Jump to content

Реална или неутемељена критика Католичке Цркве ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Što bi danas rekao Isus iz Nazareta kada bi danas ponovo došao na Zemlju i vidio što je crkva učinila s Njegovim životnim djelom?

Vatikan - najveći ratni huškač

Isus, Krist je naučavao ljubav prema neprijatelju i nenasilje: «Tko se mača laća, od mača će i poginuti».

Papa u Rimu je međutim kao apsolutni monarh crkvene države često i sam vodio ratove i sudjelovao u građanskim ratovima. Pape su stalno započinjali ratove i pomagali ih, čak huškali čitave narode jedne protiv drugih – kao Bizantince protiv Istočnih Gota, Franke protiv Langobarda, Normane protiv Staufera i obratno.
Vatikan je u 17. stoljeću potpalio 30-godišnji rat u Njemačkoj, a 1914. vatikanski izaslanik u Beču nahuškao je Habsburgovce protiv Srba na prvi svjetski rat.
Neposredno prije drugoga svjetskog rata Papa Pio XII dao je do znanja Hitleru da će se «suzdržati od svakog proklinjanja Njemačke ako se zarati s Poljskom.» (Deschner, Ein Jahrhundert Heilsgeschichte, /Stoljeće spasa/, svezak 2, str. 41) Katolički vojni svećenici na obje strane fronta slali su vojnike u borbu s «Božjim blagoslovom». Vatikan je podupirao sve fašističke i desno orijentirane diktatore u Europi i Latinskoj Americi. Katolički kardinal Frings je nakon Drugoga svjetskog rata kao prvi zahtijevao ponovno naoružavanje Savezne Republike Njemačke.
Sudjelovanje katoličkih svećenika bilo je presudno u genocidu hrvatskih fašista nad pravoslavnim Srbima 1941. - 1943., u krvavim čistkama u Argentini 1976. – 1983. i u genocidu Htua nad Tutsima u Ruandi 1994.
Vodeći Jezuiti opravdavali su čak atomsko naoružanje i time su s odobravanjem tolerirali uništenje čitavih naroda.
Papa Ivan Pavao II. je za vrijeme Zaljevskog rata 1991. rekao: «Mi nismo pacifisti». A 1995. pozvao je na «pravedan rat» u Bosni. Sadašnji papa je kao kardinal Ratzinger, nekoliko mjeseci prije nego je izabran, odbacio pacifizam kao «nekršćanski». Dakle on odbacuje Krista!
Vatikan sve do danas u svom katekizmu opravdava i smrtnu kaznu.
Netolerancija umjesto ljubavi prema bližnjem.

http://www.christus-oder-kirche.de/krist-ili-crkva/dokumentacija/index.php

Измењено од Дејан Бићанић
Наслов прилагођен

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Pajko, to su vandenominacionalni hrišćani, hrišćanski anarhisti ako bih morao to pojednostavit. Oni smatraju vas pravoslavce još gore i od katolika i od protestanata zajedno, smatraju vas idolatristima, jereticima većim i od nas i ne znam čim još sve. Nas katolike i protestante smatraju idolatristima a vas zbog ikona, kostiju svetitelja, mošti, kađenja, metanisanja, celivanja ikona, obreda, parastosa, običaja itd. i sl. arciidolatristima, jel sad to jasno? Njihova videa u kojim ismijavaju i vašu srpsku pravoslavnu Crkvu isti oni i blagopočivšeg patrijarha Pavla, i ne samo njega već i ruskog patrijarha Kirila i pražskog kardinala Vlka sve na istom mjestu u istom videu bih mogao tražit, vidio sam ih davno sad više ne sjećam ni kako su se zvali. Ali za prvo mi se neće jer nije vredno ni tolikog vremena ili truda a za drugo je i neprikladno to postavljat pa makar i u tu svrhu da vam to dokažem. A ako u njima vidite saveznike, samo onda idite sretan vam put, no najvjerovatnije je da će i vas popljuvat i to još više nego nas, slobodno si to isprobajte. To se odnosi i na vaše episkope jer je to njihovo naučavanje, međutim vi njima niste vrijedni ni toga ni da vas popljuju kao nas. Niste im nikakvi partneri a ni protivnici, oni se bore protiv protestantizma i katoličanstva u svojim zemljama zapadne Evrope, za vas ih boli uvo. Vi im ne stojite ni tolikog truda da vas i spomenu ikako.

Opomena: to omi kao opominju, ne ja, hahahaha.

Biskupi se više ne trebaju zvati «kršćanima»!

Udarcem u gong je ovih dana započela akcija «slobodnih kršćana Kristovog Govora na Gori u svim kulturama svijeta». U svojevrsnom generalnom obračunu jedan teolog, jedan liječnik, dva novinara i dva pravnika Rimokatoličkoj crkvi bez okolišanja osporavaju korištenje imena «kršćanski». Stoga se katolički biskupi Njemačke, prije svih Robert Zollitsch iz Freiburga, predsjedavajući Njemačke biskupske konferencije, pozivaju da se službeno odreknu tog imena («Zovite se katolici, to Vam nitko ne osporava») – inače će biti podignuta tužba, zato: «jer nam Isus, Krist leži na srcu, jer je On naš nebeski prijatelj i naš božanski Brat, Otkupitelj svih ljudi i duša, mi više nećemo trpjeti da Vi i Vaš institucionalni crkveni nauk zloupotrebljavate Njegovo ime za nešto sasvim drugo».

http://www.christus-oder-kirche.de/krist-ili-crkva/index.php

Подели на овим сајтовима

Зашто се ти из(об)ражаваш као Хрват кад си, колико сам разумео, Чех?

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Gdje se to izobražavam kao Hrvat? Što branim katoličku Crkvu? Pa nije ona samo hrvatska već i češka, i Česi su katolici, i poljska i slovačka i mađarska itd.  hahaha. A ne branim samo nju nego i vašu. Već sam vam rekao da su to hriščanski anarhisti, njima je za cilj rušenje SVIH CRKVI i svih biskupa/episkopa.

Подели на овим сајтовима

Не, он је ваљда панслависта!

• Волим 1

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

evo šta sam ja, ovo mi je s FB profila: 

Náboženské vyznání

• Liberi dalle istituzioni, libero rapporto con Dio, liberi rapporti comunitari all'interno dell'unica libera istituzione riconosciuta a livello spirituale: La Chiesa. Per perseguire l'obbiettivo di Amore, la violenza non può essere la strada.

Politické názory

10350_314967165274810_2010560772_n.jpg

Подели на овим сајтовима

Razlika između njih i nas je ova: 

Kod nas je crkva jedina slobodna institucija, tu priznajemo,

jer ju je ustanovio sam  Bog, Otac, Hrist i Duh Sveti. Sveta Trojica.

Oni međutim ne, oni kažu odluči se:

Christ oder Kirche - Hrist ili Crlva, znači jeretici i to arcijeretici!

Подели на овим сајтовима

Ja sam ustvari anarhoteokrata, treba vladat Bog i Ctkva nad svima a ne nikakve sekularne institucije. Anarho-znači sve sekularno srušit a teokrata znači uspostavit vladavinu Boga i Crkve nakon toga.To tako bude u Eshatonu, neće postojati nikakve države, samo Crkva Božija. Pa onda na tom ni ne moram nešto puno radit, radim samo na tom miru, pacifizmu i ekumenizmu a ostalo sve riješi Bog sam najbolje. Eshaton bude i tako i ovako.

Подели на овим сајтовима

E, Пајко, Пајко, po nekad si stvarno smešan :) 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Mi naučavamo ovo:

Liberi dalle istituzioni, libero rapporto con Dio, liberi rapporti comunitari all'interno dell'unica libera istituzione riconosciuta a livello spirituale: La Chiesa. Per perseguire l'obbiettivo di Amore, la violenza non può essere la strada.

A ovaj jeretik ovo - nije si baš slučajno dao ime Heretico, hahahaha,

sasvim mu pristaje, baš se potrefio, klasični slučaj za inkvizicije :D

Haereticum Yp-no Fidelis

602544_254508097996227_680711791_n.jpg

http://www.facebook.com/leretico.fedele.7

Ko zna italijanski nek pročita, nekoliko puta jasno odbacuje Crkvu i pojam Crkve kao navodno, po njemu: "nehrišćanski" - vladar je jedino Hrist. A to je jeres. Izgleda da je i taj iz istog tog kruga vandenominacionalnih anarhohrišćana. katolički anrhohrišćani s njima nemaju ništa zajedničkog jer priznaju Crkvu, isto kao i pravoslavni anarhohriščani, oni također ništa zajedničkog s ovima vandenominacionalnim jereticima nemaju.

chiedo scusa... voi dite: liberi rapporti comunitari all'interno "DELL'UNICA LIBERA ISTITUZIONE RICONOSCIUTA A LIVELLO SPIRITUALE: LA CHIESA"...??? mmhh.. ma fatemi capire: la Chiesa cattolica sarebbe l'unica istituzione riconosciuta da chi????????? E sarebbe libera la Chiesa Cattolica??? A me non risulta proprio che la Chiesa Cattolica sia L'UNICA CHIESA CRISTIANA RICONOSCIUTA! Ma poi... è davvero così importante essere riconosciuti? E da chi? Forse da Dio? Pensate che Dio riconosca le istituzioni? Questa cosa mi fa sorridere. Vi definite Anarchici cristiani e poi state sotto il pesante giogo della Madre delle meretrici? Cari miei, la vera e unica libertà è Cristo. Colui che ci ha resi veramente liberi. Non abbiamo bisogno nè di istituzioni, nè di riconoscimenti. Perchè nel Regno di Dio non ci sono nè istituzioni, nè riconoscimenti. La vita cristiana è fatta di cose semplici, è un atto e un fatto privato che vola alto e va oltre queste misere piccolezze fatte di esigenza di esistere davanti a questo mondo. Scusatemi per la crudezza ma fa ridere un gruppo che si auto definisce Anarchico Cristiano e poi fa parte di una potente lobbie Cattolica come la Chiesa che, sappiamo bene quanto macchiata sia la sua fedina spirituale e non solo... in tutti questi secoli di storia. E poi per concludere, è una contraddizione questa Anarchia Cristiana, dal momento che un vero cristiano si sottomette a Dio e lo riconosce come Sovrano... viene a decadere tutta l'ideologia anarchica.

Подели на овим сајтовима

Ti vandenominacionalni su ustvari pogrobci, posmrčad katara, oni su naučavali iste te blude, nisu priznavali ni Crkvu ni episkopat a ni klir. Samo Jevanđelje a Hrista. Posmrče je dijete kojemu otac za vrijeme trudnoće njegove majke umre i ne dočeka se njegovog rođenja pa se tom djetetu kaže da je posmrče ili pogrobak kao u Češkoj. Tako i oni, rodili se i rađaju poslije smrti svojih očeva - katara. Može se reći da su takvi katarski relikti, ostaci koji se s vremena na vrijeme onda ovako povampiruju. Al nema ih mnogo, ima ih toliko malo da većina ljudi nema ni pojma da postoje nekakvi ti takvi vandenominacionalni hrišćani a kamo li o tom šta naučavaju. To su ustvari necrkveni hrišćani jednostavno rečeno, nemaju nikakvu crkviu, oni kažu:."Šta će nam to?" A s tim ni sve to ostalo što ide uz Crkvu, nemaju ni eklisiologiju, ni crkveni sud, crkveni ustav, kanone, episkope, klir, monahe itd. Katari su čak vjerovali da je Crkvu stvorio Sotona a ne Hrist, Bog ili Duh Sveti.

Подели на овим сајтовима

Gdje se to izobražavam kao Hrvat? Što branim katoličku Crkvu? Pa nije ona samo hrvatska već i češka, i Česi su katolici, i poljska i slovačka i mađarska itd.  hahaha. A ne branim samo nju nego i vašu. Već sam vam rekao da su to hriščanski anarhisti, njima je za cilj rušenje SVIH CRKVI i svih biskupa/episkopa.

Ниси разумео. Зашто се изражаваш (говориш, пишеш) као Хрват? Колико сам разумео, ти си Чех.

Јес ли ти њихов адвокат овде или само мисионариш као католик? Питам јер понеки пут не разумем количину

безобразлука којег си у стању да просипаш овде по форуму.

Што се текста тиче, намерно сам поставио јер је писан на језику (хрв) који ти разумеш. (значи - провокација) 

@ Веља - ако ти нешто није јасно, можеш да питаш у ПП, а не да се сам оптерећујеш шта сам хтео да кажем. Опрости

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Biskup osuđen zbog negiranja holokausta

Biskup-osudjen-zbog-negiranja-holokausta

Sud u nemačkom gradu Regensburgu osudio je u sredu na novčanu kaznu suspendovanog katoličkog biskupa Britanca Ričarda Vilijamsona zbog tvrdnji da je broj Jevreja ubijenih u logorima znatno manji a da gasne komore nisu ni postojale. 

Kako je prenela nemačka agencija DPA, Vilijamson se u sredu nije pojavio na sudu, a određena mu je kazna od 1.800 evra.

Proces protiv ultrakonzervativnog biskupa pokrenut je zato što je taj 72-godišnjak u jednom intervjuu švedskoj televiziji... 2008. godine rekao da ne veruje da su postojale gasne komore u kojima su nacisti ubijali Jevreje i pripadnike drugih naroda tokom Drugog svetskog rata.

Vilijamson takođe smatra da su u pravu revizionisti koji kažu da je u koncentracionim.

http://www.vesti.rs/Svet/Biskup-osudjen-zbog-negiranja-holokausta-2.html

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

...па ви сад видите да ли је реална или неоснована:

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

E Pajko pa ti sad kad tako kažeš isto bi bilo kao i ja kada bi nabrajao sve one pravoslavne sveštenike koji su blagosiljali grvorpolića za vreme ratova i rekao takva je Šravoslavna Crkva, takvi su svi Pravoslavci.

Da je vatikan kao vatikan bio umešan pogotovu u srednjem velku u mnoga sverstava i ubistva jeste. Ali sada mislim da se to promenilo, Što se tiče nacizma, ne možeš da optužuješ celu katoličku zajednicu zato što su pojedinci iz Nemačke bili nacisti.

Da po pitanju ovoga jesu među najgorima kao Crkva (institucija), jesu. Po meni u novijoj istoriji i savremenom društvu odma posle Islama, ali ne možeš optuživati Katolike celog sveta za to.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...