Jump to content

Избори су. Коме иде ваш глас?

Оцени ову тему

Баба

Glasajte kao da su sad izbori  

65 члановâ је гласало

1. 1. За кога бисте гласали да су сад избори?

• ДСС+Двери
      38
    • ДС
      17
    • СНС+СНП+ПУПС
      31
    • СПС
      3
    • СДС-СЛВ-ЛДП
      3
    • ДЈБ
      37
    • ЈС
      0
    • СРС
      22
    • Родољуби
      2
    • Неко други, нећу гласати
      40

Препоручена порука

Још је Хитлер приметио да су неки народи супериорнији него други и понудио је елегантно решење. Али џаба кад људи неће да га слушају и верују да неки тамо системи и правне државе могу да промене народ...

Паметан човек, припадник славне немачке расе која се, гле чуда, у пар година након његове смрти чудесно променила.

Подели на овим сајтовима

To kaži kada sledeći put budeš slao poruku da se donira za lečenje nekog deteta, a svestan si da u ovoj državi ima dovoljno potencijala da se svako dete može lečiti  od prihoda džave.

Ти беше рече да ћеш да гласаш за Вучића? Јел' знаш да у Вучићевом систему деца умиру јер немају довољно СМС-ова за лечење, иако имамо довољно новца?

Јел' и даље остајеш при својој антиполитичкој одлуци правдајући је „племенским менталитетом“ у Срба који жели да им деца умиру?

Подели на овим сајтовима

Иначе, Бићанићу, већ неколико пута ти постављам просто питање, а то је да наведеш макар један једини пример у читавој историји човечанства који би подупрео твоју тезу.

Подели на овим сајтовима

чувајте се паразитског система.

сваки пут прочитам - паризерског система, и не примећујем ништа чудно у томе. :D

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Ти беше рече да ћеш да гласаш за Вучића? Јел' знаш да у Вучићевом систему деца умиру јер немају довољно СМС-ова за лечење, иако имамо довољно новца?

Јел' и даље остајеш при својој антиполитичкој одлуци правдајући је „племенским менталитетом“ у Срба који жели да им деца умиру?

Ostajem pri tome da glasam za Vučića i pri tome da deca ne umiru u sistemu , već sistemski , decenijama.

Jedan od razloga zašto glasam je i ovo tovoje razmišljanje, ovom narodu je potrebna istaknuta ličnost da bi ga idelaizovala ili za sve krivila. Plitkost, površnost, stihijalnost, neistrajnost, lečenje posledica a ne uzroka.

Vučiću samo zameram što je mnogo mekan.

Подели на овим сајтовима

Увек се извлачиш, као нпр. сад нећу да филозофирам, ви сте пали с Марса...

Šta Rusima fali? Odličan primer. Jevrejima takodje, izgubili državu, vratili je, nikada jači. Vizantija je opstajala dok nije bilo korupcije prenaglašene i sl., pa onda propala.

Svi narodi isti, nisu, Izralci su od pustinje napravili plodno tlo, izvoze hranu, mi imamo vojvodiu a kao da je nmamo. Nismo isti, oni su bolji, mnogo.

Ta opravdavanja me nerviraju, država je katastrofa zato što je narod katastrofa, ima gomila pozitivnih primera na koje možemo da se ugledamo, a milijardu opravdanja koje svakodnevno slušam. Ako ovaj narod nešto zna da radi, zna da se opravdava.

Подели на овим сајтовима

Ostajem pri tome da glasam za Vučića i pri tome da deca ne umiru u sistemu , već sistemski , decenijama. Jedan od razloga zašto glasam je i ovo tovoje razmišljanje, ovom narodu je potrebna istaknuta ličnost da bi ga idelaizovala ili za sve krivila. Plitkost, površnost, stihijalnost, neistrajnost, lečenje posledica a ne uzroka. Vučiću samo zameram što je mnogo mekan.

Све те твоје мантре падају у воду кад у читавој историји човечанства не можеш да нађеш један мали пример који би ишао у прилог твојој тези.

А кад гласаш за Вучића, а има поред неког ко би решио тај проблем да деца не умиру, види колико си отишао далеко гурајући по сваку цену своју тезу извучену из бављења Рајсом, Јеротићем, Јунгом, а без претходно стеченог општег филозофског знања и опште информисаности који би ти помогли да избегнеш погрешно тумачење речи тих паметних људи и да их посматраш са већом дозом критике.

Подели на овим сајтовима

@@Плутон,

Види, ја не верујем у лоше и добре народе. Групама људи не могу да се приписују индивидуалне људске особине јер је то бесмислено. Не тако давно је то донело највећу катастрофу у историји кад су се људи заносили таквим глупостима.

Али чињенично је да се народи разликују по неким стварима, а једна од тих ствари је склоност ка (не)уређеним друштвима са потпуним или скоро потпуним (присуством)одсуством корупције. Једна од последица кад имаш оно у загради је катастрофално стање у држави, беда и бежање напоље, као данас код нас. А има и држава где је то много израженије него у Србији. Да ли то значи да је неки Србин лошији човек од неког Немца или неки - лупам - Еритрејац лошији човек од неког Србина? Далеко било, наравно да не. Али неки народи имају ту карактеристику која им омогућава да живе у уређенијим (и самим тим богатијим и просперитетнијим) друштвима од неких других, и мислим да је то свима јасно.

Е сада, како то остварити, променити систем и тако то - немам појма, ако то може да одради нека мањина ко што ти рече, то би било супер. И ја навијам за то.

:)

Подели на овим сајтовима

Све те твоје мантре падају у воду кад у читавој историји човечанства не можеш да нађеш један мали пример који би ишао у прилог твојој тези.

А кад гласаш за Вучића, а има поред неког ко би решио тај проблем да деца не умиру, види колико си отишао далеко гурајући по сваку цену своју тезу извучену из бављења Рајсом, Јеротићем, Јунгом, а без претходно стеченог општег филозофског знања и опште информисаности који би ти помогли да избегнеш погрешно тумачење речи тих паметних људи и да их посматраш са већом дозом критике.

Stvarno ne znam šta bih ti rekao, evropski i svetski narodi su se vremenom razvijali, od divljih plemena postali velike civilizacije, neke opstale neke propale, stvarno ne znam šta hoćeš da kažeš. Tvoje je pravo da misliš da ne razumem Rajsa, Akademika Jovanovića, Jerotića, ne bih da se suprodstavljam tome.

Ja sam ti lepo rekao, sledeći put kada budeš slao poruku za lečenje nekog deteta, ti kaži da ne treba da se citira Rajs. Niko nije nama kriv do  mi sami. A ti brate mili, čitaj filozofije i stvaraj sebi podloge.

Meni je dovoljna podloga što znam koliko svaki šofer nafte krade u državnoj firmi, svakoj. Dalje da ti ne pričam, a ti druže šalji poruke i ne citiraj Rajsa.

I glasajte za Radulovića, pre bi glasao za moju babu pokojnu.Ne kažem ja da on nije u pravu, ja smao kažem da je sposoban da nešto promeni isto kao što je moja pokojna baba sposbna.

Подели на овим сајтовима

@@Плутон,

Види, ја не верујем у лоше и добре народе. Групама људи не могу да се приписују индивидуалне људске особине јер је то бесмислено. Не тако давно је то донело највећу катастрофу у историји кад су се људи заносили таквим глупостима.

Али чињенично је да се народи разликују по неким стварима, а једна од тих ствари је склоност ка (не)уређеним друштвима са потпуним или скоро потпуним (присуством)одсуством корупције. Једна од последица кад имаш оно у загради је катастрофално стање у држави, беда и бежање напоље, као данас код нас. А има и држава где је то много израженије него у Србији. Да ли то значи да је неки Србин лошији човек од неког Немца или неки - лупам - Еритрејац лошији човек од неког Србина? Далеко било, наравно да не. Али неки народи имају ту карактеристику која им омогућава да живе у уређенијим (и самим тим богатијим и просперитетнијим) друштвима од неких других, и мислим да је то свима јасно.

Е сада, како то остварити, променити систем и тако то - немам појма, ако то може да одради нека мањина ко што ти рече, то би било супер. И ја навијам за то.

:)

Ja kada kažem bolji narod, ne mislim na Hitlerov način bolji narod. Kao što su ljudi , kao pojedinci, zreliji , infantilniji jedni od drugih, tako su i narodi. Nemoguće je da smo svi isti, kako mi možemo biti isti sa Japancima?

Nepriznavanje da neko iam  bolju državu, bolje obrazovanje, porodično vaspitanje , uredjenje, tumačim kao egoizam nebeskih koji umišlja da su jedan od stubova na kome svet počiva.

Подели на овим сајтовима

Али чињенично је да се народи разликују по неким стварима, а једна од тих ствари је склоност ка (не)уређеним друштвима са потпуним или скоро потпуним (присуством)одсуством корупције.

Једно питање. Када погледамо карту Европе, како то да су државе на западу редом уређеније од оних на истоку, да је продуктивност редом већа у државама на северу од оних на југу, исто и за корупцију нпр.? Упоредимо ниво корупције у Италији, Грчкој и Шпанији, са оним у Финској, Немачкој и У.К.-у (то су све различити народи).

Подели на овим сајтовима

Nepriznavanje da neko iam  bolju državu, bolje obrazovanje, porodično vaspitanje , uredjenje, tumačim kao egoizam nebeskih koji umišlja da su jedan od stubova na kome svet počiva.

Ово нико није рекао нити одбио да призна. Када хоћеш да разговараш са неким, саслушаш, прочиташ шта је написао и одговориш. Не одговараш на своје пројекције саговорника.

Јефтин покушај да ме дискредитујеш етикетом „небеског Србина“ ти неће проћи, таквих ставова нема ни у једном једином мом посту, ни у овој теми, ни на целом форуму.

Подели на овим сајтовима

Ja ne diskreditujem samo sam rekao ono što mislim. Mišljenja sam da vredan i čestit narod pravi jaku državu. Ne želim da se bavim istorijom i evolucijom naroda, razvojem i nestankom istih, živim u 2016 godini i zanima me danas i sutra.

Neću da se opravdavam Somalijom, hoću da kritikujem Švedskm i Švajcarskom.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...