Млађони Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 A kako to svajcarci ucestvuju u politici ako ne glasanjem i pricanjem o politici? Ucestvuju time sto im je vlast decentralizovana. Samim tim lokalni izbori imaju mnogo vise znacaja, jer lokalna vlast odredjuje mnogo vise. Takodje imaju jako zanimljiv politicki sistem. Samo sto oni verovatno hapsenje nekog biznismena-lopova ne povezuju sa "skupljanjem poena" vec sa odzavanjem reda i mira u drzavi. Za slichne optuzbe su odredjeni biznismeni iz Srbije bezali u Svajcarsku. A znash li zasto? Zato sto Svajcarska nema prekrsaje za koje se tereti Miskovic, pa ne isporucuje ljude koji su napravili prekrsaje u Srbiju. Drugim recima Miskovic po onim optuzbama koje su iznesene na pocetku u Svajcarskoj ne bi ni mogao da bude uhapsen na prvom mestu. Sto u principu govori koliko spinujes, rekoh... kancelarija broj tri. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 Ucestvuju time sto im je vlast decentralizovana. Samim tim lokalni izbori imaju mnogo vise znacaja, jer lokalna vlast odredjuje mnogo vise. Takodje imaju jako zanimljiv politicki sistem. Za slichne optuzbe su odredjeni biznismeni iz Srbije bezali u Svajcarsku. A znash li zasto? Zato sto Svajcarska nema prekrsaje za koje se tereti Miskovic, pa ne isporucuje ljude koji su napravili prekrsaje u Srbiju. Drugim recima Miskovic po onim optuzbama koje su iznesene na pocetku u Svajcarskoj ne bi ni mogao da bude uhapsen na prvom mestu. .smeha. ... pa svica k'o Meksiko ... a Alpi mu dodju k'o Rio Grande ... .smeha. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 .smeha. ... pa svica k'o Meksiko ... a Alpi mu dodju k'o Rio Grande ... .smeha. Razmisli malo o tome, sta si rekao: dve cinjenice: Pricas da bi u Svici podrzali hapsenje za zakon koji nisu ni izglasali na prvom mestu. Drugo, u svici gradjanin uopste ne bi morao da se brine o tome da neki politicar radi nesto iz poena, jer politicari kod njih nemaju poene jer nemaju karijere. SA druge strane A.Vucic jedinu karijeru koju ima je politicka. Nije u zivotu radio nista drugo sem toga sto je ziveo od politike. Da miskovic sada ode u Svicu, nekim cudom, svajcarska ga za ovu optuznicu ne bi isporucila Srbiji. Ich. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 SA druge strane A.Vucic jedinu karijeru koju ima je politicka. Nije u zivotu radio nista drugo sem toga sto je ziveo od politike. Pa naravno, u demokratiji imas i klasu politicara. Imas radnicku klasu, burzoaziju, srednju klasu, .... i politicku klasu, profesionalne politicare.Zar to ne uce na "gradjanskom vaspitanju" u Srbiji? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 P.s. Zeljko za ono tvoje teranje inata, evo ti kako Svajcarci vise ucestvuju u politici od Srba. Mala edukacija na temu direktne demokratije: (mada si istu koristio pre mesed dva da meni argumentujes nesto) http://sr.wikipedia.org/wiki/Neposredna_demokratija http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A8%D0%B2%D0%B0%D1%98%D1%86%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0#.D0.9F.D0.BE.D0.BB.D0.B8.D1.82.D0.B8.D1.87.D0.BA.D0.B8_.D1.81.D0.B8.D1.81.D1.82.D0.B5.D0.BC oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 Pa naravno, u demokratiji imas i klasu politicara. Imas radnicku klasu, burzoaziju, srednju klasu, .... i politicku klasu, profesionalne politicare.Zar to ne uce na "gradjanskom vaspitanju" u Srbiji? Kao sto rekoh, u Svajcarskoj to nemas. http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A8%D0%B2%D0%B0%D1%98%D1%86%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0#.D0.9F.D0.BE.D0.BB.D0.B8.D1.82.D0.B8.D1.87.D0.BA.D0.B8_.D1.81.D0.B8.D1.81.D1.82.D0.B5.D0.BC Кроз референдуме, грађани могу да мењају било који закон који је изгласао Бундесхаус и кроз иницијативе могу да уводе амандмане у федерални устав, што Швајцарску чини државом директне демократије[10]. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 P.s. Zeljko za ono tvoje teranje inata, evo ti kako Svajcarci vise ucestvuju u politici od Srba. Mala edukacija na temu direktne demokratije: (mada si istu koristio pre mesed dva da meni argumentujes nesto) ma nenam ja nista protiv demokratije. Direktne, indirektne...vec ti imas protiv demokratskog sistema. A ja ti kazem da bi ovaj nas sistem funkcionisao kao svajcarski sat kada bi u srbiji ziveli svajcarci a ni jedan zakon da ne promenis. A kada bi nas prebacio u svicu imao bi Tadica i velju ilica u roku od 6 meseci opet u skupstini. To je ono sto ti ne kontas. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 ma nenam ja nista protiv demokratije. Direktne, indirektne...vec ti imas protiv demokratskog sistema. A ja ti kazem da bi ovaj nas sistem funkcionisao kao svajcarski sat kada bi u srbiji ziveli svajcarci a ni jedan zakon da ne promenis. Neosnovana tvrdnja, svajcarci bi prvo promenili pojedine idiotluke od zakona koje mi imamo. Kako to znam? Tako sto ih oni nemaju. Direktnom demokratijom uticu na to da nemaju takve smejurije. Za spinovanje kancelarija broj tri. A kada bi nas prebacio u svicu imao bi Tadica i velju ilica u roku od 6 meseci opet u skupstini. To je ono sto ti ne kontas. Neosnovana tvrdnja. Kao sto rekoh pre 200 godian norvezani su imali par ubistva dnevno. Danas su jedna od zemalja sa jako niskom stopom kriminala. Tako da tvoja tvrdnaj da bi u svakom sistemu Srbi bili isti je neosnovana. Ne znam sto se vracamo na to. Kad smo vec ustanovili da cinjenice u realnosti ne idu u prilog tome sto pricas. Dakle ne samo sto je neosnovana vec imas i argumente protiv te ideje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 Samo sto oni verovatno hapsenje nekog biznismena-lopova ne povezuju sa "skupljanjem poena" vec sa odzavanjem reda i mira u drzavi. P.S. jos jedna stvar koja ti ide u kontru, to je da Svajcarci ne da mogu da pricau i povezuju oni mogu direktno da deluju na takve odluke. Mogu referendumima da menjaju sve sto im politicari uvale. Sto bi uopste zelili da imaju to pravo ukoliko ne povezuju nekad politicke akcije sa takvim stvarima? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 P.S. jos jedna stvar koja ti ide u kontru, to je da Svajcarci ne da mogu da pricau i povezuju oni mogu direktno da deluju na takve odluke. Mogu referendumima da menjaju sve sto im politicari uvale. Sto bi uopste zelili da imaju to pravo ukoliko ne povezuju nekad politicke akcije sa takvim stvarima? Pa i mi mozemo referendumima da menjamo bilo sta. Nije ti poznato da postoji referendum i u srbiji? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 Direktnom demokratijom uticu na to da nemaju takve smejurije. https://www.youtube.com/watch?v=Jg_TifN3-Dk ... nedostaje samo francuz i eto svice ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 Jasno su definisana prava i odgovornosti svakog pojedinca. Postoji jako i nezavisno sudstvo koje brine da se ta prava i odgovornosti postuju, odnosno njihovo krsenje sankcionise. To je u sustini sve jednostavno i zato nema ni potrebe za velikom birokratijom i demagogijom. I ovo se moze postici svugde, samo ako se hoce... E sad, nesto intimno... Meni je licno Svajcarska poprilicno dosadnjikava i nekako praznjikava, iako zemlja predivne prirode i ljubaznih ljudi u kojoj sam provela jako lepo vreme... Istina je da su tamo nalazili utociste najveci svetski naucnici i umetnici, ali je isto tako istina i da je malo njih u sustini poteklo sa tla Svajcarske. Mislim, svaka njima cast da su napravili atmosferu i mogucnosti da plate i ugoste sve te umetnike kao i na mudrosti da im ponude utociste kada je trebalo. Medjutim, mene je bas zanimalo zasto takvi ljudi "ne rastu" u samoj Svici. Sta je to sto inhibira nekakvu zivotnost i kreativnost i otkuda taj neki osecaj "bezbojnosti" nisam do danas uspela lepo da verbalizujem. Kao da nedostaje neka autenticnost, licni pecat koji coveka inspirise da se emocionalno veze za neko podneblje. Da ironija bude veca, tokom svog boravka tamo kretala sam se pretezno po umetnickim i alternativnim krugovima. Ne znam, o Svici bih uvek mogla govoriti racionalno ili sa postovanjem zbog ovog ili onog prakticnog resenja ali ne mogu zamisliti da govorim sa nekim emocijama bilo pozitivnim ili negativnim. Jednostavno me uopste nije dotakla emotivno a mislim da se to ne bi promenilo i da sam ostala tamo da zivim... Imam utisak kao da je neka autenticnost, "licnostnost" zamenjena "prakticnom ljubaznoscu"... Ovo je naravno cisto moje subjektivno vidjenje Svice i nema nikakve veze sa uvodnim tekstom teme koji daje prakticna i jednostavna upustva za ekonomski razvoj i prosperitet, kao sto rekoh, samo ako ima volje da se ona primene... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 Pa i mi mozemo referendumima da menjamo bilo sta. Nije ti poznato da postoji referendum i u srbiji? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=13Rs1XqZyBo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 Pa i mi mozemo referendumima da menjamo bilo sta. Ne mozemo, zakone ne moze da menjamo referendumom. Svajcarci mogu. Ne razumem cemu ta tolika zena za inatom da lupas ovakve smejurije tipa "mozemo u srbiji da menjamo referendumom bilo sta" Sto mi teras toliko inat? Ne kapiram? I sam znash stanje u Svajcarskoj, i kako funkcionise vlast tamo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука