Маша Написано Новембар 26, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2009 Feminiziran!??, ??? ?? ?? ??? ????? ??? ???? ???? ????? ????????? ? ?????????? ?? ??? ?????, ?? ??? ?? ???? ???????? ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Новембар 26, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 26, 2009 klapklap Hajde sad neki akvarel..... :smiley: 0104_cheesy moracu neki da dodam, Masa nam je pokazala kompjutersku tehniku crtanja, Marku je nasla vjernu ljubu... moracu se i ja uskoro na akvarel baciti 0104_cheesy 0104_cheesy p.s trenutno nisam radila to, vise se na ulje fokusiram... ? ??? ??? ??? ????????? Massari confused long story :smiley: Lea Massari? znas ko je? :cheesy2: ?????? ??? ???? ?? ????, ??? ?? ???? ?? ??, ????? ????? ?????? ?? ??, ??? ?????? ?? ??????? ... aha .. Lea.. da, ta... ista moja grankusa dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 Meni se veoma sviđaju radovi naslikani socom od kafe. To mi je neki pandan sepii u fotografiji, koja je po meni neprevaziđen filter. Da nikad nije kasno, evo jedan lep intervju sa američkim umetnikom koji slika ovom tehnikom. Radi se o 76-godišnjaku koji je počeo slikati pre desetak godina. http://paintingdrawing.suite101.com/article.cfm/painting_with_coffee Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Фебруар 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 Дивно је заиста.. мада боје су боје... Познате су ми овакве и сличне технике, идеја је битна.. али мени нема ништа слађе од замељане палете, већег платна и машта на пашу 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Фебруар 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 једноставно волим уље на платну, мада бојила сам ја и самљевеном травом, замјешаном земљом, и сл.... кажем све полази од идеје и слободне маште. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 Ako neko može da nađe i postavi radove u drvetu, koji su rađeni pomoću kontrolisanog spaljivanja. Gledao sam na TV neke ikone koje je umetnik iz Zemuna uradio na taj način, i to je predivno. Voleo bih da imam jednu takvu sliku, makar i kao .jpg na kompjuteru. Princip je da se na drvetu iscrta olovkom ono što se slika, zatim se uz pomoć let lampe ili ugrejanih igala "prži" po konturama. Slike su zaista predivne i zahtevaju više mukotrpnog rada, nego što zahtevaju "znanja". Ne znam kako bi ta tehnika mogla da se zove i da li ima još ljudi koji rade tako, sem ovog što sam video na TV. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Фебруар 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 hm, pirografija? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rasha Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 Ako neko može da na?e i postavi radove u drvetu, koji su ra?eni pomo?u kontrolisanog spaljivanja. Gledao sam na TV neke ikone koje je umetnik iz Zemuna uradio na taj na?in, i to je predivno. Voleo bih da imam jednu takvu sliku, makar i kao .jpg na kompjuteru. Princip je da se na drvetu iscrta olovkom ono što se slika, zatim se uz pomo? let lampe ili ugrejanih igala "prži" po konturama. Slike su zaista predivne i zahtevaju više mukotrpnog rada, nego što zahtevaju "znanja". Ne znam kako bi ta tehnika mogla da se zove i da li ima još ljudi koji rade tako, sem ovog što sam video na TV. ??? ??????? ???? ???????????, ??? ????? ???????: http://www.patrickfaleur.com/pyrography/ ????????: http://www.patrickfaleur.com/pyrography/gallery/gallery1.htm Ако, дакле, једете, ако ли пијете, ако ли што друго чините, све на славу Божију чините.(1. Кор 10, 31) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Фебруар 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 ово је рађено техником "пирографија". Пирографија се своди на сагорјевање подлоге контролисаном примјеном загријаних предмета, термокаутер, лемилица.. и сам назив "пирографија" значи "писање ватром" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rasha Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 Док ја испишем.... Нисам видео да је већ одговорено 0110_hahaha Ако, дакле, једете, ако ли пијете, ако ли што друго чините, све на славу Божију чините.(1. Кор 10, 31) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Фебруар 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 Да ето.. хвала рашо. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 Hvala vam na brzom odgovoru brate i sestro. Evo jedne pirografije umetnice iz Grčke. dusica cirovic је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin2 Написано Јул 21, 2010 Пријави Подели Написано Јул 21, 2010 Pozdrav , Ako iko posećuje još ovu temu , a nešto zna vezano za enkaustiku molio bih da se javi. Hvala crvenilo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Јул 21, 2010 Пријави Подели Написано Јул 21, 2010 crvenilo za temu i radove,na zalost nemam nista uslikano od mojih radova. mense0198626478946378946 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 21, 2010 Пријави Подели Написано Јул 21, 2010 ја нисам сликар, али ово је оно што сам нашао на нету ... http://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%95%D0%BD%D0%BA%D0%B0%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0 http://enkaustika.net/ и најпознатија (и најлепша) икона у тој техници shuntavilo2 http://intransigeants.files.wordpress.com/2009/03/christ_pantocrator_sinai.jpg клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука