Jump to content

Mitra, Horus, Buda, Krišna... 25. decembar.... i Isus

Оцени ову тему

Ignjatije

Препоручена порука

ovo što se tiče sličnosti sa hristom se obične zablude kojom djavo zavodi ljude, neće se sigurno đavo pojaviti očigledno i reći "e ja sam đavo ja zavodim ljude i odvodim ih od Boga"

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Nu, ima bar nekoliko religijskih sistema koji imaju građu o čudesnom začeću nekog od bogova, kao i o umiranju i vaskrsenju, ali nisam sigurna da je i u jednom bilo pomenuto da je bog umro zato da bi ceo ljudski rod spasao smrti. Uglavnom su to pojedinačni činovi koji na neki način objašnjavaju cikličnost prirode. Ima jako lepih opisa karnevalskih svečanosti u Frejzerovoj Zlatnoj grani

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

U nekim religijama svakako ima slichnosti sa Hriscanstvom.

Medjutim ne "preslikanih slichnosti"

Naprimer. Osiris je ubijen, pa ce da se digne iz mrtvih. Ali nije razapet nego iseckan na komade. 

A ovo da je Horus rodjen 25tog decembra, da je Buddha rodjen 25 decembra, ne znam otkud tolike gluposti?

Svakako da je za datum proslavljanja bozica uzet neki paganski praznik (vreme) sto ne znaci da je Isus stvarno rodjen tad.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

У првим вековима Божић се и није славио 25. децембра него, ако се не варам, у јануару заједно са Богојављењем. Тачан датум Христовог рођења једноставно није познат, ми смо само одабрали један дан у години да га прославимо.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

U nekim religijama svakako ima slichnosti sa Hriscanstvom.

Medjutim ne "preslikanih slichnosti"

Naprimer. Osiris je ubijen, pa ce da se digne iz mrtvih. Ali nije razapet nego iseckan na komade. 

A ovo da je Horus rodjen 25tog decembra, da je Buddha rodjen 25 decembra, ne znam otkud tolike gluposti?

Svakako da je za datum proslavljanja bozica uzet neki paganski praznik (vreme) sto ne znaci da je Isus stvarno rodjen tad.

Davno sam citao negde za ozarisa i mozda budem pogresio,ali Ozaris se nije digao iz mrtvih,jeste sastavljen da bi Izis mogla da zatrudni sa Horusom,bogom osvete. A Ozaris je i dalje mrtan,nije oziveo,a kad je umro postao je bog podzemlja....kao sto rekoh,mozda i gresim

У првим вековима Божић се и није славио 25. децембра него, ако се не варам, у јануару заједно са Богојављењем. Тачан датум Христовог рођења једноставно није познат, ми смо само одабрали један дан у години да га прославимо.

6. januara ,dok se na zapadu slavilo 25. decembra,ako se ne varam

Подели на овим сајтовима

Davno sam citao negde za ozarisa i mozda budem pogresio,ali Ozaris se nije digao iz mrtvih,jeste sastavljen da bi Izis mogla da zatrudni sa Horusom,bogom osvete. A Ozaris je i dalje mrtan,nije oziveo,a kad je umro postao je bog podzemlja....kao sto rekoh,mozda i gresim

Moze biti i to, sto opet nema veze sa Hristosom. Okreni obrini. 

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• 6 years later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...