Таша Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Meni se taj nacin "ukrasavanja" ne dopada ni kod jednog pola. Kod zena mi je posebno ne zenstven detalj. Богдановић Тамара and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ratko Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Upoređivati tetovažu sa pismenosti , znanjem ....... Pa jesi se deklarisao kao ATEISTA aliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ajde pročitaj šta si napisao i razmisli laie_14 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Nece biti, ubada se iglom sa pigmentom u kozu tako da je u pitanju zapremina. Ali sigurno postoji neki homeopatski rastvor koji uspesno brise tetovaze. Не, колико ја знам, не постији хомеопатски раствор који брише тетоваже... хомеопатија делује ''енергијски''... Проблем у тетоважама је што су само намењене чулу вида. Заправо само они који имају очињи вид могу да виде тетоважу на другима... тако и ви који се превише уздате у очи, можете видети неку ''лепоту'' у тетоважама, или ''лепоту'' шминке... Лично, за мене, не постоји вештачко цвеће а да је лепше од природног цвећа, нити било која ''нашминкана лепота'' може бити лепша од природне лепоте... Човек који се тетовира или шминка има потребу да се показује околном свету другачијим него што заиста јесте... и тиме само лажемо сами себе. Ако успемо да донекле спознамо самог себе, тада више нећемо имати потребу да се приказујемо другачијим, него ћемо стећи потребу да суштински поправљамо себе изнутра... из срца... спољашње нам постаје мање важно... "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Ja sam veliki vernik, ali VEEELIIIKIII, i 100 posto sam za tetovazu. Sta vise, imam ih oko 40 i na njih sam potrosio na desetine hiljada jena. Cim mi zakon ove zemlje bude dopustio dozvolicu i svojoj deci, i sinu i cerkici da se tetoviraju, a to je ovde od 7 godine. Oglo је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Човек који се тетовира или шминка има потребу да се показује околном свету другачијим него што заиста јесте... и тиме само лажемо сами себе. Ако успемо да донекле спознамо самог себе, тада више нећемо имати потребу да се приказујемо другачијим, него ћемо стећи потребу да суштински поправљамо себе изнутра... из срца... спољашње нам постаје мање важно... Не мора да значи, посебно када су тетоваже невидљиве. Један човек који са тетовирањем није имао везе истеотвирао је у педесетим годинама име своје ћерке која је извршила самоубиство, јер је тако на неки начин увек хтео да макар њено име увек има поред себе. Разни су мотиви и нису увек везани за неку патологију (иако јесте доста чест случај). Ал ко што рекох, питање је тренутка, а људи се мењају с годинама, тако да... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Да, Александре, неке тетоваже јесу ''невидљиве'', тачније мање видљиве... скоро да су личне. Али опет се, и у њима, заправо, бежи од стварног проблема, и проблем се из ''унутрашњости'' избацује на кожу... јер је тако лакше...кожа је ''површински'' орган који трпи оно што срце не може... Тако да кожа најчешће преузима терет са срца... наравно, можемо да разумемо тренутак и потребу несрећног човека да ''уреже'' на својој кожи, име ћерке која је извршила самоубиство. (само, реално и очима душе гледано, за њу је то сад касно) "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Проблем у тетоважама је што су само намењене чулу вида. Заправо само они који имају очињи вид могу да виде тетоважу на другима... тако и ви који се превише уздате у очи, можете видети неку ''лепоту'' у тетоважама, или ''лепоту'' шминке... Ikone su percepiraju vidom, tamjan se percepira njuhom, pojanje se percepira sluhom... sve problem do problema, velis? Koji nemaju ocinji vid ne vide ikone i koji nemaju nosov njuh (razlikujem njuh nosa od duhovnog njuha) ne mogu da osete miris biljne izlucevine i koji nemaju usji sluh ne mogu da cuju pojanje, avaj! Човек који се тетовира или шминка има потребу да се показује околном свету другачијим него што заиста јесте... и тиме само лажемо сами себе. Ако успемо да донекле спознамо самог себе, тада више нећемо имати потребу да се приказујемо другачијим, него ћемо стећи потребу да суштински поправљамо себе изнутра... из срца... спољашње нам постаје мање важно... Ako se covek koji ima potrebu da se tetovira ili sminka pokazuje okolnom svetu kao covek koji nema potrebu da se tetovira ili sminka, to je laz jer se prikazuje onakvim kakav nije. Oslikavanje tela je prisutno u mnogim kulturama i nije nuzno povezano sa obmanjivanjem drugih. Sasvim je prirodno da covek zeli da uredi svoje dlake na glavi (ukoliko ih ima) u zeljenu frizuru, bez namere da neko pomisli kako mu je kosa tako izrasla. To je deo njegovog vizuelnog identiteta. Postoje ljudi koji posvecuju narocitu paznju odevanju. Odevanje je vazan deo nase kulture i to je cak pokazano i raznim znacima zabrane na spoljasnjim zidovima manastira, recimo. Vazno je da se ne vide gola kolena ili ramena u hramu. Naravno, tetovaza ne podrazumeva samo sminku plitkoumnika, ona je prvenstveno licni kreativni izraz, realizovana potreba za neverbalnom komunikacijom. Avatari na forumu su deo vizuelnog identiteta clanova, takodje. Pretpostavljam da goluba nisi izabrao zato sto rovari po kontejnerima kao leteci pacov, nego zbog novozavetne veze sa Bogom Svetim Duhom. Nisi kao slicicu postavio svoju punu figuru ili svoj lik (koji je vazan deo (vizuelnog) identiteta svake licnosti) nego si izabrao zivotinju da metes... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ratko Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Ajde da pojednostavimo pitanje tetovaže i da ga uporedim sa nečime što je izazvalo veliku pometnju među vernicima ; mislim na lične karte sa čipom .Ajde zamislite sada broj na vašoj ruci koji je istetoviran ? Isti onakav broj kakav su tetovirali nacisti logorašima (JMBG) . Sad će neki reći da sam puno pojednostavio , ali kakva je razlika između broja i slova ( Pa makar ta slova činila reč: POMOZI BOŽE recimo ) Ili sliku pa i najlepšu sliku . Tetoviranjem ste pristali da budete obeleženi , tako obeleženi da se razlikujete od ostalih . Gore sam spomenuo da prilikom rođenja svi mi dobijemo nek belege (znakove) to je od boga , sve ostalo je suvišno . Pirsing animal-smiley-075 pa onda bolje odma stavite identifikacionu kapsulu sa čipom 4869 . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 A šta bi to to moglo biti? Npr. inicijali dječijih imena! Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 stavio bih tattoo, ali imam malo problema sa izražavanjem Богдановић Тамара је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Ali onda ide pitanje,za sta bi onda tacno bilo? Kao sto rekoh treba pitati zbog cega je tetovaza i da li je to zaista potrebno. Recimo znam za tipa koji je istetovirao imena svoje dvoje dece,jedno ime na jednoj ruci,a drugo ime na drugoj. To bi donekle razumeo,to su mu deca,ali opet pitanje stoji jel to zaista bilo potrebno. Osim takvog nekog donekle opravdanog primera ja ne znam ni jedan drugi opravdan razlog zasto bi se neko istetovirao. E upravo to! Inicijali dječijih imena! Skromno, ništa napadno ili iritantno! Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 drvce је реаговао/ла на ово 1 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 http://www.huffingtonpost.com/2012/09/19/vladimir-franz_n_1897512.html Dostojan predstavnik svih ljubitelja tetovaže, u koje ja ne spadam, ali ako ljudi vole... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 ne samo to, nego autor dve opere, doktor prava... "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Не. Не постоји место на свету за које могу одговорно да тврдим да су машине стерилне и да се нећу тешко инфицирати хахахах... Друго,не постоји симбол који би ме карактерисао за цели живот,сем Крста или неког хришћанског симбола или Иконе а то никада не бих ставила на неки део тела... Ето. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука