Jump to content

Да ли је каменовање израз вере?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Dakle mi u Češkoj radimo na tome kako bi propagacija recimo kamenovanja i sličnih stvari kao naravno i njihovo praktikovanje bilo krivično gonjenjo i kažnjavano. A to bez ogledu na to da li tako nešto ima neko napisano u svojim svetim spisima, knjiigama ili ne znam sve kakvim "otkrovenjima". I bez obzira na to kako to taj dotični čovjek ili komunita, zajednica vidi, shvata i obrazlaže. Jeste li sad svi razumjeli o čemu se radi, zašto vam pokazujem taj češki zakon?

§ 261

Kdo veřejně projevuje sympatie k hnutí uvedenému v § 260, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

Ko javno iskazuje simpatije k pokretu uvedenom u  § 260, biće kažnjen kaznom odnijeti slobode (zatvora) od šest mjeseci do tri godine.

Pokret može biti svejedno šta: vjerska skupina, crkva, islamska zajednica, sekta, politička stranka, udruženje građana itd. Takav opšti pravni naziv.

Može li prevod ovog člana zakona ? 

Килер метиљавих попова

Подели на овим сајтовима

Može li prevod ovog člana zakona ? 

Pa to ljubičasto je bio prevod: 

§ 261 ovo je original

Kdo veřejně projevuje sympatie k hnutí uvedenému v § 260, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

§ 261 ovo je prevod

Ko javno iskazuje simpatije k pokretu uvedenom u  § 260, biće kažnjen kaznom odnijeti slobode (zatvora) od šest mjeseci do tri godine.

A ovo moje dopunsko objašnjenje pojma "pokret":

Pokret može biti svejedno šta: vjerska skupina, crkva, islamska zajednica, sekta, politička stranka, udruženje građana itd. Takav opšti pravni naziv.

Подели на овим сајтовима

Изузетно глуп коментар, Mono. Ово на слици коју си метнуо није заступник једне вере, него једне политике и идеологије. Немогућност да увидите разлику говори о вашој ограничености.  Ош видет још таквих? Гле:

behead1.jpg

behead-those-insult-islam.jpeg

behead-islam-violence.jpg

MullahJustice-X.gif

behead-insulters-of-islam.jpg

Видиш, то се у семантици зове оксиморон. Ви све време говорите у оксиморонима. И не контате ђе ба запело.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Да би слика била потпунија - ово је продукт једне тоталитарне идеологије - комунизма.

Један од статиста Булајићевих партизанских филмова.

Омануо си, Моно, оно баш - дибидус.

Нити је у питању хришћанин а нити припадник Југословенске војске у отаџбини - равногорац - четник.

Подели на овим сајтовима

Bukhari:V9B86N98 navodi: "Poslanik je rekao, Djevica ne smije biti oženjena dok se ne upita za dozvolu.' 'O poslaniče! Kako će djevica pokazati svoje odobravanje?' On kaže, 'TAKO ŠTO ĆE ĆUTATI.

'

' " Bolest na visokom nivou. Ko ovo podržava.... neću da pričam dalje.

Uh brate Ignjatije, kloni se ovako teških kvalifikacija, ne stoji ovakav način ni meni ni tebi niti bilo kome ko želi da upozna drugi stav i drugu vjeru.

Mislim da je ovdje trebalo postaviti znak pitanja muslimanima i pitati ih da li u ovome je poniženje žene ili da li u početku hadisa :'Djevica ne smije biti oženjena dok se ne upita za dozvolu , se nalazi isključivost sa drugim djelom hadisa 'TAKO ŠTO ĆE ĆUTATI. Zar nije besmisleno pitati nekoga za pristanak a ta osoba koja je je upitana mora šutati. Zar u ovome nije očita besmislenost?

Odgovor na ovo što je navedeno je sljedeće:

1)U ovom hadisu je vidljivo da se djevica ne smije udati dok se ne upita za pristanak.

Da li je u ovome šta loše?

2) Hadis je pogrešno preveden. Ispravno je pristanak njen je i njeno ćutanje.

3)Ovdje se u ovom hadisu vidi sljedeće da islam vodi računa i o stanju djevice koja ima stid i ako se stidi roditelja i hođe da potvrdno odgovori za brak njena šutnja znači odobrenje.

Dok ako ne želi u brak sa nekom osobom ona mora da se negativno izrazi tj da otvoreno odbije brak sa onim koji joj se nudi da bude mu žena.

Evo vam nekoliko hadisa kao dokaz tome:

Poslanik,

s.a.v.s., kaže: „Udovica se ne treba udavati bez njenog pitanja, niti djevica

bez njena pristanka ...“

Aiša, r.a., upitala je Allahovoga Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, treba li ili ne treba tražiti pristanak djevojke (misli se na djevicu) čiji su je roditelji željeli udati. “Treba,” odgovorio je. Aiša je rekla: “Djevojka se, kad se upita, obično zastidi.” Reče: “Njena šutnja je znak njenoga pristanka.”

Neka neudana djevojka je došla Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, i kazala da je njen otac udao za onoga za kojega ne želi, pa joj je dao pravo da izabere između ostanka ili rastave braka.

De mi objasnite šta je u ovome bolesno?

PITAJTE AKO NEZNATE!

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Tv neznanje. Isto kao što se po Tv navodi da svaka devojka koja želi da se uda, mora da ode kod ginekologa i da uzme potvrdu da je nevina. Zamisli, potvrda kod muškarca ginekologa. Inače, niko ne želi da se venča s njom niti država priznaje brak bez te potvrde. Sve ovo je dezinformacija ali se stalno reprizira na Tv tako da su komisije za fetve više zemalja morale reagovati na ovakvu laž a ja namerno ističem da je i islamski pravni kolegij Saudijske Arabije lepo doneo fetvu da to nema veze sa islamom i da bi to značilo dodavanje uslova za brak što je nedopustivo sa aspekta Šerijata. 

Подели на овим сајтовима

Изузетно глуп коментар, Mono. Ово на слици коју си метнуо није заступник једне вере, него једне политике и идеологије. Немогућност да увидите разлику говори о вашој ограничености.  Ош видет још таквих? Гле:

behead1.jpg

behead-those-insult-islam.jpeg

behead-islam-violence.jpg

MullahJustice-X.gif

behead-insulters-of-islam.jpg

Видиш, то се у семантици зове оксиморон. Ви све време говорите у оксиморонима. И не контате ђе ба запело.

5852._5F00_cetnik_2D00_noz-u-zubima.jpg

350_Cetnici_00404.jpg

200px-%D0%A7%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%

http://i32.tinypic.com/2i0by48.jpg

http://www.vecernji.hr/slika-640x348/vijesti/u-srbiji-cetnici-vise-nisu-izjednaceni-partizanima-slika-290076

Подели на овим сајтовима

А јес ти досадно у животу, бреее... Ајде, нок јурселф аут на форуму. Проживи га мушки. Дај гас до даске. Уживај, чкоде.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Ne verujem da ne shvataš.Pa šta si opet sad postavio sliku nekog tamo četnika koji ima veze s pravoslavljem ko ja sa nuklearnom fizikom?

Ono što je antiks od slika postavio je realna slika većine muslimana.Tužno ali istinito.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Ma ne vredi.Od onih koji kamenuju i ne možeš da očekuješ da shvate suštinu.Naprosto ne mogu da veerujeem.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Ne verujem da ne shvataš.Pa šta si opet sad postavio sliku nekog tamo četnika koji ima veze s pravoslavljem ko ja sa nuklearnom fizikom?

Ono što je antiks od slika postavio je realna slika većine muslimana.Tužno ali istinito.

Vecinu onoga sto je postavio antiks nisu slike i fotografije iz realnog zivota uopste nego karikature crtane rukom koje nemaju veze sa islamom...

Подели на овим сајтовима

Ma ne vredi.Od onih koji kamenuju i ne možeš da očekuješ da shvate suštinu.Naprosto ne mogu da veerujeem.

Oni kamenuju jednom u 3 veka i to svoje ima neki sto kolju na stotine,ubijaju na hiljade,zlostavjaju na desetine hiljada,...

Подели на овим сајтовима

Oni kamenuju jednom u 3 veka i to svoje ima neki sto kolju na stotine,ubijaju na hiljade,zlostavjaju na desetine hiljada,...

Ne znam zaššto ali toliko brkate stvari ,da naprosto to izgleda neozbiljno i smešno.

Šta si sad postigao ovom rečenicom?

Prvi se vi muslimani medjusobno koljete,istrebljujete silujete a to radite i ostalima i to tako kroz čitavu istoriju.

Подели на овим сајтовима

Vecinu onoga sto je postavio antiks nisu slike i fotografije iz realnog zivota uopste nego karikature crtane rukom koje nemaju veze sa islamom...

Ma važi.Ja se ovakvih scena sećam i kao  dete kad sam bila,kad nije bilo ni montaža ni fotomontaža.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...