Млађони Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Pa ali oni su propali! Nema tu šta dodatno da se reguliše nešto, ako odlučiš određene pogrešne stvari propašćeš i to je to. Ne mogu ni svi biti uspešni u nečemu, niti država treba da tera nekoga da odluči ispravno. Не разумеш очигледно.... није битно што су пропали, битно је да ће такви који ће запошљавати такве увек постојати и увек запошљавати и тако ће та квази "школа" опстајати. Са друге стране ако ти држава не дозволи да ти да диплома важи, та школа не и та идеја неће да опстане као школа. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Da, naravno da imaju pravo da odlučuju o obrazovanju svoje dece, ali da li misliš da imaju pravo da ih pošalju u školu u kojoj će ih učiti da je 2+2=3? Propis kojim bi se uredilo tako nešto u suštini brani od nasilja, uz prezervaciju osnovnog principa naravno. Tako da bih ja verovatno bio za tako nešto, isto kao što sam protiv privatnih sudova, privatnih puteva, za sanitarnu inspekciju etc. Зашто је тачно то боље од дозволити родитељиам да их шаљу где хоће али те установе које уче да је 2+2=3 једноставно не назвати школама и не дати им кредибилитет школе. Боље ударити на ПРАВНО ЛИЦЕ (квази школу ) него на слободу физичког лица (родитеља) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Не разумеш очигледно.... није битно што су пропали, битно је да ће такви који ће запошљавати такве увек постојати и увек запошљавати и тако ће та квази "школа" опстајати. Са друге стране ако ти држава не дозволи да ти да диплома важи, та школа не и та идеја неће да опстане као школа. Ne, ne, savršeno ja razumem, ali hoću da ukažem da ni tu ne treba dodatna regulacija - ako si ti učio medicinu kod baba vračara, niko se neće lečiti kod tebe i gotovo. Ti koji će zapošljavati takve će sigurno propasti na slobodnom tržištu, na ovom drugom i ne mora. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Зашто је тачно то боље од дозволити родитељиам да их шаљу где хоће али те установе које уче да је 2+2=3 једноставно не назвати школама и не дати им кредибилитет школе. Nema šta država da "daje kredibilitet" ikome, to sve savršeno funkcioniše na slobodnom tržištu. Ako otvorim kliniku, pre ću zaposliti nekoga ko je diplomirao na Harvardu nego Milana Tarota. Problem nastaje kada država "da kredibilitet" nekome ko ga ne zaslužuje ni pod tačkom razno, a to se često dešava jer je država neefikasna, nepoštena, korumpirana, kruta i odvratna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Ne, ne, savršeno ja razumem, ali hoću da ukažem da ni tu ne treba dodatna regulacija - ako si ti učio medicinu kod baba vračara, niko se neće lečiti kod tebe i gotovo. Ti koji će zapošljavati takve će sigurno propasti na slobodnom tržištu. Tо једноставно није тачно "бабе врачаре" и те како опстају на слободном тржишту. Имаш oвде на форуму једну такву тему о псеудомедицини. Nema šta država da "daje kredibilitet" ikome, to sve savršeno funkcioniše na slobodnom tržištu. Извини што морам да те разочарам, функционише далеко од савршеног на слободном тржишту. Функционише много боље од централно планског али не и савршено. То показује пракса. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 А шта мислите о овом одломку: У школи Бр. 760 у Москви где се примењује методологија доктора Базарног отишло се корак даље у правилном формирању дечака и девојчица. У овој школи се поред стандардног образовања ради и на формирању будућих патриота отаџбине. Тако на пример Када учитељ улази у разред он не поздравља децу са: "Здраво децо!", већ када уђе у одељење са дечацима он поздравља са: "Здраво момци!" ("Здравствуйте, юноши!" на руском), а када улази у одељење са девојчицама поздравља са: "Здраво девојке!" ("Здравствуйте, девушки!"). То је зато јер су дечаци чак и у првом разреду мушкарци - будући заштитници отаџбине, а девојчице су будуће мајке. То је уједно и један од главних васпитних (не образовних јер је образовање друго) циљева које желе да постигну у школи Бр. 760, то јест да дечаци од почетка схвате да је њихов главни задатак да буду мушкарци - заштитници породице и отаџбине, а девојчице да буду мајке, па тек онда инжењери, доктори или пословне жене. У овој школи на Дан заштитника отаџбине човек који игра улогу Димитрија Донског (велика руска историјска личност) посвећује дечаке у "богатире земље руске", при чему дечаци тада изговарају заклетву, клекнувши на колено пред знамењем 24-те Гардијске Јевпаторијске дивизије које су школи предали ратни ветерани и примају штит и мач, док код девојчица жена која игра улогу жене Димитрија Донског Јефросиније 8-ог марта посвећује девојчице у мале невесте и поклања им колевку са бебом. Нисам упознат колико су ове ствари појединачни случајеви или опште прихваћене, али се заиста бринем за тај народ... Никако да се отарасе идолопоклонства држави. Ово више личи на Иран или Пакистан него на неку савремену земљу са хришћанском традицијом. Душко Дугоушко, Juan Valdez, Justin Waters and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 А шта мислите о овом одломку: Мислим да је то забрињавајуће. http://en.wikipedia.org/wiki/Hitler_Youth oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 @@СветлостВостока, Uz ogradu da nemam ništa protiv odeljenja gde su svi učenici/učenice istog pola, sam tekst je pun generalizacija koje nemaju preteranu potporu. Iskreno, previše ih je da bih sad navodila. Šta ću, lenja sam Ako postoje neka istraživanja, molim da nam daš linkove za njih, po mogućstvu takve da možemo da vidimo izvore i da relativno lako možemo da procenimo kvalitet studije (teorijske postavke, metodologija, izvođenje istraživanja, rezultati i doneseni zaključci). "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Tо једноставно није тачно "бабе врачаре" и те како опстају на слободном тржишту. Имаш oвде на форуму једну такву тему о псеудомедицини. Pa neka im je sa srećom, njima i moronima koji se leče kod njih. Извини што морам да те разочарам, функционише далеко од савршеног на слободном тржишту. Функционише много боље од централно планског али не и савршено. То показује пракса. Meni je savršeno funkcionisanje sistema čak iako u njemu neko totalno propadne tu ili tamo zbog neke katastrofalne odluke. Na kakvu "nesavršenost" ti misliš? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Ово више личи на Иран или Пакистан него на неку савремену земљу са хришћанском традицијом. Zemlja sa totalitarnom i kolektivističkom tradicijom. Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 А шта мислите о овом одломку: Нисам упознат колико су ове ствари појединачни случајеви или опште прихваћене, али се заиста бринем за тај народ... Никако да се отарасе идолопоклонства држави. Ово више личи на Иран или Пакистан него на неку савремену земљу са хришћанском традицијом. Obrati pažnju: https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СветлостВостока Написано Новембар 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 @@СветлостВостока, Uz ogradu da nemam ništa protiv odeljenja gde su svi učenici/učenice istog pola, sam tekst je pun generalizacija koje nemaju preteranu potporu. Iskreno, previše ih je da bih sad navodila. Šta ću, lenja sam Ako postoje neka istraživanja, molim da nam daš linkove za njih, po mogućstvu takve da možemo da vidimo izvore i da relativno lako možemo da procenimo kvalitet studije (teorijske postavke, metodologija, izvođenje istraživanja, rezultati i doneseni zaključci). Шта су по теби генерализације? Овај текст који сам написао је заснован на доста прочитаног и погледаног материјала и представља синтезу свега тога у облику есеја. Извори су дати преко цитата, адреса школа и видео записа. Ево званичне интернет презентације доктора Базарног: http://www.hrono.ru/proekty/bazarny/ А ако разумеш руски ево ти две конкретне књиге које баве темом наставе у одвојеним одељењима: http://www.metaindex.org/beauty/download.php?file=2582 http://school760.ru/formsk/book2.pdf http://svetlostvostoka.blogspot.ru/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Ево званичне интернет презентације доктора Базарног: Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Eto, SvetlostVostoka, sad si me naterao da radim, a ja sam lenja po prirodi Дечаци губе мушко начело, мушки принцип, а девојчице женско начело, женски принцип. Дечаци добијају женске атрибуте у општем смислу (и физичке и психичке), то јест феминизирају се, а девојчице мушке. Ево шта о овој све израженијој појави каже доктор Базарни: "Како се све то може објаснити? Анализирајући цртеже дечака на специјалном тесту утврђено је да се при заједничкој настави (дечаци и девојчице заједно у одељењу), дечаци систематски налазе у атмосфери која је страна њиховој мушкој природи и да све време осећају емоционалну нелагоду. Њихов душевни мир је препуњен не само бригом, страховима, депресијом, него чак и - самоодрицањем. А то осећање се спроводи хормонско-генетским ефектом. Пре томе, емоционална депресија дечака који се не налазе у својој осећајно-сигналној средини - то је генетска депресија која постепено и неумољиво прелази у генетску трагедију. Посматрајући конституцију тела уз помоћ методе Декур и Думик (1950), сарадник наше научне лабораторије (А. Л. Алифанова, 2001) је установила да се код 90-95% дечака који уче у одељењима заједно са девојчицама јављају знакови женске конституције тела (знаци евнухоидне конституције). А најтрагичније овде јавља се то што је процес преправке мушког пола добио карактер епидемије системске деградације на нивоу дечје популације. У складу са подацима специјалиста из Руске Академије Природних Наука код младих мушкараца за 5 година квалитет, квантитет и ефективност семена се покварио 3 пута! Такође постоји податак да се 2/3 девојчица почело развијати по мушком, маскулином типу на бази ендокрине и психичке патологије." Da li je jedini razlog ovakvih rezultata (ma koliko meni delovali statistički nemoguće) zajedničko školovanje, tj sedenje u toku časa sa osobama suprotnog pola? Ili je potencijalno moguće i neko drugo objašnjenje? I na kojoj populaciji su rađena istraživanja? Тако на пример на основу научних истраживања у Русији и ван ње, као и на основу искустава у директној настави у школама, доказано је да дечацима више одговара бржи темпо изношења градива са минималним понављањем пређених лекција, док је код девојчица потпуно супротно. Код девојчица одличне резултате даје алгоритам изношења градива без брзих скокова унапред са детаљним понављањем и утврђивањем пређеног. Код девојчица се ради постепено, по шаблону. Код дечака позитивне мотивишуће резултате даје такмичарска атмосфера где увек треба да постоји лидер, али да се он стално смењује. Kojih istraživanja? Drugo, ovo više zavisi od temperamenta i vaspitanja osobe, a ne od njenog pola. Поред тога, некада је и само градиво различито. Узмимо на пример историју. Основни догађаји и датуми свакако треба да се саопште и дечацима и девојчицама, али детаљније обраде тих догађаја могу да буду сасвим различите. Тако на пример код дечака се више обрађују битке, војне тактике, политичка решења, значи мушке жестоке емоције везане за бојеве и политику, а код девојчица се више светла баца на хуманитарни аспект свега тога. На пример колико је било жртава рата, какве је све последице рат изазвао, значи нешто у вези самилости и више женских емоција. Ovo je diskriminišuće. Iskreno, ja sam radila istraživanje o empatiji i brizi o drugome, i zaista su devojke imale više skorove na oba ova testovna konstrukta, ali nikako nisam mogla da tvrdim da je to univerzalno pravilo i da je biološki uslovljeno; radili smo sa ispitanicima od 14 i 18 godina, kod kojih je rodni identitet donekle već izdefinisan. Nisam sigurna da bismo dobili ovakvu sliku kod sasvim malih. Научници су открили да данашња модерна школа више штети дечацима него девојчицама, мада су и девојчице погођене само на други начин. У данашњој модерној школи дечаци се постојано понижавају и тиме им се набија комплекс ниже вредности који касније у животу може да резултира несигурношћу и разним врстама психоза. Дечаци постају мекушци. Зато је у одвојеним одељењима са дечацима на пример у школи "Хармонија" у граду Железногорску у Краснојарској области у Сибиру, где се већ више од 20 година примењује раздељено-паралелна настава, женама предавачима забрањено да понижавају дечаке. То не значи да ако су немирни да не могу да их казне. Напротив! Могу да их казне. Али праведно без понижавања. У складу са овим се и иде на то да дечацима углавном предају мушкарци који на дечаке директно преносе мушко начело, што је необично важно. Наравно да има и одличних предавача жена које одлично могу да предају и дечацима. Ту је добро то да дечаци могу некада жени учитељу да помогну да понесе неки тежи наставни материјал и слично и да се тиме код њих развија мушко начела јачег пола које цени жене и помаже им. Такве ситуације могу и да се инсценирају са циљем правилног васпитавања дечака. Код девојчица учитељицама се увек сугерише да на часове долазе обучене као жене и сређене јер девојчице пажљиво гледају на њихову спољашњост и могу да копирају њихов стил. Prvo, moderno školovanje šteti svima, jer je beskrajno dosadno. A drugo, ne znam zašto se insistira da deca imaju predavača svog pola. Ako je ta osoba normalna, sve je ok. Deca se, u svakom slučaju, od rođenja tretiraju drugačije u zavisnosti od pola. Jednostavno je tako, tu nema šta da se zameri. Ne vidim da ima poente potencirati tu razliku na taj način u školi. Поред овога примећено је да у заједничким мушким и женским одељењима деца брже ступају у сексуалне односе, то јест губе целомудреност што је јако лоше. Деца сексуално превремено сазревају. Ovo je da umreš od smeha. Pa seks je čoveku generalno zanimljiva stvar. I ne verujem da će odvajanje dece doprineti da se sačuva celomudrenost. Jedino da ih odseliš na jako, jako daleko mesto, na 100 km od naseljenog mesta. A ni to ne garantuje da neće da ulaze u seksualno eksperimentisanje sa vršnjacima istog pola. Hormoni su hormoni. Ево неких од позитивних резултата раздељено-паралелне наставе о којима пише доктор Базарни. У једној школи у Ставропољском крају где се настава одвија у одвојеним мушким и женским одељењима дечаци су у основној школи у просеку били за око 3,7 центиметара виши од дечака који су похађали школе где се настава одвија у одељењима заједно са девојчицама. У средњој школи Бр. 760 у Москви та разлика је у деветом разреду била још већа, око 7,3 центиметра у корист дечака који су похађали наставу у одвојеним одељењима. У заједничким одељењима девојчице су биле за око 1,3 центиметра више од дечака. A zašto bi ovo bio pozitivan rezultat odvojenog školovanja? Možda su deca u "razdeljenim" gimnazijama prosto imala pristup boljoj hrani i više su vežbala. A možda prosto viši roditelji vole da im deca idu u takve škole A drugo, sećam se u svom odeljenju, u 6.razredu su sve devojčice bile više od dečaka za bar 5cm; na raspustu između 6. i 7.razreda, oni su nas "prešišali" za više od pola glave. Nismo više mogle da ih bijemo Тако на пример из 9 генерација (од 2000-те до 2008-ме године) у заједничким одељењима је био по 1 освајач медаља на разним такмичењима и 46-52% дечака за које је процењено да могу да служе војску, а у одвојеним одељењима је било 25-35% освајача медаља на разним такмичењима и 96-100% дечака за које је процењено да могу да служе војску. Ja pretpostavljam da su škole sa odvojenim odeljenjima privatne škole, te da se tu mnogo više radi sa decom. Uostalom, ruske škole su generalno bile OK, bar u vreme '90.-ih. Moj voljeni je išao u Moskvi u osnovnu i gimnaziju, i sam kaže da su mnogo više radili nego ovde, više su se nastavnici bavili decom, i kriterijumi su bili viši. . То је зато јер су дечаци чак и у првом разреду мушкарци - будући заштитници отаџбине, а девојчице су будуће мајке. То је уједно и један од главних васпитних (не образовних јер је образовање друго) циљева које желе да постигну у школи Бр. 760, то јест да дечаци од почетка схвате да је њихов главни задатак да буду мушкарци - заштитници породице и отаџбине, а девојчице да буду мајке, па тек онда инжењери, доктори или пословне жене. Ovo nije u redu. Potpuno je jasno da biološke razlike postoje, ali smatram da je stvar ličnog stava šta će tebi biti važnije u životu. Ne mislim da je u redu nametati, pogotovo ženama, da one treba prvo da budu majke, a potom sve ostalo. Muškarci i žene treba da podržavaju jedno drugo u onome u čemu su dobri. Milunka Savić i moja baba, koja je ceo II sv. rat provela na bojištu, bi se sigurno složile sa tim. са циљем повратка традиционалним улогама мушкараца и жена у друштву, а са крајњим циљем повећања успешности образовања и васпитања деце и њиховог општег здравља, смањивања тенденције распада бракова и смањивања пораста психолошких поремећаја личности. Mislim da bi na blagostanje i dobro zdravlje dece i društva korisnije uticalo povećanje količine vremena koje roditelji kvalitetno provode sa decom, ali šta sad. A za školski uspeh bi bilo bolje d aima manje dece u odeljenju. U svakom slučaju, slažem se sa drugim postavkama, dr.Bazarovskog; treba omogućiti deci veću fizičku aktivnost tokom školskog časa, i ne insistirati da stalno samo sede u klupama. Učenje je aktivnost, a ne pasivnost. Ali, ne mislim da treba razdeliti odeljenje po polovima, pošto bi to dovelo do prevelike uniformnosti; nemirniji učenici unose dozu živosti i prave čas izazovnijim, a nekad i zanimljvijim i za samog nastavnika, dok mirniji učenici unose dozu ozbiljnosti u učenje, tako da se jako lepo dopunjuju. Avocado, Јелина, Natasa. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Сад немам нешто времена за детаљније анализирање целе приче, али с обзиром да радим у школи, само кратко: - никада ми не би пало на памет да овакво одвајање може да побољша било шта у процесу наставе - разлога и чинилаца за праћење, учествовање и успех у школовању има толико да је банално решавати само један - ако бих већ бирала најбитнију ствар за почетак, ја бих децу одвојила по томе колико су мотивисани (шта хоће од образовања и колико су спремни да се ангажују, колику радост сазнања носе), то је суштина приче. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука