миркан Написано Јануар 18, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Колико ми је познато није у секти.Не знам стварно дакле може довести терања ината једног од бивших супружника. Није свесна шта ради, можда кад схвати биће јој касно али никад није касно да се искрено покаје, што се искрено надам да ће и урадити једног дана. Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Чињенице су чињенице, свиделе се теби или не. Пример ти је биг банг, теорија предложена управо због хришћанског модела космоса. Други пример ти је Њутн, који је био тешко теистичан и волео је да истражује како свемир ради зато што је имао лично убеђење да је свет логичан јер логичан ум може да створи логичан свет. Не значи да је тиме икако аргументовао Бога али да му је то свакако значајна инспирација I bog i religija su bili velika inspiracija za brojen velike" ljude kroz ljudsku istoriju... ali time sto njihovu inspriaciju poistovecujemo sa bogom mi se direktno rugamo moci koju ima ljudkska kreativnost a koja je po meni nesaglediva velicina. Drugim recima, da nije bilo boga ili religije, ljudska masta, znatizelj i kreativnost bi inspiraciju nasla u necemu drugom. Jedan od vecih faktora odbijanja od religije (meni licno) je upravo taj momenta potcenjivanja ljudske prirode i uma. A ako se i slozimo da je bez hriscantva ne bi bilo kulture ili umetnosti onda bi morali da se slozimo da bez islama ne bi bilo nauke... a taj aspekt vam se (siguran sam) sad vise odjednnom i ne svidja bas toliko пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Март 20, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Стигли резултати вештачења Пробаћу скратити колико будем могао. Вештачење је вршила једна докторица у клиничом центру. Дошли у сво троје. Вештачење је изгледало тако да докторица постави питање мом пријатељу а он је одговарао, питања су се сводила да објасни све ствари које је он посаветовао жени јер мисли да су те ствари добре за њихово дете као што су: Да ли си рекао да дете мање једе виршле, паштете и саламе а више воће и поврће?, Зашто дете води у цркву?, Зашто је рекао да би било боље да користи козији сапун него обичне сапуне пуне хемије?, ... Мени су скоро сва та питања која је др постављала више него логична и ван сваке памети ми је да једној др треба да објашњава зашто је боље јести воће од виршле. Његов одговор нпр. на питање зашто дете води у цркву било: Имам избор да га водим у кафић или у цркву и ја сам се определио за цркву јер моје дете у цркви може да види само добре примере за разлику које примере може да види у кафићу ... И детету су постављали питања једно од питања је било Да ли се боји чике у црном оделу и чике са брадом? Дете је одговорило да га се не боји. Кад дете доведе у цркву дете се стварно понашао као и свугде где се осећа пријатно, иде свугде по цркви свашта пипка ... као и већина деце која иду у цркву, јер кад се дете боји оно се не одваја од родитеља. И ко иде иоле редовно у цкрву приметиће да дете које неће да се причести не можеш га натерати, колико се год родитељ трудио оно неће и крај. А када свог сина мој пријатељ доведе у цркву дете се причести само без икаквих проблема. У извештају од вештачења пише да се саветује да се дете не води у цркву ни на причешће јер се дете боји цркве и свештеника а мали има почетак астме, јер је могуће да је један од разлога за астму и страх. Између осталог још пише да дете може да буде од суботе ујутру па до недеље увече код оца. Мислимо да је ово био главни разлог зашто је бивша жена од мог пријатеља све ово покренула тј. да оцу не буде дозвољено да дете спава код њега. Видећемо шта ће бити на суду, мој пријатељ је рекао да ће тражити да се види како се дете понаша у цркви и да ли се боји свештеника. Браћо и сестре то је то, ако буде неких дешавања јављам. Мени кад је пријатељ испричао какво је било вештачење преко 90% сам очекивао овакве резултате, али ипак сам мало затечен. Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 I tvoj prijatelj treba malo da spusti loptu. Ako se majka ljuti što vodi dete u Crkvu, nije bitno iz kojih razloga, kontrirajuci majci on saradjuje s njom u sukobu i produbljuje raskol u detinjoj duši koji je nastupio onda kada su se oni razveli. Oboje su krivi, a muž ako je hrišćanin još je krivlji ako ne razume svoju odgovornost u ovome.Nije Crkva zamena za majku niti je pričešće magija koja bez jednog roditelja štiti dete od zlih sila. Dovoljno je, kad je situacija kakva je već (nezgodna), da otac sam ide u Crkvu, blagoslov koji tamo prima, prenosiće se na dete i bez da ono i samo ide u Crkvu. To dete kad poraste i majka više ne bude mogla da kontroliše njegove postupke samo će krenuti u Crkvu ako je otac svojim primerom poduđivao ljubav prema veri. Najbolja Crkva koju mama i tata mogu da pruže svom detetu je skladna porodica, pa tek onda sve ostalo: bogosluženje, prićešće itd. Ništa ne može da zameni porodicu i roditeljsku ljubav, niti je Bog dao nama Crkvu, molitve i sl. da bi zamenio roditelje i ulogu roditelja u formiranju ličnosti deteta. Nije strašno ako dete ne može da ide u Crkvu, Bog se stara o svoj deci, dovoljno je što jedan roditelj ide, on će preneti blagoslov na svoje dete R.Žiskar and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Март 20, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 20, 2013 I tvoj prijatelj treba malo da spusti loptu. Ako se majka ljuti što vodi dete u Crkvu, nije bitno iz kojih razloga, kontrirajuci majci on saradjuje s njom u sukobu i produbljuje raskol u detinjoj duši koji je nastupio onda kada su se oni razveli. Oboje su krivi, a muž ako je hrišćanin još je krivlji ako ne razume svoju odgovornost u ovome.Nije Crkva zamena za majku niti je pričešće magija koja bez jednog roditelja štiti dete od zlih sila. Dovoljno je, kad je situacija kakva je već (nezgodna), da otac sam ide u Crkvu, blagoslov koji tamo prima, prenosiće se na dete i bez da ono i samo ide u Crkvu. To dete kad poraste i majka više ne bude mogla da kontroliše njegove postupke samo će krenuti u Crkvu ako je otac svojim primerom poduđivao ljubav prema veri. Najbolja Crkva koju mama i tata mogu da pruže svom detetu je skladna porodica, pa tek onda sve ostalo: bogosluženje, prićešće itd. Ništa ne može da zameni porodicu i roditeljsku ljubav, niti je Bog dao nama Crkvu, molitve i sl. da bi zamenio roditelje i ulogu roditelja u formiranju ličnosti deteta. Nije strašno ako dete ne može da ide u Crkvu, Bog se stara o svoj deci, dovoljno je što jedan roditelj ide, on će preneti blagoslov na svoje dete То што си ти написао за породицу и цркву то стоји, али очигледно ниси пратио тему од почетка чим тако уопштено пишеш. О каквој ти породици овде причаш кад су се двоје људи развело? И поред тога бивша жена тера контру колико год може и где год може а да ни једном не помисли на дете као биће коме су потребни оба родитеља. Нажалост последице овога свега ће највише трпети дете, ту не оправдавам ни једног родитеља. Јер ће родитељи да се боре за дете да га придобију а ту обично дете страда, страда у смислу лажне родитељске љубави која ће преовладати код родитеља а дете ће знати то користити а после кад сви схвати да иде погрешним путем обично буде касно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Стигли резултати вештачења Пробаћу скратити колико будем могао. Вештачење је вршила једна докторица у клиничом центру. Дошли у сво троје. Вештачење је изгледало тако да докторица постави питање мом пријатељу а он је одговарао, питања су се сводила да објасни све ствари које је он посаветовао жени јер мисли да су те ствари добре за њихово дете као што су: Да ли си рекао да дете мање једе виршле, паштете и саламе а више воће и поврће?, Зашто дете води у цркву?, Зашто је рекао да би било боље да користи козији сапун него обичне сапуне пуне хемије?, ... Мени су скоро сва та питања која је др постављала више него логична и ван сваке памети ми је да једној др треба да објашњава зашто је боље јести воће од виршле. Његов одговор нпр. на питање зашто дете води у цркву било: Имам избор да га водим у кафић или у цркву и ја сам се определио за цркву јер моје дете у цркви може да види само добре примере за разлику које примере може да види у кафићу ... И детету су постављали питања једно од питања је било Да ли се боји чике у црном оделу и чике са брадом? Дете је одговорило да га се не боји. Кад дете доведе у цркву дете се стварно понашао као и свугде где се осећа пријатно, иде свугде по цркви свашта пипка ... као и већина деце која иду у цркву, јер кад се дете боји оно се не одваја од родитеља. И ко иде иоле редовно у цкрву приметиће да дете које неће да се причести не можеш га натерати, колико се год родитељ трудио оно неће и крај. А када свог сина мој пријатељ доведе у цркву дете се причести само без икаквих проблема. У извештају од вештачења пише да се саветује да се дете не води у цркву ни на причешће јер се дете боји цркве и свештеника а мали има почетак астме, јер је могуће да је један од разлога за астму и страх. Између осталог још пише да дете може да буде од суботе ујутру па до недеље увече код оца. Мислимо да је ово био главни разлог зашто је бивша жена од мог пријатеља све ово покренула тј. да оцу не буде дозвољено да дете спава код њега. Видећемо шта ће бити на суду, мој пријатељ је рекао да ће тражити да се види како се дете понаша у цркви и да ли се боји свештеника. Браћо и сестре то је то, ако буде неких дешавања јављам. Мени кад је пријатељ испричао какво је било вештачење преко 90% сам очекивао овакве резултате, али ипак сам мало затечен. Iz ovoga što si sad naveo mi se čini da si nam pogrešno predstavio situaciju ili tebi prijatelj pogrešno predstavlja. Ovo više deluje kao veštačenje psihijatra a ne doktora opšte medicine, što znači da majka nije tvrdila da pričešće negativno deluje na fizičko zdravlje deteta i dece uopšte, već da ovo konkretno dete ima neke psihičke probleme u vezi sa crkvom i sveštenicima... Takođe, ne piše veštak preporuku za viđanje deteta, već centar za socijalni rad... veštak ne savetuje, već konstatuje, centar za socijalni rad savetuje... i ceo ovaj razgovor (ako se izuzme deo u kojem pišeš da je veštačenje vršila doktorica iz kliničkog centra) više deluje kao razgovor u centru za socijalni rad i izveštaj centra, nego kao veštačenje. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Март 21, 2013 Пријави Подели Написано Март 21, 2013 То што си ти написао за породицу и цркву то стоји, али очигледно ниси пратио тему од почетка чим тако уопштено пишеш. О каквој ти породици овде причаш кад су се двоје људи развело? И поред тога бивша жена тера контру колико год може и где год може а да ни једном не помисли на дете као биће коме су потребни оба родитеља. Нажалост последице овога свега ће највише трпети дете, ту не оправдавам ни једног родитеља. Јер ће родитељи да се боре за дете да га придобију а ту обично дете страда, страда у смислу лажне родитељске љубави која ће преовладати код родитеља а дете ће знати то користити а после кад сви схвати да иде погрешним путем обично буде касно. Da, ali tvoj prijatelj je kako kažeš hrišćanin, crkven, dok žena nije, a ona i nije tvoja prijateljica niti na nju imaš uticaj. Dakle ako ti je prijatelj hrišćanin onda je on uvek " krivlji" od svoje žene i odgovorniji, a ako si i ti hrišćanin trebalo bi da ti je to jasno. Priča o prodici je tu da se kaže kako je tvoj prijatelj kriv za raspad porodice i ogorčenost svoje žene, a sami tim i za sve što je usledilo: veštaćenje i sl. Takođe, pokazao sam da i sada ima rešenja ako se tvoj prijatelj istinski pokaje i postane pravi hrišćanin umesto spoljašnjeg, magijskog hrišćanina. P.S. praštaj ako sam bio grub Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Март 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2013 Iz ovoga što si sad naveo mi se čini da si nam pogrešno predstavio situaciju ili tebi prijatelj pogrešno predstavlja. Ovo više deluje kao veštačenje psihijatra a ne doktora opšte medicine, što znači da majka nije tvrdila da pričešće negativno deluje na fizičko zdravlje deteta i dece uopšte, već da ovo konkretno dete ima neke psihičke probleme u vezi sa crkvom i sveštenicima... Takođe, ne piše veštak preporuku za viđanje deteta, već centar za socijalni rad... veštak ne savetuje, već konstatuje, centar za socijalni rad savetuje... i ceo ovaj razgovor (ako se izuzme deo u kojem pišeš da je veštačenje vršila doktorica iz kliničkog centra) više deluje kao razgovor u centru za socijalni rad i izveštaj centra, nego kao veštačenje. Ситуација није погрешно постављена, читао сам са судског решења и преписао тако да је све тачно а сад сам читао са ивештаја о вештачењу. Др дефинитвно није није опште праксе, који је специјалиста не сећам се. Е сад како су они то одрадили и да ли је то право вештачење о утицају причешћа и цркве по мом мишљењу виштачење је смешно. У праву си то да центар за социјални рад то ради, е сад да ли је вештак констатовао или препоручује нисам сигуран углавном пише то што сам рекао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Март 21, 2013 Пријави Подели Написано Март 21, 2013 Cekaj o cemu se ovde radi, da li je neka labaratorija vestacila pricesce ili sta, ne razumem kakve su to gluposti? Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Март 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2013 Cekaj o cemu se ovde radi, da li je neka labaratorija vestacila pricesce ili sta, ne razumem kakve su to gluposti? И ја сам мислио и питао се како је то уопште изводљиво а оно на крају било оно што сам написао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Март 21, 2013 Пријави Подели Написано Март 21, 2013 Batman je u pravu , svi treba malo da olade glave ,a za to je potrebno vreme .... није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Март 21, 2013 Пријави Подели Написано Март 21, 2013 Тема би требало да се зове: Вештичарење о штетном утицају причешћа на здравље детета миркан је реаговао/ла на ово 1 Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Март 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 22, 2013 Da, ali tvoj prijatelj je kako kažeš hrišćanin, crkven, dok žena nije, a ona i nije tvoja prijateljica niti na nju imaš uticaj. Dakle ako ti je prijatelj hrišćanin onda je on uvek " krivlji" od svoje žene i odgovorniji, a ako si i ti hrišćanin trebalo bi da ti je to jasno. Priča o prodici je tu da se kaže kako je tvoj prijatelj kriv za raspad porodice i ogorčenost svoje žene, a sami tim i za sve što je usledilo: veštaćenje i sl. Takođe, pokazao sam da i sada ima rešenja ako se tvoj prijatelj istinski pokaje i postane pravi hrišćanin umesto spoljašnjeg, magijskog hrišćanina. P.S. praštaj ako sam bio grub Није брате проблем за грубе речи него твој став као да лично познајеш читаву ту породицу и све њене проблема. Мало познајем људи који имају толики крст као тај мој пријатељ. Његов одговор на све што су се издешавало у животу је то је по Божијој примисли и како год да је од Бога је. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Март 22, 2013 Пријави Подели Написано Март 22, 2013 Демон... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука