florenntina Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Ne preteruj,to što ti nisi ništa znala,ne znači da Zvonko sve zna i da je apsolutno u pravu.Koliko ja kapiram on to zna informativno, a daleko mu od struke...To je otprilike kao da neko nikad nije čuo za hevi metal, pa mu ja kažem ,e ima jedan Ajron mejden,mnogo dobar ,a on kaže"ovaj zoske me prosvetlio znanjem iz muzike" Što se tiče cene njegovog ili nečijeg drugog znanja i iskustva,naših preko,mislim da im to nije zakinuto,zato i jesu tamo... Ako ti sve ovo zaista teško pada,i misliš da nije fer, uz to nazivajući me ružnim i bezobzirnim,toliko i meni teško pada,da od tvoje opčinjenosti uopšte ne primećuješ,šta je neko ustvari hteo reći, i ovo zaista smatram uvredom... Ja za svoje znanje imam priznanje i formalno i prakticno i sa takvom pozadinom mogu kompetentno da tvrdim da, bar sto se tice ekonomskih tema o kojima smo diskutovali, znanje koje je Zvonko pokazao nije "informativno" vec jako lepo argumentovano i to priznatim naucnim radovima i predavanjima poznatih profesora i strucnjaka iz ove oblasti. I nisam tebe nazvala ruznim i bezobzirnim, nego tvoju izjavu koja, po meni jeste i ruzna i bezobrazna a obrazlozila sam i zasto. Nadam se da razumes razliku! Da smatram da si ti kao licnost takav, a ne tvoja izjava, ne bih ti se verovatno ni obracala. Ovako, pisem ti jer smatram da cu mozda obrazlozenjem koje sam dala uticati na to da preispitas svoj apriori negativan stav prema Zvonku i drugim Srbima koji ne zive u zemlji... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 235. je u redu ako je neka od ovih firmi otišla u stečaj zbog ovakvog postupanja. 238. je takođe u redu ali ne vidim da ovde ima protivpravne koristi. 234. je podjednako glupo komunističko krivično delo kao i zloupotreba službenog položaja, po kojem država može da goni vlasnika firme zato što je sam sebi iz nehata prouzrokovao štetu. Potpuno je neprimereno tržišnoj privredi sa privatnim kapitalom (u višečlanim društvima je besmisleno da država goni za ovo delo a u jednočlanim je potpuno bizarno). Moj predlog za izmenu tog člana: Odgovorno lice u preduzeću ili drugom subjektu privrednog poslovanja u Vladi i državnoj upravi, koje svesno krši zakone, druge propise ili opšte akte o poslovanju ili očigledno nesavesno posluje postupa i time iz nehata tom preduzeću ili drugom subjektu privrednog poslovanja Republici Srbiji prouzrokuje štetu koja prelazi iznos od četristopedeset hiljada dinara, ili se sastoji u narušavanju ugleda Republike Srbije kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine. --- Sa ovakvim izmenama bi ovo delo imalo smisla... samo bi se tada i ljudi koji žive od politike i u životu nisu radili u privredi poput nekih aktera ove teme, onda našli na udaru... Сва су предузећа у стечају. Зашто је ово недозвољено финансирање, написао сам горе. Дура лекс, сед лекс. А поред ових, постоји још доста привредних преступа, као што сам рекао, ал ме ту стварно мрзи да копам само због форумашке дискусије. Поента је да је овакво понашање кажњиво, и да је врло лако гоњиво, и да се може направити бетон од опружнице, али тужилаштво... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Slušaj Uroše,ne znam zašto se ti osećaš prozvanim,ali bih te molio da ne testiraš moje smirenje ovakvim izjavama,a i neko iz moderacije ako može reagovati...dok ja nisam reagovao... Администрација би требала да одреагује на твоју оригиналну поруку ако би на било шта требала да одреагује. Боље се искулирај и размисли мало пре него што нападнеш човека ни кривог ни дужног рекавиши му да његово коментарисање ствари у ""екс"(!) отаџбини" сматраш "љигавим". "Сматрај" ти колико хоћеш али кад то кажеш јавно добићеш и јавни коментар на то сматрање. florenntina је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 "To sto sam paranojik, ne znaci da me svi ne jure" :0104cheesy: Salim se, ali stvarno se ne bih zacudila epilogu koji sam iskonstruisala...sve je to obni-okreni ista udbaska skola...Ako cemo iskreno, ne zna se koji nas je od njih dvojice vise "usrecio" svojim aktivnostima pa ne vidim zasto ne bi mogli biti i partneri, mislim ako vec nisu... Не верујем, искрено, предалеко се отишло да би тако нешто било реална опција. Једно је када неког пљујеш по новинама, а скроз је друга ствар да га ставиш у затвор, макар и на један дан. Друго је када би у закон на пар дана ставио неког криминалца који не на затвор навикао, али човеку као што је Мишковић или његов син се читав живот промени после месец дана притвора. Не знам да ли си имала прилику да причаш са неким ко је омирисао затвор а да није из неког тешког криминалног миљеа. Ако јеси, онда ти је ова прича јасна. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Verovao sam da je Miskovic jak, ali toliko da ima i ,,advokate" na zru!? Nisam verovao!!! :D Sve posteni ljudi, ma Janjusevic posten, ma Miskovic posten, ma Bojan master posten.....eto nekom krivo sto su bogati pa ajde da se obracuna da jos ne ojacaju, na vreme da se ,,ostrakizam uticaja,, primeni... feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Администрација би требала да одреагује на твоју оригиналну поруку ако би на било шта требала да одреагује. Боље се искулирај и размисли мало пре него што нападнеш човека ни кривог ни дужног рекавиши му да његово коментарисање ствари у ""екс"(!) отаџбини" сматраш "љигавим". "Сматрај" ти колико хоћеш али кад то кажеш јавно добићеш и јавни коментар на то сматрање. Ок батице,навали, ипак си ти либерал слободе,живота и благостања,што год то значило,мада не знам,што Св Јована лествичника трпаш у тај кош... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Ja za svoje znanje imam priznanje i formalno i prakticno i sa takvom pozadinom mogu kompetentno da tvrdim da, bar sto se tice ekonomskih tema o kojima smo diskutovali, znanje koje je Zvonko pokazao nije "informativno" vec jako lepo argumentovano i to priznatim naucnim radovima i predavanjima poznatih profesora i strucnjaka iz ove oblasti. I nisam tebe nazvala ruznim i bezobzirnim, nego tvoju izjavu koja, po meni jeste i ruzna i bezobrazna a obrazlozila sam i zasto. Nadam se da razumes razliku! Da smatram da si ti kao licnost takav, a ne tvoja izjava, ne bih ti se verovatno ni obracala. Ovako, pisem ti jer smatram da cu mozda obrazlozenjem koje sam dala uticati na to da preispitas svoj apriori negativan stav prema Zvonku i drugim Srbima koji ne zive u zemlji... Драго ми је за тебе, да си своје знање најзад комплетирала. Сад заврни рукаве и помози држави,а ја ћу се јавно извинути Звонку... Ок,покушаћу да променим свој став о гастабајтерима,мада ми то тешко иде,свако има неку слабу точку... florenntina је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Не верујем, искрено, предалеко се отишло да би тако нешто било реална опција. Једно је када неког пљујеш по новинама, а скроз је друга ствар да га ставиш у затвор, макар и на један дан. Друго је када би у закон на пар дана ставио неког криминалца који не на затвор навикао, али човеку као што је Мишковић или његов син се читав живот промени после месец дана притвора. Не знам да ли си имала прилику да причаш са неким ко је омирисао затвор а да није из неког тешког криминалног миљеа. Ако јеси, онда ти је ова прича јасна. Verovatno si u pravu, ali kada se prisetim kako su Milosevic i Tudjman pregovarali dok su ljudi ginuli po frontu ili kako je Sljivancanin medju prvima cestitao Gotovini na oslobadjanju itd itd, ne bih se zacudila ni ovakvom savezu. A sta ti mislis? Koji je zaista razlog pokretanja ovog postupka sada i kako ce se zavrsiti? Slazem se da je nama koji nemamo iskustva sa zatvorom jako tesko zamisliti sta stvarno znaci biti lisen slobode, cak i na jedan dan...S druge strane, verujem i da nemaju svi isti tretman u zatvoru... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Ок батице,навали, ипак си ти либерал слободе,живота и благостања,што год то значило,мада не знам,што Св Јована лествичника трпаш у тај кош... Нисам св. Лествичника "трпао у тај кош" него сам га навео зато што је он у Лествици говорио о светој врлини странствовања и врло лепо објаснио колико је то тешка ствар. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Verovatno si u pravu, ali kada se prisetim kako su Milosevic i Tudjman pregovarali dok su ljudi ginuli po frontu ili kako je Sljivancanin medju prvima cestitao Gotovini na oslobadjanju itd itd, ne bih se zacudila ni ovakvom savezu. A sta ti mislis? Koji je zaista razlog pokretanja ovog postupka sada i kako ce se zavrsiti? Elem, kad smo kod zatvora, verovao ili ne, ali silom neprilika svakodnevno slusam price iz istog jer mi clan porodice radi tamo... I ona kaze isto sto i ti, da je nama koji nemamo iskustva sa zatvorom jako tesko zamisliti sta stvarno znaci biti lisen slobode, cak i na jedan dan... Не знам ни колико су све те приче стварно истините, шта год да мислим о Милошевићу (ништа добро, да се разумемо, ако се изузме пијетет који се обично даје умрлима). Не знам због чега је неко покренуо овај поступак, нисам ни светлосним годинама близу било кога ко о овоме одлучује да бих знао, али за сада немам разлога да сумњам у званичну верзију да неко хоће да почисти овакве појаве. Овакви ликови су и један од разлога оволиких цена, монопола, и тако даље. И да предупредим следеће: Слажем се да прича није готова док се не дође до политичара, али ни ово није лош почетак, видећемо докле ће да нас доведе. Али ми се не свиђа оваква припрема по Куриру и сличним "новинама", јер ме подсећа на нека друга хапшења, која су се касније завршавала више него танким оптужницама, где су због медијске хајке људи морали да буду осуђени, колико год да су доказа побили. Надам се да то неће бити случај и овде, јер нас тако нешто не вади из глиба, само нас додатно затрпава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 http://www.vaseljenska.com/misljenja/neverovatno-ali-da-li-i-neistinito-miskovica-rusi-monsanto/ Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Чак и да је "почетак" било чега, ово је веома лоше. Мишковић и остали њему слични искористили су "ситуацију" коју је направио неко други. Начин на који су они зарадили свој "први милион" затрпан је негде тамо пре двадесет и кусур година и ако копаш доћи ћеш до тога да им је неко то омогућио разним повластицама - при чему они ту опет ништа неће бити криви пред законом, већ тај који им је дао. А тај је вероватно мртав, чека пресуду у Хагу или слично. Јер није Мишковић направио монопол - направила га је држава глупим законима. Он ту човек ништа није крив - ма како то невероватно звучало - али пред законом је тако. Он се вероватно негде у некој кафани договорио са премијером или министром и о томе не постоји никакав писани траг нити доказ. Једино што имаш је да је тај министар (правдајући то популарним "патриотизмом") спречио да стране компаније отворе своје продавнице и фирме, па нам је остао само Макси, Делта, Карић итд. И једино кога на основу тога можеш да кривиш је тај политичар. Значи, ово је све потпуно бескорисно и у крајњој инстанци штетно. Јер Мишко, Карић и остали су пословали потпуно легално у окружењу које су имали. Када би неко сада забранио свима осталима да буду програмери и ја будем једини програмер у држави - наравно да би зарадио милионе и милијарде. Што не би? Зар не би и ти исто урадила-о? И ту ја ништа не би био крив, само сам радио свој посао - потпуно легално. Е то је тај штос. А штетно је зато што сада нико нормалан неће доћи да инвестира нешто у Србију, јер види да се привредници прогоне без икаквог основа - због политичких поена. Страном инвеститору не пада на крај памети да улаже у било шта у таквом окружењу. Значи, ти "мрачни почеци" наших тајкуна су сада ствар која више не може да се расплете. Они су данас сасвим регуларни пословни људи као и сви остали. Да смо имали неко друго окружење ми би имали неког сличнијег Билу Гејтсу или Стиву Џобсу, али нисмо. Окружење које смо имали дало нам је ове које сада имамо. И то је то. Уместо да њих прогонимо, треба да се боримо за конкуренцију - да држава коначно спроведе потпуну приватизацију, ослободи увоз, дозволи страним компанијама да слободно раде, смањи порезе итд. Само то може да нас извади. bora је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 A sta ti mislis? Koji je zaista razlog pokretanja ovog postupka sada i kako ce se zavrsiti? А шта ће том психопати било какав мотив? Мало подсећање: Клузо је аутор чувеног закона о информисању из 1998. Него овај народ има памћење пилета. А да не говоримо о томе да је лист Европљанин покојног (мучки убијеног) Ћурувије писао о финансијским малверзацијама самог Клузоа и постао прва жртва Клузоовог закона. bora, Grizzly Adams and uros је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Чак и да је "почетак" било чега, ово је веома лоше. Мишковић и остали њему слични искористили су "ситуацију" коју је направио неко други. Начин на који су они зарадили свој "први милион" затрпан је негде тамо пре двадесет и кусур година и ако копаш доћи ћеш до тога да им је неко то омогућио разним повластицама - при чему они ту опет ништа неће бити криви пред законом, већ тај који им је дао. А тај је вероватно мртав, чека пресуду у Хагу или слично. Јер није Мишковић направио монопол - направила га је држава глупим законима. Он ту човек ништа није крив - ма како то невероватно звучало - али пред законом је тако. Он се вероватно негде у некој кафани договорио са премијером или министром и о томе не постоји никакав писани траг нити доказ. Једино што имаш је да је тај министар (правдајући то популарним "патриотизмом") спречио да стране компаније отворе своје продавнице и фирме, па нам је остао само Макси, Делта, Карић итд. И једино кога на основу тога можеш да кривиш је тај политичар. Значи, ово је све потпуно бескорисно и у крајњој инстанци штетно. Јер Мишко, Карић и остали су пословали потпуно легално у окружењу које су имали. Када би неко сада забранио свима осталима да буду програмери и ја будем једини програмер у држави - наравно да би зарадио милионе и милијарде. Што не би? Зар не би и ти исто урадила-о? И ту ја ништа не би био крив, само сам радио свој посао - потпуно легално. Е то је тај штос. А штетно је зато што сада нико нормалан неће доћи да инвестира нешто у Србију, јер види да се привредници прогоне без икаквог основа - због политичких поена. Страном инвеститору не пада на крај памети да улаже у било шта у таквом окружењу. Значи, ти "мрачни почеци" наших тајкуна су сада ствар која више не може да се расплете. Они су данас сасвим регуларни пословни људи као и сви остали. Да смо имали неко друго окружење ми би имали неког сличнијег Билу Гејтсу или Стиву Џобсу, али нисмо. Окружење које смо имали дало нам је ове које сада имамо. И то је то. Уместо да њих прогонимо, треба да се боримо за конкуренцију - да држава коначно спроведе потпуну приватизацију, ослободи увоз, дозволи страним компанијама да слободно раде, смањи порезе итд. Само то може да нас извади. Kako posluje Miškovićevo carstvo IZVOR: TANJUG Beograd -- Kompanija Delta holding biznismena Miroslava Miškovića, koji je jutros zadržan u policiji, posluje kroz pet organizacionih celina i zapošljava 7.200 ljudi. Članice "Delta holdinga" (Delta Real Estate Grupa, Delta Agrar Grupa, Delta Distribucija, Delta Sport i Delta Đenerali osiguranje) bave se agrarom, proizvodnjom hrane, maloprodajom, izvozom, uvozom, zastupanjem inostranih kompanija, distribucijom robe široke potrošnje, prodajom automobila, razvojem nekretnina, finansijskim uslugama i uslugama osiguranja. Prema podacima kompanije, u prvoj polovini ove godine su ostvareni prihod od 39,1 milijardu dinara, što je 6,5 odsto više nego u istom periodu lane, i profit od 2,3 milijarde dinara. U 2011. prihod od prodaje je iznosio 1,42 milijarde evra (uključujući rezultate Delta Maksi grupe do prodaje, jula 2011. belgijskoj grupaciji Delez). Planirani prihod od prodaje za 2012. je 850 miliona evra. Među 100 najvećih kompanija u Adrija-regionu (koji pored Srbije obuhvata Hrvatsku, Sloveniju, Makedoniju, Crnu Goru i BiH) Delta holding je 2009. bio peta najveća kompanija, na rang listi edicije "Biznis i finansije". Kompanija posluje na tržištima Srbije, BiH, Crne Gore, Albanije i EU, Rusije i Švajcarske, a prva je firma iz Srbije, koja je značajno investirala na tržištu EU. "Delta Agrar" poseduje distributivni centar za voće i povrće u Rusiji. U Crnoj Gori, u Podgorici izgradjen je šoping-mol Delta siti. Firma Delta sport je ekskluzivni distributer u regionu kompanije Najk, a ima franšizne ugovore sa Kosta kofi za otvaranje kafića u zemljama bivše SFRJ i Albaniji. Mišković je osnovao kompaniju Delta 4. februara 1991. godine, sa petoro zaposlenih, od kojih su četvoro pripravnici. Delta je u to vreme trgovala voćem i povrćem i proizvodima drvne industrije, a realizovala je i prve ugovore sa kompanijama Najk i Zeneka. U toku 1991. Mišković je osnovao i prvu privatnu banku - Delta banku. U periodu od 1994. do 1999. Miškovićeva firma počinje da zastupa italijanski Fijat, švajcarski Nestle, kompaniju Bajzdorf i neke druge strane firme. Zbog sankcija Srbiji, svoje poslovanje širi u Rusiji i Ukrajini. Tada je osnovano i Delta osiguranje. Od 2000. godine Delta odlučuje da izađe iz posla sa celulozom, a kapital dobijen prodajom Bajkalskog celuloznog kombinata usmerava u investicije u Srbiji. Otvorena je je i prva "Maksi" prodavnica, a snažno se razvija i posao sa nekretninama. Tada Delta kompanija već ima 18.000 zaposlenih. Kompanija se 2003. useljava u sopstvenu poslovnu zgradu u Novom Beogradu. Kada je Delta banka prodata italijanskoj bankarskoj grupaciji Inteza kapital ulaže u privatizaciju domaćih preduzeća, izgradnju nekretnina, širenje maloprodajnog lanca, otvaranje tržnih centara… Delta Real Estate podiže prvi šoping mol u Beogradu - Delta siti, a ubrzo i u Podgorici, dok u Beogradu, zajedno sa partnerom Hipo Alpe Adria, za potrebe Univerzijade 2009. gradi naselje Belvil. Delta Maksi širi maloprodajnu mrežu i uvodi nove prodajne formate, a Delta osiguranje osniva prvi privatni penzioni fond. Tu ulazi u strateško partnerstvo sa Đenerali grupom, jednom od najvećih osiguravajućih kuća u svetu. Delta postaje i zastupnik španske Zare, kao i svih brendova Inditeksa u Evropi. Preduzeće Delta maksi, kupovinom maloprodajnog lanca Tropik izlazi i na tržište BiH, otvara prve radnje u Crnoj Gori, dok akvizicijom maloprodajnog lanca Pikadili 2007. godine, širi svoje poslovanje i na tržište EU. U 2008. godini, Delta zapošlava 24.200 ljudi. Posle prodaje trgovinskog lanca Maksi belgijskom Delezu smatra se da je vrednost imovine u Delta kompaniji bila prepolovljena, a bliski saradnici Miškovića su najavili da će se njihova firma u narednom periodu sve više okretati ka poslovima u agrobiznisu u zemlji i inostranstvu. Izvor Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2012 А шта ће том психопати било какав мотив? Мало подсећање: Клузо је аутор чувеног закона о информисању из 1998. Него овај народ има памћење пилета. А да не говоримо о томе да је лист Европљанин покојног (мучки убијеног) Ћурувије писао о финансијским малверзацијама самог Клузоа и постао прва жртва Клузоовог закона. Evo, u ovom postu je sva nesreca srbije. Imate mladu, obrazovanu osobhu, Ivicu, inteligentnog tipa, ali toliko ideoloski zaslepljenog da je u stanju da brani osobu koja je optuzena za konkretnu stvar, kradju 30 mioliona evra, koju drzavno tuzilastvo goni na osnovu sakupljenih dokaza, indicija itd. A jedini razlog je sto je "drzava" neko ko nije iz Ivici drge politicke opcije. I kada je ovakva situacija sa obrazovanim ljudima zamislite kakva je tek sa onim drugima. Ovo je pravi razlog zbog cega Srbioja tone. Nisu krivi ni komunisti, ni Tito, ni Milosevic nego ovo. Ideoloska zaslepljenost. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука