bosanac Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Zar iko očekuje od nas da odbacimo svjedočanstva proroka i apostola i povjerujemo ženi koja nije bila vjernica i nikad nije vidjela Džibrila? Zar igdje ima da su proroci razmišljali o samoubistvu poslije razgovora sa Bogom i anđelima? Ne - njihovo srce goraše pošto su se udostojili da čuju Božje riječi. Zar anđeli odbijaju da se predstave, zar nasilno guše ljude pokušavajući da od njih naprave proroke? Ima tu dosta čudnog. Anđeli su stvorenja Božija koji oavljaju bezpogovorno božije zapovjedi. Nekada su pojedini drugovi Allahova poslanika vidjeli anđela Gabriela koji je se znao pojaviti u ljudskom obliku. A onaj stisak Gabrielov kojim je on stisnuo Allahova poslanika znači da Muhammed čvrsto uzme ono što mu se od Boga objavljuje i da bude spreman da na tom putu ustraje bez obzira što mu se desilo. U tome je poruka Muhammedu da bude ustrajan do kraja i da se ne boji ničijeg osim Božijeg prijekora. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Zar igdje ima da su proroci razmišljali o samoubistvu poslije razgovora sa Bogom i anđelima? Zar ono što je po vama Isus učinio, dozvolio da bude razapet i da ga na taj način ubiju, zar to nije čin ravan saoubistvu? On ne samo da je razmišljao nego je to dozvolio, da li zbog toga treba u njega nevjerovati? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Марија из Старог Завјета, сестра Арона и кћер Амрама (тако се и описује и у Курану) је једнако представљена у Курану као Марија из Новог Завјета, Мајка Исусова.Куран и за њу каже да је кћер Амрама, сестра Арона и Мојсија, и да је једнако она Мајка Исуса. Мухамед је ту свашта побркао. Ti si pobrko razumijevanje toga. Ja ti lijepo objasnih o čemu se radi ali brate ti ko da prijemnika nemaš. Ko da ti samo predajnik radi. Napisah odgovor na to da se ne ponavljam. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Zar ono što je po vama Isus učinio, dozvolio da bude razapet i da ga na taj način ubiju, zar to nije čin ravan saoubistvu? On ne samo da je razmišljao nego je to dozvolio, da li zbog toga treba u njega nevjerovati? Celivam ti logiku Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Celivam ti logiku Da tije malo pojednostavim: Ako se Euthyphro pita kako vjerovati čovjeku koji razmišlja o samoubistvu nakon razgovora sa anđelima i Bogom( A nije tada razgovarao sa Bogom niti sa anđelima nego sa anđelom Gabrielom). Ako to navodi kao razlog ne vjerovanja u poslanika onda je preče ne vjerovati u Isusa koji ne samo da je razmišljao nego i dozvolio po vama da ga ubiju što je čin ravan samoubistvu. Celivam i ljubim i ja tvoju logiku u sred srede tvoga čela. svadja svadja svadja svadja I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Ti stvarno si nadlogičan... Gde bre možeš da porediš sucidne namere kao stanje duha i stradanje za drugog kao izraz ljubavi? Prvo podrazumeva slomnjenu ličnost a drugo ,u slučaju Hrista,savršenu ličnost... ZarkoZ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Ti stvarno si nadlogičan...Gde bre možeš da porediš sucidne namere kao stanje duha i stradanje za drugog kao izraz ljubavi? Prvo podrazumeva slomnjenu ličnost a drugo ,u slučaju Hrista,savršenu ličnost... Da bih vašu logiku nadjačao moram biti stepen više(šalim se naravno) Suicidna namjera bez izvršenja je bolja nego naštimano ubistvo tj samoubistvo. Da ne ulazimo u raspravu brate.to su dva različita koncepta u vjerovanjima.Nije meni što ćemo ja i ti ući u raspravu. Ja i ti duboko se poštujemo i uvažavamo, nego je meni što će doći neko ko će pomisliti da se ja i ti ovdje bijemo pa će povući na jednu odnosno na drugu stranu. Zato je bolje da ovdje po ovom pitanju stanemo.... I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Ajde da probamo da razjanimo stvar kroz priču. Ako si ti policajac,koji ispunjavajuci zakon,hapsi kriminalce i ima dve opcije ili da im se podrediš,postaneš onda kao i oni, ili da poštuješ zakon pa te oni zbog toga ubiju,šta ćeš da uradiš? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Nemam vremena da stignem na sve strane. Vi koristite biblijske kriterijume. Ok, i tražite svedoke. Vi me podsećate na farizeje:8:13 Farizeji mu nato rekoše: "Ti svjedočiš sam za sebe: svjedočanstvo tvoje nije istinito!" 14Odgovori im Isus: "Ako ja i svjedočim sam za sebe, svjedočanstvo je moje istinito jer znam odakle dođoh i kamo idem. A vi ne znate ni odakle dolazim ni kamo idem. 15 Vi sudite po tijelu; ja ne sudim nikoga; 16 no ako i sudim, sud je moj istinit jer nisam sam, nego - ja i onaj koji me posla, Otac. 17 Ta i u vašem zakonu piše da je svjedočanstvo dvojice istinito. 18 Ja svjedočim za sebe, a svjedoči za mene i onaj koji me posla, Otac." 19Da nije i ovo ispunjeno pa više ne važi? Biblijski odgovor: Muhammed a.s. svedoči i Otac Isusa a.s. Gdje to proroci se tresu u užasu kada im se obraća Bog? Gdje to anđeli drže ljude u smrtnom strahu? Gdje to proroci misle da su sišli sa uma i traže od žene paganke da ih razuvjeri? Što kaže anđeo Mariji: 'Raduj se!', to joj prvo kaže. Što kaže Josifu- 'Ne boj se Josife!', što Bog kaže Mojseju? Ne drži ga u strahu i neizvjesnosti, već se odmah predstavlja:'Ja sam Bog Avrama, Isaka i Jakova', šta kaže anđeo vitlejemskim pastirima: 'Ne bojte se!'..Šta kaže Hristos koga Jovan vidi u raju i pada od straha pred Njim? Odmah mu govori: 'Ne boj se!'.. Uvijek takve riječi nalazimo na početku viđenja i otkrovenja: 'Ne bojte se!' A u Cezareji bio je jedan čovjek po imenu Kornelije, satnik čete, što se je zvala Italska On je bio a cijelom kućom svojom pobožan i bogobojazan, davao je mnoge milostinje narodu i molio se Bogu bez prestanka.On vidje jasno u viđenju oko devete ure dana anđela Božjega gdje uđe k njemu i reče mu: "Kornelije!" A on pogledavši na njega uplaši se i reče: "Što je, Gospodine?" I on mu odgovori: "Molitve tvoje i milostinje tvoje uzišle su k Bogu kao žrtveni dar. Dela apostolska 10:1-4 Luka 1,11 A njemu se ukaza anđeo Gospodnji. Stajao je s desne strane kadionoga žrtvenika. Luka 1,12 Ugledavši ga, Zaharija se prepade i strah ga spopade. Luka 1,13 No anđeo mu reče: "Ne boj se, Zaharija! Uslišana ti je molitva: žena će ti Elizabeta roditi sina. Nadjenut ćeš mu ime Ivan. Luka 1,14 Bit će ti radost i veselje i rođenje će njegovo mnoge obradovati. Luka 1,15 Bit će doista velik pred Gospodinom. Ni vina ni drugoga opojnog pića neće piti. Duha Svetoga bit će pun već od majčine utrobe. Luka 1,16 Mnoge će sinove Izraelove obratiti Gospodinu, Bogu njihovu. Luka 1,17 Ići će pred njim u duhu i sili Ilijinoj da obrati srce otaca k sinovima i nepokorne k razumnosti pravednih te spremi Gospodinu narod pripravan. Luka 1,18 Nato Zaharija reče anđelu: "Po čemu ću ja to razaznati. Ta star sam i žena mi poodmakle dobi. Luka 1,19 Anđeo mu odgovori: "Ja sam Gabriel koji stojim pred Bogom. Poslan sam da govorim s tobom i da ti donesem ovu radosnu poruku. Luka 1,20 I evo, budući da nisi povjerovao mojim riječima, koje će se ispuniti u svoje vrijeme, zanijemjet ćeš i nećeš moći govoriti do dana dok se to ne zbude. Luka 1,21 Narod je iščekivao Zahariju i čudio se što se toliko zadržao u Svetištu. Pravo da zborim, mučno mi je sad da tražim još ali i ovo može poslužiti. Bez ikakvih zlonamera, provokacija, vređanja i sl. i uz svo dužno poštovanje i uvažavanje:Isus a.s. je sam sebe ubio. Izvršio je samoubistvo. Da li je razmišljao? Da. Da li je učinio? Da. Motiv je religiozan ali za