Jump to content

Грчка и Србија су, наводно, суседне земље, речима Каролоса Папуљаса....

Оцени ову тему

Препоручена порука

Толико сте небулозе изнели, да ми тешко просто да верујем што сам прочитао...

Али нека ви...

То се не ради тако убаво братунче. Само си изазвао нас неколико да ти кажемо шта мислимо. То није став

већинске Србије нити владе Р Србије. Ипак то те не оправдава то што се ниси спремио за овако нешто,

т.ј. за овакав разгвор. Требао си да припремиш књиге староставне па да лепо и аргументовано нам

докажеш да македонска прича пије историјску воду.

Понашаш се као кад смо нас пар активирали атомску бомбу на твоју земљу. Што си прсо братунче?

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Толико сте небулозе изнели, да ми тешко просто да верујем што сам прочитао...

Али нека ви...

Нека је и да назив "Македонија" су измислили комунисти, нека је и да су Македонци изнедрили ни од чега, једно јутро пар година пре....

Жао ми је што ви оптужавате да ми измишљамо историју, кад сами живите у њу, а не прихваћате да Македонија јесте реалност, данас, овде, Македонци јесу реалност, данас, овде, постојимо, ту смо, знамо који смо и шта смо...

Коначно, ја сам добио свој одговор, т.е. тема је испунила своји циљ, чак и кад је базирана на незнање неког тамо новинара....

Будите ми здрави.

И све најбоље у Господу...

Нема потребе за јевтином патетиком и још јевтинијим оптужбама типа ''небулозе'' и остало како си окарактериссао писања која ти с енису свидела.. Ово је форум..и понашајмос етако како и сам кажеш ''ВОЗРАСНО''...

Него ако већ хоћеш да будеш , како сам позиваш, озбиљан и одрастао (возрасен) човек и саговорник, онда стави нашу, моју или било чију ''небулозу'' која је изречена, па је лепо аргументом побиј..Ја сам изнео о Мисиркову оно што је ИСТИНА и ништа друго... А македонија о Кумановској бици каже да је то била СРПСКА ОКУПАЦИЈА МАКЕДОНИЈЕ..!! То је небулоза брате...

То је катастрофалан приступ реалности!

Али ето.. и стварно нема смисла тако разговарати.. ако нешто мислиш да је лоше .. или нетачно, ајде демантуј ..па онда после ''тапши по рамену'' и ''жели нам све најбоље у Господу''..овако само показујеш колико си лицеммеран и неодмерен у својим патетичним девијацијама.. за које мислиш да су Христијанске а оне су заправо Фарисејски Буквар од А до Ш..

Искрен Поздрав

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Нема потребе за јевтином патетиком и још јевтинијим оптужбама типа ''небулозе'' и остало како си окарактериссао писања која ти с енису свидела.. Ово је форум..и понашајмос етако како и сам кажеш ''ВОЗРАСНО''...

Него ако већ хоћеш да будеш , како сам позиваш, озбиљан и одрастао (возрасен) човек и саговорник, онда стави нашу, моју или било чију ''небулозу'' која је изречена, па је лепо аргументом побиј..Ја сам изнео о Мисиркову оно што је ИСТИНА и ништа друго... А македонија о Кумановској бици каже да је то била СРПСКА ОКУПАЦИЈА МАКЕДОНИЈЕ..!! То је небулоза брате...

То је катастрофалан приступ реалности!

Али ето.. и стварно нема смисла тако разговарати.. ако нешто мислиш да је лоше .. или нетачно, ајде демантуј ..па онда после ''тапши по рамену'' и ''жели нам све најбоље у Господу''..овако само показујеш колико си лицеммеран и неодмерен у својим патетичним девијацијама.. за које мислиш да су Христијанске а оне су заправо Фарисејски Буквар од А до Ш..

Искрен Поздрав

Извињавам се што не познајем српски језик боље, па се промакне по неко лупетање, али трудим се :)

Дакле, импутирате речи које нисам рекао, које нисам написао, на основу чега излазите са неку дијагнозу о мојој грешности.

А не да сам лицемеран, него и сујетан сам и више од тога.... (али то нема везе са овоме о чему причамо овде)...

Које друге дијагнозе долазе заједно са тиме што је човек Македонац? Или то му, по дефиницију дође као нека другоразредна врста човечанства?

Немам шта рећи више, заиста... зато и нећу учествовати у дискусију.

Подели на овим сајтовима

Извињавам се што не познајем српски језик боље, па се промакне по неко лупетање, али трудим се :)

Дакле, импутирате речи које нисам рекао, које нисам написао, на основу чега излазите са неку дијагнозу о мојој грешности.

А не да сам лицемеран, него и сујетан сам и више од тога.... (али то нема везе са овоме о чему причамо овде)...

Које друге дијагнозе долазе заједно са тиме што је човек Македонац? Или то му, по дефиницију дође као нека другоразредна врста човечанства?

Ја те савршено разумем шта пишеш а можеш и шта ниси сигуран да у загради кажеш на македонском. Но проблемо.

О чему ми то причамо овде?

Које друге дијагнозе долазе заједно са тиме што је човек Македонац? (ово не разуем)

Ко ти је рекао да припадаш нечем другоразредном? Ако бих то тврдио за тебе онда доводим и себе

у опасност. Отприлике, сечем грану на којој седим или рушим део темеља на којем ми стоји кућа.

Ако немаш шта да кажеш а ти се позови на неко писаније па ''залепи'' овде да нам отвориш мало очи...

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Људи моји, на самом почетку сам рекао да не би да улазим у дубље историјске расправе.

Не зато што немам аргументацију (па и сведочанства мојих предака, ако хоћете), него зато што сам хтео поставити питање у данашњим условима... дакле, о ономе што је можда грчки претседник изјавио и да таква изјава је непримерна у данашњим условима... ако је уопште тако изјавио, а како није пренешена и у медијама различита од Б92, испоставило се да је новинарска грешка....

У међувремену, неколико вас оспоравате оно што јесте чињеница, а то нема везе са тим дали је изјава грчког претседника, била та истинита или погрешно пренешена, примерна или не у данашњим условима и какве везе има то са добросуседским односима....

Поздрав

Подели на овим сајтовима

Немој да се још додатно брукаш и показујеш колики си лицемер...са таквим глупавим потпитањима.. Ко ти бре шта импутира.. Ти мене питаш демек.. ''кои други дијагнози доагат заедно со тоа што е некој чоевек Македонец'' СРАМ ТЕ БИЛО... !!!

А милион пута сам ти поновио ..и теби и твојим расколницима.. АРХИЕПИСКОП ЈОВАН ЈЕ МАКЕДОНАЦ..ВЛАДИКА МАРКО ИСТО , ВЛАДИКА ДАВИД ТАКОЂЕ.. ВЛ.ЈОАКИМ ПОТПУНО... У П.О.А. НЕМА СРБА!!! ИЛИ ИХ ИМА али НА ПРСТЕ СЕ БРОЈЕ..

НИСИ ТИ У КРИВУ ШТО СИ МАКЕДОНАЦ..БУДИ И СРБИН И ГРК.. КРИВ СИ ШТО У ТВОЈЕ ИМЕ МПЦ..ДРЖИ ЈОВАНА У ЗАТВОРУ ПАЛИ ЦРКВЕ, ХАПСИ ЗБОГ ВЕРЕ У ЈЕДИНСТВО ЦРКВЕ..

КРИВ СИ ШТО НИШТА НЕ ЧИНИШ ПО ТОМ ПИТАЊУ..А ПОЗИВАШ СЕ НА НЕКАКВУ ЉУБАВ..

НИЈЕ ''ДИЈАГНОЗА'' МАКЕДОНАЦ , НЕГО РАСКОЛНИК...

КРИВ СИ јер се кријеш иза префикса Македонац и иза македонског народа да би сакрио своју одговорност за убијање једног човека који је притом Архиепископ...

Јер убијате Христа убијајући Њега

Е после овога и не мораш да се јављаш.. а то је било јасно од почетка јер сте такви сви мишеви из раскола.. Да чим вас неко разобличи бежите као поменути глодари... до наредног ложења.. јер мислите да сви имају кратку памет ка што је ваша не МАКЕДОНСКА и ЈА САМ МАКЕДОНАЦ... него РАСКОЛНИЧКА ..ЈЕРЕТИЧКА ...

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Када би питао мог брата од тетке који живи у Скопљу и он би рекао - ја јесам македонац.

Само што ни дан данас не може да верује да му је деда био у четницима да се пре насилног мењања презимена - презивао Марковић и да је био Србин.

Још када би ти разумео да нација у биолошком смислу не постоји. Уф што би то било лепо. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ево још једном као знак најбоље воље ти с еобраћам директно цитирајући и посебно наглашавајући ове твоје злонамерне речи које видиш у цитату .. на које ћу ти одговорити ПИСАЊЕМ ЈОШ ЈЕДНОГ МАКЕДОНЦА..само да БИХ ТЕ ДЕМАНТОВАО И ПОКАЗАО ДА КРИВОТВОРИШ И ЛАЖЕШ КАД КАЖЕШ Д АНЕКО ОВДЕ МРЗИ МАКЕДОНЦЕ.. ИЛИ ИХ НЕ ПРИЗНАЈЕ::

ево Брат МАкедонац пише.. :

''Добар ден. Се прашувам како може журналистите во МК да немате трунка совест. Архиепископот Јован е во затвор и во прогон десет години само заради тоа што мпц нема абер да биде дел од Едната Света и Апостолска Црква. Тој го храбри своето стадо страдајќи за Христа и за него. Јован ДОБРОВОЛНО влезена Меџитлија и доброволно отиде в затвор само Христа ради. Неговата докторска дисертација на тема Единство на Црквата се брани (исповеда) секој ден со дело не со зборови. Најдете ми барем еден од клирот на расколничката организација во мк кој е спремен барем приближно да се жртвува за единството на Црквата,Барем еден што е спремен да стапи во единство, барем еденкој тоа што го проповеда евангелието и тој самиот го прави?!? Е токму арх. Јован тоа го живее и токму тоа го пишува и во последната окружна послница, одново ина ново повикуваќи на покајание и на единство, тешеќи го своето верно стадо. Народе македонски свести се , не спиј ти''

Свако слово ћу потписати својом руком.. а ето македонц је из македоније..али није раксолник.. и не гони Цркву...

Ево ти адресса испод вести је то коментар..

http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=6E5673910E4E2845B7A91696878F09EB

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Kao што сам и најавио , а то није било ни најмање тешко, мишеви из ''мпц''-расколничка, се не јављају кад им под нос поднесете факте ... Њихово гесло је ''пали ватру и бежи док је дим густ да ти се не би видели трагови'' ... Џаба помињање осталих македонаца који нису у расколу и који нису његове слуге, џаба канони, џаба добра намера..све џаба..раскол је јерес коју ни крв мученика не може опрати .. а камо ли добронамерни разговор..

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Kao што сам и најавио , а то није било ни најмање тешко, мишеви из ''мпц''-расколничка, се не јављају кад им под нос поднесете факте ... Њихово гесло је ''пали ватру и бежи док је дим густ да ти се не би видели трагови'' ... Џаба помињање осталих македонаца који нису у расколу и који нису његове слуге, џаба канони, џаба добра намера..све џаба..раскол је јерес коју ни крв мученика не може опрати .. а камо ли добронамерни разговор..

Коначни одговор:

Нисам ја крив што имам дневне обавезе... И нисам на даљинском да одговорим кад мислите да морам....

Не знам дали је очито само мени, али, брате, Ви вређате, сејете речи непоштовањем, а ја одбијам да разговарам са људима са којим немам бар основно поштовање.

Дакле, нисам написао ни једну једину реч шта мислим, шта радим, дали делам и како, по питању Цркве у Македонији, али Ви не пропуштате да, у коју год тему се помене Македонија, Македонци, вређате, делите какве квалификације, оптуживате, а не ни познајете људе којима се обраћате

.

Кажете да измишљам, али читајући Ваше коментаре, кад год се помене Македонија, Македонци, или било шта македонско, Ви одма бацате клетве, анатеме, увреде, квалификације, дијагнозе душевног стања и, да, генерализирате, брате....

Раније сте написали да је "За македонцките работи" пројугословенска књига (и још које бесмислености), а ја се питам дали сте је уопште прочитали, али нисам реаговао, јер, признајем, немам стрпљење да проводим време у бесмилене разговоре са Вама, кад макар и основно поштовање недостаје...

Ипак, то је Ваша ствар, ваша слобода.

Нисте Ви никога разобличили, а можда Вам се тако чини.

Све је то у реду, што се мени тиче...

Ваш живот, Ваша слобода.

Ја се трудим да разумем Вашу ревност, али, брате, не иде, па не иде... можда сте одабрали погрешну адресу, шта ја знам....

И зато, најискреније, ма колико год Ви то сматрали лицемерјем, желим Вама све најбоље у Господу, али стварно немам ни стрпљење, ни време да учествујем у овакву, ако могу тако рећи, асиметричну дискусију....

Подели на овим сајтовима

Тачно.. Које везе има раскол са Црквом..и које везе има фалсификат (Мисирков) је у том контексту про ЈУгословенска књига јер то што се овде чита је фалсификат ''служби'' које су биле пројугословенске.. А не заборавимо да су Југословенске ''службе '' и сама Југословија као држава давале идентитет тој Макеоднији и да је био циљ јачање осећаја македонске народности.. за разлику од Српскле рецимо..Мислите ли да се случајно Македонија данас међународно назива , управо бившом ЈУГОСЛОВЕНСКОМ републиком..?? А што се самог Мисиркова тиче..хех ..шта мислиш како и зашто је био српски стипендиста... А још да ти кажем и то да је онај његов ујек баш на питање директно му упућено ..''Како се његов деда осећао по националности'' ко из топа одговорио ''па Бугарином..'' А на питање па како је онда писао о Македонизму... Унук каже.. Еех Дјадото беше голјам политик''

Но , ко што и сам кажеш... Црква је једно а оно што ти радиш и чиме главу лупаш.. дијаметрално је супротно Њој..

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

не можам да поверувам што се не прочитав на овој пост, какви навредливи тези за македонскиот идентитет!?

дефинитивно форумов ќе стане место на монолог со волку навреди ad hominem......

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...