Иван ♪♫ Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Конкретни интереси итекако постоје. У питању су "специјални интереси" односно један мали број људи, углавном политичара и њима блиских, који има "фајду" док већина њихових сопствених грађана трпи огромне трошкове од тога, и то не само око нас него око сваког рата који су Амери направили. Е сад, да ће та екипа да започиње ратове то је веома извесно. Оно што је потребно је да се ти поставиш тако да баш тебе напенале, а то уопште није лако иако можда тако изгледа на први поглед. Милошевић, на пример, је човек који је од свих традиционалних пријатеља српског народа направио непријатеље невероватном брзином. То је један од ретко ефикасних начина да се избор места за нови рат фокусира на тебе као на озбиљног кандидата. Постојале су код нас и историјске околности које су биле далеко више изван наше сфере утицаја, и које представљају истинску несрећу и трагедију нп. чињеница да су енглески политичари подржали (и финансирали) комунистички покрет средином четрдесетих. Па нисам хтео у то да улазим, али је чињеница. Ми нисмо нека "Middle East" држава богата нафтом и шансе да се Амери намераче на нас у било којим нормалним околностима биле су практично 0, зеро, ништица. Требало је заиста бити "геније" да се од тога дође до НАТО бомбардовања Београда, Ниша, Новог Сада итд. Што наравно њих не оправдава, али да смо имали било коју нормалну особу на власти сасвим сигурно би избегли све то. па нису дошли ваљда само да би Слобу учили понашању ту постоји дебели интерес или ја то све не схватам како треба Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Ма не брате... Њихов интерес уопште ту није "дебео", у суштини смо им сасвим небитни. Нико нас не би дирао да се нисмо наместили читавим низом сулудих поступака наших лидера. Поклопило се ту неколико ствари (пад СССР-а, промена парадигме НАТО-а, Клинтонове афере итд.), али генерално - сами смо се наместили. Тј. да будем јасан - Слоба нас је наместио. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Мрзим те што не знам како ти се чита надимак... Juan Valdez је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Мрзим те што не знам како ти се чита надимак... Мени је он брат Шврљ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Ма не брате... Њихов интерес уопште ту није "дебео", у суштини смо им сасвим небитни. Нико нас не би дирао да се нисмо наместили читавим низом сулудих поступака наших лидера. Поклопило се ту неколико ствари (пад СССР-а, промена парадигме НАТО-а, Клинтонове афере итд.), али генерално - сами смо се наместили. Тј. да будем јасан - Слоба нас је наместио. Јел' можеш мало подробније? О чему се ту тачно ради? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Интерес је да су шиптари ушли са лобијем, искеширачи огромну лову, Амери рекли хвала вам, дошли на Косово и Метохију, интерес добили стратешки центар ( који су и Слоби нудили, а овај одбио ), па поново рекли хвала шиптарима и контролишу проток дроге, њихови чиновници приватизовали предузећа, а могли смо и ми да им дамо ( земљу за базу ) и да за узврат узмемо нешто од нашег интреса. Е, па пази овако још једна дедина прича. Елем, рана јесен, година 1991-а, лепо време, сунчано, топло. Отишли ја и ћале код кума Стамена на по једну љуту, а тамо и његов зет, млад човек, Београђанин. Ал` прави, господин. И седимо ми тако, они се дохватише политике, Словенија се одцепила, почео рат у Хрватској. Кум, иначе бивши партизански официр, запенио на зета како је издајник што не подржава да се Хрватска сравни са земљом и све шта већ уз то иде. Ја мудро ћутим, што ми иначе није особина, као што знате, али не лези враже, зет - вероватно да скрене мало паљбу са себе - рече "ево Звонко је млад човек, студент, да њега питамо шта мисли". Е кад ме неко пита шта мислим, то је већ проблем... И ја им кажем кратко и јасно - "Да дамо ми Америма да направе војне базе у Книну и Приштини и решили смо све проблеме. Нико неће смети да писне, нећемо да гинемо, неће бити рата. Све супер." И ја тако седим, нисам ни свестан шта сам рек`о и у каквом друштву. Настаде тајац. Кум пребледео, гледа ме нетремице како је вероватно последњи пут гледао неког Немца пре него га је послао у Вечна Ловишта... Па кад је кренуо да виче брате... Да му је био пиштољ при руци пресудио би ми ту на лицу места. Ћале ме ухвати за руку, "хвала куме, извини ако смо сметали"... И побегосмо колико смо брже могли. И тако... Некако сам то преживео, кум се у међувремену преселио код друга Тита, а Амери направили војне базе у Хрватској и на Косову. Само Срба тамо више нема. verum est in beer and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Јел' можеш мало подробније? О чему се ту тачно ради? Па врло једноставно, Слоба се посвађао са свима. У то време није хтео ни да прими амбасадора САД, што је у било којим околностима скандал. У западним медијима се отворено представљао као комуниста. Није хтео да попусти апсолутно ништа, јер је мислио да је најјачи и да ће прегазити све. Што НАТО није напао Чешку, Словачку или Пољску? Можда звучи банално - зато што јесте. Ако седи у кафани неки мафијаш, а ти дођеш са породицом и почнеш да правиш неред ко је онда крив када сви добијете батине? То не значи да "мафијаш има нешто против тебе", па је у питању некаква "завера" или "интерес". Једноставно си му се наместио где не треба. Да си пазио не би те ни приметио. А сада где год те види има да ти лупа шамаре. Life is not fair, али тако је. Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Па врло једноставно, Слоба се посвађао са свима. У то време није хтео ни да прими амбасадора САД, што је у било којим околностима скандал. У западним медијима се отворено представљао као комуниста. Није хтео да попусти апсолутно ништа, јер је мислио да је најјачи и да ће прегазити све. Што НАТО није напао Чешку, Словачку или Пољску? Zato sto je Miloshesku dobro procenio da je odnos misljenja ti:tvoj kum 1:1000 minimun i odma je znao kakvu demagogiju i politiku treba da gura. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Па врло једноставно, Слоба се посвађао са свима. У то време није хтео ни да прими амбасадора САД, што је у било којим околностима скандал. У западним медијима се отворено представљао као комуниста. Није хтео да попусти апсолутно ништа, јер је мислио да је најјачи и да ће прегазити све. Што НАТО није напао Чешку, Словачку или Пољску? Можда звучи банално - зато што јесте. Ако седи у кафани неки мафијаш, а ти дођеш са породицом и почнеш да правиш неред ко је онда крив када сви добијете батине? То не значи да "мафијаш има нешто против тебе", па је у питању некаква "завера" или "интерес". Једноставно си му се наместио где не треба. Да си пазио не би те ни приметио. А сада где год те види има да ти лупа шамаре. Life is not fair, али тако је. Мени је то невероватно и нелогично, да се толика војна и медијска машинерија покреће, ако сам те разумео, због сујете?! Ако су хтели базе, а то је оно што су и тражили између осталог, уз изузеће од домаћег правосуђа и закона, то је крајње незгодна ситуација и ајде буди паметан шта да радиш. Ето Македонци су их примили што није спречило пушкарање ни тамо, ал' ипак, морамо признати, остали су своји на своме. Политика ме ни тада, ни данас не интересује, не пратим вести, тако да не могу да те разумем о чему причаш. Оно што је сигурно јесте да нисмо смели да улазимо у сукоб са западом кад смо знали да ћемо изгубити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Ма нису хтели ни базе, то је само нуспродукт читаве ситуације. Они су само искористили прилику да направе базе кад су већ ту. А дошли су зато што смо ми кренули да ратујемо. И да смо бар завршили рат за пар месеци, освојили шта нам треба и прекинули, опет нас нико не би дирао. Него кретен ни то није знао да уради како треба. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Овакве приче ми личе, морам да признам, на оно ''после битке су сви генерали''. Да оваквим причама више нема места говори чињеница да је 5.10.2000. године, уз велику еуфорију, дошло до смене. Тада је већина Срба знала да је ''Миошевић капут'' и зато је пук'о ко гума. Можда је овај билмез Милошевић испровоцирао Јенкије да нас бомбардују и то се десило. Можда је крив и за Косово и све друго. Већина Срба зна да он сноси велику кривицу. Ееееее, али... Дванаест година наредних нам је доказало да нема везе ко је на власти и да земља опет има проблеме. Ако нас, рецимо, не занима Косово и шта се тамо дешава у ових 12 година не можемо да кажемо да су нас демократске промене увеле у бољи живот. Имајући у виду ових 12 година, ова патетика да је Милошевић за све крив за период од 91. до 2000. је излишна и одавно не пије воду. Баш у периоду ''демократизације'' је отишло више људи из Србије него за време Милошевића. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Дванаест година наредних нам је доказало да нема везе ко је на власти и да земља опет има проблеме. Ако нас,рецимо, не занима Косово и шта се тамо дешава у ових 12 година не можемо да кажемо да су нас демократске промене увеле у бољи живот. Имајући у виду ових 12 година, ова патетика да је Милошевић за све крив за период од 91. до 2000. је излишна и одавно не пије воду. Баш у периоду ''демократизације'' је отишло више људи из Србије него за време Милошевића. To sto je otisao Milosevic ne znaci da su problemi nestali. Kada ti neko dodje i srusi ti kucu, ne digne se ta kuca sama od sebe kada taj neko ode. A ne razumem taj tvoj argument "U periodu demokratizacije je otislo vise ljudi iz Srbije nego za vreme MIlosevica" Sta si uopste sa tim hteo da kazes? Da kao niko nije hteo da ode iz Srbije za vreme Milosevica? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Нисам се лепо онда изјаснио, сви противници Америке причају да су имали интерес што су нас напали, а нико не наводи тај интерес. Као када би ја рекао Звонко ме мрзи, не наводећи разлоге због чега тако мислим. Izmiosljane su raznorazne gluposti, naprimer bogastvo uranijumom na Kosovu. Svako ko zna iole hemije zna da je uranijum vrlo lak element za naci i da ga ima svuda, ali je tezak da se "izdvoji" u upotrebljiv uranijum. Druga prica je bogastvo ruda na Kosovu. Sto opet kako citah neke geologe nije nista zavidno. Treci mozda jedini realni interes jeste postojanje nestabilnog parcheta zemlje na delu balkana zbog sverca droge i ostalog "crnog" trzista. Mora se priznati kosovo je idealno za to. Priznato od vecine civilizanijih zmelji, idealno preko istog u te zemlje mogu da ufuravaju drogu, prekucavane kradene automobile ili ostalu kradenu robu. Da ne pricam o cinjenichnomstanju da u Kosovskoj vladi vladaju teski kriminalci i da na to svako zmuri. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 To sto je otisao Milosevic ne znaci da su problemi nestali. Kada ti neko dodje i srusi ti kucu, ne digne se ta kuca sama od sebe kada taj neko ode. A ne razumem taj tvoj argument "U periodu demokratizacije je otislo vise ljudi iz Srbije nego za vreme MIlosevica" Sta si uopste sa tim hteo da kazes? Da kao niko nije hteo da ode iz Srbije za vreme Milosevica? Нећу да причам о томе шта сам проживео под Милошевићем јер би испало да се јадам и сл. То је прича за за уже друштво а овде на форуму за чат. На форуму сам да бих чуо другачија мишљења и искуства. Оно није аргумент, иако си видим тако схватио, већ само констатација. У периоду од 2000. па на овамо је много људи отишло из Србије. Мој крај је опустео и ко год да је имао могућност да збрише на запад је то искористио. Отишли су и неки најжешћи борци против Милошевићевог режима. Отишли су људи који су највише веровали у промене. То су чињенице. То је доказиво. Дођи код мене да те провезем кроз село и да видиш колико кућа зврји празно. Мало је оних који су отишли у већа места по Србији. Брате, ни пензионери се више не враћају са запада у Србију. То је реалност и то је за плакање. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Какве везе то има? Зашто се уопште користе подругљиви изрази "збрише", "побегне" и слично? То брате није кукавичлук. Да спакујеш два кофера и преселиш се на други крај планете где не знаш шта те чека (а чека те свашта) није кучавичлук. То је храброст. И то велика. Кукавичлук је када се неко само жали да му не ваља и не предузима ништа да промени своје стање. Са друге стране, ти који су "збрисали" одржавају Србију у животу јер од њихових пара живи велики део грађана исте. Оно што нама сада треба није "топовско месо", људи који ће да бесмислено страдају, него нам требају нове идеје. И то је оно што овде и радимо, без обзира што је у принципу необавезно "кафенисање". Ми смо овде ипак урадили нешто необично - дигли смо буку и супротставили се неким опште прихваћеним предрасудама које су у ствари главни проблем код нас. Чак и они који нису прихватили аргументе сада их бар схватају озбиљно. И то је велика ствар. florenntina and uros је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука