Благовесник Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Vidi stvarno Iako nenamerno, drago mi je da je osvećena rečju Božijom. javor and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 http://i3.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/007/423/untitle.JPG Ima ono u koje ja i milijarda i šest stotina miliona ljudi vjerujemo. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Ima ono u koje ja i milijarda i šest stotina miliona ljudi vjerujemo. A po cemu i u cemu je ono savrsenije i uzvisenije od Isusovog ucenja koje sam naveo ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Никада није погрешно поставити питање, само одговор може да буде погрешан. На овом конкретном примеру, ево да видимо - Стари Завет заповеда разне сурове казне, онда добијемо од Бога нови, савршенији Нови Завет који то укине. Е сад, онда дође Мухамед и врати поново казне и суровост. Па како онда то може да буде "најновији" и "задњи завет" када се враћа на старо? Ако има нешто "новије" од Новог Завета, онда би ваљда требало да буде савршеније и боље, а не да се враћа на старо и превазиђено? Stari zavjet zapovjeda mnogo šta što nije u redu.Zato što su ljudi upleli svoje prste u njegovo sastavljanje. Međutim Novi zavjet vi njega prihvatate u potpunosti dok stari zavjet samo prihvatate određene dijelove o kojima ste pisali. Dolaskom islama upotpunjena je božija intervencija.Završena je. Da, u islamu ima oštrijih kazni koje su propisane za one kojima lijepa riječ ne koristi, niti im savjet ne koristi.Propisane su onima za koje nema svetosti ni u čemu. Ne poštuju niti porodicu, niti brak niti život. Одатле можеш лепо да видиш да Мухамед није донео ништа ново, већ се само вратио на старо и покварио оно што је Бог већ објавио људима. Muhammed.a.s je donio zadnju objavu. Objavu u koju vi ne vjerujete.Objavu u kojoj je porodica zaštičena, život zaštičen, imetak, čast, i svaka ljudksa vrijednost. Molim vas dajte mi odgovorite na koji način vaša vjera štiti ljude od kriminalaca. Dajte molim va rješenje vaše vjere koje ona nudi da zaštiti život imetak čast ljudi? Pokažite mi to rješenje impresionirajte me, molim vas! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 A po cemu i u cemu je ono savrsenije i uzvisenije od Isusovog ucenja koje sam naveo ? Ignjatije brate mi imamo kazneno pravo u islamu sa kojim se vi neslažete. Dajte mi vi rješenje u vašoj vjeri kojim se štiti život čovjeka od kriminalaca? Kako ćete spriječiti čovjeka da ubije drugog čovjeka bez razloga? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Прочитај Мојсијеве законе. Наређено је каменовање ако неко ради за Сабат. Чак се и животиња убијала ако је некога убила. a ti procitaj Bozije zapovesti... cuj "cak se i zivotinja ubijala" lol necu da citam Mojsijeve zakone gde se naredjuje mucenje & ubijanje ljudi od strane ljudi, to je po smislu rasudjivanja koji mi je dat prevara i nista me ne moze ubediti u suprotno jer je previse apsurdno i sve ostalo sto sam naveo. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Ignjatije brate mi imamo kazneno pravo u islamu sa kojim se vi neslažete.Dajte mi vi rješenje u vašoj vjeri kojim se štiti život čovjeka od kriminalaca? Kako ćete spriječiti čovjeka da ubije drugog čovjeka bez razloga? Код нас то више није у домену верског права, него су вера и држава одвојени, макар у законодавном смислу. Зато и јесте стављање законских одредби, и то оних које су изгубиле свој првобитни смисао, у верске текстове као нешто непроменљиво, корак уназад. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Molim vas dajte mi odgovorite na koji način vaša vjera štiti ljude od kriminalaca. Dajte molim va rješenje vaše vjere koje ona nudi da zaštiti život imetak čast ljudi? Nasa vera nudi Carstvo Nebesko i spasava nas od smrti putem Svete Tajne Evharistije. Nasa vera nudi duhovni lek, a ne politicki. Nasa nada i spas nisu u zemaljskim zakonima nego u Bozijoj pravdi i u Njegovom Sudu. Sve ostalo dato je na ljudima i niihovoj savesti po kojoj se zna sta se sme a sta ne sme, cak i u zivotinjskom svetu. Isus je lepo ucio da coveku treba pruziti mogucnost da se pokaje i zapocne novi zivot, sve ostalo je na ljudima da urede. Mi verujemo u Boziju pravdu i presudu, a ne u ljudsku. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Stari zavjet zapovjeda mnogo šta što nije u redu.Zato što su ljudi upleli svoje prste u njegovo sastavljanje. Međutim Novi zavjet vi njega prihvatate u potpunosti dok stari zavjet samo prihvatate određene dijelove o kojima ste pisali. Већ сам објаснио да Стари Завет уопште и није дат нама, већ само Јеврејима и то на одређени рок. Нема ми ту шта да прихватамо или не прихватамо. Dolaskom islama upotpunjena je božija intervencija.Završena je. Није довољно да ти то само кажеш. Мораш да докажеш. Da, u islamu ima oštrijih kazni koje su propisane za one kojima lijepa riječ ne koristi, niti im savjet ne koristi.Propisane su onima za koje nema svetosti ni u čemu. Ne poštuju niti porodicu, niti brak niti život. Ствар је у томе да смо ми од Бога добили савршенију веру, то је враћање на старо. Muhammed.a.s je donio zadnju objavu. Objavu u koju vi ne vjerujete. Опет - то мораш да докажеш. Зашто би ја веровао Мухамеду када видим да је он донео нешто лошије од овога што већ верујем? Objavu u kojoj je porodica zaštičena, život zaštičen, imetak, čast, i svaka ljudksa vrijednost. Molim vas dajte mi odgovorite na koji način vaša vjera štiti ljude od kriminalaca. Dajte molim va rješenje vaše vjere koje ona nudi da zaštiti život imetak čast ljudi? Pokažite mi to rješenje impresionirajte me, molim vas! Вера није ту да "штити људе од криминалаца", то ради полиција. Вера нас учи како да дођемо у вечни живот. Ignjatije and antics је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
istražilac Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Никада није погрешно поставити питање, само одговор може да буде погрешан. На овом конкретном примеру, ево да видимо - Стари Завет заповеда разне сурове казне, онда добијемо од Бога нови, савршенији Нови Завет који то укине. Е сад, онда дође Мухамед и врати поново казне и суровост. Па како онда то може да буде "најновији" и "задњи завет" када се враћа на старо? Ако има нешто "новије" од Новог Завета, онда би ваљда требало да буде савршеније и боље, а не да се враћа на старо и превазиђено? Одатле можеш лепо да видиш да Мухамед није донео ништа ново, већ се само вратио на старо и покварио оно што је Бог већ објавио људима. Gdje je Isus rekao u Novom zavjetu da se ukida stari? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Gdje je Isus rekao u Novom zavjetu da se ukida stari? Ti brate da prekines vise sa tim glupostima jer ti je objasnjeno milion puta, koliko sam ti samo ja puta to objasnio. Procitaj lepo ovaj post i razmisli da li je Isus govorio o postovanju Mojsijevog Zakona ili o prevazilazenju : https://www.pouke.org/forum/topic/22905-%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D1%98%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B7-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B5/page-4#entry777436 grigorije22 and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Gdje je Isus rekao u Novom zavjetu da se ukida stari? Сврха Старог Завета (тј. Мојсијевог закона) била је да сачува Јевреје до доласка Христа. Када је Христос дошао, то очигледно више није потребно. Осим тога, Стари Завет односио се само на Јевреје тако да је нама сасвим свеједно да ли је укинут или не - није намењен нама. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Dajte mi vi rješenje u vašoj vjeri kojim se štiti život čovjeka od kriminalaca?Kako ćete spriječiti čovjeka da ubije drugog čovjeka bez razloga? Postoje zapovesti Bozije, a ako neko ugrozava druge, biva povdrgnut nadzoru strucnih lica, nezi zatvorskih cuvara i ostalih strucnih lica, zajedno sa psiho-terapeutima, duhovnicima i sveštenicima, sa vaspitno-obrazovnim ciljem da osudjenik uvidi svoj pad, shvati krivicu i koliko-toliko osvetli svoj lik, dodje k pokajanju i delima dostojnim pokajanja, a za to je, dakle, potrebno vreme i proces. Jer Bog ne zeli da ko pogine, nego da se povrati sa svog zlog puta i da započne život sa Bogom. Zato je Spasitelj i rekao - ko je medju vama bez greha neka prvi baci kamen. Jer svaki greh je duhovna bolest, i nema nikoga da je bez greha. A što je veći greh to samo znači da je bolesnik bolesniji - kaze Sv. Nikolaj Srpski, a bolesnima je potreban lekar (Spasitelj), a ne ubica. Дијана., DYNABLASTER and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Сврха Старог Завета (тј. Мојсијевог закона) била је да сачува Јевреје до доласка Христа. Када је Христос дошао, то очигледно више није потребно. Осим тога, Стари Завет односио се само на Јевреје тако да је нама сасвим свеједно да ли је укинут или не - није намењен нама. Ma dzabe mu objasnjavas. Ja sam znoj prolio i vid ostetio od silnog pisanja tom coveku, kao i drugi clanovi, i nista nije vredelo. Zasto se bre ne pridrzavaju onoga iz Kurana : "Vama vasa a nama nasa vera" ? Nego se uhvatili da tumace nasu i da to njihovo tumacenje namecu ostalima kao tacno. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Нека, нека... Добро је да причамо мало. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука