bosanac Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 SVIJET VIŠE NIJE U 2008. GODINI Erdogan poručio Netanyahuu: Dobro se sračunaj T. C. 18/11/2012 14:58:00 KAIRO - Premijer Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je premijeru Izraela Benyaminu Netanyahuu da dobro procjeni čitavu geopolitičku situaciju na Bliskom istoku i u svijetu, jer “svijet više nije u 2008. godini”, javio je izvještač agencije Anadolija. Erdogan je, u okviru posjete Kairu održao govor na poslovnom samitu u egipatskoj prijestolnici. “Obraćam se Netenyahuu; nismo više u 2008. godini, sada smo u 2012. godini. Znaj da uvjeti u 2012. godini nisu uvjeti iz 2008. godine. Dobro se sračunaj”, kazao je turski premijer. Erdogan je izjavio da su srušene vještačke prepreke između bratskih zemalja i bratskih naroda na Bliskom istoku, koje su bile formirane prije jednog stoljeća. “U ovom regionu bratski narodi se sa čežnjom grle nakon dugotrajnog razdvajanja. Razdvanjanje koje je trajalo skoro čitavo stoljeće je pri samom kraju. Jučer sam na Univerzitetu u Kairu obraćajući se hiljadama mladih studenata i egipatskim intelektualcima osjetio tu atmosferu. Osjetio sam čežnju za bratstvom i zajedništvom muslimana i zato vjerujem da se “Arapsko proljeće” koje je započelo na trgu Tahrir neće ugasiti”, kazao je Erdogan. (Vijesti.ba/AA) Баба and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 Да ово је заиста тако, неоосманизам је у залету, Турска која је један од битних ослонаца НАТО-а самим тим има и доста повлашћења, па њен премијер Ердоган свестан својих могућности не износи празне претње. Израел се сада налази у незавидној ситуацији окружен морем муслиманског народа који има могућност да предвођен неоосманизмом и прећутном подршком НАТО-а збрише Израел са лица земље. Занимљиво је да су у последње време све тешњи односи Израела са Русијом, мада не видим како ће њима Руси помоћи кад нису у стању да среде ствари ни у свом "дворишту" у земљама бившег СССР-а. Но то је само показатељ озбиљности ситуације у којој се нашао Израел од како је Америка окренула политику лабаве или никакве подршке тој земљи. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LukaZ Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 Nislim da SAD-u odgovara bilo kakav sukob. Jer malo podržava Izrael malo njegove neprijatelje. Mnogo ne logičnosti u njihovoj podršci, dakle haos. Zašto im odgovara haos na Bliskom istoku.. svi znamo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 Сукоб Израела и Палестине је као два јарца на пола дебла. Не знам коме бих дао подршку. Израелци су се ниоткуд појавили 1948, на конто холокауста прогласили државу и потиснули Палестинце у Газу и Западну обалу. Не знам колико су тачне теорије да данашњи Израелци имају мало тога заједничког са старозавјетним јеврејима, већ да су Хазари који су примили јудаизам у 9 вијеку, али чињеница је да по неком небеском закону њима припада света земља само ако се клањају исправном Богу, то је могуће једино ако постану хришћани. Другачије немају се позовати на неко право. Иначе протјерани су од Римљана 70г. И мало их је било остало тамо. Дошли су Арапи донијели ислам, неки древни Палестинци су примили ислам, и тако је то потрајало 1400 година. довољно дуго да и данашњи Плестинци, од којих има дакле и библијских који су примли испам, сматрају ону земљу својом. Опет и Палестинци се играју идејом да ако се Израел не збрише нема приче. Користе дјецу као штит, да бацају камење, и пуцају на израелске војнике и тако провоцирају. Испаљују ракете без повода и провоцирају војску да узврати, онда куку леле. Израелу свака част, направили су од комада пустинње, плодну земљу, развили државу у модерну и просперитетну поред свег тешког окружења. Али то није разлог да имају подршаку. Као ни Плестинци који се праве вјечите жртве, а користе се тероризмом. За Израел је тешко вријеме. Ако крене милион Арапа, све са Турском и Ираном, неће има ни Америка помоћи, неће моћи јер то би била превелика интевенција и за њу. На велико зло, Израелу ништа друго не би преостало него бацити атомску бомбу, било на Турску, Иран, Египат ко год буде у коалицији ако крену на Израел. А то је онда пандорина кутија, свашта би се могло најгорег десити..... Покушати спријечити неки рат било би добро....али ни овакво стање није одрживо тамо доље се нешто мора промјенути. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 Nislim da SAD-u odgovara bilo kakav sukob. Jer malo podržava Izrael malo njegove neprijatelje. Mnogo ne logičnosti u njihovoj podršci, dakle haos. Zašto im odgovara haos na Bliskom istoku.. svi znamo. Не знам колико пратиш дешавања око Израела , ја их помно пратим. Дакле последњих пар година Израел је одгурнут од стране САД-а и то Ердоган зна јако добро. Нетанјаху је већ имао испаде у УН . Причао сам са Јеврејима из Израела они кажу да су их чак и Јевреји из Америке оставили на цедилу. Мислим да је повампирење 4. рајха допринело овом односу према Јеврејима и Израелу. Многи ће се изненадити данас који су били склони теорији завере о некаквој светској ционистичкој завери да управо Америка која је до сада највише помагала Израел гура га у сукобе са исламским светом . Има ту још много али није за јавност. Crveni Baron, Ignjatije and Благовесник је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 Ма не смеш да лајеш, ставиће ти ланац... ladan БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 Многи ће се изненадити данас који су били склони теорији завере о некаквој светској ционистичкој завери да управо Америка која је до сада највише помагала Израел гура га у сукобе са исламским светом . Mnogi se ipak nece iznenaditi. Verovali ili ne, od nekih ljudi sam cuo da su sami Jevreji izazvali Drugi Svetski Rat i izmislili Holokaust. Da se tu radi o nekakvoj jevrejskoj zrtvi gde za jednog zrtvovanog Jevrejina moraju da poginu ne znam koliko ljudi.... Tako ce i za ovo da kazu da je namerno planirano od strane Jevreja. Da covek ne poveruje koliko je ljudska mrznja slepa za realnost. Баба and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 Mnogi se ipak nece iznenaditi. Verovali ili ne, od nekih ljudi sam cuo da su sami Jevreji izazvali Drugi Svetski Rat i izmislili Holokaust. Da se tu radi o nekakvoj jevrejskoj zrtvi gde za jednog zrtvovanog Jevrejina moraju da poginu ne znam koliko ljudi.... Tako ce i za ovo da kazu da je namerno planirano od strane Jevreja. Da covek ne poveruje koliko je ljudska mrznja slepa za realnost. Да биће да је слијепа за реалност, кад неко мисли да су јевреји сами себе жртвовали.... Ако постоји нека гига мега завјера по том питању, онда је пре вјероватнији Дејвид Ајк и његове теорије о рептилским хуманоидима и крвним лозама које вуку коријене из Вавилона, него јеврејско жртвовање јевреја. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 Buduci da gasovod Juzni tok prolazi kroz turske vode, tesko da ce Rusija imati neke zamerke turcima! A kao sto svi znamo energenti su buducnost zbog kojih ce se ratovati i ratuje se! Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 ко постоји нека гига мега завјера по том питању, онда је вјеровстнији Дејвид Ајк и његове теорије о рептилским хуманоидима и крвним лозама које вуку коријене из Вавилона, него јеврејско жртвовање јевреја. Kada bih morao da biram izmedju te dve mogucnosti pre bih izabrao Ajkovu filozofiju. Koliko se samo Jevreji postuju i drze zajedno to je pravo cudo. Ne kazu neki slucajno da je najveci dokaz za Boga upravo Jevrejski narod. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 hahahhahahahaha Mnogo dobra slika Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 18, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 Oko Palestine će uvijek do Sudnjega dana biti problema.Svi je svojataju i mi muslimani, i vi hriščani a i jevreji. Tamo bi moglo biti belaja. Bog je stvorio zemlju dovoljno širokom zqa sve a mi je učinismo tijesnom i za nas same. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 hahahhahahahaha Mnogo dobra slika Тако данас Јевреји виде Америку... зато и постављам те слике, јер ми је досадило да објашњавам, сви се ишчуђавају, право је чудо како код нас медији функционишу , људи буквално немају појма ни о чему... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука