Jump to content

Апарат за печење хлеба

Оцени ову тему

Препоручена порука

i po cemu je bolji od rerne i obicnog pravljenja hleba ?

По томе што ја сад седим овде и чукам у тастатуру док оно ради радњу с тим да нисам моро ни да се патим да месим и премесивам.  :)

А Звоно вели да можеш и да га темпираш временски , тако лепо устанеш ујутро а оно леб свеж и топао , кад завеје овај снежни кијамет поново , што би ишо по леба пуног адитива , кад не морам ни да излазим из куће.

:)

Подели на овим сајтовима

Бољи је зато што само сипаш састојке и одеш да спаваш.

bolje spavas kad imas pekac hleba ? :D :D :D  

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Evo opšteg uputstva za mini pekare, i recepti za razne vrste hleba.

sa scribda

(mislim da može da se postavi da se čita direktno sa foruma, ali nisam siguran za kod)

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

I moja zena kaze - nista dok domacica ne umesi. gringrin

@Tasha

E, daj recep` za ovaj lebac, leba ti...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

I moja zena kaze - nista dok domacica ne umesi. gringrin

@Tasha

E, daj recep` za ovaj lebac, leba ti...

...............................................................................................................................................................

Evo recepta, mada sam ga negde postavila jednom. Hleb je izuzetno ukusan ali i kalorican pa pazite.

- 500 gr brasna ( obicno stavim 300 razenog + 200 integralnog ili belog )

- kvasac

- 475 ml tople vode

- cimet

- vanilin secer ili stapic

- anis / ova tri zacina staviti po ukusu, za pcetak mozda kafenu kasicicu a anisa malo manje da ne preovlada /

- malo soli

- suvo voce ( sljive, smokve, kajsije, grozdje, brusnice, orasi, bademi .... ) ja volim kada ga ima dosta

Zamesiti testo i ostaviti da stoji 1h. U medjuvremenu naseckati voce. Kada testo naraste pomesati ga sa vocem, staviti u pleh za pecenje (obicno oblozim papirom za pecenje); ostaviti ga jos pola sata da odmori pa u rernu na 180 C dok ne bude gotov. :) Prijatno.

Javi kada napravis kako vam se dopada. Odlucan je u postu.

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Пробах синоћке лебац црн ки угарак а укусан( за разлику од белог куповног који је ко крпа) ... значи до сад сам био дебо ал од сад ћу тек да будем дебо , има само леба да једем из домаће кујне...   :)

Подели на овим сајтовима

Пробах синоћке лебац црн ки угарак а укусан( за разлику од белог куповног који је ко крпа) ... значи до сад сам био дебо ал од сад ћу тек да будем дебо , има само леба да једем из домаће кујне...   :)

чико, а јел сав овај леба' твој?

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Сваки пут када видим ову тему или сличне, што се тичу хране, ја огладним.

Подели на овим сајтовима

Има једна зврцка, лопатица за мешање леба кад се леб испече увек остане у лебу и кад извадиш леба питаш се ди је лопатица хехехехе...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...