SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 Ja iskreno,kao Niče,mislim da je poslednji autentični hrišćanin umro na krstu.Svi ostali su bleda kopija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 Ja iskreno,kao Niče,mislim da je poslednji autentični hrišćanin umro na krstu.Svi ostali su bleda kopija. Бити хришћанин се не састоји у томе да будеш Исус (из Назарета), нити Његова ма колико верна копија, већ Христос, бог по благодати. А то се постиже искреношћу, најпре према себи па према свима осталима, као и верношћу Богу... "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 Баш? а шта мислиш, на пример о св. Јовану Златоустом? Или Серафиму Саровском? Или Спиридону Тримитунтском? Или сутрашњем светом Јовану Шангајском? Или...могу да наставим дуго, дуго... Драги мој, Ниче није благе везе имао кад је то рекао. Oni kao blede kopije su se svo vreme ugledali na autentični original.Svima njima je Hristos bio ideal.Izvor. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 Бити хришћанин се не састоји у томе да будеш Исус (из Назарета), већ Христос, бог по благодати. A Isus iz Nazareta nije bio Hristos?Ako Od Isusa odvojiš Hristos imaš jednog običnog čoveka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 A Isus iz Nazareta nije bio Hristos?Ako Od Isusa odvojiš Hristos imaš jednog običnog čoveka. Хтео сам да кажем да се наша вера не своди на копирање. Сигурно си чуо да је свако од нас јединствена и непоновљива личност. Исус Христос јесте богочовек а ми испињавајући заповест о љубави и причешћујући се Њиме удостојавамо се обожења и то свако на неки јединствен и непоновљив начин. Уосталом читај тему од почетка. Митрополит Николај је то много боље објаснио. "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 8, 2015 Пријави Подели Написано Јул 8, 2015 Отац Рафаило чита и тумачи беседу светог Макарија Великог о разликовању људи (деце) Царства и овога света. https://youtu.be/zPyiRxapa54?t=35m50s Снимак целе беседе: Кола фараонова. "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 3, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2016 A way that bring us to God "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 3, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2016 Одлика правог верника је повученост и ненаметљивост. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 3, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2016 Одлика правог верника је повученост и ненаметљивост. Срећа па апостоли нису имали одлике правог верника јер да су били овакви не би никог обратили AnaLaz је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука