Justin Waters Написано Децембар 10, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2009 Ако је владика није непогрешив да се разумемо. Арије је био архиепископ, Несторије патријарх, па ето титуле их нису учиниле имунима на грешке. Каноничност икона не проверавамо тиме јел неки владика рекао да су добре или не, него тиме какве су у односу на раније иконе, нарочито у односу на иконе из византијског периода. Пошто иконе оца Стаматиса, бар оне новијег датума и које су критиковане у оном документу, немају никакве заједничке црте са византијским иконама, то онда ни иконе оца Стаматиса нису канонске односно православне. Пошто нису православне можемо рећи да су секуларне, или модернистичке. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Децембар 10, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2009 Свако ко каже да су у тексту споменуте иконе о.Сатаматиса православне и канонске и да су у духу правослвне вере и канона - само се шали сам са собом,или не зна како то треба да изгледа православна икона. Оно што слика о. Стаматис,не би држао ни у соби као обичну слику - јер изазива лоша и погубна осећања,а да не говорим о молитви испред исте. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Децембар 10, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2009 Да ли је ово икона св. Николе или неког тужног,то јест ОЧАЈНОГ морепловца са нацртаним пропелерима на себи ? Јел ово Господ Исус Христос?!??? "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 10, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2009 To je poetska fantazija, bliža mi je Šagalu. Zanimljiv čovek. Zanimljive slike. Imam njegovu knijgu jako je dobra. Bio sam u Kostolcu, nimalo nije za podceniti to što je oslikao o.Stamatis. Sad pitanje tih kanona? On sigurno ne odstupa u ikonografiji od nijh. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Децембар 11, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2009 To je poetska fantazija, bliža mi je Šagalu. Zanimljiv ?ovek. Zanimljive slike. Imam njegovu knijgu jako je dobra. Bio sam u Kostolcu, nimalo nije za podceniti to što je oslikao o.Stamatis. Sad pitanje tih kanona? On sigurno ne odstupa u ikonografiji od nijh. ??,???????? ?????,????????? ?????. ??? ?????? ??????????? ?????. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Децембар 11, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2009 Колико знам не може свако зидно сликарство да буде канонски православно. Ове слике које се овде промовишу су све само не иконе. Оне изображавају живе људе, непосвећене а не свете. Мени се ни као слике не допадају, а о иконама се ту не може ни причати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Schmetterling Написано Децембар 11, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2009 Чавез, ако је ствар са православношћу икона толико релативна, молио бих те да ми кажеш ЗАШТО ова икона није православна: Следећи пут нечији цитат у потпису-бан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 11, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2009 , ???????? ??? ?????? ?? ??????! ? ?? ????? , Brate to je srce a ne jabuka,znas da katolici imaju te ikone a i udruzenja precistog srca Isusovog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 12, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2009 Čavez iosztavio si da kažeš da smo mi katolici uvek lepo primljeni od o. Ace i vaših vernika da osim gore naborjanih da sam i ja sa mojim pater Rupnikom bio gost kod vas. Mi smo radili nekako uporedo mozaik u Smederevu a o.Stamatis oslivakao crkvu u Kostolcu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука