Jump to content

Мошти светог Максима у српској престоници

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

sveti-maksim-ispovednik-b.jpg

Сутра у Београд,

поводом симпосиона о Светом Максиму Исповеднику,

братсво манастира Светог Павла са Свете Горе доносе мошти

светог Максима Исповедника.

67643.jpg

Петак - 19. октобра ,

у параклису ПБФ Светог Јована Богослова служиће се свеноћно бденије са почетком у 20 часова,

у наставку Света Литургија.

sveti%20pavle2.jpg

This post has been promoted to an article

Подели на овим сајтовима

Имате велики благослов и несвакидашње освећење цркве

Upravo tako Marti, velika je to blagodat i ja se tako radujem, srce mi igra od sreće. Bogu hvala za sve ovo.

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

Само да поменемо, и да се и у овом трену и на овом месту сетимо опет њега, који му се (св.Максиму), потпуно уподобљава већ дуже време, како теологијом својом, тако и страдањем... Наравно реч је Архиепископу Охридском и Митрополиту Скопском - владики Јовану, који да је било среће - више него сигурно би био активни учесник и симпосиона у Београду као и саслужиоц на Освећењу Цркве ..јер је између осталог и драг пријатељ са оцем Александром и наравно Владиком Игнатијем...

..И да поменемо да је и параклис у рушеном и страдалном манастиру Нижепоље код Битоља који је и ставропигија Охридске Архиепископије дакле и резиденција владике Јована, посвећен управо Светом Максиму Исповеднику и једна је од Слава манастира..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Да додам ,Свете Мошти Светог Максима биће положене у Престо наше Цркве Св.Максима на Освећењу,сада у недељу 21.октобра 2012.

Подели на овим сајтовима

Молим вас, ако ми неко може тачно написати где и на ком месту је освећење мошти?

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

@Olimp

Свете Мошти Светог Максима биће положене у Престо наше Цркве Св.Максима на Освећењу,сада у недељу 21.октобра 2012.

Osvecenje hrama Sv.maksima u Kostolcu, a ne osvecenje mostiju,

uzgred cestica ili delica mostiju pravilno receno, koje se usivaju u antimnis u prestolu hrama!

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...