Jump to content

Путин поручио Американцима: Доста, оставите Србе на миру!

Оцени ову тему

Anti Palma Crew

Препоручена порука

To ja tebe i sve vas koji verujete da nije izmisljen pitam sta mislis pod tim. 

Udruzenu grupu ljudi koja deli zajednicku kulturu, jezik i drzavu. 

Ja ne verujem da nije izmisljen, ali to sto je nesto izmisljeno u tom smislu, ne umanjuje mu vrednost. I fudbalski klub je izmisljen pa opet ima svoje simbole, budzet, prava, interes. 

Sad sto sam stavio "izmisljen".. .zato sto neki imaju onu etnicku viziju naroda gde smo ja i ti neka shatro braca, a hrvati nam shatro nisu braca. Ja i ti jesno pripadnici istog naroda, isti jezik i kulturu delimo. Ali ne mora da znaci da imamo zajednicku etnicku pozadinu, da smo iste krvi, da su nam isti "dedovi" i da si mi ti posebno blizi u nekom bioloskom smislu od recimo Stipeta Hopleca iz zadra.

Dakle bioloski narod je izmisljen u smislu ne postoji, a "socioloski" kao grupa ljudi koja deli nesto i te kako postoji iako je apstraktna tvorevina.

E sad ne znam koliko ti ide uz argument ali ja i ti i svi pripadnici republike Srbije imamo svi odredjene ZAJEDNICKE INTERESE. :)

Zbog kojih uostalom i postojimo kao jedan drzava. :D 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Udruzenu grupu ljudi koja deli zajednicku kulturu, jezik i drzavu

Ja ne verujem da nije izmisljen, ali to sto je nesto izmisljeno u tom smislu, ne umanjuje mu vrednost. 

I fudbalski klub je izmisljen pa opet ima svoje simbole, budzet, prava, interes. 

Pa ne umanjuje mu vrednost uopste ali u istorijskom kontekstu svakako. Nekad je triblaizam, nacionalizam,plemensko jedinstvo, organsko drustvo (zovi kako hoces) imalo veoma pozitivnu ulogu u antropoloskoj evoluciji medjutim danas ima krajnje negativnu. I astrologija je imala veoma pozitivnu ulogu i ropstvo pa eto danas srecom mislimo malo drugacije.

Definicija ti je pak mutna ko mutno Dunavo. Sirom evrope zive ljudi koji dele istu kulturu nasledjivanu od renesanse na ovmao, zive u razmicitim drzavama govore  po vise jezika. Koji su oni "narod"?

Подели на овим сајтовима

Са друге стране су философи, писци, политичари итд. Производ њихове делатности није материјалан, то су чисте "идеје". Проблем је што онда људи те идеје не оцењују на основу конктретних резултата, већ по томе "како звуче". Па тако имаш гомилу интелектуалаца (можда чак већину) који су подржавали и подржавају најгоре идеје које су довеле до највећег страдања људи у историји. Јер они се не оцењују по резултатима него да ли је нешто "добронамерно", "досетљиво", "прогресивно" итд.

To sto je kod nas intelektualac- jeste i ugledni clan partije i Evet efendija to je drugo i to je problem..... pa samo eto Slobodan Jovanovic, Mihailo Djuric (covek koji je imao prorocanski govor i ko ji je 80' ih govorio sta ce biti sa Jugoslavijom i koji se protivi amandmanima... i to na jednoj naucnoj tribini i za to dobio 2.godine robije....) mi nikada nismo znali da radimo kompaktno,, da ti slobodnu rec i svoje misljenje daju akademci, ne strahujuci da ce u zatvor ili progonstvo...

Интелектуалци не знају ништа. То су људи који се баве продавањем магле и најчешће немају појма о чему се ради.

i upravo zbog ovog stava, mi smo mozda tu gde  jesmo, mi nemamo izgradjenu instituciju a i ako je izgradjena ona podlozna ruganju...

da nije bilo te izdaje intelektualaca i da su bili bastioni slobodne misli a ne poltroni vlasti bilo bi drugacije.

Danas stampamo diplome, biti magistrar, master je kao i zavrsiti neki mesecni kurs kulinarstva, i ekstremno omasovljeno kvazi intelektualni jer kvantitet imamo ali kvaliteta sve manje.....

Kakavo je stanje 1.intelektualci su otisli iz zemlje, 2.osnovali politicke partije, 3.. na margini drustva, obelezeni 4. poltroni EVET EFENDIJE ,trgovali svojim zvanjem i znanjem....

Подели на овим сајтовима

Udruzenu grupu ljudi koja deli zajednicku kulturu, jezik i drzavu. 

Ja ne verujem da nije izmisljen, ali to sto je nesto izmisljeno u tom smislu, ne umanjuje mu vrednost. I fudbalski klub je izmisljen pa opet ima svoje simbole, budzet, prava, interes. 

Sad sto sam stavio "izmisljen".. .zato sto neki imaju onu etnicku viziju naroda gde smo ja i ti neka shatro braca, a hrvati nam shatro nisu braca. Ja i ti jesno pripadnici istog naroda, isti jezik i kulturu delimo. Ali ne mora da znaci da imamo zajednicku etnicku pozadinu, da smo iste krvi, da su nam isti "dedovi" i da si mi ti posebno blizi u nekom bioloskom smislu od recimo Stipeta Hopleca iz zadra.

Dakle bioloski narod je izmisljen u smislu ne postoji, a "socioloski" kao grupa ljudi koja deli nesto i te kako postoji iako je apstraktna tvorevina.

E sad ne znam koliko ti ide uz argument ali ja i ti i svi pripadnici republike Srbije imamo svi odredjene ZAJEDNICKE INTERESE. :)

Zbog kojih uostalom i postojimo kao jedan drzava. :D

Sam Bog zna sta si ti tu pokusao da nam saopstis. :D

Подели на овим сајтовима

To sto je kod nas intelektualac- jeste i ugledni clan partije i Evet efendija to je drugo i to je problem..... pa samo eto Slobodan Jovanovic, Mihailo Djuric (covek koji je imao prorocanski govor i ko ji je 80' ih govorio sta ce biti sa Jugoslavijom i koji se protivi amandmanima... i to na jednoj naucnoj tribini i za to dobio 2.godine robije....) mi nikada nismo znali da radimo kompaktno,, da ti slobodnu rec i svoje misljenje daju akademci, ne strahujuci da ce u zatvor ili progonstvo...

i upravo zbog ovog stava, mi smo mozda tu gde  jesmo, mi nemamo izgradjenu instituciju a i ako je izgradjena ona podlozna ruganju...

da nije bilo te izdaje intelektualaca i da su bili bastioni slobodne misli a ne poltroni vlasti bilo bi drugacije.

Danas stampamo diplome, biti magistrar, master je kao i zavrsiti neki mesecni kurs kulinarstva, i ekstremno omasovljeno kvazi intelektualni jer kvantitet imamo ali kvaliteta sve manje.....

Kakavo je stanje 1.intelektualci su otisli iz zemlje, 2.osnovali politicke partije, 3.. na margini drustva, obelezeni 4. poltroni EVET EFENDIJE ,trgovali svojim zvanjem i znanjem....

Skidam kapu.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Definicija ti je pak mutna ko mutno Dunavo. Sirom evrope zive ljudi koji dele istu kulturu nasledjivanu od renesanse na ovmao, zive u razmicitim drzavama govore  po vise jezika. Koji su oni "narod"?

Zavisi od njihovog izobra. Kao i clanstvo u svakoj organizaciji je u sustini stvar izbora. 

Da se razumemo, ja ne gledam na "narod" isto kao sto i obraz gleda na na "narod"

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ма не брате... Њихов интерес уопште ту није "дебео", у суштини смо им сасвим небитни. Нико нас не би дирао да се нисмо наместили читавим низом сулудих поступака наших лидера. Поклопило се ту неколико ствари (пад СССР-а, промена парадигме НАТО-а, Клинтонове афере итд.), али генерално - сами смо се наместили. Тј. да будем јасан - Слоба нас је наместио.

Interesantno je malo razmisliti o tom nasem "namestanju" kroz istoriju jer ovo nije prvi put da nam se tako nesto desava. Razmisljala sam dosta puta o tome u smislu "sta nam je to sve trebalo" pokusavajuci razumeti koren te srpske potebe za "namestanjem" i stradanjem...Ne znam, ali postoji neka samodestruktivnost i fatalizam u mentalitetu naseg naroda, sto svesna, sto nesvesna. Skloniji smo da zastupamo ideju kako treba sve sto postoji da se srusi pa da se lepo  krene iz pocetka nego da se nesto vec postojece popravlja, dogradi, unapredi...

Vremenom sam stekla jak utisak da je to dosta povezano sa pogresnjim tumacenjem pravoslavnog termina "zrtve" i njenog dizanja na pijadestal o cemu svedoce npr. brojne epske koja btw. jako volim i rado citam. Medjutim, nije svaka zrtva smislena i Bogu ugodna i nije svako stradanje i trpljenje nepravde "ulaznica za raj". Na forumu citam dosta komentara gde se za ljude koji su izbegli neka stradanja gleda kao na "kukavice" u cemu vidim produzetak iste one zablude koja je na globalnom planu donela velike nesrece srpskom narodu.

Nisam jos uvek potpuno zaokruzila svoje misljenje o svemu ovome, pa mozda deluje malo nesistematicno, ali svakako mislim da je tema o kojoj treba da se raspravlja u Crkvi jer ovakav stav prema svetu i zivotu nije nekako zdrav i konstuktivan i trebalo bi ga preispitati. Ovim svakako ne zelim da podcenim stradanja i nevine zrtve bilo kog rata ili nasilja vec samo mislim da bi bilo jako korisno jasnije definisati neke pojmove poput zrtve, hrabrosti, kukavicluka itd...

Ima jedna saljiva pricica koju sam davno slusala u Crkvi a pokusacu je ovde prepricati... Bio jedan veran covek koji je ziveo bogougodnim zivotom. Jednog dana njegovo selo, koje je bilo na obali mora, pogodi veliko nevreme koje odnese njegovu kucu a on se nadje u sred mora nosen olujom. Mnogi seljani prolazise pored njega sa camcima pozivajuci ga da udje i da se tako spase na sta  on odgovarase "idite vi, mene ce Bog spasiti". Na kraju se utopio. Kada je dosao kod Sv. Petra, iskreno se pozalio "Celoga zivota sam verovao u Boga i molio mu se, a on me ostavi i dozvoli da se utopim". Saslusavsi ga, Sv. Petar mu odgovori "Pa Bog ti je vise puta slao camac da se spases ali ti si svaki put odbio da udjes u njega i da se tako spases"  :)

Подели на овим сајтовима

Skloniji smo da zastupamo ideju kako treba sve sto postoji da se srusi pa da se lepo  krene iz pocetka nego da se nesto vec postojece popravlja, dogradi, unapredi...

Ова реченица је погодила у срж. Ипак си заокружила мишљење  ladan

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Исто, још увек покушавам да разумем ту ствар. Можда има неке везе са тим да смо стално били у некаквом ропству, окупацији, страдању... Нисмо имали неки дужи период благостања.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ма не брате... Њихов интерес уопште ту није "дебео", у суштини смо им сасвим небитни. Нико нас не би дирао да се нисмо наместили читавим низом сулудих поступака наших лидера. Поклопило се ту неколико ствари (пад СССР-а, промена парадигме НАТО-а, Клинтонове афере итд.), али генерално - сами смо се наместили. Тј. да будем јасан - Слоба нас је наместио.

Pa ne znam bas , nije Sloba bacao bombe , niti je Sloba oteo Kosovo i Metohiju niti je Sloba isterao pola miliona srba iz SAO krajine .Da je bio djubre i bolelo ga deset santimetara ispod bubrega za sopstveni , jeste , ali da je Sloba bas za sve kriv , nije. Bombe su bacali oni koji jesu i za to nema opravdanja ,ti isti koji su bacali bobe su oteli deo teritorije Srbije i za to nema opravdanja , hrvati su etnicki ocistili hrvatsku i za to nema opravdanja . To sto oni sad hoce da svu krivicu svojih zlocina prebace na zrtve govori o njima a to sto smo mi budale pa nasedamo na to , to opet govori o nama .  

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Interesantno je malo razmisliti o tom nasem "namestanju" kroz istoriju jer ovo nije prvi put da nam se tako nesto desava. Razmisljala sam dosta puta o tome u smislu "sta nam je to sve trebalo" pokusavajuci razumeti koren te srpske potebe za "namestanjem" i stradanjem...Ne znam, ali postoji neka samodestruktivnost i fatalizam u mentalitetu naseg naroda, sto svesna, sto nesvesna. Skloniji smo da zastupamo ideju kako treba sve sto postoji da se srusi pa da se lepo  krene iz pocetka nego da se nesto vec postojece popravlja, dogradi, unapredi...

Све је почело тако што нас је Лазар наместио Турцима..

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Све је почело тако што нас је Лазар наместио Турцима..

Волео бих да си се, мој братићу, шалио када си ово написао или да си попио неку више.  ladan

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...