Jump to content

Slikarske tehnike

Оцени ову тему

Препоручена порука

klapklap

Hajde sad neki akvarel..... :smiley:

0104_cheesy

moracu neki da dodam, Masa nam je pokazala kompjutersku tehniku crtanja, Marku je nasla vjernu ljubu...

moracu se i ja uskoro na akvarel baciti  0104_cheesy 0104_cheesy

p.s trenutno nisam radila to, vise se na ulje fokusiram...

? ??? ??? ??? ????????? Massari  confused

long story  :smiley:

Lea Massari? znas ko je?  :cheesy2:

?????? ??? ???? ?? ????, ??? ?? ???? ?? ??, ????? ????? ?????? ?? ??, ??? ?????? ?? ??????? ...

aha .. Lea.. da, ta... ista moja grankusa  dada

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Meni se veoma sviđaju radovi naslikani socom od kafe. To mi je neki pandan sepii u fotografiji, koja je po meni neprevaziđen filter.

Постављена слика

Da nikad nije kasno, evo jedan lep intervju sa američkim umetnikom koji slika ovom tehnikom. Radi se o 76-godišnjaku koji je počeo slikati pre desetak godina.

http://paintingdrawing.suite101.com/article.cfm/painting_with_coffee

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Дивно је заиста.. мада боје су боје...

Познате су ми овакве и сличне технике, идеја је битна.. али мени нема ништа слађе од замељане палете, већег платна и машта на пашу  0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

једноставно волим уље на платну, мада бојила сам ја и самљевеном травом, замјешаном земљом, и сл....

кажем све полази од идеје и слободне маште.

Подели на овим сајтовима

Ako neko može da nađe i postavi radove u drvetu, koji su rađeni pomoću kontrolisanog spaljivanja.

Gledao sam na TV neke ikone koje je umetnik iz Zemuna uradio na taj način, i to je predivno.

Voleo bih da imam jednu takvu sliku, makar i kao .jpg na kompjuteru.

Princip je da se na drvetu iscrta olovkom ono što se slika, zatim se uz pomoć let lampe ili ugrejanih igala "prži" po konturama. Slike su zaista predivne i zahtevaju više mukotrpnog rada, nego što zahtevaju "znanja". Ne znam kako bi ta tehnika mogla da se zove i da li ima još ljudi koji rade tako, sem ovog što sam video na TV.

Подели на овим сајтовима

Ako neko može da na?e i postavi radove u drvetu, koji su ra?eni pomo?u kontrolisanog spaljivanja.

Gledao sam na TV neke ikone koje je umetnik iz Zemuna uradio na taj na?in, i to je predivno.

Voleo bih da imam jednu takvu sliku, makar i kao .jpg na kompjuteru.

Princip je da se na drvetu iscrta olovkom ono što se slika, zatim se uz pomo? let lampe ili ugrejanih igala "prži" po konturama. Slike su zaista predivne i zahtevaju više mukotrpnog rada, nego što zahtevaju "znanja". Ne znam kako bi ta tehnika mogla da se zove i da li ima još ljudi koji rade tako, sem ovog što sam video na TV.

??? ??????? ???? ???????????, ??? ????? ???????:

http://www.patrickfaleur.com/pyrography/

????????: http://www.patrickfaleur.com/pyrography/gallery/gallery1.htm

Ако, дакле, једете, ако ли пијете, ако ли што друго чините, све на славу Божију чините.(1. Кор 10, 31)

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

ово је рађено техником "пирографија". Пирографија се своди на сагорјевање подлоге контролисаном примјеном загријаних предмета, термокаутер, лемилица..

и сам назив "пирографија" значи "писање ватром"

Подели на овим сајтовима

Hvala vam na brzom odgovoru brate i sestro.

Evo jedne pirografije umetnice iz Grčke.

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...