Jump to content

Bigorski manastir -Makedonija

Оцени ову тему

Препоручена порука

Izvan Crkve nema spasenja. Možete imati moštiju koliko hoćete. Žao mi je što je toliki broj ljudi svoje spasenje stavio na kocku ostajući izvan crkvene zajednice- radi čega? Radi nekih lažnih, pseudonacionalističkih sentimenata! A i ko su episkopi i klir Ohridske Arhiepiskopije? Grci,srbi,bugari,marsovci? Ne. Makedonci. Da sam na tvom mjestu pobjegao bih kao Lot iz Sodoma u Svetu Crkvu, kao što se Lot spasao na gori Sigor.

De Maria Numquam Satis

Подели на овим сајтовима

U redu ne  zelim da se svadjam ako vam smetam  sto sam iz MPC napusticu forum

Ne smeta nam.Nemoj da vredjas naseg vladiku Jovana a mozda vremenom uvidis da si u raskolnickoj crkvi i vratis se na pravi put.Evo clan Muramasa samo sto se ne zamonasi a bio je ateista! :D

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

Vas Jovan je lopov kad ga nasa crkva rascinila on je osnovao POA............ SPC  je godinama u sporu sa MPC-OA  pa je priznala Jovana za arhiepiskopa,nam je svest cista mi ne krademo kao POA ne  zanima nas sta nas SPC ne podruzuje ,POA je priznata samo od SPC 

Братучед, не е вистина ова шо го зборуваш.. ПОА,  е брат, признаена од сите Цркви во Васелената.. Од СИТЕ.. се разбира и од Грчките цркви..без оглед на то шо е и ПОА македонска цркква... Ајде замисли си зошто е тоа така

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

U redu ne  zelim da se svadjam ako vam smetam  sto sam iz MPC napusticu forum

Не дај Боже да нам сметаш!!  И немој побогу да напушташ форум, ..па какви би ми хришћани били кад би нам сметао неко  - било ко , само зато што је стицајем околности из ''мпц'' или је католик, или муслиман... НЕ и по сто пута не и никако!

Лично бих волео да се овде на форуму јављају многи из ''мпц'' који за сада- само прате и читају наш форум.. али се из милион разлога не јављају.. теби свака част што си се јавио..

Бигорски манастир..

... прелеп манастир на прелепом месту ..и једна од највећих православних светиња на територији од Босфора до Алапа ..сигурно..! Као да је нека невидљива рука пренела овај манастри са Атоса и поставила га у ове Дебарске планине..

Чудотворне иконе, мошти, најлепши дрвени иконостас у православљу.. онај приштински су спалили шиптари... тако да је такав остао само још у Цркви Светог Спаса у Скопју.. иста их је рука - Дебарских мајстора дуборезала...

Звона у Бигорском манастиру су дар Краља Југославије Александра Карађорђевића, што се на њима и види јер је изливена посвета.. У манастиру су снимани многи филмови јер је тек почетком деведесетих обновљено монаштво.. Делови ''Косовског Боја'' и скоро цео ''Бановић Страхиња'' су снимљени тамо...

Иначе за појање Игумана Партенија и бигорске братије најзаслужнији је њихов први учитељ.. Блаженопочивши Архимандрит  Пајсије  - Хиландарац и потоњи Игуман ман. Прохор Пчињски.. где му тело и данас почива ..

били су то лепи и благословени дани..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@filipche2000,

Najpre dobro nam došao na forum i kao što vele ostali, a verujem da dosta nas tako misli, baš nam drago što je sve više braće iz Makedonije i bili bi još radosniji kada bi sve još više uključilo u aktivni razgovor bilo gde na forumu.

Pročitao sam tvoje pisanje i nema potrebe da se ne znam kako osećaš, da u startu misliš - da si nepoželjan i da odlaziš, nema potrebe za tim jer tvoj sam početak i način pisanja je dovelo do ove neke reakcije i verujem da bi trebao da očekuješ i ono suprotno mišljenje ostalih članoma što je sasvim nornalno na forumu!

Ti imaš svoj izgrađeno mišljenje, stav ili bilo šta i dal se to nekome svidelo ili ne - treba da svako poštuje. Lepi razgovori , u lepom tonu daju i ploda nekog novog shvatanja i razmišljanja, jer da smo sve u strartu kažnjavali - onda ne bi čuli ni dali prilike drugoj strani, da čujemo šta ona misli!

Sve ima svoje granice pristojnosti i ako prelazi nešto više od toga tek se reacuje.

Ti si naš novi član, početnik našeg foruma tako da ćeš videti i shvatiti da na forumu ima mesta za sve, pa i za one koji to nisu hrišćani , tako da ti još jednom poželim dobrodošlicu i da se prijatno osećaš kao kod svoje kuće - dobro nam došao!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Vas Jovan je lopov kad ga nasa crkva rascinila on je osnovao POA............ SPC  je godinama u sporu sa MPC-OA  pa je priznala Jovana za arhiepiskopa,nam je svest cista mi ne krademo kao POA ne  zanima nas sta nas SPC ne podruzuje ,POA je priznata samo od SPC 

Vidiš brate,

220px-Patriarch_Bartholomew_Archbishop_J

da nije POA priznata , onda Arhiepiskopu Jovanu ne bi bilo dozvoljeno da saslužuje sa čitavom Vaseljenom!

Подели на овим сајтовима

ako nas SPC ne priznaje neznaci da nas ceo pravoslavni svet ne priznaje sa Bugarskom crkvo smo u  relatiivan mir podarili smo mosti sv Klimenta Ohridskog.Sa rusko takodje on su nam podarili mosti i mi njima vise puta sa romaskom smo super sa grckom i ne pricamo ni drzavno ni crkovno

Нажалост , свест прпадника ''мпц'' је на таквом нивоу да кад год им понудите Истину и било какав аргумент, који показује да ''ту њихову'' истину и њихово православље познајете у истој мери као и они (или не дај Боже и боље од њих самих), а исто то важи и за историју и културу... Они нестају и повлаче се.. вероватно из страха да не чују нешто што ће их поколебати у својој заблуди.. 

А што се тиче горе цитираног, тј. некаквог ''релативног мира'' са Бугарском Црквом о коме прича г. Филипче .. то је чиста заблуда... !

Бугари на македонију гледају и дан данас и тако ће гледати до века - као на свој неправедно откинути део - Дал' то у смислу Охридске Архиепископије, или у смислу Историјског наслеђа, или пак у смислу језика и културе.. На крају и у смислу самог народа..  Једино што бугари признају то је постојање македонске државе... ни микрон више од тога...А коју сматрају (државу) за продукт Српске пропаганде... 

Што се тиче расколничке ''мпц'' - са Русима нема саслуживања као ни са Румунима па ни било киме на овом православном свету... Грке да и не помињем..

На велико изненађење свих расколника, и македонске (не)заинтересоване јавности, најближи и Македонцима и расколницима па и самој ''мпц'' као таквој најближи су и најпопустљивији (читај имају највише Љубави) управо Срби и СПЦ... и хвала Богу зашто је то тако ...Јер која год да је друга страна уместо српске случајно у питању.. такозвана ''мпц-оа'' никада не би ни настала нити би то некоме смело да падне на памет а камо ли да дође дотле да тражи некакву аутокефалију (не аутономију... аутономију ''мпц'' има од 1957.године) 

Али раскол ..раскол помрачује свест..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

u redu nema problema ne napustam forum priznajem nisam u pravo MPC ni je priznata,izvinjavam se sto sam vregao arhep.Jovana ,sto se tice moih godina filipche2000(2000 ne znaci da imam 12 imam 25 to 2000 sam slucajno postavio kada sam izabirao username)

Подели на овим сајтовима

nisam mislio da smo sa bugarskom u relativnom miru nego da se debatira toliko mnogo o tom sporu takogje i sa ruskom sa romanskom i ukrainskom samo bigorski manastir je u miru redovno kontaktiraju i razmenuju mosti  imamo i vrlo cesto gosti monasi iz ukrainskih i romanskih manastira,srpska crkva nas ne priznaje ali mi smo blagodarni za pomoc i njihovu podrsku neznam koliko ste culi ali spc trazi da oslobodimo blazenog arhep.Jovana arhierejski sinod je dejstvovao odnosno vladika Petar da ga oslobode ali makedonski vlasti nece

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...