Jump to content

dusica cirovic

Члан
  • Број садржаја

    122
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

О dusica cirovic

  • Рођендан 01/18/1964

Profile Information

  • Пол :
    Женско
  • Локација :
    cacak

Скорашњи посетиоци профила

1627 посетилаца

dusica cirovic's Achievements

Интересује се

Интересује се (5/9)

340

Форумска репутација

  1. +++МОЈЕ МАЛО ДУШЕ + МОЈЕ РУКОТВОРИН + УЗ МОЛИТВУ СВЕВИШЊЕМ ЗА БЛАГОСЛОВ И ОПРОШТАЈ+++
  2. Branko Branko ima vise profila poslao je mojoj prijateljici zahtev na moje pitanje ispod objave zasto u inbox pred Gospodom nema tajni nema inbox blokirao me je
  3. Тебе преклињем и Тебе молим, састрадална мајко човекољубивог Владике, буди милостива нама смиреним и недостојним слугама Твојим, погледај самилосно на униженост и смирење наше, исцељуј слабост душа и тела наших, развеј видљиве и невидљиве непријатеље. Пред лицем непријатеља наших буди за нас недостојне, убојно оружје, јака одбрана и непобедива поборница, покажи на нама древне и дивне милости Твоје; да познаду безаконици да је Син Твој и Бог, једини Цар и Владика, а Ти, заиста богородица, која си родила по телу истинитог Бога, и да је теби могуће све што зажелиш, Владатељко, учини на ненбу или на земљи, и свакоме који моли даровати оно што му је потребно: болеснима здравље, а онима који плове тихо море и добру пловидбу. Буди сапутница онима који путују и закриљуј их; спасавај заробљенике из тешког ропства; утешавај ојађене; олакшај беду и свако друго телесно страдање, и ослобађај од душевних недуга и страсти невидљивим заступништвом Твојим, да бисмо на крају пута овог временог живота, могли преко Тебе добити вечна блага у Царству небеском. Правоверне Твоје укрепи против непријатеља њихових; растури облак туге који је покрио душе њихове; избави их из утучености и малодушности, и подај им светло и радосно расположење духа, подаривнши мир и спокојство. Молитвама Твојим, Владатељко, спаси посвећену Теби паству, сав град и земљу – од глади, земљотреса, поплаве, пожара, покоља, најезде туђинаца, међусобних ратова; и сваки праведни гнев Божији одврати од нас благовољењем и благодаћу Јединородног Сина и Бога Твог, коме приличи свака слава, част и поклоњење, са беспочетним Оцем и са вечним и животворним Духом Његовим, сада, свагда и кроза све векове. Амин.
  4. Мало пирографије за децу
  5. Свети Харалампије (гр: Χαράλαμπος - радосна светлост) је био епископ у Магнезији (Тесалија) у 2. веку. Верује се да је имао 113 година када је пострадао због Христа. Када наста страшно гоњење хришћана у време цара Септимија Севера, старац Харалампије не кријаше се од гонитеља, него слободно и јавно проповедаше веру Христову. Све муке претрпе као у туђем телу. А кад с њега жива кожу одраше, незлобиви светац рече царским војницима: "Хвала вам, браћо, за то што остругавши моје старо тело, ви обновисте дух мој за нови, вечни живот". Многобројна чудеса учини, и многе у веру обрати. Чак и царева кћи Галина напусти незнабоштво свога оца и поста хришћанка. Осуђен на смрт и изведен на губилиште свети Харалампије уздиже руке к небу и помоли се Богу за све људе, да им Бог даде телесно здравље и душевно спасење, и да им умножи плодове земаљске. "Господе, ти знаш, да су људи месо и крв; опрости им грехе, и излиј благодат Твоју на све!" После молитве овај свети старац предаде душу своју Богу пре него што џелат спусти мач на његов врат. Пострада 202. године. Његово тело узе Галина и чесно га сахрани. Српска православна црква слави га 10. фебруара по црквеном, а 23. фебруара по грегоријанском календару. Манастир Подврх чува део његових моштију.
  6. Stefan Nemanjic, nazvan Prvovencani (veliki zupan 1196-1217 sa prekidom, te kralj 1217-1228) je bio vladar srednjovekovne drzave Raske koji je uspeo da je podigne na status kraljevine.
×
×
  • Креирај ново...