Александар Милојков Написано Новембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2012 Можда само треба Бистрику објаснити неке ствари како не би осуђивао друге на правди Бога. Дај Боже да је тако. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bistrik Написано Новембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2012 Какво удостојавање? Објасни. Ове Светитељеве речи се дубоко косе са овим твојим ставом: Šta je ono što je omogućilo ljudsko spasenje od kletve zakona i vaskrsenje, ako ne nevino i nedužno stradanje radi otplate tuđih grehova? Јел осећаш разлику између свог и Светитељевог става? Oprostite. Morao sam nešto da obavim, a ostao sam "dužan" objašnjenja. Naš Gospod Isus Hristos je uzeo na sebe naše grehe i svojim nedužnim stradanjem kao čovek dao svome Ocu otplatu u naše ime, t.j. za spasenje svih ljudi od početka do kraja sveta, za njihovo oslobođenje od vlasti greha i smrti, da ne bi robovali osudi zakona i pretnji nebića. Isto to, u istom smislu, kaže i Sv.Grigorije, u citiranom odlomku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bistrik Написано Новембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2012 ...ускоро ће му, надам се, постати јасно зашто је светост немогућа без Евхаристије. Meni je oduvek bilo jasno da bez Hrista nema ni spasenja, ni svetosti i ako bolje pogledate moje kritike, takvo nešto nećete u njima naći. Okosnica mojeg neslaganja je neobaveznost i nepotrebnost podviga koje sugeriše mitropolit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bistrik Написано Новембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2012 Је ли може још једно питање, јер сам задовољан твојим одговором? Да ли сматраш да је један Бог у Светој Тројици или да је Света Тројица у једном Богу? Jedan Bog u Svetoj Trojici! Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука