Гости Guest Написано Новембар 12, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Odlična knjiga koja u 38 primera objašnjava kako uvek biti u pravu. Eristička dijalektika je umeće vođenja prepirke, i to prepirke da se uvek bude u pravu, dakleper fas et nefas(dopuštenim i nedopuštenim sredstvima). U samoj stvari se objective može biti u pravu, a da se pri tom u očima prisutnih, i štaviše usopstvenim, ne bude u pravu. Kada, naime, protivnik pobije moj dokaz, a to važi i kao pobijanje samog tvrđenja, za koje, pak, mogu postojati drugi dokazi, pri čemu je,naravno, za protivnika odnos obrnut: on ostaje u pravu pri objektivnom nemanju prava. Dakle, objektivna istina jednog tvrđenja i njegovo važenje u prihvatanju odstrane zavađenih i slušalaca, dve su različite stvari. (Na ovu drugu se odnosidijalektika.) http://www.scribd.com/doc/32513669/Artur-Sopenhauer-Eristicka-Dijalektika Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Фебруар 24, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2019 knjiga dlscrib.com_arthur-schopenhauer-eristi269ka-dijalektika.pdf Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Фебруар 24, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2019 Ovo moze da se primeni za mnoge slucajeve na forumu,... ja sam izuzetak,...jer sam ja u svojim sopstvenim ocima uvek u pravu....sto je uvek ekvivalentno objektivno u pravu.... .. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука