SHADOWS OF THE LIGHT Написано Март 20, 2015 Пријави Подели Написано Март 20, 2015 Христос мисли на суштину закона коју је Бог дао Мојсију, а не на то како је он "имплементирао" у пракси. Може се рећи Декалог, да. Ali brate Mojsije implementira zakon po Bozijim uputstvima.Kakav bi to Boziji sluga i prorok bio koji bi primenjivao zakon kako on hoce? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 20, 2015 Пријави Подели Написано Март 20, 2015 Ali brate Mojsije implementira zakon po Bozijim uputstvima.Kakav bi to Boziji sluga i prorok bio koji bi primenjivao zakon kako on hoce? Бог је њему дао само основне "принципе", све остало је Мојсије направио како је тада било уобичајено. Он је био више државник него "верски вођа". Циљ старозаветне религије и није био ширење вере, већ само да се формира "изабрани народ" у којем ће се касније родити Месија. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 20, 2015 Пријави Подели Написано Март 20, 2015 I Gospod govoraše s Mojsijem licem k licu kao što govori čovek s prijateljem svojim. Potom se vraćaše Mojsije u logor, a sluga njegov Isus sin Navin, momak, ne izlažaše iz šatora I Jakov nadede ime onom mestu Fanuil; jer, veli, Boga videh licem k licu, i duša se moja izbavi Njemu govorim iz usta k ustima, i on me gleda doista, a ne u tami niti u kakvoj prilici Gospodnjoj. Kako se dakle ne pobojaste vikati na slugu mog, na Mojsija? Po ovim tekstovima ispada da su ga videli. Najbolje fa pitas neke teologe ovde iskusne, ja nisam kompetentan da tumacim ni molitvu gospodnju onu od 5 reci a kamoli Stari Zavet.Jednistavno, mislim da nekad nije lose koristiti ni svoj mozak da se zakljuce neke proste stvari. Naravno da sam protiv kamenovanja i da ne verujem da bih time ucinio bilo sta u krajnju ruku normalno a o plemenitosti da ne razmisljam SHADOWS OF THE LIGHT је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 20, 2015 Пријави Подели Написано Март 20, 2015 I ne zaboravi da su isti ti postovaoci zakona i razapeli Hristosa, sad da l je to logicno, da su postovajuci Boziji zakon razapeli Boga, rasudi sam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Март 20, 2015 Пријави Подели Написано Март 20, 2015 Бог је њему дао само основне "принципе", све остало је Мојсије направио како је тада било уобичајено. Он је био више државник него "верски вођа". Циљ старозаветне религије и није био ширење вере, већ само да се формира "изабрани народ" у којем ће се касније родити Месија. A sto stavljas principe i izabrani narod pod navodnike? Bog i Božiji zakoni su nepromjenjljivi ali ljudi promjenljivi jesu. Zato ono što je važilo prije 3300 godine za života Mojsijeva ne važi više danas, dokaz tome su i sami Jevreji koji nikakva kamenovanja ne provode već 2000 godina. Bibliju treba tumačiti s ogledom na nepromjenljivu Božiju suštinu i promjenljivu ljudsku suštinu istovremeno i sva istina je ustvari ta koja govori o odnosu Boga u čovjeka u danom vremenu jer iako se Bog u vremenu ne mjenja čovjek se ipak s vremenom mjenja i razvija a tu mogućnost razvoja u čovjeku je usadio sam Bog već na početku Stvaranja: razmnožavajte se i razvijajte. Znači Bog ne može imati ništa protiv tome da se konkretna primjena (ali ne i smisao) nekih zakona ili tačnije načina kažnjavanja grješnika promjeni jer nije stvorio čovjeka kao unapred isprogramirano biće već kao biće sposobno samostalůnog razvoja i kao pojedinca i čovječantsva u cjelini. dakle ako je nekada ljudima važilo za mjerodavno da treba ljude kamenovat zbog grijeha, danas tim što se ne kamenuje ne znači da su grijesi postali normalni i da ih Bog toleriše već da za kažnjavanje grješnika nije potrebno kamenovanje što je objasnio i svojim životom, primjerom i žrtvovanjem pokazao sam Isus Hristos da se s ljubavlju prema grješnicima može mnogo više učiniti za njihovo dobro nego njihovim kamenovanjem. Inače se danas grješnici takodjer kažnjavaju, ko kaže da se ne kažnjavaju? Ukradite nešto i premlatite nekog pa ćete završit u zatvoru, zar to nije kažnjavanje grješnika? Koga je onda to kažnjavanje ako nije grješnika? Ali ne mora svako kažnjavanje biti kamenovanjem. Nekad je to moralo biti, danas više ne mora. Nekad se hodalo feudalcima kulučit i kopat na njihovim njivama i imanjima a danas više ne mora. Nekad se radilo i subotama a danas više ne radi. Ali onda imamo dva Boga.Boga SZ koji kaze kamenom iskorenite greh i gresnika iz moje zajednice i Boga NZ koji kaze ja primam vase grehe na sebe i oprastam vam.Bog se menja onda.U SZ ne pokazuje milost i ljubav u NZ pokazuje najvecu mogucu ljubav stradajuci za gresnike.Ne moze se uklopiti Bog SZ sa Novozavetnom Bozijom objavom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Март 20, 2015 Пријави Подели Написано Март 20, 2015 I ne zaboravi da su isti ti postovaoci zakona i razapeli Hristosa, sad da l je to logicno, da su postovajuci Boziji zakon razapeli Boga, rasudi sam Pa nije ni logicno da Bog krsi zakon koji je sam prethodno dao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 20, 2015 Пријави Подели Написано Март 20, 2015 A sto stavljas principe i izabrani narod pod navodnike? Од свега су наводници најбитнији...? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Март 20, 2015 Пријави Подели Написано Март 20, 2015 Jednistavno, mislim da nekad nije lose koristiti ni svoj mozak da se zakljuce neke proste stvari. Moj mozak mi kaze da Bog SZ nije Bog Novog Zaveta.Ko tebe kamenom ti njega hlebom a stari kaze oko za oko,zub za zub.Ljubite neprijatelje svoje a stari kaze mrzite neprijatelje svoje. Al to je samo moj gresni mozak. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 20, 2015 Пријави Подели Написано Март 20, 2015 A sto stavljas principe i izabrani narod pod navodnike? Ali onda imamo dva Boga.Boga SZ koji kaze kamenom iskorenite greh i gresnika iz moje zajednice i Boga NZ koji kaze ja primam vase grehe na sebe i oprastam vam.Bog se menja onda.U SZ ne pokazuje milost i ljubav u NZ pokazuje najvecu mogucu ljubav stradajuci za gresnike.Ne moze se uklopiti Bog SZ sa Novozavetnom Bozijom objavom. Sad sam ti napisao gore da nemamo dva Boga već dva čovjeka, starozakonskog (Mojsijevog, 10 zapovijesti) i novozakonskog (Jovanovog, krst vodom) a Isus Hristos je došao spasiti oba: i farizeja i pismoznanca s jedne i carinika i bludnicu s druge strane zakonom Ljubavi. Jevreji su upali u vrstu idolopoklonstva koje se naziva formalizam, klanjanje vanjštini a ne smislu, zato su te presude u Hristovim očima bile neispravne i nekompetentne, radilo se o klasičnim justičnim ubistvima a ne o zadovoljenju Božije pravde. Takvo je mišljenje o njima imao Isus Hristos, da se tim ne vrši nikakva pravda. Zato je i isprevrtao stolove mjenjača novca u jeruzalemskom Hramu, zato je odbijao kamenovat bludnice. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 20, 2015 Пријави Подели Написано Март 20, 2015 Moj mozak mi kaze da Bog SZ nije Bog Novog Zaveta.Ko tebe kamenom ti njega hlebom a stari kaze oko za oko,zub za zub.Ljubite neprijatelje svoje a stari kaze mrzite neprijatelje svoje. Al to je samo moj gresni mozak. A mene moj mozak zamoljava da se ne zamlacujem tim stvarima i ja se trudim da mu budem poslusan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 20, 2015 Пријави Подели Написано Март 20, 2015 A mene moj mozak zamoljava da se ne zamlacujem tim stvarima i ja se trudim da mu budem poslusan. Jer ako izmem na sebe podvig resavanja nelogicnosti u veri zavrsicu u ludnici garant SHADOWS OF THE LIGHT је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 20, 2015 Пријави Подели Написано Март 20, 2015 Sad sam ti napisao gore da nemamo dva Boga već dva čovjeka, starozakonskog (Mojsijevog, 10 zapovijesti) i novozakonskog (Jovanovog, krst vodom) a Isus Hristos je došao spasiti oba: i farizeja i pismoznanca s jedne i carinika i bludnicu s druge strane zakonom Ljubavi. Jevreji su upali u vrstu idolopoklonstva koje se naziva formalizam, klanjanje vanjštini a ne smislu, zato su te presude u Hristovim očima bile neispravne i nekompetentne, radilo se o klasičnim justičnim ubistvima a ne o zadovoljenju Božije pravde. Takvo je mišljenje o njima imao Isus Hristos, da se tim ne vrši nikakva pravda. Zato je i isprevrtao stolove mjenjača novca u jeruzalemskom Hramu, zato je odbijao kamenovat bludnice. Jer kad bi se radilo o Božijoj pravdi onda bi jednako grješni pred Bogom imali biti i ta bludnica, carinik i farizej, pismoznanac koji ispunjavaju sve formalno što im vjera nalaže ali se prema ostalim ljudima odnose vrlo neljudski i nefer. Medjutim bludnica ima biti kamenovana a farizej je ok. Carinik, bludnica imaju biti na stubu srama ili čak i kamenovani (bludnica) prema Mojsijevom zakonu a licemjerni pismoznanac i farizej koji su kršili osnovne etičke norme su imali biti "pred Bogom" ok? O tom je to: Priča o dva dužnika http://sh.wikipedia.org/wiki/Pri%C4%8Da_o_dva_du%C5%BEnika http://www.dalmacijanews.hr/clanak/ubo4-prastanje-stil-krscanskog-zivljenja Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Март 30, 2015 Пријави Подели Написано Март 30, 2015 Inače,lično mogu posvedočiti da Islam,tj. Kur'an,je neka vrsta "mešavine" onog iz Starog i iz Novog zaveta. I lično mogu potvrditi da Islam OGROMNU SLIČNOST ima sa Pravoslavljem. Osim toga,što se kamenovanja zbog preljube,bluda,i sl,tiče,nije sve tako "crno-belo". U slučaju da se zaista bludnici pokaju zbog ucinjenog greha,onda nema kamenovanja. Kamenovanje samo kao "krajnje rešenje" postoji,a nikako kao "jedino rešenje". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука