Jump to content

Путин поручио Американцима: Доста, оставите Србе на миру!

Оцени ову тему

Anti Palma Crew

Препоручена порука

A kakve to veze ima sa bilo cime? T.j ne razumem sta hoces da kazes time? Pa ljudi bi odlazili i pre da su mogli. Sa promenama su samo dosli uslovi za taj odlazak, nista vise. 

Promene u ekonomiji su ti kao bilo koje druge promene, postepene i treba vrena da se ostvare. 

To sto je Milosevic otisao ne znaci da su magicno nestale posledice njegove politike. Niko nije zbrisao zbog Milosevica vec zbog stanja u kom je zemlja. Stanje za koje je najvecim delom odgovorna politika devedesetih. 

Разлика посреди нас је у томе што ја сматрам да нису криве само деведесте већ период од 1944. год до 2000. год.

а како стоје ствари то се продужило до 2012. и, по свему судећи, наставиће се.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Разлика посреди нас је у томе што ја сматрам да нису криве само деведесте већ период од 1944. год до 2000. год.

а како стоје ствари то се продужило до 2012. и, по свему судећи, наставиће се.

To niko ne spori, ali su ga devedesete ono.... zaglibile sto su dublje mogle. 

Najveca steta koju je komunizam napravio je to sto nas je ostavio demokratski nepismene, pojma o demokratiji nemamo, slobodnom trzistu, nikakvo gradjansko drustvo razvijeno nemama i idalje se lozimo na totalitarizam koji je komunizmom vladao. I dalje se lozimo na clanove partije( samo sad partija) i dalje se lozimo na drzavni posao, drzavne fakultete, sve drzavno.... 

Da ne pricam dalje. Kuluturu je iskrivio komunizam a ekonomiju je Sloba unistio. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

To niko ne spori, ali su ga devedesete ono.... zaglibile sto su dublje mogle. 

Najveca steta koju je komunizam napravio je to sto nas je ostavio demokratski nepismene, pojma o demokratiji nemamo, slobodnom trzistu, nikakvo gradjansko drustvo razvijeno nemama i idalje se lozimo na totalitarizam koji je komunizmom vladao. I dalje se lozimo na clanove partije( samo sad partija) i dalje se lozimo na drzavni posao, drzavne fakultete, sve drzavno.... 

Da ne pricam dalje. Kuluturu je iskrivio komunizam a ekonomiju je Sloba unistio. 

Економију није уништио Злоба већ владајући естаблишмент  који је продукт комунизма и последица негативне природне

селекције јер су на положаје долазили само политички подобни а не и способни. Сваљивање свега што се дешава на

једног човека није разумно објашњење.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Kod nas je problem OSTRAKIZMA INTELEKTUALACA, drugo opet se javlja Staljinisticka metoda ,,omasovi pa ponizi" , trece IZDAJA INTELEKTUALACA...... upravo to sto je vlast proterala najbolje, drrugo da imamo vise magistara nego pismenih ljudi, i to da intelektualci koji si bili u akademiji nisu dali odgovore i svoje strucno znanje onda kada su morali i kada je to vreme od njih zahtevalo.......

Подели на овим сајтовима

Интелектуалци не знају ништа. То су људи који се баве продавањем магле и најчешће немају појма о чему се ради.

Ne bih se bas slozio sa ovim stavom..... pravi intelektualac daje odgovore kada od njega to vreme nalaze sa stanovista svoje struke, jer je to njegova duznost prema narodu i prema otadzbini....to sto je kod nas intelektualni sklop u akademiji nauka pod znakom pitanja to je drugo i sto je i to devalvirano .....danas je izgleda pravilo ,,procitao dve, pise trecu knjigu"....

Подели на овим сајтовима

Ne bih se bas slozio sa ovim stavom..... pravi intelektualac daje odgovore kada od njega to vreme nalaze sa stanovista svoje struke, jer je to njegova duznost prema narodu i prema otadzbini....to sto je kod nas intelektualni sklop u akademiji nauka pod znakom pitanja to je drugo i sto je i to devalvirano .....danas je izgleda pravilo ,,procitao dve, pise trecu knjigu"....

Kakva bre duznost prema izmisljenom konceptu "narod"? Takve kolekvisticke gluposti nas i unistavaju i unsitavacemo dok razmisljamo u tim kategorijama "duznost prema narodu".

Подели на овим сајтовима

Зависи од дефиниције речи "интелектуалац". Ја под тим мислим на људе који се баве искључиво идејама, не на све "високо-образоване". На пример, архитекта није "интелектуалац" у том ужем смислу речи. Његов рад има конкретне, материјалне резултате - зграду или мост преко реке. И онда људи могу да његов рад оцењују на основу конкретних резултата - ако мост падне, очигледно архитекта није добар.

Са друге стране су философи, писци, политичари итд. Производ њихове делатности није материјалан, то су чисте "идеје". Проблем је што онда људи те идеје не оцењују на основу конктретних резултата, већ по томе "како звуче". Па тако имаш гомилу интелектуалаца (можда чак већину) који су подржавали и подржавају најгоре идеје које су довеле до највећег страдања људи у историји. Јер они се не оцењују по резултатима него да ли је нешто "добронамерно", "досетљиво", "прогресивно" итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Kakva bre duznost prema izmisljenom konceptu "narod"? Takve kolekvisticke gluposti nas i unistavaju i unsitavacemo dok razmisljamo u tim kategorijama "duznost prema narodu".

Sta mislis pod narod? Ne slazem se da je "izmisljen", ali zavisi od koncepta u kom koristis. Jeste stvoren od strane ljudi, to svakako. 

Ali i fudbalski klub ili neko drugo pravno lice su "izmisljeni" t.j stvoreni od strane ljudi. Ne umanjuje njihovu vrednost. 

Зависи од дефиниције речи "интелектуалац". Ја под тим мислим на људе који се баве искључиво идејама, не на све "високо-образоване". На пример, архитекта није "интелектуалац" у том ужем смислу речи. Његов рад има конкретне, материјалне резултате - зграду или мост преко реке. И онда људи могу да његов рад оцењују на основу конкретних резултата - ако мост падне, очигледно архитекта није добар.

Imam ja takvih "intelektualaca" medj' prijateljima. Sve sami politicko istorijsko pravni analiticari. Seselj je intelektualac te sorte. 

Подели на овим сајтовима

Sta mislis pod narod? Ne slazem se da je "izmisljen", ali zavisi od koncepta u kom koristis. Jeste stvoren od strane ljudi, to svakako. 

Ali i fudbalski klub ili neko drugo pravno lice su "izmisljeni" t.j stvoreni od strane ljudi. Ne umanjuje njihovu vrednost. 

To ja tebe i sve vas koji verujete da nije izmisljen pitam sta mislis pod tim. Meme jeste, kao i svi zodijaci (zodijaci su jos mnogo starije meme i igrale su znacajniju ulogu) ali to ne znaci da je to nesto stvarno sto treba uzeti za ozbiljno u politickoj filozofiji.

Подели на овим сајтовима

Dobro, duznost prema rodu, eto ispravljam ! Ako je narod ,,kolektivisticka glupost'' i ,,izmisljeni koncept''

Подели на овим сајтовима

To ja tebe i sve vas koji verujete da nije izmisljen pitam sta mislis pod tim. 

Udruzenu grupu ljudi koja deli zajednicku kulturu, jezik i drzavu. 

Ja ne verujem da nije izmisljen, ali to sto je nesto izmisljeno u tom smislu, ne umanjuje mu vrednost. I fudbalski klub je izmisljen pa opet ima svoje simbole, budzet, prava, interes. 

Sad sto sam stavio "izmisljen".. .zato sto neki imaju onu etnicku viziju naroda gde smo ja i ti neka shatro braca, a hrvati nam shatro nisu braca. Ja i ti jesno pripadnici istog naroda, isti jezik i kulturu delimo. Ali ne mora da znaci da imamo zajednicku etnicku pozadinu, da smo iste krvi, da su nam isti "dedovi" i da si mi ti posebno blizi u nekom bioloskom smislu od recimo Stipeta Hopleca iz zadra.

Dakle bioloski narod je izmisljen u smislu ne postoji, a "socioloski" kao grupa ljudi koja deli nesto i te kako postoji iako je apstraktna tvorevina.

E sad ne znam koliko ti ide uz argument ali ja i ti i svi pripadnici republike Srbije imamo svi odredjene ZAJEDNICKE INTERESE. :)

Zbog kojih uostalom i postojimo kao jedan drzava. :D 

Подели на овим сајтовима

Udruzenu grupu ljudi koja deli zajednicku kulturu, jezik i drzavu

Ja ne verujem da nije izmisljen, ali to sto je nesto izmisljeno u tom smislu, ne umanjuje mu vrednost. 

I fudbalski klub je izmisljen pa opet ima svoje simbole, budzet, prava, interes. 

Pa ne umanjuje mu vrednost uopste ali u istorijskom kontekstu svakako. Nekad je triblaizam, nacionalizam,plemensko jedinstvo, organsko drustvo (zovi kako hoces) imalo veoma pozitivnu ulogu u antropoloskoj evoluciji medjutim danas ima krajnje negativnu. I astrologija je imala veoma pozitivnu ulogu i ropstvo pa eto danas srecom mislimo malo drugacije.

Definicija ti je pak mutna ko mutno Dunavo. Sirom evrope zive ljudi koji dele istu kulturu nasledjivanu od renesanse na ovmao, zive u razmicitim drzavama govore  po vise jezika. Koji su oni "narod"?

Подели на овим сајтовима

Са друге стране су философи, писци, политичари итд. Производ њихове делатности није материјалан, то су чисте "идеје". Проблем је што онда људи те идеје не оцењују на основу конктретних резултата, већ по томе "како звуче". Па тако имаш гомилу интелектуалаца (можда чак већину) који су подржавали и подржавају најгоре идеје које су довеле до највећег страдања људи у историји. Јер они се не оцењују по резултатима него да ли је нешто "добронамерно", "досетљиво", "прогресивно" итд.

To sto je kod nas intelektualac- jeste i ugledni clan partije i Evet efendija to je drugo i to je problem..... pa samo eto Slobodan Jovanovic, Mihailo Djuric (covek koji je imao prorocanski govor i ko ji je 80' ih govorio sta ce biti sa Jugoslavijom i koji se protivi amandmanima... i to na jednoj naucnoj tribini i za to dobio 2.godine robije....) mi nikada nismo znali da radimo kompaktno,, da ti slobodnu rec i svoje misljenje daju akademci, ne strahujuci da ce u zatvor ili progonstvo...

Интелектуалци не знају ништа. То су људи који се баве продавањем магле и најчешће немају појма о чему се ради.

i upravo zbog ovog stava, mi smo mozda tu gde  jesmo, mi nemamo izgradjenu instituciju a i ako je izgradjena ona podlozna ruganju...

da nije bilo te izdaje intelektualaca i da su bili bastioni slobodne misli a ne poltroni vlasti bilo bi drugacije.

Danas stampamo diplome, biti magistrar, master je kao i zavrsiti neki mesecni kurs kulinarstva, i ekstremno omasovljeno kvazi intelektualni jer kvantitet imamo ali kvaliteta sve manje.....

Kakavo je stanje 1.intelektualci su otisli iz zemlje, 2.osnovali politicke partije, 3.. na margini drustva, obelezeni 4. poltroni EVET EFENDIJE ,trgovali svojim zvanjem i znanjem....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...