policijski uviđaj je bitan da nije bilo ubistvo. Dakle, slučaj zaključen. Muhammed a.s. nije sebe ubio. Umro je prirodnom smrću. Da li je razmišljao? Da. Da li je učinio? Ne. Motiv je da bi pre umro nego postao lažac, ali za policijski uviđaj uopšte ne bitan jer nema prijave, niti zločina niti tela niti dokaza. Slučaj zaključen. Najiskrenije se izvinjavam ako se neko osetio uvređenim ili povređen zbog mog posta. Cilj je dijalog a nikako blaćenje drugih, a pogotovo Isusa a.s. koji će se ponovo vratiti i ako ga zateknem, bez obzira na sve, pridružiću mu se makar poginuo na tom putu.Sad idem, mir s vama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Ti si pobrko razumijevanje toga. Ja ti lijepo objasnih o čemu se radi ali brate ti ko da prijemnika nemaš. Ko da ti samo predajnik radi. Napisah odgovor na to da se ne ponavljam. Чињенице су јасне. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Ugledavši ga, Zaharija se prepade i strah ga spopade. Luka 1,13 No anđeo mu reče: "Ne boj se, Zaharija! Uslišana ti je molitva: Anđeo mu odgovori: "Ja sam Gabriel koji stojim pred Bogom. Poslan sam da govorim s tobom i da ti donesem ovu radosnu poruku. Eto, sam si naveo kada se Gavril ukazao Zahariji prvo ga je umirio da se ne plaši i odmah se predstavio:'Ja sam Gavril...' itd. ali i ovo može poslužiti. Ovo što si naveo može samo potkrijepiti poentu da se Muhammedova vizija bitno i temeljno po svojim odlikama razlikuje od vizija ostalih proroka i slugu Božijih. Isus a.s. je sam sebe ubio. Izvršio je samoubistvo. Da li je razmišljao? Da. Da li je učinio? Da. Motiv je religiozan ali za policijski uviđaj je bitan da nije bilo ubistvo. Dakle, slučaj zaključen. Isus kaže: 'Nema veće ljubavi od ove - dati svoj život za bližnje svoje'. Sad po ovome što si rekao da li je samoubistvo dati svoj život 'kao otkup za mnoge'? Kada je recimo Maksimilijan Kolbe u nacističkom logoru zatražio od stražara da streljaju njega umjesto nekog mladog čovjeka koji je imao ženu i malu djecu - je li on bio neka suicidalna osoba? Kada čovjek dobrovoljno da svoj život kao mučenik - je li on samoubica? Jer ni Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge. (Marko 10:45) pogotovo Isusa a.s. koji će se ponovo vratiti i ako ga zateknem, bez obzira na sve, pridružiću mu se makar poginuo na tom putu. Bitno je da slijedimo do smrti pravog i realnog Isusa, Isusa iz Nazareta, Isusa koji se rodio u Vitlejemu od Marije Djevice, Isusa koji kao dječak uči pismoznance u hramu i govori da je On sin Božiji, da je Njegov Otac na nebesima, Isusa , mladića koji radi kao drvodelja u Nazaretu, skriven od svijeta dok ne dođe Njegov čaS, Isusa velikog Učitelja koji govori Jevrejima kao 'Onaj koji vlast ima a ne kao fariseji', Isusa Čudotvorca koji čini djela 'kakvih nikada ne bi u Izraelu', Isusa koji se otkriva kao Bog Otaca, kao želja Avramova ('Avraam željaše da vidi moj dan...'), Isusa koji oprašta grešnicima, Isusa koji sluša ženu samarjanku na Jakovljevom bunaru i iscjeljuje njeno slomljeno srce, Isusa prodanog od prijatelja, Isusa stranca, Isusa potpuno predatog Ocu, Isusa dobrovoljno predatog ljudima, Isusa koji na krstu oprašta i voli, Isusa raspetog (- jer čime drugim da se ponosimo?), Isusa koji ukrepljuje apostole, Isusa Vaskrslog, Isusa koji je oplijenio Ad, Isusa na Nebo uznesenog, Isusa koji će ponovo doći da sudi žive i mrtve, Isusa - 'Vječnog Danima', Prvog i Poslednjeg, koji ima ključeve pakla i smrti kako Ga vidi Jovan, Isusa koji se javlja Stefanu mučeniku i prima dušu njegovu, Isusa, koji se javlja Pavlu na putu za Damask i lovi ga kao odbjeglu ovcu i govori mu :'Teško ti je protiv bodila praćati se'... Isusa Jevanđelja a ne neke druge isuse koje su ljudi izumjeli po svom umu, jer nisu mogli podnjeti Isusa kakv jeste, jer je previše Velik i neshvatljiv za njihovo mudrovanje...Pravog Isusa slijedi. Isusa 'Jevrejima sablazan a paganima ludost', Onoga za koga prorok govori da je 'postavljen na propast i uzdignuće mnogima ... za znak osporavan'. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 bosanac, on 15 Dec 2012 - 11:27, said: VAŽNO UPOZORENJE: Kaže Allah, dželle šenuhu: “I sa sljedbenicima Knjige raspravljajte na na najljepši način, ne sa onima među njima koji su nepravedni, i recite: ‘Mi vjerujemo u ono što se objavljuje nama i u ono što je objavljeno vama, a naš Bog i vaš Bog jeste jedan, i mi se Njemu pokoravamo.’” U komentarima ovog ajeta, naglašava se da ajet poziva korisnoj i konstruktivnoj raspravi, utemeljenoj na iznošenju jasnog dokaza, a sa ciljem uzdizanja istine i pobijanja laži. Onaj koji se raspravlja, mora to činiti na najljepši način, lijepim ponašanjem i blagim govorom. Njegovo je da na najljepši mogući način dostavi istinu i predstavi je u najljepšem svjetlu. Rasprava u koju čovjek ulazi sa namjerom da nekoga ponizi, pokaže svoju superiornost nad njim, i sposobnost za raspravljanjem nije propisana. Dio ajeta:"ne sa onima među njima koji su nepravedni" se odnosi na one koji ulaze u dijalog sa muslimanima da bi se ismijavali njihovoj vjeri ili njima samima. Ja ovdje uvažavam i poštujem vaše vjerske osječaje i neću dozvoliti da sa mnom bilo ko razgovara podrugujući se mojoj vjeri ili propisima moje vjere. Stoga zamolio bih svakog sugovornika koji želi da ulazi u razgovor, diskusiju ili raspravu sa mnom da vodi računa poštivanju i kulturi u dijalogu. Svakog nekulturnog i bezobraznog sugovornika ću ignorisati i pisati će pitanja na koja će odgovor sam sebi davati. Svako dobro. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
istražilac Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Eto, sam si naveo kada se Gavril ukazao Zahariji prvo ga je umirio da se ne plaši i odmah se predstavio:'Ja sam Gavril...' itd.Ovo što si naveo može samo potkrijepiti poentu da se Muhammedova vizija bitno i temeljno po svojim odlikama razlikuje od vizija ostalih proroka i slugu Božijih. Isus kaže: 'Nema veće ljubavi od ove - dati svoj život za bližnje svoje'. Sad po ovome što si rekao da li je samoubistvo dati svoj život 'kao otkup za mnoge'? Kada je recimo Maksimilijan Kolbe u nacističkom logoru zatražio od stražara da streljaju njega umjesto nekog mladog čovjeka koji je imao ženu i malu djecu - je li on bio neka suicidalna osoba? Kada čovjek dobrovoljno da svoj život kao mučenik - je li on samoubica? Bitno je da slijedimo do smrti pravog i realnog Isusa, Isusa iz Nazareta, Isusa koji se rodio u Vitlejemu od Marije Djevice, Isusa koji kao dječak uči pismoznance u hramu i govori da je On sin Božiji, da je Njegov Otac na nebesima, Isusa , mladića koji radi kao drvodelja u Nazaretu, skriven od svijeta dok ne dođe Njegov čaS, Isusa velikog Učitelja koji govori Jevrejima kao 'Onaj koji vlast ima a ne kao fariseji', Isusa Čudotvorca koji čini djela 'kakvih nikada ne bi u Izraelu', Isusa koji se otkriva kao Bog Otaca, kao želja Avramova ('Avraam željaše da vidi moj dan...'), Isusa koji oprašta grešnicima, Isusa koji sluša ženu samarjanku na Jakovljevom bunaru i iscjeljuje njeno slomljeno srce, Isusa prodanog od prijatelja, Isusa stranca, Isusa potpuno predatog Ocu, Isusa dobrovoljno predatog ljudima, Isusa koji na krstu oprašta i voli, Isusa raspetog (- jer čime drugim da se ponosimo?), Isusa koji ukrepljuje apostole, Isusa Vaskrslog, Isusa koji je oplijenio Ad, Isusa na Nebo uznesenog, Isusa koji će ponovo doći da sudi žive i mrtve, Isusa - 'Vječnog Danima', Prvog i Poslednjeg, koji ima ključeve pakla i smrti kako Ga vidi Jovan, Isusa koji se javlja Stefanu mučeniku i prima dušu njegovu, Isusa, koji se javlja Pavlu na putu za Damask i lovi ga kao odbjeglu ovcu i govori mu :'Teško ti je protiv bodila praćati se'... Isusa Jevanđelja a ne neke druge isuse koje su ljudi izumjeli po svom umu, jer nisu mogli podnjeti Isusa kakv jeste, jer je previše Velik i neshvatljiv za njihovo mudrovanje...Pravog Isusa slijedi. Isusa 'Jevrejima sablazan a paganima ludost', Onoga za koga prorok govori da je 'postavljen na propast i uzdignuće mnogima ... za znak osporavan'. To što vi tvrdite da nije bilo nikakava straha poslanika kad im se po prvi put Bog obraćeo da li Lično ili preko Meleka (anđela) nemora biti nikakav dokaz. 1.Bog kad šalje objave šalje ih na na način kako On hoće 2.Zasigurno se zna kako je objava tekla Muhammedu s.a.v.s.(u tome su saglasni gotovo svi kršćanski učenjaci) 3.Kako je Mojsiju došla objava ili Abramu ili Isusu.Iz Biblije ne možemo tačno utvrditi zato što se pouzdano zna da ima puno umetnutih riječi, falsifikata,neistina što su dokazali mnogi eminetni kršćanski učenjaci.(Adam Clark,Horn,Henry i Scott,dr.Kennicott,istraživač Norton ,Aleksandar Kids itd.). 4.Hebrejski Tevrat=Stari zavjet(39 poslanica)+Novi zavjet(27poslanica)=66 Grčki Tevrat:Stari zavjet (46poslanica)+Novi zavjet 27 poslanica.=73 ovo je ogromna razlika. Nikejski koncil 325 god. odbacuje 14 poslanica nakon toga 364 god. u gradu Ludisija oni ponovo vraćaju 7 poslanica a odbacuje 8 poslanica a zatim 397 god. u gradu Kartagi ponovo se vraćaju preostalih 8 poslanica a zatim Protestanti u 16 vijeku odbacuju 7 poslanica.Morate priznati da je teško odlučiti šta je ovdje istina. 5.Protivrječnosti su tolike da treba posebna knjiga da se one samo navedu.Ako želiš mogu neke i navesti. 6.Dodavanje riječi "i do danas","do današnjeg dana" što ukazuje na to da je Biblija pisana stotinama godina iza Objava. Možeš reći pa one su pisane na osnovu već postojećih,kakve ima veze kad su pisane. Činjenica je druga da samo poneki fragmenti postoje na određenim listovima a da nijedna poslanica u cijelosti NE POSTOJI NA ORIGINALNOM JEZIKU IZ VREMENA KAD JE OBJAVLJIVANA. Ovo gore navodim samo zato što želim da kažem da ne postoje nikakve pisane riječi iz vremena objavljivanja objava. Otkuda onda da mi znamo kako se koji poslanik osjećao kad su objave dolazile. Reći ćeš gdje su dokazi za Kur!an. Postoje ORIGINALI KOJI SU POHRANJENI U MUZEJIMA pa se i danas mogu vidjeti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Može kuran da bude originalan kolko oćeš čak i istinit ali ja ću pre da se pobunim protiv takov Alaha,nego da ga prihvatim sa sve njegovim dozvolama da mogu da imam seks sa svojim robinjama... Ja svoj obraz i ljudskost nedam pa makar se in Allahu zamerio.. Kolega2357 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Nikejski koncil 325 god. odbacuje 14 poslanica nakon toga 364 god. u gradu Ludisija oni ponovo vraćaju 7 poslanica a odbacuje 8 poslanica a zatim 397 god. u gradu Kartagi ponovo se vraćaju preostalih 8 poslanica a zatim Protestanti u 16 vijeku odbacuju 7 poslanica.Morate priznati da je teško odlučiti šta je ovdje istina. Prvi put čujem da je kanon Biblije odlučen na Saboru u Nikeji (Izmiru). Taj sabor je raspravljao najprije o Arijevoj jeresi i još nekim tačkama i u diskusiji je obilno citirano Sveto Pismo i od Arija i od pravovjernih Otaca. Sačuvano je dosta primarnih izvora sa tog sabora i nigdje,da ja znam, se ne pominje da je Biblijski kanon bio predmet rasprave. Molim te ne vjeruj svemu što pročitaš o hrišćanstvu na islamskim sajtovima i u pamfletima. Mnogo toga što tamo piše je bezočna laž! De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука