feeble Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 То је оправдање које су себи смислили Слоба и његова банда, а наш лаковерни народ поверовао. Истина је да је све то могло да прође без икаквих проблема и да данас будемо једна богата држава у којој људи могу нормално да живе. Па не би било "проблема" са наталитетом, емиграцијом итд. И - мада ће ме неки разумети погрешно - за све то је најодговорнији друг Слободан Милошевић. Онда би прво требали дефинисати шта је проблем и ко смо ми. Не би било проблема за Србију и Србе у Србији да је пустила да се Хрватска одвоји а Србија би можда добро живела. Али би било проблема и те каквих за Србе у Крајини и они никако не би добро живели. Само је питање шта људи у Србији мисле, да ли је требало уопште жртвовати се за Србе у Крајини или их пустити нека поцркају сами у НДХ. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 ВРЕМЕ ЗА МОЛИТВУ Ових дана опште еуфорије изазване „новом правдом“ хашког суда, која је уздрмала све досадашње традиционално, хришћанско схватање правде и права, наш распети српски народ у Далмацији, доживљава нову олују излива нетрпељивости и презира у свакодневном животу: на улици, у продавници, у породилишту, школи и кафићима. Вратио сам се из Далмације и као што је Владика Фотије написао , Срби доживљава нову олују излива нетрпељивости и презира у свакодневном животу..., то могу и потврдити само овом чињеницом у вези породилишта и не треба нам други пример, а било је. Наиме, пре неколико дана родио са мали Сергеј (син епархијског ђакона), и поред тога што се родио на тлу државе Хрватске где аутоматски правно постаје грађанин и држављанин те земље, речено им да мали Сергеј нема право на држављанство... Ето демократије у земљи која ће ускоро бити члан европске уније! Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Поента приче није "шта су други хтели" него да је Слоба све то могао да спречи да је имао мало мозга. Али `ајде сад... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Онда би прво требали дефинисати шта је проблем и ко смо ми. Не би било проблема за Србију и Србе у Србији да је пустила да се Хрватска одвоји а Србија би можда добро живела. А ми нисмо пустили да се Хрватска одвоји? Не разумем стварно неке коментаре... Али би било проблема и те каквих за Србе у Крајини и они никако не би добро живели. Само је питање шта људи у Србији мисле, да ли је требало уопште жртвовати се за Србе у Крајини или их пустити нека поцркају сами у НДХ. У којој НДХ? НДХ је престала да постоји 1945. године. Срби у Крајини могли су да живе без проблема као грађани Републике Хрватске, чак су имали и међународну подршку. И ко се то "жртвовао за њих"? Они су жртвовани на олтар нечије глупости и алавости. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 А ми нисмо пустили да се Хрватска одвоји? Не разумем стварно неке коментаре... У којој НДХ? НДХ је престала да постоји 1945. године. Срби у Крајини могли су да живе без проблема као грађани Републике Хрватске, чак су имали и међународну подршку. И ко се то "жртвовао за њих"? Они су жртвовани на олтар нечије глупости и алавости. А ниси помислио да су се, можда, уплашили, с обзиром како су прошли за време НДХ па се дигли на оружје? БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 А ниси помислио да су се, можда, уплашили, с обзиром како су прошли за време НДХ па се дигли на оружје? Брате мили па било је већ случајева 1990. малтретирања, избацивања са посла, није се морало присећати 1945. Само што то неки људи не знају или неће да знају. Најлакше је рећи да је Слоба крив за све. Ово се само врти прича у круг, нема сврхе ништа. Баба је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Не кривим ја ни за шта обичног човека који се уплашио и трудио да заштити своју породицу. Кривим политичаре који су тај страх подгревали и злоупотребили. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Не кривим ја ни за шта обичног човека који се уплашио и трудио да заштити своју породицу. Кривим политичаре који су тај страх подгревали и злоупотребили. Па како ти је само Слоба крив? А Туђман и Изетбеговић? БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Брате мили па било је већ случајева 1990. малтретирања, избацивања са посла, није се морало присећати 1945. Само што то неки људи не знају или неће да знају. Најлакше је рећи да је Слоба крив за све. Ово се само врти прича у круг, нема сврхе ништа. Није Слоба "крив за све", али је најодговорнији јер је имао највећу моћ и утицај на догађаје. Он је могао да све то заустави да је хтео. Злочини против Срба у Хрватској нису уопште спорни, али одговор на то није требало да буде послати тенкове на Вуковар и бити још већ дивљак од њих. Да су "наши" реаговали прибрано и без ратовања данас би највећа срамота на Балкану била на Хрватској страни и они би били осуђивани уместо што их ослобађају и сматрају за "ослободиоце". Слоба и компанија су направили ситуацију у којој су хрватски и остали злочини остали у сенци. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Па како ти је само Слоба крив? А Туђман и Изетбеговић? Ето ти га сад... А знаш ли ти брате сва слова? Где сам ја то рекао да је само Слоба крив? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 ... Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Ето ти га сад... А знаш ли ти брате сва слова? Где сам ја то рекао да је само Слоба крив? То само сам видео после. Што си прсо одма'? БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Срби у Крајини могли су да живе без проблема као грађани Републике Хрватске, чак су имали и међународну подршку. Javi ovo hrvatima i reci da su mogli ziveti u Yugi ... Ti prihvatas apriori pravo hrvata na odcepljenje i isto tako "ne pravo" za srbe. Zbog cega? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Javi ovohrvatima i reci da su mogli ziveti u Yugi ... Ti prihvatas apriori pravo hrvata na odcepljenje i isto tako "ne pravo" za srbe. Zbog cega? Прихватам реалност. Хрватска се одцепила без обзира шта ми мислили о томе да ли имају право или не. Отцепљење Срба од Хрватске није било могуће (бар не без "међународне подршке") јер су то биле једине постојеће границе, опет без обзира шта ми мислили о њима. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Није Слоба "крив за све", али је најодговорнији јер је имао највећу моћ и утицај на догађаје. Он је могао да све то заустави да је хтео. Злочини против Срба у Хрватској нису уопште спорни, али одговор на то није требало да буде послати тенкове на Вуковар и бити још већ дивљак од њих. Да су "наши" реаговали прибрано и без ратовања данас би највећа срамота на Балкану била на Хрватској страни и они би били осуђивани уместо што их ослобађају и сматрају за "ослободиоце". Слоба и компанија су направили ситуацију у којој су хрватски и остали злочини остали у сенци. Морам да кажем да је ово чиста будалаштина. Да се тамошњи Срби нису бранили од усташа( невезано за Слобу) просто би били побијени или протерани. А кривци би били опет Срби. Буквално је будалаштина веровати у овакво нешто, да би се свет и међународна заједница нешто нарочито потресли гледајући како усташе кољу Србе, а при том остали Срби не реагују ни најмање. Не да се не би потресли него би још неки дотурали наоружање усташама , као што су и чинили. А тада не би нама судили за ратовање, већ би нам се данас смејали као најретрадиранијем народу на свету који није хтео да брани своје сународнике од клања. R.Žiskar, Crveni Baron and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука