коЖељ њацИ Написано Јул 27, 2010 Пријави Подели Написано Јул 27, 2010 PA ŠTA ŠTO TO PIŠE U SVETOM PISMU? Šta sad, piše u Svetom Pismu dakle šta? Piše i da zmije pričaju, to je istina, da? Па ништа. Шљивим и ја шта прича један Докинс, па шта ако прича јел то истина? Evolucija je istina. Ne pozivam se na autoritet Dokinsa kao ti na Pisma. Еволуција је само теорија. Али ми није јасан наслов теме, чуј "јерес безбожног еволуционизма". Прво зашто јерес и кад је проглашена еволуција за јерес? Друго зашто безбожна ? Можда зато што се атеисти поштапају еволуцијом, па ни један озбиљан атеиста се не поштапа науком нити научним теоријама , јер у томе нема никаквог доказа ни да има ни да нема Бога, то је смешно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 27, 2010 Пријави Подели Написано Јул 27, 2010 Јок проповеда еволуцију. stadaradim-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' />Ne propoveda ni jedno ni drugo,ona se time ne bavi. Проповеда да је свет створио Бог. Дакле проповеда стварање. Латински "creatio" значи управо то креација или творевина, према томе креационизам је ништа друго него стварање. С тога Свето Писмо проповеда да је Бог створио свет, а не четири велике природне силе, или ти не мислиш да је тако? Баш на то сам мислила под "креационизмом", ништа друго, никаква веза са поменутим Г. Петровићем Па да, то је светоотачки креационизам који се базира и темељи на вери, не емпиријским доказима. Иначе иако нисам симпатизер научних креациониста због њиховог инфантилног приступа читавој проблематици, штета је што их се са презиром и мржњном гледа невезано сад за Петровића који је тешки секташ и хулитељ на Православно учење, јер има и другачијих креациониста који се заиста труде да колико толико докажу описе из књиге Постања. Мада је то у суштини све недоказиво, и није подложно испитивању с тога би се заиста образриво човек требао понети када хоће да преиспита плодове Божијег промисла, а то научни креационисти не могу схватити. Иначе колико умеју да буду затупљене обе стране показује се код питања постанка великог кањона Колорадо где научни креационисти тврде да је он настао брзом ерозијом тј од повлачења потопских вода, а еволуционисти да је настао спором ерозиојом реке Колорадо кроз милионе година, а ни једни ни други нису управу и постоји сасвим тачна и слабо прихваћења трећа теорија. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 27, 2010 Пријави Подели Написано Јул 27, 2010 PA ŠTA ŠTO TO PIŠE U SVETOM PISMU? Šta sad, piše u Svetom Pismu dakle šta? Piše i da zmije pričaju, to je istina, da? Па ништа. Шљивим и ја шта прича један Докинс, па шта ако прича јел то истина? Evolucija je istina. Ne pozivam se na autoritet Dokinsa kao ti na Pisma. Еволуција је само теорија. Али ми није јасан наслов теме, чуј "јерес безбожног еволуционизма". Прво зашто јерес и кад је проглашена еволуција за јерес? Друго зашто безбожна ? Можда зато што се атеисти поштапају еволуцијом, па ни један озбиљан атеиста се не поштапа науком нити научним теоријама , јер у томе нема никаквог доказа ни да има ни да нема Бога, то је смешно... Da li je moguće? Teorija nije isto što i hipoteza kada je u pitanju nauka, ne mogu da objašnjavam više. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Јул 27, 2010 Пријави Подели Написано Јул 27, 2010 Teorija evolucije je činjenica svidelo se to nama ili ne.Možeš da poričeš koliko god hoćeš,ne pomaže. Слажем се, теорија микроеволуције је егзактна чињеница свидело се теби то или не. Koji je to mehanizam koji sprecava da mikroevolutivne promene ne dovedu kroz dovoljno dugacak period vremena do makropromena tj prelaska u novu vrstu bolje ekoloski prilagodjenu?To ste zakljucili onako pijuci uz kafu ili izmedju poluvremena fudbalske utakmice? Da li ste ista procitali o TE sem ovog djubreta od Petrovica ili Timoteja Seljskog? Sacuvaj Boze i sakloni. Iako imamo milione dokaza za to u obliku fosilnih ostataka,detaljno razradjenih filogentskih stabala,koja se uz sve to embrioloski odlicno poklapaju,iako su: genetska,geoloska,radioloska,hemijska,fizicka i druga,istrazivanja nedvosmisleno /I NEZAVISNO JEDNA OD DRUGE, pokazala tacnost TE sa tako visokom vrednosti da je iluzorno i misliti drugacije,i dalje imamo ideoloski nastrojene ljude koji u razmisljanju o cinjenicama govore o nekim ubedjenjima,verovanju.... To se zove kreacionisticka lobotomija koja veze nema sa Crkvom vec sa sektom protestanata,na koju se odlicno uklapa pomenuti mnogostruki hulitelj Crkve M.Petrovic koji i sam pripada nazarenima,ali starozavetnoj frakciji koja pljuje na sve ono sto cini novozavetnu Crkvu koju nam Gospod otkri Sobom,u Sebi i kroz Sebe. Takodje,o.Tomotej Seljski se toliko nalupao u opnoj knjizi o Knjizi Postanja koju je stampala Svetigopra da bukvalno sev od pocetka dop kraja je samo prepisano od americkih kreacionista,sektasa koji veza sa naukom nemaju,osim sto koriste kreacionizam da pune svoj,nekoliko stotina miliona tezak, fond. Naravno,poznato mi je da postoji odredjeni sloj ljudi u Crkvi koji prema svemu voli da se odnosi po principu veruj i ne ispituj,ali to sprovoditi u naucnim ispitivanjima i tvrditi da je nesto/UOBRAZILJA/ tacno ikao nema nikakvih dokaza za to/kreacionizam/,a za drugo ,za sta imamo milione dokaza tj TE, tvrditi da je netacno ili bogohulno/na osnovu cema,samo se pitam..../,je za mene lobotomija i to prvorazredna,ravna komunizmu. Сама структура ДНК и како је грађена је баријера у којој је немогуће никаквом природном механизму да унесе нове нуклеотиде, а ту је и механизам који се брине о брзој поправци оштећених нуклеотида. А остатак твог поста немам шта да коментаришем, сачувај ме Боже коментара. Види се докле сте догурали и да је то већ предалеко отишло. Али шта ћеш такви сте какви су вам учитељи, тј да свако ко је поклоник еволуције на друге који нису гледа се презрењем и омаловажавањем као да је бедник. Шта рећи него уствари чист комунизам који би да елиминише све неподобне систему. То је већ устаљена пракса по многим западним универзитеима и научним круговима, за свакгоа ко се дрзне да посумња у еволуцију, чека га крај каријере и избацивање из научних кругова. Klasicna zamena teza i nevidjeni bezobrazluk,naravno "pun poboznosti". Nikakva barijera oko DNK strukture ne postoji,sem u tvojoj masti.Da si bio budan makar na casovima biohemije ili makar biologije uvideo bi da je ovo zestoka glupost sto si rekao/izvinjavam se ako si tehnicko lice/. Kao da si rekao da je Arije u pravu i ocekujes da ti neko aplaudira. Nego,postavih dokaze koje ste trazili i sta imate da kazete? Mozda da onaj jeretik Petrovic da odgovor? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Јул 27, 2010 Пријави Подели Написано Јул 27, 2010 PA ŠTA ŠTO TO PIŠE U SVETOM PISMU? Šta sad, piše u Svetom Pismu dakle šta? Piše i da zmije pričaju, to je istina, da? Па ништа. Шљивим и ја шта прича један Докинс, па шта ако прича јел то истина? Evolucija je istina. Ne pozivam se na autoritet Dokinsa kao ti na Pisma. Еволуција је само теорија. Али ми није јасан наслов теме, чуј "јерес безбожног еволуционизма". Прво зашто јерес и кад је проглашена еволуција за јерес? Друго зашто безбожна ? Можда зато што се атеисти поштапају еволуцијом, па ни један озбиљан атеиста се не поштапа науком нити научним теоријама , јер у томе нема никаквог доказа ни да има ни да нема Бога, то је смешно... Boldovano je netacno,jer je naucna teorija najvisi nivo nauke,a pri tom TE najdokazanija medju njima i sistemski kao i svaka naucna teorija opisuje mehanizme i pojave sa visokom tacnoscu,a u stanju je da predvidi gde ce i sta biti otkriveno i to na veoma precizan nacin,ali da ne sirimo pricu jer je vec i ovo previse za forumsko dopisivanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јул 27, 2010 Пријави Подели Написано Јул 27, 2010 PA ŠTA ŠTO TO PIŠE U SVETOM PISMU? Šta sad, piše u Svetom Pismu dakle šta? Piše i da zmije pričaju, to je istina, da? Па ништа. Шљивим и ја шта прича један Докинс, па шта ако прича јел то истина? Evolucija je istina. Ne pozivam se na autoritet Dokinsa kao ti na Pisma. Еволуција је само теорија. Али ми није јасан наслов теме, чуј "јерес безбожног еволуционизма". Прво зашто јерес и кад је проглашена еволуција за јерес? Друго зашто безбожна ? Можда зато што се атеисти поштапају еволуцијом, па ни један озбиљан атеиста се не поштапа науком нити научним теоријама , јер у томе нема никаквог доказа ни да има ни да нема Бога, то је смешно... Boldovano je netacno,jer je naucna teorija najvisi nivo nauke,a pri tom TE najdokazanija medju njima i sistemski kao i svaka naucna teorija opisuje mehanizme i pojave sa visokom tacnoscu,a u stanju je da predvidi gde ce i sta biti otkriveno i to na veoma precizan nacin,ali da ne sirimo pricu jer je vec i ovo previse za forumsko dopisivanje. Да ли се дешавало у науци да један теорија ( научна , наравно ) замени неку претходну теорију јербо је ова застарела или недовољно тачна или тако нешто ? Ако јесте да ли се онда и једна и друга научна теорија дакле и она стара и она нова узимају као истина или се као истина узима само она последња? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Јул 27, 2010 Пријави Подели Написано Јул 27, 2010 PA ŠTA ŠTO TO PIŠE U SVETOM PISMU? Šta sad, piše u Svetom Pismu dakle šta? Piše i da zmije pričaju, to je istina, da? Па ништа. Шљивим и ја шта прича један Докинс, па шта ако прича јел то истина? Evolucija je istina. Ne pozivam se na autoritet Dokinsa kao ti na Pisma. Еволуција је само теорија. Али ми није јасан наслов теме, чуј "јерес безбожног еволуционизма". Прво зашто јерес и кад је проглашена еволуција за јерес? Друго зашто безбожна ? Можда зато што се атеисти поштапају еволуцијом, па ни један озбиљан атеиста се не поштапа науком нити научним теоријама , јер у томе нема никаквог доказа ни да има ни да нема Бога, то је смешно... Boldovano je netacno,jer je naucna teorija najvisi nivo nauke,a pri tom TE najdokazanija medju njima i sistemski kao i svaka naucna teorija opisuje mehanizme i pojave sa visokom tacnoscu,a u stanju je da predvidi gde ce i sta biti otkriveno i to na veoma precizan nacin,ali da ne sirimo pricu jer je vec i ovo previse za forumsko dopisivanje. Да ли се дешавало у науци да један теорија ( научна , наравно ) замени неку претходну теорију јербо је ова застарела или недовољно тачна или тако нешто ? Ако јесте да ли се онда и једна и друга научна теорија дакле и она стара и она нова узимају као истина или се као истина узима само она последња? To sto govoris se ne desava u nauci vec samo u glavama laika. Svaka nova naucna teorija objasnjava fenomene koje je i predhodna, samo na bolji i tacniji nacin,ali to ne znaci da predhodna teorija nije tacna,samo je nova tacnija i preciznija.Dakle,nova ne negira predhodnu,jer govore o istim mehanizmima a oni uvek deluju na isti nacin,pa i ono sto ih opisuje mora to da prati ili nije tacno i time nije ni naucna teorija vec je na nivou radne hipoteze.Ogromna je razlika ova dva i to ne treba brkati. Tako je Ajnstajnova teorija relativiteta zamenila Njutnovu gravitacionu,ali je nije ponistila jer je samo bolje objasnila procese koje je i ova pre nje opisivala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
After forever Написано Јул 27, 2010 Пријави Подели Написано Јул 27, 2010 Је л дозвољено цитирати своју поруку са неке друге теме? Питам, јер ми се чини згодно да је овде поновим, да не бих писала исто то, само мало другачије... Дакле... ово је мој лични цитат саме себе 8086.gif "Дајем вам за право да мислите да сам неука и необразована, али пошто никада нисам веровала у еволуцију не знам баш много о њој и научним чињеницама које је доказују. А нисам веровала зато што ми је увек деловала неозбиљно и смешно... Не кажем да је креационизам ишта бољи, али сама помисао да неко живо биће може од пераја да развије крила.... ма дајте. Или да је мајмунски мозак од превише размишљања може да еволуира у ово што ми имамо у главама... И сећам се да сам као јако мала, будући из комунистичко атеистичке породице била апсолутно и језиво преплашена могућношћу да моја златна рибица једног дана реши на својим ногама да изађе из акваријума!! Јесте, смејте се колико хоћете valjanje od smeha али то су биле трауме а нико није могао да ми објасни како то... раније је од мајмуна могао да постане човек а сада не може! 8086.gif " Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јул 27, 2010 Пријави Подели Написано Јул 27, 2010 PA ŠTA ŠTO TO PIŠE U SVETOM PISMU? Šta sad, piše u Svetom Pismu dakle šta? Piše i da zmije pričaju, to je istina, da? Па ништа. Шљивим и ја шта прича један Докинс, па шта ако прича јел то истина? Evolucija je istina. Ne pozivam se na autoritet Dokinsa kao ti na Pisma. Еволуција је само теорија. Али ми није јасан наслов теме, чуј "јерес безбожног еволуционизма". Прво зашто јерес и кад је проглашена еволуција за јерес? Друго зашто безбожна ? Можда зато што се атеисти поштапају еволуцијом, па ни један озбиљан атеиста се не поштапа науком нити научним теоријама , јер у томе нема никаквог доказа ни да има ни да нема Бога, то је смешно... Boldovano je netacno,jer je naucna teorija najvisi nivo nauke,a pri tom TE najdokazanija medju njima i sistemski kao i svaka naucna teorija opisuje mehanizme i pojave sa visokom tacnoscu,a u stanju je da predvidi gde ce i sta biti otkriveno i to na veoma precizan nacin,ali da ne sirimo pricu jer je vec i ovo previse za forumsko dopisivanje. Да ли се дешавало у науци да један теорија ( научна , наравно ) замени неку претходну теорију јербо је ова застарела или недовољно тачна или тако нешто ? Ако јесте да ли се онда и једна и друга научна теорија дакле и она стара и она нова узимају као истина или се као истина узима само она последња? To sto govoris se ne desava u nauci vec samo u glavama laika. Svaka nova naucna teorija objasnjava fenomene koje je i predhodna, samo na bolji i tacniji nacin,ali to ne znaci da predhodna teorija nije tacna,samo je nova tacnija i preciznija.Dakle,nova ne negira predhodnu,jer govore o istim mehanizmima a oni uvek deluju na isti nacin,pa i ono sto ih opisuje mora to da prati ili nije tacno i time nije ni naucna teorija vec je na nivou radne hipoteze.Ogromna je razlika ova dva i to ne treba brkati. Tako je Ajnstajnova teorija relativiteta zamenila Njutnovu gravitacionu,ali je nije ponistila jer je samo bolje objasnila procese koje je i ova pre nje opisivala. Значи тврдиш да се у науци није десило да се нека научна теорија прогласи за погрешну ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Јул 27, 2010 Пријави Подели Написано Јул 27, 2010 PA ŠTA ŠTO TO PIŠE U SVETOM PISMU? Šta sad, piše u Svetom Pismu dakle šta? Piše i da zmije pričaju, to je istina, da? То нема везе са тобом који се декларишеш као атеиста већ са овим "православним еволуционистима". ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Јул 27, 2010 Пријави Подели Написано Јул 27, 2010 PA ŠTA ŠTO TO PIŠE U SVETOM PISMU? Šta sad, piše u Svetom Pismu dakle šta? Piše i da zmije pričaju, to je istina, da? Па ништа. Шљивим и ја шта прича један Докинс, па шта ако прича јел то истина? Evolucija je istina. Ne pozivam se na autoritet Dokinsa kao ti na Pisma. Еволуција је само теорија. Али ми није јасан наслов теме, чуј "јерес безбожног еволуционизма". Прво зашто јерес и кад је проглашена еволуција за јерес? Друго зашто безбожна ? Можда зато што се атеисти поштапају еволуцијом, па ни један озбиљан атеиста се не поштапа науком нити научним теоријама , јер у томе нема никаквог доказа ни да има ни да нема Бога, то је смешно... Boldovano je netacno,jer je naucna teorija najvisi nivo nauke,a pri tom TE najdokazanija medju njima i sistemski kao i svaka naucna teorija opisuje mehanizme i pojave sa visokom tacnoscu,a u stanju je da predvidi gde ce i sta biti otkriveno i to na veoma precizan nacin,ali da ne sirimo pricu jer je vec i ovo previse za forumsko dopisivanje. Да ли се дешавало у науци да један теорија ( научна , наравно ) замени неку претходну теорију јербо је ова застарела или недовољно тачна или тако нешто ? Ако јесте да ли се онда и једна и друга научна теорија дакле и она стара и она нова узимају као истина или се као истина узима само она последња? To sto govoris se ne desava u nauci vec samo u glavama laika. Svaka nova naucna teorija objasnjava fenomene koje je i predhodna, samo na bolji i tacniji nacin,ali to ne znaci da predhodna teorija nije tacna,samo je nova tacnija i preciznija.Dakle,nova ne negira predhodnu,jer govore o istim mehanizmima a oni uvek deluju na isti nacin,pa i ono sto ih opisuje mora to da prati ili nije tacno i time nije ni naucna teorija vec je na nivou radne hipoteze.Ogromna je razlika ova dva i to ne treba brkati. Tako je Ajnstajnova teorija relativiteta zamenila Njutnovu gravitacionu,ali je nije ponistila jer je samo bolje objasnila procese koje je i ova pre nje opisivala. Значи тврдиш да се у науци није десило да се нека научна теорија прогласи за погрешну ? To, sto je bilo pogresno/na samim pocecima moderne nauke/ nikad nije bilo na nivou teorije vec hipoteze. Razlika je ogromna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Јул 27, 2010 Пријави Подели Написано Јул 27, 2010 Верујете да организми могу да еволуирају путем мутација ? ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Јул 27, 2010 Пријави Подели Написано Јул 27, 2010 Верујете да организми могу да еволуирају путем мутација ? Vera tu nema nikakve vaznosti,jer nije potrebna za procese za koje vidimo da se nesprestano desavaju pred nasim ocima. Sto bi rekao sv.Nikolaj:"Ne verujem,nego znam.." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Јул 27, 2010 Пријави Подели Написано Јул 27, 2010 Верујете да организми могу да еволуирају путем мутација ? Vera tu nema nikakve vaznosti,jer nije potrebna za procese za koje vidimo da se nesprestano desavaju pred nasim ocima. Sto bi rekao sv.Nikolaj:"Ne verujem,nego znam.." Наведи један пример позитивне мутације данас. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Јул 27, 2010 Пријави Подели Написано Јул 27, 2010 Верујете да организми могу да еволуирају путем мутација ? Vera tu nema nikakve vaznosti,jer nije potrebna za procese za koje vidimo da se nesprestano desavaju pred nasim ocima. Sto bi rekao sv.Nikolaj:"Ne verujem,nego znam.." Наведи један пример позитивне мутације данас. http://www.teorijaevolucije.com/uvod2.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука