Jump to content

Избори су. Коме иде ваш глас?

Оцени ову тему

Баба

Glasajte kao da su sad izbori  

65 члановâ је гласало

1. 1. За кога бисте гласали да су сад избори?

• ДСС+Двери
      38
    • ДС
      17
    • СНС+СНП+ПУПС
      31
    • СПС
      3
    • СДС-СЛВ-ЛДП
      3
    • ДЈБ
      37
    • ЈС
      0
    • СРС
      22
    • Родољуби
      2
    • Неко други, нећу гласати
      40

Препоручена порука

Али чињенично је да се народи разликују по неким стварима, а једна од тих ствари је склоност ка (не)уређеним друштвима са потпуним или скоро потпуним (присуством)одсуством корупције.

Једно питање. Када погледамо карту Европе, како то да су државе на западу редом уређеније од оних на истоку, да је продуктивност редом већа у државама на северу од оних на југу, исто и за корупцију нпр.? Упоредимо ниво корупције у Италији, Грчкој и Шпанији, са оним у Финској, Немачкој и У.К.-у (то су све различити народи).

Подели на овим сајтовима

Nepriznavanje da neko iam  bolju državu, bolje obrazovanje, porodično vaspitanje , uredjenje, tumačim kao egoizam nebeskih koji umišlja da su jedan od stubova na kome svet počiva.

Ово нико није рекао нити одбио да призна. Када хоћеш да разговараш са неким, саслушаш, прочиташ шта је написао и одговориш. Не одговараш на своје пројекције саговорника.

Јефтин покушај да ме дискредитујеш етикетом „небеског Србина“ ти неће проћи, таквих ставова нема ни у једном једином мом посту, ни у овој теми, ни на целом форуму.

Подели на овим сајтовима

Ja ne diskreditujem samo sam rekao ono što mislim. Mišljenja sam da vredan i čestit narod pravi jaku državu. Ne želim da se bavim istorijom i evolucijom naroda, razvojem i nestankom istih, živim u 2016 godini i zanima me danas i sutra.

Neću da se opravdavam Somalijom, hoću da kritikujem Švedskm i Švajcarskom.

Подели на овим сајтовима

OPREDELJENI

Aleksandar Vučić, Srbija pobeđuje

52,4

Ivica Dačic, SPS i JS, Dragan Marković Palma

12,3

Dveri i DSS, Sanda Rašković Ivić i Boško Obradović

7,4

Boris Tadić, Čedomir Jovanović, Savez za bolju Srbiju, LSV

7,3

Dr Vojislav Šešelj, SRS

6,5

Dosta je bilo, Saša Radulović

5,7

Za pravednu Srbiju, Demokratska stranka (Nova, DSHV, ZZS)

4,6

Ostale stranke

3,6

NEOPREDELJENI I APSTINENTI

Poništio bih listić

6

Neodlučan sam

47,2

Ne želim da kažem

21,8

Ne bih izlazio na izbore

25

* Istraživanje je realizovano putem telefonske ankete na uzorku od 1.200 ispitanika. - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/politika/istrazivanje_danasa_i_propozitiva_quotbeli_listiciquot_iznad_cenzusa.56.html?news_id=318535#sthash.NwbWtbdO.dpuf

Подели на овим сајтовима

A kako su stvari krenule, još malo će svaki gradjanin ove države biti stranka za sebe, niču ko pečurke posle kiše. Smešno, a najsmešniji su mi oni koji zaista misle da oni mogu nešto da promene. Vi niste svesni kakve zveri žive u ovom društvu koji imaju ozbiljne interese, zgaziće svakoga ko im se prepreči, samo ako mogu da ga zgaze.

Подели на овим сајтовима

Ja kada kažem bolji narod, ne mislim na Hitlerov način bolji narod

Ма нисам ни мислио на твој коментар, писао сам уопштено.

Једно питање. Када погледамо карту Европе, како то да су државе на западу редом уређеније од оних на истоку, да је продуктивност редом већа у државама на северу од оних на југу, исто и за корупцију нпр.? Упоредимо ниво корупције у Италији, Грчкој и Шпанији, са оним у Финској, Немачкој и У.К.-у (то су све различити народи).

Другачији менталитет - однос према животу, околини, породици, друштву, држави, послу и још неким стварима вероватно. Не знам шта бих друго рекао. Ако мислиш на систем о коме причаш - ОК, али такав систем чине ти сами људи који ту живе. Зашто у Шпанији не постоји немачки систем или у Немачкој шпански? Јер систем чине они који тамо живе. А негде тај систем екстра функционише, а негде је катастрофалан, опет зависи шта и где.

Подели на овим сајтовима

Ja ne diskreditujem samo sam rekao ono što mislim. Mišljenja sam da vredan i čestit narod pravi jaku državu. Ne želim da se bavim istorijom i evolucijom naroda, razvojem i nestankom istih, živim u 2016 godini i zanima me danas i sutra.

Neću da se opravdavam Somalijom, hoću da kritikujem Švedskm i Švajcarskom.

Опет одговараш на ствари које те нико није питао, а није лепо да то радиш кад причаш с неким.

Нико не каже да ми не треба да се угледамо на Финску и Норвешку, то су твоје пројекције. Ја баш то причам. Само што ти мислиш да од „етичких квалитета народа“ (под наводницима јер тако нешто не постоји) зависи каква ће бити држава, а ја мислим да није тако.

А ово нећу да се бавим историјом и еволуцијом је само очајан покушај да избегнеш одговор. Ал' ето, не мораш даље да пишеш, само преиспитај мало ту твоју тезу и размисли колико је она утемељена ако пар месеци откад сам ти први пут поставио питање још увек немаш ни један једини пример којим можеш да је оправдаш.

Иначе, мени је јасно да ћеш ти остати при своме, али ово што пишем, и не пишем због тебе.

Подели на овим сајтовима

A kako su stvari krenule, još malo će svaki gradjanin ove države biti stranka za sebe, niču ko pečurke posle kiše. Smešno, a najsmešniji su mi oni koji zaista misle da oni mogu nešto da promene. Vi niste svesni kakve zveri žive u ovom društvu koji imaju ozbiljne interese, zgaziće svakoga ko im se prepreči, samo ako mogu da ga zgaze.

A to se savršeno uklapa u naš individualistički mentalitet gde je svako najpametniji,  svako je nabolji selektor fudbalske reprezentacije , svi koji nisu za njih su loši, izdajnici i sve što kažu ne valja.

Debilizam totalni, debilizam koji traje decenijama. Ajde sada vi meni objasnite kako jedan normalni narod može da izrodi ovakvu političku scenu, nisu ti političari pali sa marsa.

A ista je situacija i u Crkvi i medicini i policiji, sudstvu, advoaturi. A mi svi nebeski i na nama svet počiva. Jedino što sam ja ovde video je jedan patološki egoizam koji je i stvrio svu ovu nepravdu, izdaju, medjusobne sukobe i ubijanja, a dovoljno je dam im daš po 200 e i rade sve što hoćeš.

Podele, podele i ponovo podele.

Подели на овим сајтовима

Опет одговараш на ствари које те нико није питао, а није лепо да то радиш кад причаш с неким.

Нико не каже да ми не треба да се угледамо на Финску и Норвешку, то су твоје пројекције. Ја баш то причам. Само што ти мислиш да од „етичких квалитета народа“ (под наводницима јер тако нешто не постоји) зависи каква ће бити држава, а ја мислим да није тако.

А ово нећу да се бавим историјом и еволуцијом је само очајан покушај да избегнеш одговор. Ал' ето, не мораш даље да пишеш, само преиспитај мало ту твоју тезу и размисли колико је она утемељена ако пар месеци откад сам ти први пут поставио питање још увек немаш ни један једини пример којим можеш да је оправдаш.

Иначе, мени је јасно да ћеш ти остати при своме, али ово што пишем, и не пишем због тебе.

ajd, kako god, dao sma ti primer rusije i izralea. Ja tebe u stvari ne kapiram, ceo svet je u jednom kretanju, ili napred, ili nazad, ne znam šta hoćeš da kažeš.Objasni mi tv

oje mišljenje zašto je u nekim državam bolje a nekima lošije?

Подели на овим сајтовима

Ма нисам ни мислио на твој коментар, писао сам уопштено.

Другачији менталитет - однос према животу, околини, породици, друштву, држави, послу и још неким стварима вероватно. Не знам шта бих друго рекао. Ако мислиш на систем о коме причаш - ОК, али такав систем чине ти сами људи који ту живе. Зашто у Шпанији не постоји немачки систем или у Немачкој шпански? Јер систем чине они који тамо живе. А негде тај систем екстра функционише, а негде је катастрофалан, опет зависи шта и где.

Ма потпуно је јасно да Немци имају другачији однос према држави од Норвежана, Норвежани од Украјинаца итд. Ја не спорим разлике.

Питам нпр., да ли је узрок тога да је у најјужнијим државама Европе које су настале од различитих народа већа корупција и мања продуктивност, а у најсевернијим мала корупција и већа продуктивност?

Подели на овим сајтовима

Borislav Stefanović zbog liste promenio ime u Borko

bg-tema-jutra-pcr-230216_1.Still002.jpgIzvor: N1

•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lider Levice Srbije Borislav Stefanović promenio je ime u Borko kako Republička izborna komisija (RIK) ne bi odbacila listu tog pokreta, potvrđeno je agenciji Beta u Levici.

Kako je rečeno dnevnom listu Večernje novosti, prema zakonu u nazivu liste može da stoji samo zvanično ime iz lične karte nosioca liste.

Na sednici RIK-a je najavljeno da će Levica Srbije sutra, 7. aprila predati svoju izbornu listu.

http://rs.n1info.com/a149623/Vesti/Borislav-Stefanovic-promenio-ime.html

Подели на овим сајтовима

Севернокорејска стока је заслужила то што је добила, њихов вођа је изашо из тог народа, није пао с Марса...

Ne bih nikoga nazvao stokom, ali bih rekao, kako seješ, tako žanješ.I mi smo iali totalitarne sisteme, nisu ni oni pali sa marsa, u dobrom delu naroda su imali podršku, a imali su jer ni predhodni sistemi nisu bili dobri.Nastali su onda dok je narod snom mrtvijem spavao. Kako stvari stoje, ne menja se situacija mnogo.

Подели на овим сајтовима

ajd, kako god, dao sma ti primer rusije i izralea. Ja tebe u stvari ne kapiram, ceo svet je u jednom kretanju, ili napred, ili nazad, ne znam šta hoćeš da kažeš.Objasni mi tv

oje mišljenje zašto je u nekim državam bolje a nekima lošije?

Ма провалио си ме, ја сам велики Србин који је умислио да смо безгрешан, небески народ који неће да призна да су у Швајцарској веће плате. Као уосталом и сви који се не слажу са твојом тезом. Да разговарам на твом нивоу, сад бих те назвао другосрбијанским страним шпијуном и ту би сва расправа била завршена.

Ниси свестан колико нпр. „поштење маса“ више зависи од околности него од измишљеног „народног менталитета“.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...