мирођија Написано Октобар 22, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2012 За жене су вежбе мисаона именица после свих слава, зимница, кречења, спремања куће итд. Знам, кажете сада,''шта ће ми теретана кад ме смрве деца и посао, или учење и сл...'' Међутим многе мачке не мисле тако, већ су упорне, и постижу чуда... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2012 Начух пре неки дан да то, мислим теретана или вежбање, бар код мене кошта 3000 месечно после поскупљења скорашњег. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2012 Не знам шта би одговорила ова бивша персона, али мораћу да је приупитам... @POKOJNAMILEVA http://www.smedia.rs/blog/index.php/blog/detalji/298/Mackin-jubilej Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 ...баш добро питање....теретана, кад то беше..?..ишла сам раније у више наврата....и стварно је то јако добро како за кондицију тако и за здравље,,,,сада има више фактора због којих не идем....а било би лепо..... да ли ви (мислим на женски део форума) идете.....? ST.IVANA and мирођија је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 da da ... teretana mi je svaki dan ... jos kada dodje jagnjence pa ga metnem na panjic.... nista od teretane, al zato trcanje... e to je vec za pricu... Млађони, мирођија and JESSY је реаговао/ла на ово 3 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 zbog danasnjeg brzog rimta zivota i sedeceg posla i istog takvog putovanja do istog, moram da vezbam. i to puno. na svakom treningu pretrcim bar 10 km i radim sat vremena kardio vezbe i vezba kondicije i snage. koristim svoju tezinu umesto tegova. moj drugar me trenira i ima sjajne vezbe i u stanju je da preoblikuje i najveceg debeljka. ranije sam mislila da sam preumorna za svo to cimanje, trcanje... ali kad uradim par vezibi prodje me ocaj, nervoza i sve lose. cak se psihicki bolje osecam posle vezbi i divno spavam. мирођија, JESSY, obi-wan and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Мислим да ми теретана не треба! :) Млађони је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Tašmajdanski park, uveče, mnogo lepše nego u teretani. Naravno, sprave su rudimentarne, ali je lepo biti na svežem vazduhu. Ima i staza za trčanje... Usput sam srela i bivšu devojku mog brata i njenog novog momka, pa sam imala i društvo JESSY је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 jednom sam probala tu stazu i te sprave i necu vise. sudram se sa ljudima, moram da cekam na red za sprave... ma idi. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Ja volim sve oblike fizicke aktivnosti tj. vezbanja. Praktikujem ono sto sam u mogucnosti. Imamo dve teretane prilicno male i prenatrpane spravama a i cena joj je 80e mesecno. Zivim na planini pa radije trcim i vozim bicikl kada je lepo vreme ( imam cak i onaj sobni ) Rekreacija bi trebala biti sastavni deo svakodnevice, posebno tetama u godinama kao sto sam ja JESSY and ST.IVANA је реаговао/ла на ово 2 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Jes da je zenska tema, al rekoh da se ukljucim. Redovan sam u teretani vec nekoliko godina, i nikad vise ne bih menjao ovaj nacin zivota. Sa vezbanjem sam iz korena primenio nacin ishrane i nikad se bolje u zivotu nisam osecao nego u tih proteklih par godina. Izucavao sam i nutricionizam pa ako nekom treba neki savet... JESSY, Млађони and Silence је реаговао/ла на ово 3 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Izucavao sam i nutricionizam pa ako nekom treba neki savet... хвала ти брате....јавићу се са питањем.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 8 izgovora za nevežbanje i kako da ih prevaziđete Izgovor: "Nemam uopšte vremena za vežbanje" Odgovor: Većini ljudi je tempo života izuzetno brz i to je činjenica. Ali dobre lične navike su poslednja stvar koju treba napustiti! Ako ne vodite računa o sebi, imaćete manje energije i nećete moći normalno da funkcionišetete niti da pružite podršku onima koje volite. Nađite skrivene resurse koji će vam obezbediti neophodnih 30 minuta za vežbanje. Izgovor: "Ne mogu sebi da priuštim odlazak u teretanu ili svežu kvalitetnu hranu" Odgovor: Da, nedostatak novca je prilično jak razlog. Ali, možete skupiti nešto para i kupiti nekoliko DVD-ija kojima je tema fitnes i imaćete raznovrstan program vežbanja za najmanje 6 meseci. Možete uraditi ceo program - čučnjeve, sklekove, trbušnjake, bez ikakvih sprava. Što se hrane tiče: zamislite trošak koji biste imali za lekove protiv dijabetesa do kraja života - on je mnogo veći od dodatnih pedesetak evra mesečno za kupovinu kvalitetnijeg povrća i ribe. Izgovor: "Ovi kolači me baš privlače" Odgovor: Nikada ne držite džank hranu u svom stanu niti radnom mestu. Ako ste u restoranu nemojte dozvoljavati konobarima da donesu hleb ili bilo kakve grickalice za sto. Zapamtite da niste disciplinovani i zato štitite sebe od iskušenja! Izgovor: "Ne mogu da ustanem rano ujutro i da vežbam a uveče sam umorana." Odgovor: Kada čujete sat da zvoni upitajte sebe: da li će produžetak spavanja pomoći da ostvarim svoj cilj? Ako zadatak koji ste sebi zadali nije vezan za neki dublji razlog, kao što je vraćanje amopouzdanja, teško da će biti ostvaren. Imate samo 10 minuta? Uradite superbrzi trening u vašoj dnevnoj sobi! Izgovor: "Postigala sam nešto, sada odustajem jer mi je to dovoljno." Odgovor: Ovo je već sebično! Nemojte misliti da tražite previše od života i od sebe. Odbacite to sa uverenjem da je vaš novi izgled vaša sudbina! Nema razloga da ne stignete do cilja! Izgovor: "Toliko puta sam pokušala i to sa najboljim namerama a onda život krene svojim uobičajnim tokom i ja odustanem od zadatih obaveza." Odgovor: Postavite dnevni ili nedeljni cilj i nagradite sebe svaki put kada ga ostvarite. Neka to bude poseta kozmetičkom salonu, odlazak u pozorište ili bilo šta što vam pričinjava zadovoljstvo (a neće pokvariti ritam vaših promena). Izgovor: "Postane mi dosadno da brojim kalorije ili da trčim". Odgovor: Dok vežbate, mislite o onome što želite da postignete. Namera koja stoji iza vašeg delovanja je izuzetno moćna. Na kraju, ne morate da uništite sebe da biste odradili trening. Trčanje je najbolji način da smršate, ali i brza šetnja je od značajne koristi. Sa hranom je slična situacija: Uvek pred očima neka vam je CILJ koji želite da postignete. I kada vam se pojave "uznemiravajuće" misli - jednostavno ih odbacite i fokusirajte na CILJ! Izgovor: "Sva ta disciplina je previše stresna za mene." Odgovor: Ako vam treba par dana pauzme, uzmite ih. Ne treba da postanete ogorčeni ili pregorite vežbajući i fanatično se brinući o hrani. Ceo proces prihvatanja novih navika treba pre svega da bude zabava koja će vam usput doneti i velike koristi - kako energetske tako i zdravstvene. Ah, da... i naravno treba da postane sastavni deo i vašeg budućeg životnog stila. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Poznato je da svakodnevno bavljenje fizičkom aktivnošću pozitivno utiče na zdravlje i dobro raspoloženje, a sada su naučnici dokazali da sport podstiče i inteligenciju.U studiji grupe istraživača sa Univerziteta Južne Karoline, objavljene u časopisu "Journal of Applied Physiology, ističe se da sportske aktivnosti povećavaju nivo energije u mozgu i pomažu mu da brže i efikasnije radi. - Sport održava mozak mladim - navodi vođa istraživanja dr Mark Dejvis. Za kratko vreme, redovnim vežbanjem smanjujemo mentalnu tromost i postajemo vispreniji. Do ovih zaključaka naučnici su došli serijom testova na laboratorijskim miševima od kojih je jedan deo svakodnevno trčao na pokretnoj traci, dok je drugi plandovao u kavezu. Nakon osam nedelja, ispostavilo se da je u mozgu miševa koji su vežbali došlo do značajnog mitohondrijalnog razvoja. Ne samo da je primećena pojava novih mitohodrija, već je uočena i povećana komunikacija između moždanih ćelija. Iako je istraživanje obavljeno na životinjama, dr Dejvis smatra da je "razumno pretpostaviti da se isti proces dešava i u ljudskom mozgu". ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 E mogu i ja da se ukljucim na zenskoj temi. Samo vezbajte! Za devojke najbolje aerobno ali i vezbe snage ne dodju lose. Naravno dijeta, treba da bude nacin zivota, ne privremeno resenje. Bolje spora dijeta koja ce da vam postane stalni i dozivotni nacin ishrane nego "privremena" resenja sa dijetama od mesec dana pa mesec dana opet na staro. JESSY је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука