Justin Waters Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Цитат Цитат Живота ти ,пријатељу,немој више бранити креационизам,а посебно немој узимати узалуд Име Господње ... Хришћани немају никакав сигуран одговор о постанку и начину на који је Бог створио свет,нити ће га у овом свету и знати ! Зар сам ја објашњавао како је Бог створио свет? Ја само причам да је Бог створио свет. То је наш одговор. О самом стварању знамо само онолико колико нам је дато у Светом Писму. Само што телеолошки еволуционисти уметну међу твоје речи, тврдњу па ето ни ти не говориш ништа о томе како је Бог створио свет, већ само да је створио, па онда сложе причу како се након Божијег стварања може сместити сценарио о еволуцији којом Бог управља . Коначан одговор је да нам је управо у Светом Писму дато да је све створено у свом завршном чину, у финалној форми за кратко време, а не у некој примитивној форми која је требала дугачки временски период да би се уобличила. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Март 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2010 Цитат Коначан одговор је да нам је управо у Светом Писму дато да је све створено у свом завршном чину, у финалној форми за кратко време, а не у некој примитивној форми која је требала дугачки временски период да би се уобличила. Управо тако. Ево да видимо шта кажу Свети Оци како би проверили да ли је ово наше резоновање исправно, или можда ипак има наговештаја милиона година: Свети Василије Велики (Шестоднев): - И би вече и би јутро, дан један. - Због чега није рекао први већ један! Премда би било доследније да он, који ће касније навести други и трећи и четврти дан, назове првим онај дан који им претходи. Па ипак, рекао је један. Можда да би одредио границу дана и ноћи и да би спојио време дана и ноћи, да се види како двадесет четири часа испуњавају период једнога дана, односно да се под даном подразумева и ноћ; тако да, и кад се у време Сунчевих обрата догађа да једно буде дуже од другога, периоди и једног и другог омеђени су коначно одређеним временом. Као да је рекао: Мера од двадесет четири часа чини период једнога дана, или: Васпостављање неба из ове тачке у ту исту збива се за један дан. Према томе, колико год пута да вече и јутро, при обртању Сунца, обухватају свет, то се не испуњава у дужем временском периоду неголи у периоду од једнога дана. Свети Јован Златоусти (Омилије на Књигу Постања): - И би вече, и би јутро, дан један. Крај дана и крај ноћи назва једним [даном], да би положио известан поредак и след у видљиво и да не би било никаквог мешања. Имали смо, дакле, да видимо, кроз језик овог блаженог пророка поучавани Духом Светим, шта беше створено у први дан, а шта у остале. И то је управо знак снисхођења човекољубивога Бога. Није свемогућој руци Његовој и бесконачној премудрости било немогуће и у једном дану све да створи. И што кажем: у једном дану? Ма и у магновеном трену. Али како ништа од онога што постоји није створио ради сопствене користи, јер Сушти Непотребити нема потребу ни за чим, него све сазда по човекољубљу и доброти, Он због тога ствара део по део и јасно нас обавештава, језиком блаженога пророка, о ономе што настаде, како нас не би, пошто сазнасмо истину, поразили они који се поводе за људским расуђивањима. "они који се поводе за људским расуђивањима" - еволуционисти 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Март 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 20, 2010 Цитат Ни један еволуциониста нема одговор на много питања. Ја ћу сада навести неколико која ми прва падну на памет. 1. Како је настала прва жива ћелија? (почети од полимеризације протеина од лево оријентисаних аминокиселина) 2. Шта је било пре "Великог Праска"? 3. Како је настао Месец? (прегледати сва званична објашњења у протеклих 50 година) 4. Зашто су се рибе стотинама милиона година давиле по плићацима док им нису израсла плућа? 5. Како су то гуштерима ирасла крила па су постали птице? 6. Објаснити ове геолошке појаве из моје претходне поруке... ... Само из астрономије се може поставити довољно питања да се човек изгуби тражећи атеистички одговор до краја живота (коме је пала на памет црна материја, температурна хомогеност свемира, позадинско зрачење, црвени помак, ... Што се мене тиче, мени је довољно само ово прво питање. Ко верује да је жива ћелија настала сама од себе (сама од себе хеј!!!) тај је довољно наиван да га нико не узме за озбиљно.... а то су сви еволуционисти. 0110_hahaha Не нађе се атеиста да одговори на ова моја питања... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Март 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 20, 2010 Да се вратимо на тему преко актуелних дешавања. У последњем броју часописа Nature, као и на National Geographic сајту, говори се о новим открићима везаним за такозване "Хобите" чији су фосили откривени у Индонезији. Ја пратим шта еволуционисти пишу од почетка и увек ми је занимљиво како ништа од онога што претпоставе не испадне тачно. :smiley: Сада је тренутно фаза у којој не могу да измисле наставак бајке а да не испадне превише очигледна научна фантастика. Ради се о фосилима људи и већ дуго покушавају да погоде од пре колико дуго су они насељавали острво на коме се врше ископавања. Не знам где су им сада све непогрешиве научне методе којима ће за два дана решити дилему. До јуче је процена била 880.000 хиљада година, сада признају да су ипак сигурно били ту и пре милион, а неки већ говоре и 1,2 милиона година. Проблем им у многоме представљају оштре алатке које су ови људи правили. И фосили и алатке су увек исти без обзира да ли је слој у коме су нађени процењен на 18 хиљада година, или 1,2 милиона година. Докази су нелогични јер се добија утисак да уопште нема еволуције... 0110_hahaha Али уместо да се посумња у методе датирања, чија је неисправност најбоље показана управо на базалтним стенама као што је овде случај, научници сада активирају своју машту... што еволуционисти одлично раде. Аустралијски научници су тренутно најтврђи у свом рекламирању еволуције, и изгледа да су зато добили место за причање своје приче у часопису Nature. Они тврде да су све процене тачне, а они су и једни од ретких који не убрајају ове људе у људе. Иза њих по јачини вере у еволуцију иду научници који такође сматрају да то нису били људи са свим особинама као ми данас (без доказа), док остали не верују да постоје значајне разлике у односу на модерног човека. Нормално је да се ови последњи не слажу увек са овим првим, али сада су и ови други збуњени. Антрополог Џејмс Филипс са Универзитета у Чикагу једноставно не може да верује да милион година није било еволуције ових људи. Еволуција једноставно мора да постоји, то им је ваљда неки рефлекс, ша ли... У сваком случају он не удара у свету краву еволуције (методе датирања) већ измишља по навици научно-фантастични сценарио. Он каже да "постоји више начина да предмети прођу кроз седименте". Значи нема везе шта проналазимо и видимо. Јесмо га нашли у једном седименту, али је он сигурно уствари из неког другог. Ако не видимо еволуцију, не видимо добро. Немају везе ни методе датирања. Ништа нема везе. Важно је само да се потврђује еволуција и да нам свима тако буде мирна савест. Таман посла да еволуционисти прихвате да нису у праву и да признају Бога. Није то што ће остати без посла, него што ће онда морати да пазе на сваки свој поступак и на сваку своју мисао, јер постоји Онај коме смо сви одговорни! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Март 23, 2010 Пријави Подели Написано Март 23, 2010 Nenade,čitao sam negdje da Zemljino magnetno polje,zapravo-varira, a ne konstantno da opada, pa ovo nije validan dokaz za mladu Zemlju... Koliko je ova tvrdnja utemeljena? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Март 23, 2010 Пријави Подели Написано Март 23, 2010 Inače, ovdje je odgovor pristalica Torije evolucije na argumete kreacionista o starosti zemlje: http://www.teorijaevolucije.com/ca2.html Ima i o kometama, o količini helijuma u univerzumu...a Nenada bih zamolio da prokomentariše odgovor o kometama i njihovoj starosti- koji se takođe nalazi na ovom sajtu. Hvala Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 23, 2010 Пријави Подели Написано Март 23, 2010 Цитат Цитат Ни један еволуциониста нема одговор на много питања. Ја ћу сада навести неколико која ми прва падну на памет. 1. Како је настала прва жива ћелија? (почети од полимеризације протеина од лево оријентисаних аминокиселина) 2. Шта је било пре "Великог Праска"? 3. Како је настао Месец? (прегледати сва званична објашњења у протеклих 50 година) 4. Зашто су се рибе стотинама милиона година давиле по плићацима док им нису израсла плућа? 5. Како су то гуштерима ирасла крила па су постали птице? 6. Објаснити ове геолошке појаве из моје претходне поруке... ... Само из астрономије се може поставити довољно питања да се човек изгуби тражећи атеистички одговор до краја живота (коме је пала на памет црна материја, температурна хомогеност свемира, позадинско зрачење, црвени помак, ... Што се мене тиче, мени је довољно само ово прво питање. Ко верује да је жива ћелија настала сама од себе (сама од себе хеј!!!) тај је довољно наиван да га нико не узме за озбиљно.... а то су сви еволуционисти. Не нађе се атеиста да одговори на ова моја питања... 1. Šta je bilo pre nego što je bog stvorio sve? Šta je radio bog?2.Zašto je stvorio svet? 3. Ko (ili šta ...) je stvorio boga i ZAŠTO ? 4. Šta je bilo pre toga ? (i koliko dugo?) 5.TO što je stvorilo boga ... otkad postoji i ko ga je stvorio ? 6.u kom obliku je bila materija od koje je bog stvorio svet (pre nego ga je stvorio) 'oću da kažem da možeš da opovrgneš evoucionističke teorije -ok ali , kad završiš ... hoće li da te interesuju odgovori i na ova pitanja ili ćeš da poveruješ da je bog oduvek postojao i da nama nije dato da znamo sve odgovore ? (zašto...) . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 23, 2010 Пријави Подели Написано Март 23, 2010 Meni je zanimljivo kako se evolucionisti i kreacionisti ganjaju ... i jedni i drugi se trude da obore "dokaze" ovih drugih , računajući da će tako (ako uspeju) da ostane validna samo njihova opcija ... 0102_laugh . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Март 23, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 23, 2010 Цитат 1. Šta je bilo pre nego što je bog stvorio sve? Šta je radio bog? Бог је свет створио ни из чега тако да осим Њега ништа није постојало. Шта је Бог радио је погрешно питање јер пре стварања света није уопште постојао континуум време-простор. Парадоксално је притати шта је било ПРЕ него што је настало време. Цитат 2.Zašto je stvorio svet? Због људи, из своје савршене љубави према нама. Цитат 3. Ko (ili šta ...) je stvorio boga i ZAŠTO ? Бог је вечан. Он је ван времена. Он је створио време. Закључак: Њега нико није створио. Цитат 4. Šta je bilo pre toga ? (i koliko dugo?) Опет питаш колико дуго је било нечега пре стварања времена. То је као када би питао ког је мириса плава боја. Једноставно постављаш апсурдно питање. Цитат 5.TO što je stvorilo boga ... otkad postoji i ko ga je stvorio ? Бога ништа није створило. Цитат 6.u kom obliku je bila materija od koje je bog stvorio svet (pre nego ga je stvorio) Бог је целокупну материју створио ни из чега. Дакле није ничега било ни у каквом облику. Био је само Бог. Цитат 'oću da kažem da možeš da opovrgneš evoucionističke teorije -ok ок Цитат ali , kad završiš ... hoće li da te interesuju odgovori i na ova pitanja ili ćeš da poveruješ da je bog oduvek postojao i da nama nije dato da znamo sve odgovore ? (zašto...) Као што видиш постоје дефинитивни одговори на сва твоја питања. Не знам како си мислио да ова твоја питања представљају проблем за хришћане. Изгледа ми невероватно да учествујеш овде у расправи, а да се ниси потрудио да прочиташ ни основе православне догматике. Још једном морам да те опоменем да си неозбиљан саговорник. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Март 23, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 23, 2010 Цитат Nenade,čitao sam negdje da Zemljino magnetno polje,zapravo-varira, a ne konstantno da opada, pa ovo nije validan dokaz za mladu Zemlju... Koliko je ova tvrdnja utemeljena? И креационисти и еволуционисти се слажу да магнетно поље непрекидно опада. То је сада несумњиво јер је управо то физичка величина која се најдуже мери у историји, још од Гауса. Једино што се не зна 100% је да ли је опадање експоненцијално или линеарно. Ако је експоненцијално, што је логично јер се тако понашају и сви други електромагнети, онда је Земља сигурно млађа од 10000 година. Еволуционисти зато морају да тврде да није експоненцијално, па тврде да је линеарно, наравно без доказа. А ту су онда наравно морали да измисле и обртање полова, ... и цела та њихова маштарија је крајње неуверљива. То би све једино добро прошло као сценарио неког научно-фантастичног филма. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Март 23, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 23, 2010 Цитат Inače, ovdje je odgovor pristalica Torije evolucije na argumete kreacionista o starosti zemlje: http://www.teorijaevolucije.com/ca2.html Ima i o kometama, o količini helijuma u univerzumu...a Nenada bih zamolio da prokomentariše odgovor o kometama i njihovoj starosti- koji se takođe nalazi na ovom sajtu. Хоћу, али пошто ово може да испадне прилично занимљиво и корисно, потрудићу се да то урадим у наредних неколико дана када будем имао довољно времена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Март 23, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 23, 2010 Цитат Inače, ovdje je odgovor pristalica Torije evolucije na argumete kreacionista o starosti zemlje: http://www.teorijaevolucije.com/ca2.html Ima i o kometama, o količini helijuma u univerzumu...a Nenada bih zamolio da prokomentariše odgovor o kometama i njihovoj starosti- koji se takođe nalazi na ovom sajtu. Погледао сам сада ову страницу. Има баш доста текста. Кренућу редом, реченицу по реченицу док не стигнем до краја, да видите какво је то сулудо лупетање нетачних информација. Да не оптерећујемо ову тему без везе, покренућу нову у којој ћемо се бавити само овом страницом овог сајта. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 24, 2010 Пријави Подели Написано Март 24, 2010 NENAD: Цитат Као што видиш постоје дефинитивни одговори на сва твоја питања. Не знам како си мислио да ова твоја питања представљају проблем за хришћане. Изгледа ми невероватно да учествујеш овде у расправи, а да се ниси потрудио да прочиташ ни основе православне догматике. Још једном морам да те опоменем да си неозбиљан саговорник. pa, nagovestio sam da očekujem takav odgovor (bog je oduvek postojao), ali mi je bilo zanimljivo da od tebe to čujem ... ( B))naravno , odgovori postoje - oni kojima se hrišćani zadovoljavaju ! . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 27, 2010 Пријави Подели Написано Март 27, 2010 Ako je zemlja stara 7000 godina kako je moguce da vidimo zvezde koje su jako daleko od nas? Svetlost koje emituju ne bi smela da stigne do nas za tako kratko vreme. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Март 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 27, 2010 Цитат Ako je zemlja stara 7000 godina kako je moguce da vidimo zvezde koje su jako daleko od nas? Svetlost koje emituju ne bi smela da stigne do nas za tako kratko vreme. Док је Бог "развлачио" свемир (Big Bang), светлост је путовала брже. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука