Jump to content

Вештачење о штетном утицају причешћа на здравље детета

Оцени ову тему

Препоручена порука

Meni je malo nejasan stav pocivseg Patrijarha Pavla na ovu temu,

i kakav je to "cirkularni ukaz Sabora SPC...o nekakvim plasticnim kasicicama".

vidi link:

http://www.svetosavl...ic?topicId=5429

Nigde niko da komentarise ovaj stav patrijarha Pavla?

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

На шта одговорити? Сам блаженопочивши се причешћивао из једне Чаше једном кашичицом. Он говори о томе да, ако неко од причасника има проблема са својом вером у погледу заразности кашичицом од болесног, или здрављем оних око њега, онда би и сам (за мене Свети) Павле дао причешће другом кашичицом-да умири туђу савест и страх, а и да испуни његову жељу и чежњу за Причешћем.

Разум је једно, логика (понекад) друго, а страх треће...А циљ је приступити Христу, и -у неким случајевима- оставити Њему да исцели али и тајанствено поучи...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

...

Ne verujem u materijalnu magichnost hleba kojim se pricescujemo. Ti ako hoces slobodno veruj.

Ne verujem da priscecivanje leci rak, sidu, hepatitis, alergije i slichno.

Verujem da pricescivanje leci dusu, sve ostalo mi je irelevatno.

...

Polozio sam ja to odavno pred kim je trebalo pa ne moram svoje znanje da pravdam pred tobom. :)

...

Da je lecenje i telesnu bolest - ljudi koji idu u crkvu ne bi se razboljevali. Odlichno znamo da to nije istina.

...

Ima magije jer znamo kako radi priroda. Ako nesto deluje ne prirodno, ako hleb leci rak naprimer, to onda nije prirodno nego nadprirodno.

Sto je isto sto i magija.

...

Moze biti da nema zato sto uzima malu kolicinu, ili je razvio odredjenu toleranciju, ne znam nisam strucnjak za alergije.

Te stvari sam napomenuo da kazem da neke stvari u pricescu mogu da budu medicinski skodljive za neke ljude.

Da bih opravdao svoj stav da materijalne osobine tih stvari mogu da budu predmet sudskog vestacenja po necije zdravlje.

Ne znam sta je tachno glavni problem tog deteta ali ukoliko dete nije alergicno na hleb, naprimer, nema nikakvog razloga zasto bi mu pricesce skodilo. Ako jeste alergichno onda je sasvim opravdano brinuti se za zdravlje svog deteta.

...

Ukoliko dete nije alergicno na nesto, vestacenjem ce da se utvrdi jedno veliko nista. Ce da dodje vestak i da kaze "skroz je ok".

I onda ce oni da nastave da se peglaju na drugim poljima.

Милосављевићу теби свака част што си се прикључио овој теми и хвала ти за то ... али стари народ би рекао за тебе, после ових реченица и од пре што си писао, "Ти на знаш где си бушан".

Пријатељу погрешио си основу ове теме и ти даље доказујеш своје, некад стварно треба човек знати кад треба стати. Поштујем ја кад неко има друго мишљење и треба га изнети, али не бранити га по сваку цену.

Џаба теби 100 испита и 100 факултета ако си овакав у приватном животу. Немој ме погрешно схватити ниси ти покварен али мислим да си мало више пун себе да не кажем "препаметан за све".

Мој савет мало прочитај о греху гордости и иди чешће у цркву и прихвати своје грешке и немој их покушавати правдати и наравно послушај некад и другог ниси ти побрао сву памет овога света.

Како год ово теби изгледало али ја сам те хтео посаветовати и да себе пробаш видети и другим очима, извини ако сам те повредио није ми била намера.

Подели на овим сајтовима

Опрости испустио сам то из вида. Мислим да је Јане доста добар одговор дао.

А моје мишљење да је блажено почивши патријарх Павле имао разлог зашто је то рекао и текст је мало штур па се можда не може први закључак ни донети.

Подели на овим сајтовима

Милосављевићу теби свака част што си се прикључио овој теми и хвала ти за то ... али стари народ би рекао за тебе, после ових реченица и од пре што си писао, "Ти на знаш где си бушан".

Пријатељу погрешио си основу ове теме и ти даље доказујеш своје, некад стварно треба човек знати кад треба стати. Поштујем ја кад неко има друго мишљење и треба га изнети, али не бранити га по сваку цену.

Џаба теби 100 испита и 100 факултета ако си овакав у приватном животу. Немој ме погрешно схватити ниси ти покварен али мислим да си мало више пун себе да не кажем "препаметан за све".

Мој савет мало прочитај о греху гордости и иди чешће у цркву и прихвати своје грешке и немој их покушавати правдати и наравно послушај некад и другог ниси ти побрао сву памет овога света.

Како год ово теби изгледало али ја сам те хтео посаветовати и да себе пробаш видети и другим очима, извини ако сам те повредио није ми била намера.

Sada kada si zavrsio sa sudjenjem meni i komentarisanjem o meni, imas li sta da kazes na temu?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Када си завршио са коментарисањем мене, имаш ли шта да кажеш на тему?

Ја тебе схватам одлично ти нећеш да кажеш да сам ја покварен, него ти немаш шта да кажеш на дискусију, па ајде да пирчамо о томе како мени нешто фали јер се ти у неким ставовима не слажеш самном.

Те ако сам ја такав и такав - мој став је невалидан.

Подели на овим сајтовима

Опет једна народна "Говорио му или прдио опет је исто".

Нас више се сложило да је ово директан удар на цркву, на Господа, на крв и тело Христово.

Твој став је другачији, ценим то. Али после си почео да користиш такве ствари да докажеш твоје тврдње да су се људи почели спрдати са тобом.

Захвалио сам ти што си се прикључио овој теми, да ли добро намерно или зло намерно мене то не интересује то је твој проблем.

Поента ове теме није наше препуцавање него како да помогнемо и посаветујемо човека и дете који су у проблему а индиркенто или диркетно (како ко хоће да схвати) са овим случајем имамо везе сви ми православни хришћани.

Подели на овим сајтовима

... али има такође и случајева да се неки излече од физических болезгања и без икаквог поста.

И то сам видо.

Haha, pa to su svi videli... ima toga u svim kulturama, svim narodima i SVIM religijama.

I dan danas postoje slucajna isceljenja od najstrasnijih bolesti a ljudi kod kojih se to desava nisu nikad ni prosli pored pravoslavne crkve... o pricescu i postu da ne pricamo...

To je medicinski sasvim legitimna stvar i takvi ljudi se posle pomno prate i proucavaju ne bi li se utvrdio mehanizam kojim su uspeli da pobede neku bolest. To samo kod nas ima da ljudi koji ne razumeju dovoljno nauku ili u ovom slucaju medicinu takve slucajeve proglase za nekakva religijsko- pricesna cuda...

informacije, informacije, informacije, iskoristite to sto zivimo u svetu gde su informacije dostupne svima i uvek se malo raspitajte pre nego sto ustolicite nekakve stavove koji se neretko ispostave glupavim... u najmanju ruku...

A i te price kako "jedan drugar mog drugara" alergican na leba al mu od leba iz crkve nista ne fali, ostavi za neku drugu publiku... ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Haha, pa to su svi videli... ima toga u svim kulturama, svim narodima i SVIM religijama.

I dan danas postoje slucajna isceljenja od najstrasnijih bolesti a ljudi kod kojih se to desava nisu nikad ni prosli pored pravoslavne crkve... o pricescu i postu da ne pricamo...

To je medicinski sasvim legitimna stvar i takvi ljudi se posle pomno prate i proucavaju ne bi li se utvrdio mehanizam kojim su uspeli da pobede neku bolest. To samo kod nas ima da ljudi koji ne razumeju dovoljno nauku ili u ovom slucaju medicinu takve slucajeve proglase za nekakva religijsko- pricesna cuda...

informacije, informacije, informacije, iskoristite to sto zivimo u svetu gde su informacije dostupne svima i uvek se malo raspitajte pre nego sto ustolicite nekakve stavove koji se neretko ispostave glupavim... u najmanju ruku...

A i te price kako "jedan drugar mog drugara" alergican na leba al mu od leba iz crkve nista ne fali, ostavi za neku drugu publiku... ;)

Vidi imam utisak da si retardiran, ali nemam medicinskih dokaza za to.

Ево пример чобане атеистички:

Дакле девока из католичанства пређе у православље, дијагноза епилепсија. Моја кумица. После годину дана причешћивања редовног у Цркви доктори јој укидају терапију и кажу вероватно си променила средину. На жалост средину није променила а остала је у старим проблемима и још додатним због промене вере, дакле доктори не знају узрок исцељења. Исцељење је било постепено , буквално се видела промена из месеца у месец. Данас хвала Богу не користи никакве лекове, нема никакве симптоме болести , али има и даље животне проблеме. Њен отац , баба итд у породици доста родбине имају епилепсију, не знам да ли се ово преноси генетически , али је очевидно да им је нека породична мана.

Њени су остали у својој вери она је мењала вечеру за веру и сад је здрава.

Наравно да се дешавају исцељења и мимо православља ја то нисам спорио, али тврдим да се дешавају и исцељења захваљујући православљу.

А ти ћеш пре прихватити да се дешавају исцељења случајно него захваљујући вери. Но то је твоја логика , логика безбожника и шта се то мене занима.

Нико од медицинара није "помно" узео овај случај исцељења да прати атеисто, нити их је брига за то јер нису плаћени за такве ствари.

Али ја пратим.

Наравно да пратим људе којима сам окружен , који су ми пријатељи и који су самном у истој цркви.

А ти разумеш довољно науку да објасниш таква исцељења посредством вере без медицинског утицаја ?

Ајде молим те објасни нам своја запажања и закључке , живо ме занима твоје научно становиште.

Које ти информације требају , мислим бавим се тиме на нету па ако могу некако да ти помогнем радо ћу се одазвати.

Сељо !

Подели на овим сајтовима

Prvi moj sledeci post nakon tvog izvinjenja za ovakve pijacne i maloumne uvrede bice odgovor na svako pitanje koje si mi uputio.

Do tada, i ne pomisljaj da cu da trosim svoj nemerljivi intelekt da se objasnjavam sa bas svakim nedoucenim seljoberom koji mi se nadje na putu...

Pozdrav

Selja...

PS. U stvari ne... da se ne spustam na taj tvoj nivo (jerbo me svrbi prljavstina), odgovoricu ti. Ako postoje slucajna isceljenja sirom sveta i u svim kulturama, narodima i religijama, onda pristupamo sledecoj logici. Sva takva isceljenja koja se dese vam pravosalvlja su proizvod slucajnosti a sva isceljenja koja se (slucajno) dese tamo gde je prisutno i pravosalvlje su sama po sebi dokaz da su se zbog pravoslavlja i desila!

Bravo genije! Desetka za logicno razmisljanje! :D Ja vise nemam cemu da te naucim :D

Подели на овим сајтовима

Prvi moj sledeci post nakon tvog izvinjenja za ovakve pijacne i maloumne uvrede bice odgovor na svako pitanje koje si mi uputio.

Do tada, i ne pomisljaj da cu da trosim svoj nemerljivi intelekt da se objasnjavam sa bas svakim nedoucenim seljoberom koji mi se nadje na putu...

Pozdrav

Selja...

PS. U stvari ne... da se ne spustam na taj tvoj nivo (jerbo me svrbi prljavstina), odgovoricu ti. Ako postoje slucajna isceljenja sirom sveta i u svim kulturama, narodima i religijama, onda pristupamo sledecoj logici. Sva takva isceljenja koja se dese vam pravosalvlja su proizvod slucajnosti a sva isceljenja koja se (slucajno) dese tamo gde je prisutno i pravosalvlje su sama po sebi dokaz da su se zbog pravoslavlja i desila!

Bravo genije! Desetka za logicno razmisljanje! :D Ja vise nemam cemu da te naucim :D

Stvarno si retardiran iako ja nemam medicinske dokaze za to .

Исцељења су посредством вере. Вера је стање духа. Човек поседује дух без обзира којој религији припада. Атеисти немају веру па им је то непознаница, ипак морам да приметим има и атеиста који су свесни шта све може вера да постигне . Но има и таквих као што си ти који дође на хришћански форум и покушава да соли памет о светим тајнама о којима нема појам.

Вера је чудо .

Тако и твоја вера у логику је право чудо , што се више трудиш да си логичан све си нелогичнији.

ПС

Да ниси хтео да се "спушташ" на "мој ниво" ти ми не би ни одговорио , не сврби тебе прљавштина , него си егоиста и просто не можеш сам себи допустити да не одговориш .

Али да си сељо - сељо си !

:)

Подели на овим сајтовима

Шта мислите да ли би требао владика да буде обавештен о овом догађају?

А за cloudking питање да нас објасни сам поступак настанка живог света на земљи - у кратким цртама?

Користи све научне, медецинске и ... доказе. Живо ме интересује по којој логици и по којим "случајностима" је довела до зачетка живота.

Ако хоћеш да се послужиш теријом која каже, нешто у смислу да су се гасови или већ нешто друго проузроковало настанак живог света јер су се "случајно" баш задесили ти услови тра ла ла ла и настао први живот ... можда ја сам то мало изкарикирао али надам се да ме контате на коју сам теорију алудирао.

Онда нам и објасни по којем научном и медецинском доказу од неживог да настане живо и дај наведи нам бар још један случај да из неживог настаје живо.

Хвала!

Подели на овим сајтовима

А за cloudking питање да нас објасни сам поступак настанка живог света на земљи - у кратким цртама?

Користи све научне, медецинске и ... доказе. Живо ме интересује по којој логици и по којим "случајностима" је довела до зачетка живота.

Ако хоћеш да се послужиш теријом која каже, нешто у смислу да су се гасови или већ нешто друго проузроковало настанак живог света јер су се "случајно" баш задесили ти услови тра ла ла ла и настао први живот ... можда ја сам то мало изкарикирао али надам се да ме контате на коју сам теорију алудирао.

Онда нам и објасни по којем научном и медецинском доказу од неживог да настане живо и дај наведи нам бар још један случај да из неживог настаје живо.

Хвала!

..jer to u potpunosti ima veze sa temom o kojoj se ovde govori...

Подели на овим сајтовима

Хвала!

Нема никакве везе са темом, али није никаква случајност. Научни појам случајности је другачији од свакодневног појма случајности. Закони природе не делују случајно нити насумично. Закони природе су створили живот и то је крај. Ако нема неког ко је створио законе природе онда је случајно и без икакве сврхе у смислу свакодневног говора, ако ако верујемо да има онда има и сврху и није случајно.

Са друге стране, теорија еволуције је тачна и научна чињеница. А вођена је природном селекцијом. А да ли има неко правило по ком гени мутирају, сигурно има. Они такође мутирају у односу са околином, некад успешно некад неуспешно.

И да, нема никакве везе са темом.

Од неживог настаје живо сваки пут када ти једеш. Твој организам узима храну и од неживих протеина и амино киселина прави нове ћелије.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...