Grizzly Adams Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 branimo ga štiteći ga od svega onoga što danas mu žele pripisati lažno. Поред овога овде не треба ништа лажно против њега. Истина је већ довољно лоша. Tačno.Ali u primjenjivanju islamskog zakona je garant očuvanja islamskog društva od moralnog sunovrata i od onih koji žele nered u islamskom društvu sijati. Друштво у коме се људи убијају камењем за преступе је већ у моралном суноврату. Дубље тешко може да падне. Анастасија and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Поред овога овде не треба ништа лажно против њега. Истина је већ довољно лоша. Čudno, svakim danom sve više ljudi prelazi na tu "lošu istinu" Друштво у коме се људи убијају камењем за преступе је већ у моралном суноврату. Дубље тешко може да падне. Društvo u kome se ta kazna primjenjuje je najmoralnije. U tom društvu porodično stablo se poznaje i po hiljadu godina unazad.ako je to nemoralnost, neka je. Ali ako je moralnost da desetine hiljada ljudi sumnjaju u očinstvo meni ta moralnost ne treba. To je onda sistem izokrenutih vrijednosti I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Туга брате, туга... Заволео сам вас као људе, али овде не знате шта причате. Искључите разум да би бранили једног грешног човека и то је велика трагедија. Čudno, svakim danom sve više ljudi prelazi na tu "lošu istinu" И да сви људи на свету прихвате лаж, она неће постати истина. Остаће лаж. Društvo u kome se ta kazna primjenjuje je najmoralnije. U tom društvu porodično stablo se poznaje i po hiljadu godina unazad.ako je to nemoralnost, neka je. Ali ako je moralnost da desetine hiljada ljudi sumnjaju u očinstvo meni ta moralnost ne treba. To je onda sistem izokrenutih vrijednosti Јадна је та "моралност"... Боље да не знам ко ми је отац него да ми мајку убију камењем. Јер човек своју мајку воли без обзира да ли је погрешила или не. Људи погреше, па се покају, поправе. А ми други у томе треба да им помогнемо. Не да им разбијамо главе. Тебе, Енизе, као човека изузетно поштујем. Али Ислам... И тог Мухамеда... Бог ће да му суди за све зло које је донео свету. И неће му бити лако. Стајаће поред Хитлера и Стаљина. Они су истим таквим методама решавали "породична стабла". Ignjatije, antics, DYNABLASTER and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ratko Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Kada pročitam jutarnje novine , odsedim jedan dan u čekaonicam kod lekara , pogledam kako se krade po lokalnim samoupravama , kada se samo setim kako su se neki nakrali i sada nas prave još budalama kako su brali i nosili gajbice sa višnjam? Kada vidim Zlo koje se zove pedofilija , zoofilija ...... kada vidim sve one parade . aman Kakvo kamenje , ja bi u svakom gradu na centralnom trgu postavio po jedan panj sa mačetom animal-smiley-075 a pored presa za presovanej starih automobila da se ljudi ne muče sa kamenjem sHa_sarcasticlol Pa da vidim da li može da se ova Srbija dovede u red .hvala. bosanac је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Туга брате, туга... Заволео сам вас као људе, али овде не знате шта причате. Искључите разум да би бранили једног грешног човека и то је велика трагедија. I mi smo tebe zavolili.Draža nam je iskrenost koja nam se u lice kaže bez obzira kakva ona bila nego licemjerje iza kojeg duboka mržnja se krije. ti nama kažeš da mi svoje razume smo isključili i branimo nekoga a mi tebi kažemo brate ti uključi razum i vjeruj ako ga uključiš da ćeš drugačije pisati. И да сви људи на свету прихвате лаж, она неће постати истина. Остаће лаж. Tačno, samo ovdje se radi o istini. Јадна је та "моралност"... Боље да не знам ко ми је отац него да ми мајку убију камењем. Јер човек своју мајку воли без обзира да ли је погрешила или не. Људи погреше, па се покају, поправе. А ми други у томе треба да им помогнемо. Не да им разбијамо главе. Kajanje je dok se ne dođe pred sudiju a kada se dođe svi se tada kaju samo što večina lažno. Тебе, Енизе, као човека изузетно поштујем. Али Ислам... И тог Мухамеда... Бог ће да му суди за све зло које је донео свету. И неће му бити лако. Стајаће поред Хитлера и Стаљина. Они су истим таквим методама решавали "породична стабла". I ja tebe brate Zvonko cjenim iako se sa tvojim mišljenjem o islamu u potpunosti razilazim. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Мени моја вера налаже да говорим истину како ми је Христос открио. Ако прећутим овакве ствари то је за мене издаја вере. Ни Христос није ћутао. Али сам 100% сигуран да негде у дубини душе знате да вам говоримо истину. Даће Бог да то не заборавите па се некада ноћу сетите шта су они досадни Звонко и Дејан писали. Кад спустите мало гард и душа вам се загреје са породицом и пријатељима па се сетите да неки манијак може њима да разбија главе - сетићете се и овог разговора. Па ћете схватити какве су ово бесмислице... Благовесник, Ignjatije and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Varavrin jedino razumije varvarski metod. Neznam ja ko je taj koji se ne boji smrti?Islamski zakoni će se provoditi nad onima koji su skloni činjenju prestupa.A nemoj se ti brate sikirati.Možda ti sutra budeš musliman.(heheh)Božije puteve niko ne zna. Vi svoje zakone možete sprovoditi tamo gde vam normalni ljudi ne mogu to zabraniti a gde god budu mogli ,nećete ih sprovoditi sigurno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Je l bi voleo ti Enize da neko tvoju ćerku kamenuje zbog preljube? Svaki čovek može da pogreši... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 muslimanima ce se dopasti greengrin http://www.imdb.com/title/tt1343727/ Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 A ko to kaže da je Bogu milo kamenovanje i mučenje ljudi? To su tvoje riječi koje nemaju veze sa shvatanjem islama. Mi kada dođemo u situaciju da žrtvujemo jednog ili dvojicu pokvarenjaka zarad čuvanja moralnosti zajednice mi ćemo to uraditi. Mi smatramo da je propis islama po bilo kojem pitanju bolji od bilo kojeg propisa u nekoj drugoj vjeri ili zakonu kojeg su ljudi napisali. Pa ako Bogu nije milo i nije po Bogu a vi sebe smatrate vernicima,kako onda protiv Boga tako radite?Nije li to malo kontradiktorno?Žrtvujete živote ( znači oni koji izvrše preljubu, a uglavnom se taj zakon na žene odnosi su zaslužili da se tako mučki ubiju,nemilosrdno da bi zaplašili ostale), radi nekakve moralnosti koju je čovek smislio.Šta vi u stvari radite?Držite u strahu ljude,ako sagreše surovo se obračunavate sa njima,znači nema mogućnosti pokajanja,niti milosti,samo kamenovanje i smrt.Naša vera je odvojena od države zna se ko se bavi kriminalom-država a ne Crkva.Nije to posao Crkve,naprosto zato što se Crkva prvenstveno bavi duhovnim a ne kriminalističkim stvarima, zaplašivanjem, uterivanjem strahom u kosti, batinom i kamenovanjem. Naša porodica je sačuvana a pogledajte porodice u vašim društvima. Uništene su sestro. Uništene. Smatraš sačuvanom porodicu u kojoj je recimo kamenovana majka jer je izvršila preljubu?Šta misliš kako je njenoj deci?Kako se osećaju bez majke koju su još kao stoku javno kamenovali?Smatraš sačuvanom porodicu gde je recimo član porodice kamenovao sestru jer je izvršila preljubu ili razgovarala sa muškarcem na ulici?Ne znam kako te nije sramota da braniš kamenovanje i to kamenovanje iz ovakvih SMEŠNIH razloga.Neverovatno,prosto da čovek ne veruje. Ne sviđa mi se ovaj način komunikacije ali bez imalo želje da te-vas uvrijedim ja bih te upitao da li ste vi razumjeli ono što je Isus uradio.ako tvrdite da je se unizio žrtvujući se za ljude , što im nije oprostio bez da učini suicid?Ako je život svetinja što svoj nije sačuvao, što ga je žrtvovao? Mi razumijemo i žrtvu i oproštaj ali da li ti sestro razumiješ preventivu? Svašta, da li je moguće da je vašim mozgovima i srcima nepojmljivo da se Bog ovaplotio,postao Bogočovek i na kraju se raspeo,umro i vaskrsao iz jednog suštinskog razloga ne iz slabosti ne iz nekakve greške u proračunu već iz milosti i ljubavi.Mogao je on sve to na jednostavniji i lakši način ali tim činom je želeo da pokaže NAMA ljudima koliko nas voli i šta je ljubav u stanju da učini,da umre za nas radi naših sagrešenja radi naših grehova i da ih nam oprosti.Ljubav i milost to je ono što islamu naročito šerijatu nedostaje.Umreti iz ljubavi za drugog.dati život da bi onaj drugi kojeg ljubiš živeo.Na žalost taj čin Isusa vi smatrate za slabost Boga Koji greši,i smatraćete dok god budete kamenovali ljudka bića i izigravali sudije umesto Boga. Nemoj tako. Šta nemoj tako?Da kažem istinu?Ako ne radite to u ime Alaha u čije ime to radite?U svoje ime?U ime nekakvog morala koji čovek smislio u svojoj slabosti i nemoći? Ko je ogorčen na islam?Pogledaj koliko tvojih hriščana iz tvoje vjere da ne kažem iz tvog grada je prešlo na islam. Da nam ne podmeću mnogi i da nam ne podvaljuju mnoge laži i potvore vjeruj da bi se islam širio mnogo mnogo brže nego bilo koja druga religija. Naša vjera ne propagira nasilje, naša vjera onoj kategoriji ljudi kojima ništa nije sveto preti rigoroznim kaznama da se okane od onoga što žele učiniti. U islamskim zemljama nema potrebe za provjeravanjem očinstva.Svaki otac zna da je roditelj svogo djeteta.Dok u evropi jedino mati sa sigurnošću može tvrditi da je biološki roditelj.Dok tata može slegnuti ramenima i da kaže:" može biti da bidne a može biti da ne bidne istina da je on biološki ćale". Ogorčen je ceo svet svi normalni i razumni ljudi su ogorčeni.Koji hrišćani tako masovno prelaze u islam, ajde ne maštaj molim te.Na žalost i ja sam mislila da ljudi uglavnom preteruju u vezi islama ali grdno sam se prevarila.Grdno.Vera koja dozvoljava ovakve stvari,koja u pokornosti drži strahom i manipulacijama nije od Boga.Takvu " veru" mogao je samo ljudski um da smisli a ne Božanski.I te kako propagira nasilje.Upravo smo na primeru kamenovanja to apsolvirali.Ako tebi to nije nasilje ti onda dragi moj imaš veliki problem u glavi sam sa sobom.Ma da jako je bitno ko ti je otac,ako da bi to sa sigurnošću znao moraš da kamenuješ ljudska bića.Nema opravdanja Boske, nemaš ni jedan razuman, ljudski argument za kamenovanje.Džaba se više upireš da dokažeš da je ispravno ono što ni jednom normalnom ljudskom srcu nije. Дејан and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Je l bi voleo ti Enize da neko tvoju ćerku kamenuje zbog preljube?Svaki čovek može da pogreši... Da dopunim pitanje,da li bi dozvolio da je kamenuju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Da dopunim pitanje,da li bi dozvolio da je kamenuju? Odgovorit ću ti hadisom Allahova poslanika:Tako mi Boga kada bi Fatima kćerka Muhammedova ukrala ja bih joj ruku odsjekao. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Voleo bih da nam Muslimani navedu ajete iz Kurana u kojima Allah dž.š. naredjuje kamenovanje bludnica. Upravo sam dobio viziju od Muhameda u kojoj mi je čovek lepo rekao da su to izmišljotine nastale dosta kasnije, a da je prava kazna 100 udaraca bičem. Rekao mi je i da će Allah oštro kazniti u Džehenemu one koji uče drugačije od objave koju je dao. Pa vi sad vidite šta vam je činiti. Issa Ekbar ! ! ! http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Odgovorit ću ti hadisom Allahova poslanika:Tako mi Boga kada bi Fatima kćerka Muhammedova ukrala ja bih joj ruku odsjekao. ako te napadne dzin i desi se da ukrades, jel bi odsekao sebi ruku? PS: u filmu Dredd ima jedna scena od koje sam se bas uplasio... efekti su vrh, a posebno droga, motor je bzvze i kacige i gluma je nula, nisam to ocekivao od jednog sudije :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Pa ako Bogu nije milo i nije po Bogu a vi sebe smatrate vernicima,kako onda protiv Boga tako radite?Nije li to malo kontradiktorno?Žrtvujete živote ( znači oni koji izvrše preljubu, a uglavnom se taj zakon na žene odnosi su zaslužili da se tako mučki ubiju,nemilosrdno da bi zaplašili ostale), radi nekakve moralnosti koju je čovek smislio.Šta vi u stvari radite?Držite u strahu ljude,ako sagreše surovo se obračunavate sa njima,znači nema mogućnosti pokajanja,niti milosti,samo kamenovanje i smrt.Naša vera je odvojena od države zna se ko se bavi kriminalom-država a ne Crkva.Nije to posao Crkve,naprosto zato što se Crkva prvenstveno bavi duhovnim a ne kriminalističkim stvarima, zaplašivanjem, uterivanjem strahom u kosti, batinom i kamenovanjem. Bog nevoli niti vjernici nevole tako nešto. Svaki čovjek se poziva da ne čini prestupe koji bi vodili takvom kažnjavanju.Međutim nekada svi lijepi savjeti svijeta ne koriste čovjeku, tada se kažnjava prestupnik za takvo nešto. Mi ćemo žrtvovati jedan dva života ako treba da bi sačuvali život zajednice.Naša zajednica je zdravija u svakom pogledu od bilo koje zajednice na svijetu.Što se tiče kazne normalni ljudi se te kazne ne boje zato što oni ne čine prestupe.Ko se te kazne boji?Boji se svaki lopov, kriminalac moralni sunovratnik. Trebaju li se bojati te kazne?Da, zato što je takva kazna propisana da bi se prestupnici bojali ne bi li se okanili činjenja onoga što vodi takvoj kazni. Vaša vjera je odvojena od države zato što je ona nesposobna da se uhvati u koštac sa problemima. Vi ste vašim vjerovanjem odvojili Boga od zemlje.Kao da mu kažete,:Bože nemoj da se mješaš u kriminal kojeg ljudi čine na zemlji to nije Tvoje. Takvo shvatanje je plodom sljedečeg: 1)Crkva je u prošlosti pokušala da uređuje zemaljski život pa je toliku smutnju pravila i tolike zločine da je skontala:Ljudi bolje je da to neki drugi rade nego mi jer će nas ljudi pobiti zbog nereda kojeg smo do sada činili. 2) Crkva i kada bi to htjela ljudi to neće pa je bolje ići linijom manjeg otpora. 3) Na takav način crkva podilazi vlastima i opravdav ih u činjenju njihovih postupaka i na kraju ona dolazi kao ona koja poslije nesreće nudi ljubav. I nesretnicima priča o carstvu nebeskom. Razlika između islama i hriščanstva je u tome što islam nudi rješenja po svim pitanjima i za sve pprobleme, dok hriščanstvo se bavi samo nebeskim pitanjima. Ako je već po vašoj vjeri držanje po strani nemojte onda nama ništa prigovarati jer mi pokušavamo da riješimo zajednicu bilo kakvog zla. Smatraš sačuvanom porodicu u kojoj je recimo kamenovana majka jer je izvršila preljubu?Šta misliš kako je njenoj deci?Kako se osećaju bez majke koju su još kao stoku javno kamenovali?Smatraš sačuvanom porodicu gde je recimo član porodice kamenovao sestru jer je izvršila preljubu ili razgovarala sa muškarcem na ulici?Ne znam kako te nije sramota da braniš kamenovanje i to kamenovanje iz ovakvih SMEŠNIH razloga.Neverovatno,prosto da čovek ne veruje. Njena djeca znaju da onaj na kome se kazna izvrši na ovome svijetu neće zbog tog grijeha biti kažnjen na onome svijetu. Ne kamenuju je oni nego država. A ovo dole što si navela za primjer ne stoji zato što bi oni koji su ubili djevojku ubijeni bili zato što su je ubili bez opravdanog razloga, tu se radi o običaju koji nema veze sa islamom. Svašta, da li je moguće da je vašim mozgovima i srcima nepojmljivo da se Bog ovaplotio,postao Bogočovek i na kraju se raspeo,umro i vaskrsao iz jednog suštinskog razloga ne iz slabosti ne iz nekakve greške u proračunu već iz milosti i ljubavi. Prvo to ovaplođenje stav islama ti je poznat po tome pitanju bez potrebe da o tome pišem.Drugo ako je to učinio iz ljubavi, nije ju brate morao na taj način pokazivati i svoj život okončati.Mogao je jednostavno oprostiti ljudima bez svog samosmaknuća.Poznato je da ljubav koja završi asmrću da to nije ljubav nego ljubavna tragedija. Stoga naše shvatanje je potuno drugačije po pitanju Isusove navodne smrti. Mogao je on sve to na jednostavniji i lakši način ali tim činom je želeo da pokaže NAMA ljudima koliko nas voli i šta je ljubav u stanju da učini,da umre za nas radi naših sagrešenja radi naših grehova i da ih nam oprosti.Ljubav i milost to je ono što islamu naročito šerijatu nedostaje.Umreti iz ljubavi za drugog.dati život da bi onaj drugi kojeg ljubiš živeo.Na žalost taj čin Isusa vi smatrate za slabost Boga Koji greši,i smatraćete dok god budete kamenovali ljudka bića i izigravali sudije umesto Boga. Ovo je besmisleno Šta nemoj tako?Da kažem istinu?Ako ne radite to u ime Alaha u čije ime to radite?U svoje ime?U ime nekakvog morala koji čovek smislio u svojoj slabosti i nemoći? Jesi se ti ražestila! Svaki propis koji je propisan u islamu, njegovo izvršenje se radi u ime Allaha dž.š. Ogorčen je ceo svet svi normalni i razumni ljudi su ogorčeni.Koji hrišćani tako masovno prelaze u islam, ajde ne maštaj molim te.Na žalost i ja sam mislila da ljudi uglavnom preteruju u vezi islama ali grdno sam se prevarila.Grdno.Vera koja dozvoljava ovakve stvari,koja u pokornosti drži strahom i manipulacijama nije od Boga.Takvu " veru" mogao je samo ljudski um da smisli a ne Božanski.I te kako propagira nasilje.Upravo smo na primeru kamenovanja to apsolvirali.Ako tebi to nije nasilje ti onda dragi moj imaš veliki problem u glavi sam sa sobom.Ma da jako je bitno ko ti je otac,ako da bi to sa sigurnošću znao moraš da kamenuješ ljudska bića.Nema opravdanja Boske, nemaš ni jedan razuman, ljudski argument za kamenovanje.Džaba se više upireš da dokažeš da je ispravno ono što ni jednom normalnom ljudskom srcu nije. Ko je ogorčen? A zato vi nama šaljete vaše misionare da nas upozore na opasnost onoga u što vjerujemo.? I šta ste postigli time.Samo jedan veliki peh.Nerijetko se desi da misionari koji odvračaju od islama i sami postanu muslimani.Nemoj da ti navodim primjere. Ne želim prozelitizam u raspravi a bilo kakva rasprava u njoj ima elemenata prozelitizma. Kod nas nema potrebe da se provjerava očinstvo jer mi imamo kamenovanje a vi nemate kamenovanja zato imate Bog sami zna koliko slučajeva provjere očinstva.Uživajte zbog toga! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука