Jump to content

Колико је Бог убио људи?

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Ako možemo svoju tvorevinu da održavamo tako da eliminišemo ili bar usporimo njeno propadanje, zašto ne bismo i svoje smeše molekula? Ja imam ideju čijom bi realizacijom bila postignuta besmrtnost i bez Boga i to sa mnogo boljom egzistencijom od one koju Hrišćanstvo obećava.

Ti je ostvari, pa je ponudi. Ako smo u pravu, vidicemo cija ce tvorevina biti kvalitenija i pozeljnija. Tvoja biotichka ili Bozija. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

??? Ниси баш јасан у овом претходном посту. .mislise.

Неко је у стању да дословно створи аутентично нову енергију или материју?
Колико знам још је на снази закон о одржању енергије/масе, дакле оне могу да мијењају форму, али количина енергије и масе у узиверуму је константа.

Колико сам схватио мурамаса, ти имаш патент да жива бића учиниш бесмртним а материју непропадљивом?

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

@@Muramasa,

Препоручујем ти да се посветиш физици. Након одређеног времена боље ћеш сагледати ствари о којима сада размишљаш и говориш.

Прављење некакве симулације стварности с наше стране, толико је компликовано да је ту реч о мулти астрономским величинама. Наш реални свет је толико сложен.

Ако ти мислиш да је довољно направити видео игрицу где ћемо живети вечно и блажено, онда не могу много да ти помогнем. Мислим да ту правиш велику грешку јер заборављаш да је човек веома сложено биће - било да говоримо о мозгу, срцу, јетри или о души, духу и духовном уму.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Bog ne ubija, već samo stvara i oživljava.

A mi sada ovde u ovom životu po našoj slobodi izbora, biramo u kakvom postojanju želimo da živimo i postojimo za život budući i večni.

Biramo postojanje sa ili bez Božije ljubavi.

Kao što energija (po Bogoustanovljenim zakonima) prelazi samo iz jednog oblika u drugi, tako i mi iz jedne stvarnosti, oblika i postojanja prelazimo u drugu, večnu.

Bog je u svemu i sve je u Bogu a materija kao zgusnuta energija je deo Boga, kao što je i naša duša deo Boga.

Svaki put kada Bi bog ubio našu dušu, ubio bi deo Sebe.

Svaki put kada bi isušio kapljicu uzetu iz mora, ubio-isušio bi deo mora.

Tvrditi da bog ubija čoveka je isto što i tvditi da more ubija kišu.

Svako dobro.

www.misionar.com
Hrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.
Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi!

Подели на овим сајтовима

Бојим се да ћемо се врло слабо разумети. У физичком смислу, ни једно тело не може да постоји без читаве стварности. А стварност којој сви припадамо је толико сложена да не постоји могућност да људи тиме манипулишу, било у сфери реалног било у сфери симулације.

Препоручујем ти да се позабавиш модерном физиком из области квантне механике и теорије струна - као и нове космологије зване инфлаторни модел. Када будеш чуо (и добро схватио) са каквим величинама бројева располаже модерна наука (што ће рећи, наша стварност), проћи ћете свака помисао која те наводи на то што планираш.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

teorecki i u ovoj sadasjoj materiji DNA (prilikom deobe celija) moze savrseno da se kopira = besmrtnost

Проблем : ћелије мозга се не дијеле, у току живота само одумиру = СМРТ

Чувај ме као зјеницу ока: сјеном крила својих заклони ме. ( Пс.17,8)

Подели на овим сајтовима

Inače o čemu se radilo. Oni koji od početka žive u pustinji dobro znaju da je "mana"  redovna prirodna pojava.

I danas se može mana kupiti od uličnih prodavaca na pijaci, pod istim nazivom - a radi se o beloj tamariksovoj smoli,

medenog ukusa, bele boje, oblika lepljive kuglice, koja podseća na parčiće hleba (dobar su izvor proteina tj. veoma su hranljive,

moze da se zivi na njima), ali koja hoće da se ucrvlja  ako ne prodje posebnu termičku obradu.

To je vrsta tamariksa koja samo u proleće na mestu gde je bocne insekt luči lepljivu sladunjavu tečnost,

koja se brzo stvrdne na vazduhu u kuglice slične hlebu ili gradu, a skupljaju je Beduini,

koji su i sami veliki ljubitelji ove poslastice :P .  U proleće idu u gomilama u pustinju

i sakupljaju  je kao što mi sakupljamo jagode.

DYNABLASTER: "kakva simbolika, to je bukvalno, pa sad neko ne moze da poveruje u tako nesto jer mu se ne slaze sa licnom empirijom, uglavnom vecina stvari u Starom Zavetu po mom misljenju nema sta da se tumaci..."

"Mi tražimo znak, znak sa neba da nam daš, da vidimo i da ti verujemo?

Šta ćeš, dakle, učiniti? Evo, ocevi naši jedoše manu u pustinji,

kao što je napisano: Hleb sa neba dade im da jedu.

Tada im reče Isus:

Zaista, zaista vam kažem:

nije vam Mojsije dao hleb sa neba ..."

e to je onda nesto drugo, nisam znao, hvala na informaciji :)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ако елиминишемо Бога, Јеванђеље, Христа, шта су онда добро и зло?

Manje-vise stvar konvencije. Dogovoricemo se da je OK da Jahve pobije misirsku decu, ali da je hrdjavo kada Irod naredi da se pobiju deca.

Ако нема Бога, о чему ми онда говоримо?

Ako nema Zevsa/Kecalkoatla/Peruna..., o cemu onda govorimo?

Зашто је онда страшно убијање? Зашто су страшне болести?

Zato sto su u vezi sa bolom, strahom, gadjenjem... i zato sto nam ometaju ili prekidaju dogovaranje/prepucavanje o tome sta valja, a sta ne valja. Evolucija je u nasem slucaju podrzala osecaj straha, tu smo gde smo. Biljke, recimo, nemaju problem sa strahom, empatijom, religijom, umetnoscu, sportom ili drugim nasim zanimacijama.

Зашто, па то су само природни процеси.

Zato sto nam ne pogoduju svi prirodni procesi, ne pogoduje nam sredina koja nema kiseonik, ili ona u kojoj se sva materija nalazi u stanju plazme, na primer.

Или, пак, тиме што се згражавамо над смрћу, стрдањем и болешћу, што смо бунтовни према свему томе, сведочимо, били свесни или не, Бога?

Ne nuzno. Ako je evolucija izabirala one koji ne vole smrt i vole zivot, onda nema niceg neobicnog u tome da smo buntovni prema onome sto nam sugerise bol, strah i razaranje. Mi smo trenutno stanje jednog dugog procesa sklepavanja koji je favorizovao one koji traju i koji se opiru koncu.

Не слажемо се са "природним процесима", јер, свесни или не, тежимо за нечим Изнад?

Problem je sto to Iznad jako nalikuje ovom "ispod" samo bez problema, bez bolestina, nema skrgutanja zubima, nema moljaca, nema pedera, nema trzavica i kojekavih neprijatnosti. Samo jednog dana ima da prestanu problemi (i pocinje vecno blagostanje!) za sve one koji su zeljni pravde, milosti, ljubavi, za gladne, zedne, bedne... i najzad, najzad pocinju problemi onima drugima, ali pravi problemi, vecni! "Dabogda pocrkali dusmani" je stvarno primamljiva ponuda!

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Шта мислимо, како је Бог могао да опорави такву свест, а да не изврши насиље над људском слободом?
Бог у свом откривању човеку и човечанству не жели да наруши људску слободу: људску свест и људске катогорије разумевања...

Da li obican mrav cini nevidjeno nasilje nad mojom slobodom i siluje mi svest jer ne mogu da verujem da postoji mrav kao kolonijalni organizam? Samim tim sto mili i busi hodnike po zemlji i sto mogu da ga pipnem/skrckam, ili onjusim karakteristicni opori miris mravlje kiseline, on mi se drsko namece kao fakat i cini moju veru u postojanje mrava izlisnom. I posle, kao, jednorozi su bezveze. Ne, jednorozi su superkalafredzilistik... oni ne narusavaju moju slobodu da verujem, ne namecu se i ne siluju me!

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Po tom rezonu, ni Staljin nije nikoga ubio. 30 i nešto miliona žrtava je ubilo to što su mu bili nelojalni ili što su mu na neki drugi način smetali.

Да, ајде да поредимо нељуде са Богом. Можда буде занимљиво.

Подели на овим сајтовима

Da li obican mrav cini nevidjeno nasilje nad mojom slobodom i siluje mi svest jer ne mogu da verujem da postoji mrav kao kolonijalni organizam? Samim tim sto mili i busi hodnike po zemlji i sto mogu da ga pipnem/skrckam, ili onjusim karakteristicni opori miris mravlje kiseline, on mi se drsko namece kao fakat i cini moju veru u postojanje mrava izlisnom. I posle, kao, jednorozi su bezveze. Ne, jednorozi su superkalafredzilistik... oni ne narusavaju moju slobodu da verujem, ne namecu se i ne siluju me!

Не разумем, какве ово има везе са оним што сам ја написао?

Подели на овим сајтовима

Ne igricu, nego novo telo i novi mozak. Samo bih hteo da spor, propadljiv i nestabilan hardver zamenim sa boljim i bržim hardverom sa kojeg je moguće bekapovati um i pokrenuti ga kasnije u još instanci, ili ga uskladištiti.

Da bi napraivo "novi mozak" taj mozak mora imati ovu osobinu: http://en.wikipedia.org/wiki/Neuroplasticity

Ne znam stvarno kako mislis da postignes to. 

Znash ono kako mozak podeljen po fukcijama? Deo za vid, deo za govor itd. E pazi sad ovo, desava se (ne cesto) ali desava se da mozak iskoristi neki drugi deo za vid naprimer, kod ostecenja dela za vid, kod pojedinih ljudi mozak sam sebe "reorganizuje" da vrati vid.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14681816

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Manje-vise stvar konvencije. Dogovoricemo se da je OK da Jahve pobije misirsku decu, ali da je hrdjavo kada Irod naredi da se pobiju deca.

Ako nema Zevsa/Kecalkoatla/Peruna..., o cemu onda govorimo?

Zato sto su u vezi sa bolom, strahom, gadjenjem... i zato sto nam ometaju ili prekidaju dogovaranje/prepucavanje o tome sta valja, a sta ne valja. Evolucija je u nasem slucaju podrzala osecaj straha, tu smo gde smo. Biljke, recimo, nemaju problem sa strahom, empatijom, religijom, umetnoscu, sportom ili drugim nasim zanimacijama.

Zato sto nam ne pogoduju svi prirodni procesi, ne pogoduje nam sredina koja nema kiseonik, ili ona u kojoj se sva materija nalazi u stanju plazme, na primer.

Ne nuzno. Ako je evolucija izabirala one koji ne vole smrt i vole zivot, onda nema niceg neobicnog u tome da smo buntovni prema onome sto nam sugerise bol, strah i razaranje. Mi smo trenutno stanje jednog dugog procesa sklepavanja koji je favorizovao one koji traju i koji se opiru koncu.

Problem je sto to Iznad jako nalikuje ovom "ispod" samo bez problema, bez bolestina, nema skrgutanja zubima, nema moljaca, nema pedera, nema trzavica i kojekavih neprijatnosti. Samo jednog dana ima da prestanu problemi (i pocinje vecno blagostanje!) za sve one koji su zeljni pravde, milosti, ljubavi, za gladne, zedne, bedne... i najzad, najzad pocinju problemi onima drugima, ali pravi problemi, vecni! "Dabogda pocrkali dusmani" je stvarno primamljiva ponuda!

:)

Подели на овим сајтовима

Ако елиминишемо Бога, Јеванђеље, Христа, шта су онда добро и зло? Ако нема Бога, о чему ми онда говоримо? Зашто је онда страшно убијање? Зашто су страшне болести? Зашто, па то су само природни процеси. Или, пак, тиме што се згражавамо над смрћу, стрдањем и болешћу, што смо бунтовни према свему томе, сведочимо, били свесни или не, Бога? Не слажемо се са "природним процесима", јер, свесни или не, тежимо за нечим Изнад?

ja ne mogu  da prihvatim da postoje ljui koje od ubijanja  i zlodela deli samo vera u boga... to znaci da bi, ako bi prestali da veruju, postali sociopate ili ubice?

Meni je to zastrasujuca pomisao, iskreno...

Drvce ti je lepo odgovorio i sasvim je u pravu da sve ono sto se evolutivno savrseno objasnjava, vernici bespotrebno uzdizu na neku metafizicku ravan i od toga prave nesuvisle filozofije... a samo treba malo knjige u sake i prouciti evoluciju i JOS VAZNIJE antropicki princip i mnoga "neodgovoriva" pitanja (koja su odlicno tle da se posadi ideja o bogu)  najednom postaju savrseno jasna i ocigledna ( a ideja  o bogu, naravno, suvisna)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...