R.Žiskar Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Зато мислим да треба да се има права на такво вештачење и да таква вештачења нису удар на православље јер су правнички гледано врло важна да би имали уређен систем права где су пред законом сви једнаки. Уколико постоји сумња да је дете алергично на нешто зар није логично да мајка обавести оца о таквој алергији? Е, сад, даљи проблем је у томе што мајка није тражила да се вештаче, рецимо, кашичице у Мекдоналдсу, где отац такође може да одведе дете на оброк. Није тражила да се вештаче кашичице као и сво посуђе за спремање хране у кући оца, није тражила да се вештаче сладоледи које отац купује детету а који могу и те како да буду кварни. Не, она је од свега тражила вештачење тела и крви Исусове. Она има право да тражи али суд има право да одбаци захтев као неоснован јер би требало да постоје неке индиције да је нешто погрешно при причешћу али да има неку материјалну манифестацију (рецимо, да је неко на причешћу и због истог оболео од неке болести, да је детету било лоше после причешћа и сл.). Јер суд је световни и мора имати неке материјалне доказе по пријави. У противном, ја одем у суд и пријавим да Милосављевић тамо негде гаји марихуану. Где, не знам, с ким, немам појма, да ли показује знаке зависности, нисам видео, и онда суд каже е, сад ћемо да посматрамо Милосављевића јер је неко тако рекао? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Трудио сам се свим силама да останем само посматрач ал:,,Не мерем па то ти је" Поента је по мени,шта ће они тачно да анализирају...вино и хлеб пре или после пресушстављења,путир,кашичицу.? Чуо сам причу да је за време вариоле вере био сличан проблем.Сетили се ,,начитани" из којих све прикрајака опасноС моЖ да вреба па су после силних перипетија успели да добију кашичицу на нализу после причешћа.Наравно,нашли они тамо клице и вариоле вере и рубеоле и сиде и чега све не па су узели податке причесника да прате ,,развој" болести.Наравно,ником ни длака са главе није фалила,а ,,случај" је затворен. Него примећујем неке ликове на форуму које ,,Бог сврби " па то ти је... gringrin Тешко је стварно против бодила праћати се... Све у своје време. ПС.Треба ли напоменути да би у случају екстремног безобразлука имали не само право него и ОБАВЕЗУ на одбрану светиње? ПСС Ово заиста ЈЕСТЕ напад на Цркву,мада ће се као и увек назвати другачије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Трудио сам се свим силама да останем само посматрач ал:,,Не мерем па то ти је" Поента је по мени,шта ће они тачно да анализирају...вино и хлеб пре или после пресушстављења,путир,кашичицу.? Чуо сам причу да је за време вариоле вере био сличан проблем.Сетили се ,,начитани" из којих све прикрајака опасноС моЖ да вреба па су после силних перипетија успели да добију кашичицу на нализу после причешћа.Наравно,нашли они тамо клице и вариоле вере и рубеоле и сиде и чега све не па су узели податке причесника да прате ,,развој" болести.Наравно,ником ни длака са главе није фалила,а ,,случај" је затворен. Него примећујем неке ликове на форуму које ,,Бог сврби " па то ти је... gringrin Тешко је стварно против бодила праћати се... Све у своје време. ПС.Треба ли напоменути да би у случају екстремног безобразлука имали не само право него и ОБАВЕЗУ на одбрану светиње? ПСС Ово заиста ЈЕСТЕ напад на Цркву,мада ће се као и увек назвати другачије. Pa kad se tolko upinjete da se "branite" normalno da ce ispadne da je napad na crkvu... a i sto se tolko bas branite? Ima tu necega... A i vama je sve napad na crkvu, imate tu maniju napadanja od koje niako da se otrgnete... jbt. uspeli ste da postignete da pravoslavlje bude najveca zrtva u drzavi u kojoj zivi 90% pravosalvaca! Ako nista, to je za svaku pohvalu i divljenje... al ozb... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Новембар 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 cloudking хоћеш одговорити на моје питање? Или се слажеш да од неживог не може настати живо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Дакле, хоћеш да кажеш да је нешто живо појело нешто неживо на Земљи и да је тако настао живот? Е, ово је ново. Мислим, гуштерови из свемира, то да, али ово... Не знам откуд ти то да хоћу да кажем тако нешто. Ти обожаваш стравмена да радиш: Хоћу да кажем да се од неживе материје у твом организму конструше жива. Тражио је неки пример где од неживог постаје живо - ево ти. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Не знам из ког дела си разумео да се изјашњавам као обожавалац кашике и сличних материјалних предмета, као и да сам против тога да исти буду предмет било каквог истраживања, из чега закључујем да не читаш пажљиво шта сам написао. Дакле, пре Свете Литургије и након Свете Литургије, потпуно бих био сагласан да до бесвести било ко анализира све што им је на вољу, али Свето Причешће се не може користити ни за шта друго осим за оно за шта га је Господ наменио.... Дакле, молим Те, не спочитавај ми оно што нисам написао. Онда смо се погрешно разумели, моје извињење. Пошто Миркан има против да се после литургије узм кашицица и анализира. Ја сам сконтао да се солидаришеш са њиме. Не могу да пратим вас 50, шта ко мисли. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Не знам из ког дела си разумео да се изјашњавам као обожавалац кашике и сличних материјалних предмета, као и да сам против тога да исти буду предмет било каквог истраживања, из чега закључујем да не читаш пажљиво шта сам написао. Дакле, пре Свете Литургије и након Свете Литургије, потпуно бих био сагласан да до бесвести било ко анализира све што им је на вољу, али Свето Причешће се не може користити ни за шта друго осим за оно за шта га је Господ наменио.... Дакле, молим Те, не спочитавај ми оно што нисам написао. Онда смо се погрешно разумели, моје извињење. Пошто Миркан има против да се после литургије узм кашицица и анализира. Ја сам сконтао да се солидаришеш са њиме. Не могу да пратим вас 50, шта ко мисли. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 "И ову храну ми зовемо Евхарист, која није дозвољена онима који не верују у нашу проповед, и који нису опрани од својих греха прањем за њихов опрост и поновно оживели у Христу (крстили се), и који не живе онако како је Христос одредио. Јер ово није обичан хлеб и обично пиће, него на исти начин на који је Исус Христос Спаситељ, који се оваплотио и пролио Крв Своју за наше спасење, и ми смо научени да хлеб и вино који су благословени молитвом Богу, благодаћу Његовом преображени су у Тело и Крв Христову. Јер су Апостоли у мемоарима својим, које зовемо Јеванђеља, предали нама оно што су они примили од Христа. Да је Исус Христос узео хлеб, и када се захвалио рекао: ‘ово је тело моје, ово чините мени за спомен’, и исто тако узевши чашу и захваливши се рекао: ‘ово је крв моја’ и дао им да пију." Свети Јустин Мученик Уколико постоји сумња да је дете алергично на нешто зар није логично да мајка обавести оца о таквој алергији? Е, сад, даљи проблем је у томе што мајка није тражила да се вештаче, рецимо, кашичице у Мекдоналдсу, где отац такође може да одведе дете на оброк. Није тражила да се вештаче кашичице као и сво посуђе за спремање хране у кући оца, није тражила да се вештаче сладоледи које отац купује детету а који могу и те како да буду кварни. Не, она је од свега тражила вештачење тела и крви Исусове. Она има право да тражи али суд има право да одбаци захтев као неоснован јер би требало да постоје неке индиције да је нешто погрешно при причешћу али да има неку материјалну манифестацију (рецимо, да је неко на причешћу и због истог оболео од неке болести, да је детету било лоше после причешћа и сл.). Јер суд је световни и мора имати неке материјалне доказе по пријави. У противном, ја одем у суд и пријавим да Милосављевић тамо негде гаји марихуану. Где, не знам, с ким, немам појма, да ли показује знаке зависности, нисам видео, и онда суд каже е, сад ћемо да посматрамо Милосављевића јер је неко тако рекао? Прочитај последњи пост И.стојковић упућен мени, он је лепо одговорио оно што ја мислим. Не знам одакле ти вадиш, шта ја мислим изгледа да нејасно пишем. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 . oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 cloudking хоћеш одговорити на моје питање? Или се слажеш да од неживог не може настати живо. Od nezivog itekako moze postati zivo. Ako ne verujes samo pogledaj oko sebe sav ovaj zivot koji je prvobitno bio neziva prasina koja orbitira oko sunca... a jos pre toga je bila samo gomila nezivih cestica nakon velikog praska. Dakle, evidentno je da MOZE. El ima jos nesto nejasno, da objasnimo? 8) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Od nezivog itekako moze postati zivo. Ako ne verujes samo pogledaj oko sebe sav ovaj zivot koji je prvobitno bio neziva prasina koja orbitira oko sunca... a jos pre toga je bila samo gomila nezivih cestica nakon velikog praska. Dakle, evidentno je da MOZE. El ima jos nesto nejasno, da objasnimo? 8) Хтео бих да додам, тај аргумент од неживог може да постне живо у билошком смислу - то верују и креационисти. По њима је Бог створио живе људе од неживе материје. Разлика између нас који прихватамо теолошку еволуцију јесте то што прихватамо да је Бог то урадио кроз природне законе, природну селекцију, еволуцију итд. То је урадио тако што је за почетак он творац тих закона. И хтео бих да додам, да то није нешто што су православци и католици сад измислили да би се прилагодили науци. Већина тих открића дошла је управо од верника, и управо због њихове вере, јер су веровали да је Бог створио неке природне законе по којима функционише природа. И креационизам у америчком смислу те речи, није пуно заступљен код Хришћана до релативно скоро. Додајем ово да се одмах распозна ралика и тај проблем који се прави о Еволуцији против Хришћанства, није нешто што је проблем у православљу већ проблем који су створили протесанти и атеисти у америци. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 ... Хоћу да кажем да се од неживе материје у твом организму конструше жива. Тражио је неки пример где од неживог постаје живо - ево ти. Ма ја обожавам кад на сваку немогућност аргументације саговорник потражи заклон иза стровмена...просто ми је то онако - забавно. Шта ти тачно неживо једеш, ако није тајна? Песак, камен? Елементе? Не, једеш живу материју, ону која може да расте и да се развија сама за себе. Биљна храна расте и развија се, животињска такође. Дакле, не једеш неживо. Али, видим да су сви напали да дискутују са тобом па не моћеш да повежеш све одговоре, те ћу те ја ослободити тог притиска славе за сада. Ионако је тема отишла на пети колосек... Свако добро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Ма ја обожавам кад на сваку немогућност аргументације саговорник потражи заклон иза стровмена...просто ми је то онако - забавно. Ко бежи из аргументације? Ја не могу да доказујем да је тачно нешто што ја нисам ни рекао. Него ти узмеш мој одговор, мало га увијеш у неки кпус, мало осакатиш и тотално искренеш. И онда као АХА НИСУ У ПРАВУ. Уопште ниси доследан у аргументацији,. Шта ти тачно неживо једеш, ако није тајна? Песак, камен? Елементе? Не, једеш живу материју, ону која може да расте и да се развија сама за себе. Биљна храна расте и развија се, животињска такође. Дакле, не једеш неживо. Млеко баш није жива материја. Млеко не може да се развија само од себе. Али опет још један пример стравмена. Другим речима ти правиш тотално окретање аргумента. Не храни тебе жива материја већ неживи протеини који се налазе у тој живој материји. И то је чињеница коју ти игноришеш. И то су неке ствари о којима уопште не треба да си дискутује то треба да се зна. Протеини су неживи, они ти граде мишиће. Да би појео живо твој желудац га УБИЈЕ и РАСТАВИ на те протеине. Са друге стране, опет једна ствар која се игнорише, ти ако верујеш да је буквално Бог створио човека од блата ти исто верујеш у стварање живог од неживог. Јер Бог у биолошм смислу није жив, Бог у биолошком смислу и не постоји он је живот изнад Биологије, а ми овде говоримо о Биолошком животу. Много је бољи и јачи аргумент - да ли несвесно може да створи свесно. По мени много јачи аргумент за Бога. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Новембар 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Od nezivog itekako moze postati zivo. Ako ne verujes samo pogledaj oko sebe sav ovaj zivot koji je prvobitno bio neziva prasina koja orbitira oko sunca... a jos pre toga je bila samo gomila nezivih cestica nakon velikog praska. Dakle, evidentno je da MOZE. El ima jos nesto nejasno, da objasnimo? 8) Мени је ту све нејасно, видим ја и прашину и небо и Сунце и шта даље ... прашину је духвао ветар и Сунце грејало и одједном жива ћелија. Е мене интересује како то одједном, шта се ту десило, може и конкретан пример, значи од неживог да настане живо без икаквих живих посредника. Ако није проблем само тај моменат да објасниш и ништа више. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Новембар 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 А сад да се мало вратимо на тему Да ли неко на овом форуму има контакт са владикама или високим црквеним страрешинама и интересује ме њихово мишљење ако није проблем. Хвала! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука