Ведран Написано Август 14, 2012 Пријави Подели Написано Август 14, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1344970030' post='692940] шта ћу вам ја, нисам ни теолог ни свештено лице а ретко имам и шта паметно да кажем теолог=богослов је онај који се моли, тако да, и те како имаш што да кажеш вечерас Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 14, 2012 Пријави Подели Написано Август 14, 2012 On 14. 8. 2012. at 18:59, Ведран рече теолог=богослов је онај који се моли, тако да, и те како имаш што да кажеш вечерас не бринем ја ко ће да прича вечерас, има више него довољно паметнијих а и слабо се молим, више се причестим клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Август 14, 2012 Пријави Подели Написано Август 14, 2012 ? w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Август 19, 2012 Пријави Подели Написано Август 19, 2012 Има ли гдје снимак са овог дивана? Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 19, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 19, 2012 Има... потребно је да се нај први део исече па да га окачимо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Август 19, 2012 Пријави Подели Написано Август 19, 2012 On 19. 8. 2012. at 19:44, Иван Цветковић рече Има... потребно је да се нај први део исече па да га окачимо. А шта је први део и шта ће се поставити кад се исече, мислим први или други дио? Питам јер нисам гледао уопште. Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 30, 2012 Пријави Подели Написано Август 30, 2012 О.Иване, хоће ли бити у скорије вријеме опет неки диван!? Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 30, 2012 On 30. 8. 2012. at 8:18, Биљана рече О.Иване, хоће ли бити у скорије вријеме опет неки диван!? Хоће, ако Бог да... Имамо неколико феноменалних гостију... но, морамо мало да се стрпимо... Наравно, можемо да организујемо један локални диван да се мало окупимо и поразговарамо о неким темама кје вас занимају. Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 30, 2012 Пријави Подели Написано Август 30, 2012 Хвала оче! А слажем се за тај локални диван увијек се има шта добро и корисно за чути! Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Радио Словољубве Под знаком питања 27. октобар 2012. Гост данашње емисије био је теолог Александар Милојков с којим смо разговарали о хришћанском учењу о души, бесмртности и човеку уопште. http://slovoljubve.com/sites/default/files/4/12/11/27.11.12_-_pod_znakom_pitanja_-_aleksandar_milojkov_-_0.51.16_64kbps.mp3 http://slovoljubve.com/emisije/pod-znakom-pitanja-27-oktobar-2012 Марјанн, Andre Williams, мирођија and 13 осталих је реаговао/ла на ово 16 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Lepo i poucno. Svaka cast. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Одлично. Поделио сам да чују људи по нету. Препоручујем свима да исто то учине. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
manastir Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 mogu li ovo predavanje da postavim na nas sajt ako da, kako se to radi .mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Свака част за емисију,као и за све на Радију Слово Љубве,а Миљану Танићу све похвале за вођење емисија, врло пажљиво бирање тема за разговор и читање молитава на радију,као и дивно црквено појање,а даће Бог чућемо га и у византијској форми! Теолог Милојков лијепо и јасно води излагање,а о духовном и душевном најбоље је говорио наш митрополит др Амфилохије на Светигори. Размишљајмо о древним данима и сјећајмо се година вјечности:"Cogitividies antiquos et annos aeteornos in mente habui." Током нашег живота јавља нам се много путева и свакога дана може даосване нови пут нашег живљења,једна нова стаза,која ће нам бити истаза живота,која је састављена од нових плоча изађених од нашихпокајничких суза праштања,покајања и једног новог бића,које Господобилато дарује Својим даровима и свеколиком милошћу Својом.Сваки човјек носи рођењем у себи нешто изаразито племенито,добро исваки носи оно плодоносно Божије сјеме,да посађено буде иблагородно,да добрим роди и благороди,благовијести и миомирише. Све више човјек постаје свјестан да његова душевна храна исто тако јепотребна њему самоме,као и она тјелесна без које такође не можемо,такода свака твар са Богом општи на различите начине,али нема твари којаса Богом не може да има неко општење,јер би појам чуда бионемогућ.Када Христос наређује таласима да се умире,или вјетру даутихне,то није нека магијска ствар власти над природом,већ то да живуријеч Бога сва Његова твар доживљава на извјестан начин.Сви смо мипризвани на светост,коју у себи носимо,али у складу да тако кажемталантима који су нам дати ,неко више,неко мање пројављује ту Богомдану светост,у одређеним,опет Божијим Промислом изабраним,данима и уодређеним тренутцима свога живота. Све бива бесмртно, у загрљају са Оним Којије вјечни Бог и Који опет све нас призива у заједницу са Собом како бии ми били побједитељи над провалијом гријеха и смрти, заједно са Њим уЦарству Свете Тројице, кога је икона, Божанска Литургија, како то речеједан од Светих Отаца. Црква управо врши то Божанско и величанствено,али и веома одговорно и савјесно дјело. Питање вршења тог богоданогдјела-увођења свега у заједницу са Христом,у Литургију, у Цркву, данасније питање "да ли прихватити овај или онај начин за то?", него само"како преко тог одређеног средства испунити то дјело?". Својство Цркве јесте да све крштава и приводи Царству Небеском, чимељуди постају "мали христоси", личности које све личе на Христа, алисвака је непоновљива,аутентична, јединствена.Мислим да је ментално, духовно ,а из тога свега и физичко здрављедубоко и врло уско повезано. Црква Христова цијели свијет сабире у загрљај Вјечнога Бога и узагрљају са Њим све бива вјечно и бесмртно, гдје све испуњава својбогодани смисао постојања. Све бива бесмртно, у загрљају са Оним Којије вјечни Бог и Који опет све нас призива у заједницу са Собом како бии ми били побједитељи над провалијом гријеха и смрти, заједно са Њим уЦарству Свете Тројице, кога је икона, Божанска Литургија, како то речеједан од Светих Отаца. Црква управо врши то Божанско и величанствено,али и веома одговорно и савјесно дјело. Питање вршења тог богоданогдјела-увођења свега у заједницу са Христом,у Литургију, у Цркву, данасније питање "да ли прихватити овај или онај начин за то?", него само"како преко тог одређеног средства испунити то дјело?". Нико не зна душу човјечију боље од Господа и како каже наш велики учитељ Владика Атанасије,да Бог дубоко о сваком човјеку промишља,а говорити о души,нико не зна боље од нашег тврдошког духовног цвијета,Бог само ријеткима даје ту велику прозорљивост,да духовно виде што други не виде,а ево биће и предавање у нашем Требињу,најљепшем граду на свијету,о Човјеку као бићу подвига,... "С ким си - такав си", - гласи народна мудрост. "Ако хоћеш да будешпобожан, - кажу Свети Оци, - наћи човека који се боји Бога и служи Мусвом душом, и живи с њим". Преподобни Јосиф Волоколамски овоме додаје:"Ако си нашао таквог човека, буди миран: нашао си кључ за ЦарствоНебеско".Старац Амвросије Оптински је говорио: "Када дивљи коњ види да другикоњи иду мирно, и он сам се смири. Исто тако и човек". Нарочито јакутицај на околину имају праведници - носиоци светлости Христове. Учему је тајна њиховог утицаја?Једном је ученик Пахомија Великог замолио свог учитеља да му испричанеко своје виђење. Преподобни је одговорио:"Ако хоћеш да имаш дивно и значајно виђење, онда ћу ти показати једно:кад видиш човека побожног, скромног срца, чистог ето, то је најдивнијевиђење: ти видиш Невидљивог Бога у том видљивом човеку". Свиђало се вама или не,ја рекох и с'поштовањем,слава Христу Богу за све! Vladimir Rankovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 On 29. 11. 2012. at 19:39, manastir рече mogu li ovo predavanje da postavim na nas sajt ako da, kako se to radi .mislise. Што се мене тиче, можете. Како, не знам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука