Jump to content

Избори су. Коме иде ваш глас?

Оцени ову тему

Баба

Glasajte kao da su sad izbori  

65 члановâ је гласало

1. 1. За кога бисте гласали да су сад избори?

• ДСС+Двери
      38
    • ДС
      17
    • СНС+СНП+ПУПС
      31
    • СПС
      3
    • СДС-СЛВ-ЛДП
      3
    • ДЈБ
      37
    • ЈС
      0
    • СРС
      22
    • Родољуби
      2
    • Неко други, нећу гласати
      40

Препоручена порука

On 7. 4. 2016. at 18:11, Justin Waters рече
Zato samo uspostavljanje sistema nece rijestii stvar dok se ta masa ne osvjesti po nekim pitanjima pogleda na zivot. 

Пошто систем то не може да уради, шта може? Како освестити велики број људи? Ја сам навео 10-ак примера на овој теми где систем мења тај „менталитет“ и „свест“ милиона у врло кратком року.

Подели на овим сајтовима

On 7. 4. 2016. at 17:34, florenntina рече

Srbijica je mala zemlja i nije nikakva nemoguca misija napravit od nje jedno prijatno mesto za zivot.

Прош'о је воз за ово. Пре пар деценија.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Ово ме подсетило на једно мање место у Војводини, рецимо варошица, где се сваке године са почетком јесени палило све и свашта, нараво и у току године али мање. До самог места је подигнут насип поред реке, давних '60. или '70. што је добро дошло и као шеталиште па када би се ту неко затекао у време када је то паљење "популарно" могао је само да види слој дима тик изнад кућа који неретко стигне и до дела насеља са стамбеним зградама. Људи на вишим спратовима први страдају мада ником није било лако. Жалили се људи, кукали и колико сам чуо пре 7-8 год. је донета нека уредба шта ли је, на нивоу општине (нисам сигуран можда је и неки закон на државном нивоу спровођен) тако да је то строго забрањено и кажњиво. 

Морам да напоменем без рекламе да је тада два мандата за редом а мислим да је и трећи узела једна мала партија која није у власти на државном нивоу. Значи људи који су на челу те партије су тих година доста промена увели.

Кажу да није било могуће објаснити док нису наплатили доста казни. Да виш како се народ мења и поштује туђ нос и заједнички ваздух.

Подели на овим сајтовима

On 7. 4. 2016. at 19:58, ИгорМ рече
Кажу да није било могуће објаснити док нису наплатили доста казни. Да виш како се народ мења и поштује туђ нос и заједнички ваздух.

:dobro:  

sFun_bat  је из Раја изашла!

Подели на овим сајтовима

Е сада мало актуелности...

Данас сам се по ко зна који пут уверио да само бабе гласају за вучића  :D  (можда и по који деда)...

Оли неко некада нама пустити да одлучујемо о времену које је пред нама или су пемзије тако јак механизам полуге?

Подели на овим сајтовима

On 7. 4. 2016. at 20:03, ИгорМ рече

Оли неко некада нама пустити да одлучујемо о времену које је пред нама или су пемзије тако јак механизам полуге?

Опрости што питам, занима ме само да ли заиста, стварно, најискреније мислиш да би "ви" боље одлуке доносили?

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

On 7. 4. 2016. at 20:29, Adelaida рече

U Srbiji toliko toga nije na svom mestu da i kada bi neko zapoceo da dovodi stvari u red ne bi znao odakle da krene. 

Знао би када би кренуо од себе :D

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 7. 4. 2016. at 20:37, Снежана рече
Знао би када би кренуо од себе

Све бисмо ми мијењали осим себе, а од себе кренути доказ је одлучности у намјерама о мијењању и уједно најтежи вид промјена, али би зато био и најучинковитији.  

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

On 7. 4. 2016. at 17:51, Justin Waters рече

Ma kakav komunizam. Pa necemo sad komunizam za sve kriviti. Postoje drzave koje nisu imale komunizam, a imaju slicne samo mnogo gore izrazene crte mentaliteta.

Постоји само неколико држава у свету у којима људи имају те црте "менталитета" које ти и Мирослав, чини ми се, прижељкујете - неколико држава западне и северне Европе и то је углавном последица протестантизма. Људи новога света уопште немају тај "менталите"т, а богатији су и слободнији духом од ових северњака. Остали тај "менталитет" тешко могу имати, а ја бих рекао да и није потребно за благостање. Аустралијанци га немају и ништа им не фали. То је јако ружан и тужан "менталитет" који од свих захтева да буду исти и просечни, да једу исто, да се облаче исто, да се не радују превише, да не показују емоције...

Подели на овим сајтовима

Problem je sto covek ne moze da krene od sebe, jer nije svestan da nije dobro to sto radi. On u tome ne vidi problem, nikakav. I takvih ljudi sa suzenom svescu, koji ni ne znaju da moze drugacije ima mnooooogo, uglavnom na bitnim polozajima, funkcijama, u svim porama drustva, od nekog celavog bilmeza sto urla na devojcicu u Knez Mihajilovoj jer mu smeta sto devojcica svira violinu, do nadrndane salteruse u domu zdravlja, pa sve do sluzbenika javnih institucija i tako dalje da ne nabrajam ( bojim se da cu se svrstati u iste ako nastavim)

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

On 7. 4. 2016. at 20:46, Juan рече

Постоји само неколико држава у свету у којима људи имају те црте "менталитета" које ти и Мирослав, чини ми се, прижељкујете - неколико држава западне и северне Европе и то је углавном последица протестантизма. Људи новога света уопште немају тај "менталите"т, а богатији су и слободнији духом од ових северњака. Остали тај "менталитет" тешко могу имати, а ја бих рекао да и није потребно за благостање. Аустралијанци га немају и ништа им не фали. То је јако ружан и тужан "менталитет" који од свих захтева да буду исти и просечни, да једу исто, да се облаче исто, да се не радују превише, да не показују емоције...

Ne govorim o tom mentalitetu, vec o mentalitetu drzava koje su manje uspjesne, a nisu imale komunizam. U Bangladesu sam vidio neke karakterne crte drustva koje odgovaraju balkanskom mentalitetu samo sto je mnogo vise izrazeno, a oni tamo nisu imali komunizam. Nadovezivao sam se na florentinim post, koja smatra da je komunizam kriv za to sto je narod defetistiski raspolozen na balkanu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 7. 4. 2016. at 20:31, Џуманџи рече

Опрости што питам, занима ме само да ли заиста, стварно, најискреније мислиш да би "ви" боље одлуке доносили?

Krkobabić: Zaboravite na penzije ako koalicija oko Vučića izgubi na izborima

Не знам који ми, свако има право гласа али ми је жао када их чујем да размишљају у правцу страха (можда подсвесно, линк горе) да не буде горе... па тако су многи остајали на власти. Ја сам увек за промену власти ако може на боље па ко год то био а нарочито не варим патетику, лаж и тв чивилук.

Мени је једини показатељ животни стандард и ако може без политичара у јавном експонирању.

Оно јес и да није неки избор, саће ови ботови са истим аватаром да ме коригују :)

Подели на овим сајтовима

On 7. 4. 2016. at 21:00, Adelaida рече
Problem je sto covek ne moze da krene od sebe, jer nije svestan da nije dobro to sto radi.

Тачно, нажалост. Ово о чему причамо је својеврсна утопија. 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...