ?? ?? ????? ???????, ?????? ?? ??? ????. ?????, ???? ?? ????? ??? ??????, ???? ?? ?? ????????, ?? ????? ??, ?? ????...??????? ?? ???? ???? ?? ????? ??? ?? ??? ????, ??? ?? ?? ??? ???? ? ??? ?? ?????? ?????! И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука