СветлостВостока Написано Новембар 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Kazu jasno i glasno da se Sunce okrece oko Zemlje, upravo citirajuci Pismo (dao sam ti link gore). Da li ti smatras da je to tacno? Ako ne imas odgovor na svoje pitanje vezano za evoluciju ako smatras da je tacno mislim da je svaka diskusija suvisna bar dok se obrazujes malo vise. Извини, ја овде говорим о потврди онога што је написано у Библији. Где у Библији пише да се Сунце окреће око Земље? Наведи ми то. http://svetlostvostoka.blogspot.ru/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СветлостВостока Написано Новембар 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Sveti Oci ( neki) su govorili da je zemlja ravna ploča,znači da im verujemo sad? Biblija nije knjiga iz koje se uči razvoj čoveka i živog sveta već oboženje čoveka,kako da se čovek oboži.Već mi je dosadilo jedno te isto pričanje.Ne mogu da verujem da pored saznanja moderne nauke ( mislima na NAUKU ne na kvazi nauku),ljudi se još uvek slepo drže nekih uverenja iako su ona do sad i te kako reaalno pobijena. Ajd u zdravlje! A ako se predomisliš i prihvatiš TE čeka te mesto u iluminatskoj loži.Treba nam neko sa dobrim poznavanjem ruskog jezika.Tržište koka kole malo je zatajilo u poslednje vreme u bratskoj Rusiji Извини, ја овде говорим о потврди онога што је написано у Библији. Где у Библији пише да Земља равна плоча? Наведи ми то. http://svetlostvostoka.blogspot.ru/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Извини, ја овде говорим о потврди онога што је написано у Библији. Где у Библији пише да Земља равна плоча? Наведи ми то. Ima jedan stih u kojem se pominju 4 ćoška Zemlje (ne 4 strane sveta), ja mislim. www=666, STOP GMO! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Извини, ја овде говорим о потврди онога што је написано у Библији. Где у Библији пише да се Сунце окреће око Земље? Наведи ми то. Isus Navin umolio Boga a zaustavi Sunce kako ne bi pala noc i kako bi mogao da dovrsi bitku. To navode sveti Oci, u linku sto sam ti dao, kao dokaz da Biblija svedoci geocentrizam. Ako tako tumacis oce kako tumacis, sto je pogresno, onda moras i to prihvatiti da ne bi bio kontradiktoran. Ali kako vidim tebi to inace nije problem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СветлостВостока Написано Новембар 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Opet zestoka kontradikcija sa tvojim nastupom. Sto ti ovde svima onda odredjujes da je najbolji skolski sistem koji ti zagovaras? Није тачно. Ја овде представљам заинтересованим људима методологију раздељено-паралелне наставе, а без да тражим укидање заједничке наставе. И то није моја методологија, већ руска. Треба дати људима избор. Мојој жени и мени се свиђа раздељено-паралелна настава и ми смо срећни јер ћемо имати могућност избора у новој Русији. Е сад што некима овде сметају необориве чињенице да раздељено-паралелна настава даје осетно боље резултате од заједничке, то није мој проблем. За Русе су битни успех у школи, здравље деце и нормалан развој у складу са предзнакама пола који су Богом дани. Ја отварам Србима врата истока. Ко прихвата добродошао. Ко не прихвата срећан му пут. Свако своме јату. Лаку ноћ. http://svetlostvostoka.blogspot.ru/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Извини, ја овде говорим о потврди онога што је написано у Библији. Где у Библији пише да Земља равна плоча? Наведи ми то. The tree grew large and strong and its top touched the sky; it was visible to the ends of the earth. Daniel 4:11 Ako ovo ne tumacimo kao metaforu/viziju, kako je jedino i moguce tumaciti, onda nam jedino ostaje da poverujemo da je biblijski pisac smatrao da je Zemlja ravna ploca. Jer nije moguce sa bilo kog visokog drveta videti celu Zemlju ako Zemlja nije ravna ploca. To sa sfericnom Zemljom nece moci. Ako se sve tumaci Bukvalno i ako Biblija prenosi svet kakav jeste onda ovo naprosto sledi. GeniusAtWork and sqny је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СветлостВостока Написано Новембар 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Isus Navin umolio Boga a zaustavi Sunce kako ne bi pala noc i kako bi mogao da dovrsi bitku. To navode sveti Oci, u linku sto sam ti dao, kao dokaz da Biblija svedoci geocentrizam. Ako tako tumacis oce kako tumacis, sto je pogresno, onda moras i to prihvatiti da ne bi bio kontradiktoran. Ali kako vidim tebi to inace nije problem. Извини, ја овде говорим о потврди онога што је написано у Библији. Где у Библији пише да се Сунце окреће око Земље? Наведи ми то. http://svetlostvostoka.blogspot.ru/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СветлостВостока Написано Новембар 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 The tree grew large and strong and its top touched the sky; it was visible to the ends of the earth. Daniel 4:11 Ako ovo ne tumacimo kao metaforu/viziju, kako je jedino i moguce tumaciti, onda nam jedino ostaje da poverujemo da je biblijski pisac smatrao da je Zemlja ravna ploca. Jer nije moguce sa bilo kog visokog drveta videti celu Zemlju ako Zemlja nije ravna ploca. To sa sfericnom Zemljom nece moci. Ako se sve tumaci Bukvalno i ako Biblija prenosi svet kakav jeste onda ovo naprosto sledi. Ништа не следи осим онога што је написано. Наведи место у Библији где је написано да је Земља равна плоча. http://svetlostvostoka.blogspot.ru/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Није тачно. Ја овде представљам заинтересованим људима методологију раздељено-паралелне наставе, а без да тражим укидање заједничке наставе. И то није моја методологија, већ руска. Треба дати људима избор. Мојој жени и мени се свиђа раздељено-паралелна настава и ми смо срећни јер ћемо имати могућност избора у новој Русији. Е сад што некима овде сметају необориве чињенице да раздељено-паралелна настава даје осетно боље резултате од заједничке, то није мој проблем. За Русе су битни успех у школи, здравље деце и нормалан развој у складу са предзнакама пола који су Богом дани. Ја отварам Србима врата истока. Ко прихвата добродошао. Ко не прихвата срећан му пут. Свако своме јату. Лаку ноћ. Nisi izneo nikakve cinjenice nego si naprosto mlatio kako je to najbolje zato sto je u skladu sa pravoslavljem i sa nekom satro naukom od koje nismo videli ni traga ni glasa (ono sto si tu kacio nije ni N od nauke). Ako kazes da ostali skolski sistemi unistavaju decu onda naprosto stojis iza toga da je tvoj najbolji a da su ostali pogubni. Tako je prosto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Ништа не следи осим онога што је написано. Наведи место у Библији где је написано да је Земља равна плоча. Koliko je stara planeta Zemlja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 А где у Библији пише да дан траје 24часа, а где у Библији пише да један час има 60 минута? Дан се одређује сменом светлости и одсуства светлости(тамом). Откуда ти знаш колико је тај период трајао, пре него што је и постојало Сунце које данас даје светлост? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Ја повећавам увоз кокаколе у те крајеве. :Р 1. In many states (in the USA), the highway patrol carries two gallons of Coke in the truck to remove blood from the highway after a car accident. 2. You can put a T-bone steak in a bowl of Coke and it will be gone in two days. 3. To clean a toilet: Pour a can of Coca-Cola into the toilet bowl and let the "real thing" sit for one hour, then flush clean. The citric acid in Coke removes stains from vitreous China. 4. To remove rust spots from chrome car bumpers: Rub the bumper with a rumpled-up piece of Reynolds Wrap aluminum foil dipped in Coca- Cola. 5. To clean corrosion from car battery terminals: Pour a can of Coca-Cola over the terminals to bubble away the corrosion. 6. To loosen a rusted bolt: Applying a cloth soaked in Coca-Cola to the rusted bolt for several minutes. For Your Info: The active ingredient in Coke is phosphoric acid. Its pH is 2.8. It will dissolve a nail in about 4 days. Phosphoric acid also leaches calcium from bones and is a major contributor to the rising increase in osteoporosis. Now the question is... Would you like a Coke or a Russian kvas? "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Откуд знаш колико је сати на Божијем часовнику? Зависи у којој је временској зони. Мерење времена је људска категорија Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Сад ћу да ти покажем ко је протестант. Читај и учи основе своје вере: То Богу хвала, основ моје вере није. То су мишљења неких људи из моје вере о нашј вери али далеко од неког основа. Ако ти је основ вере однос према еволуцији.. онда благо теби. "6. Однос према ШестодневуСветоотачко црквено предање недвосмислено истрајава на прихватању библијске приче о стварању света за шест дана. Не? Преп. Јефрем Сиријски: “Нико не сме да мисли да је шестодневно стварање алегорија; Наравно да сме. Бог нам је дао разум управо да мислимо. Суштина наше вере је у ономе што каже исус христ. А и сам у својим предањима Христ сам користи алегорије - редовно. Зашто не би онда можда прича о креацији била алогерија? Проблем је што ако силиш мозак да верујеш у неалегоричност шестоднева улазиш у јако дебело обмањивање самог себе. Ми данас разумом знамо да свест није настао пре пар хиљада година и да није створен за шест дана. Знамо како настају зведе и неке данас гледамо у настајању. Знамо да птице и рибе нису постојале у исто време, јер не постоје фосили риба и птица у исто време. Потпуно је очигледно да се еволуционизам не може помирити са овако јасним и строгим учењем Православља." Оно што је јасно и строго у учењу православља је оно што је у учењу Христа, у канонима и кроз саборе донето. Поједина мишљења појединих теолога нису никако строго учење. Занимљиво да аутор који ти је увалио све ове ствари, констатно покушава да наметне то као СТРОГО учење православља и да стави сукоб православља и науке. Пошто видим да као и многи други ниси образован на тему еволуције ни мало, одмах да ти кажем ако еволуцију ставиш у сукоб са вером, вера губи. Јер је у том случају вера супротна разуму и природној стварности. Због таквих као ти, ја и многи други који не желимо да сукобимо разум и да игноришемо очигледно тачне научне теорије... побегнемо од православља. И због тог уваљивања "строге истине о односу са еволуцијом" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Наведи место у Библији где је написано да је Земља равна плоча. Idemo ovako : "Jesi li svog veka zapovedio jutru, pokazao zori mesto njeno, Da se uhvati zemlji za krajeve, i da se rasteraju s nje bezbožnici,.. " "I stade sunce i ustavi se mesec, dokle se ne osveti narod neprijateljima svojim. Ne piše li to u knjizi Istinitog? I stade sunce nasred neba i ne naže k zapadu skoro za ceo dan." "I potom videh četiri anđela gde stoje na četiri ugla zemlje, i drže četiri vetra zemaljska, da ne duše vetar na zemlju, ni na more, ni na ikakvo drvo." Jer treba jos dokaza ? Млађони је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука